Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Фалшивите" новини са всъщност забранените истини

Featured Replies

преди 27 минути, miro20 написа:

Възможно е. Но ето - вижда се ясно коя е жената, на кого е роднина и какво работи също не е въпрос на спор.

Очаквах  след като не вярвате много на тази информация за Чобанов , да се поровите за опровержения, а не да се  нахвърляте кой е автора, анонимен ли е  /а то не е/  медията такава онакава ... и т.н.

Не се нахвърлям на нищо просто се пазя от манипулации. Защо трябва да ровя за опровержения . То ще стане като онази приказка "като кажат че сестра ти е к-ва върви доказвай че нямаш сестра"  Не знам за теб но за мен е важно коя е медията - спестява ми четене на глупости и загуба на време . Авторът също е важен има хора на които имам доверие и такива на които нямам. А това да се криеш зад колективната безотговорност е стар комунистически прийом и естествено че веднага ме кара да ми светне червената лампичка. Още повече нямам доверие на медиите на господин Пеевски - защо ли.

• Отговори 393
  • Прегледи 32,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 19 минути, lsmurf написа:

Не знам за теб но за мен е важно коя е медията - спестява ми четене на глупости и загуба на време . Авторът също е важен има хора на които имам доверие и такива на които нямам. А това да се криеш зад колективната безотговорност

В това няма спор. Да, има сайтове с определена политическа пристрастност, има такива които пльосват тотални  измишльотини. За мен Монитор не е фейкомет , а и както цитирах, но странно защо ти продължаваш да говориш за анонимност, те си имат и имена и телефони  . По няколко.

Второ, ако и да виждаш някаква субективност в представените връзки и факти за Чобанов, абстрахирай се от тях.

Но в случая никой не опровергава тези връзки и роднински и финаснови и т.н.  с руска насоченост.

Погледни и от другия споменат аспект - видя ли как рязко се "обезточи" разследващата тематика на Бивол сле дареста на хакерчето ?

Имат някои статии но те са по скоро повърхностни и ги няма онези скандални "ксерокопия" с доказателства и документи :) 

преди 1 час, miro20 написа:

но странно защо ти продължаваш да говориш за анонимност,

Никъде не говоря за анонимност. Говоря за отказ да се поеме еднолично отговорността и за криене зад колектив. Различно е. Съгласно НК Чл. 35. (1) Наказателната отговорност е лична. За това става думата. Не ми се спори повече ти имаш свое мнение аз мое.

Добре. Да поставя въпроса по друг начин - Отговорност носи главния редактор. Ако за теб излезе статия в Монитор с лъжливи твърдения, ти ще имаш възможност  да потърсиш отговорност, и то не срещу анонимни хора. Нали ?

Не чух отново коментар по същество... ама ... така да е.

Щом предпочиташ да коментираш дреболии и размисли и страсти до колко медиите са такива или онакива, то очевидно по важното - тези неща и връзки на Бивол не те притесняват въобще.

Не че и аз ме вълнуват толкова, просто когато излезе статия  от тях за руските фейкове и дезинформационна политика, ми стана чудно и странно   именно заради тези доказани семейни и служебни взаимовръзки с тези срещу които пишат статия.

Оказа се че тези мои подозрения са били потвърдени още преди година.

Това е.

Всъщност, статията на Бивол  е мн добра /не че казва нещо което не знам/  и обръща внимание именно на такива анонимни фейкомети като информиран.нет , нюзфронт и др. които са оръжие на руската дезинформация

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

YouTube ще трие съдържание, което противоречи на СЗО, казва CEO-то им - ай, сиктир!

https://eu.lbryplayer.xyz/content/claims/whothinks/8b78897ce356e88ca7bb54d17bbad49d60b0c753/stream

Интересно какво става със случаите, когато от СЗО са бъркали и са сменили позицията си, демек противоречат на себе си?!

Май YouTube минава в отвъдното, сред мъртъвците, поне морално, бяха на път и пристигнаха. Как ти ще определяш кое е истина и лъжа и ще триеш избирателно? Защо не оставиш на хората сами да преценяват, както каза и журналистите от CNN?! Да не би истината да се притеснява от изпитване и проверка? Или, както казват англичаните: "Does truth fear scrutiny?"

