Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 30 минути, Митко Вълчев написа:

Как потребителя в ЕС оценява българската продукция, а ватника не го устройва? Пет пъти по малка като население Румъния, купува повече от три пъти от БГ износа. Мордор само ни продава, за сметка на това скъпо, за сметка на това променя условията на договора по собствено усмотрение.

А случайно да знаеш, че за Румъния изнасяме големи количества ток, докато на Русия наш ток не ѝ трябва? А случайно да знаеш, че Румъния е в ЕС и следователно изнасяме стоки без допълнително оскъпяване? А случайно да знаеш, че до Румъния можеш и на гръб да изнесеш десет кила сирене и след два часа да си го продал, което за Русия е невъзможно?

Има ли други кладенчета от които