Това знаете ли как се нарича и на кое напомня? Book burning Или едновремешната инквизиторска практика на католици и православни да унищожават неудобни книги и хора. Горкият Бредбъри!

на 26.04.2020 г. в 14:32, Lumberman написа:

ай, сиктир!

Все по трудно ви става на любимите ти фейкомети :

• 2 седмици по-късно...

Айде, погнаха и Пасков:

Някой да има проблеми с тубата? Май почнаха да цензурират. Човек не може вече да гледа документални филми!:angry22:

Тоя "коронавирус" е удобен параван за фашизъм в действие!

на 13.05.2020 г. в 10:33, Lumberman написа:

Айде, погнаха и Пасков:

Доста посредствена личност със супер високо непокрито от нищо самочувствие. Абе байо хората си седят в къщи и носят маски защото са отговорни за разлика от теб. Ако носенето на маска те предпазваше теб да щях да реша  че имаш основание да прецениш да носиш ли или да не носиш такава , но маската се носи за да се намали вероятността да заразим останалите ако случайно сме носители и поради това да не я носиш не е геройство а безотговорност. Ако пък е решил че корона вирус не съществува е явно на принципа на шопа дето седи пред клетката на жирафа гледа го и отсича "Такова животно нема". За доносите е прав - не се научихме като народ да спрем да топим останалите. За това че го разследват обаче мисля че има основание. Ако прокарва идеи които застрашават здравето на останалите това си е директно заплаха за националната сигурност.

много правилно :

Понеже тук е пълно с такива дето видели нещо в нета и бързат да го пльоснат.. та.. мислете за медийната хигиена.

преди 3 часа, nikssi написа:

😁

Как така НеМА да е правилно. Баси и матрицата , в която си.

И защо толерираш тоталните измишльотини и фейк сайтове които са в нета ?

нашите бъзиклийкс, информиран.нет, нюзфронт, петел, булгериантаймс, бултаймс, народ, отупор, и още една камара ... ? Именно те са пример за медийна мръсотия , спекуалции, необективност.

Кой казваш е в "матрицата" ? :) 

Ето още една тема за "интелектуалци" които са фенове на тези сайтове .Може  Копейкин да се включи , нали е спец в образователните програми на училищата дето нямало да се изучава турско робство ... и какво още беше ...

97333020_2771924579583052_73405183835714

:giggle1: :lol6:

на 15.05.2020 г. в 17:01, lsmurf написа:

Доста посредствена личност със супер високо непокрито от нищо самочувствие. Абе байо хората си седят в къщи и носят маски защото са отговорни за разлика от теб. Ако носенето на маска те предпазваше теб да щях да реша  че имаш основание да прецениш да носиш ли или да не носиш такава , но маската се носи за да се намали вероятността да заразим останалите ако случайно сме носители и поради това да не я носиш не е геройство а безотговорност. Ако пък е решил че корона вирус не съществува е явно на принципа на шопа дето седи пред клетката на жирафа гледа го и отсича "Такова животно нема". За доносите е прав - не се научихме като народ да спрем да топим останалите. За това че го разследват обаче мисля че има основание. Ако прокарва идеи които застрашават здравето на останалите това си е директно заплаха за националната сигурност.

Какви маски, какви пет лева? Вие комара прецеждате, а камилата на поглъщате.

Не какво да ви обяснявам. Много обичам неадекватни хора, да критикуват такива, на които не могат да стъпят на малкия пръст.

Тубата умира. Самоубива се. Ще последва съдбата на големите на медии, които се упражняват основно в проституция и слугинаж.

Който няма очи да види какво се случва сам си е избрал слепотата.

преди 8 часа, Lumberman написа:

Какви маски, какви пет лева? Вие комара прецеждате, а камилата на поглъщате.

Не какво да ви обяснявам. Много обичам неадекватни хора, да критикуват такива, на които не могат да стъпят на малкия пръст.

Тубата умира. Самоубива се. Ще последва съдбата на големите на медии, които се упражняват основно в проституция и слугинаж.

Който няма очи да види какво се случва сам си е избрал слепотата.

Доста "адеквтен" коментар . Не е лошо човек когато е на няколко ракии да избятва да пише по форумите. Но ти си знаеш най добре. Когато се поразтрезниш може да кажеш какво точно си искал да споделиш в твоето "велико писание " :D

• 2 седмици по-късно...

Не бих казал, че са забранени истини. По-скоро са объркани истини с вид тайно желание за влияние върху другите.

Има два типа хора: Такива които ги създават и други които ги тиражират.

Начина да отсееш и прозреш целта е извън сферата на "новината". Новото е утре, а не днес. Всяка новина, било то фалшива или не, се разнася до появата на друга по-значима "новина".

Друг е въпроса дали дадена новина е актуална или не. Реално вече има бум на власт имащи, които с универсалното средство наречено пари (било то хартиени или виртуални) водят до нови открития или управляват вид общество.

Бих си позволил да кажа, че фалшивите новини са средство за управление на обществото. Същите са вид незнание с което определени личности насочват вниманието към вид събитие. Останалото остава в "сянка".

99138452_2529487770486293_68908423127718

Да погледнем на чипирането от друга страна... Това все пак е начина някои хора да получат все пак някакъв интелект, било то и изкуствен....

:)

преди 44 минути, miro20 написа:

Да погледнем на чипирането от друга страна... Това все пак е начина някои хора да получат все пак някакъв интелект, било то и изкуствен....

В твоят Изкуствен Интелект никой не се съмнява ! :lol6:

Проблемът тук е , че се извършва подмяна ! :(

Изкуствен интелект не означава Разум и способност за Мислене ! :nono:

Изкуственият Интелект е машина с висока степен на организация - Разум и Мислене няма ! Каквото му е турено у "главата" - това смята.......:nono:

преди 1 час, by_chechi написа:

Изкуственият Интелект е машина с висока степен на организация - Разум и Мислене няма ! Каквото му е турено у "главата" - това смята.......:nono:

А когато това е много повече от това което някои имат в главите ? Например ти си прекрасен пример с твоитте жълти клипове ЩОК УЖАС КАК МУ КАЗА СЕНЗАЦИЯ САМО СЕГА , че това ще е абсолютно позитивна мярка чипирането .

преди 1 час, ncl написа:

Ходи се чипирай тогава...

Виж кой демонстрира такова поведение което заслужава чипиране.

Сои, не съм аз .:)  

Неграмотнико,

точно ти си "чипирания" във форума, защото денонощно бълваш коментари с определена насоченост и най-нагло обиждаш определени личности и политики.

Аз, преди да натисна бутона "Enter", си проверявам написаното.И моите клавиатури често грешат.

Но ти си рекордьор! (Не се крий зад правилата на форума, че не се правят забележки по правописа)

Уважавай българския език!

Има една поговорка: "Бързай бавно!"

на 26.05.2020 г. в 22:53, miro20 написа:

ЩОК УЖАС КАК МУ КАЗА СЕНЗАЦИЯ САМО СЕГА

Нещо такова ли?

937832772_.JPG.d8d42503abe0a7579dabb4fb5a311fd7.JPG

Любимия ти ПИК - медията на  герберастите! ШОК не ами ужаСТ! Мисирки сър, гърбави мисирки! 

преди 6 часа, nikssi написа:

Нещо такова ли?

937832772_.JPG.d8d42503abe0a7579dabb4fb5a311fd7.JPG

Любимия ти ПИК - медията на  герберастите! ШОК не ами ужаСТ! Мисирки сър, гърбави мисирки! 

Не му обръщай внимание ! Той чете етикета , и до там .....спира ! Защото другото е за умни......:nono:

Етикетите са за тъпаците ! Да ги впечатляват - тъй и тъй нищо не разбират...

...........................

Хайде пак - оня виц ! За поука - да се прави разлика между съдържание и форма ! :nono:

"...- Видя ли ма ? Аз ти казвам , че от три дни ям лайна ! А ти ми разправяш в бурканчето сладко от кайсии било....! " :lol6:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.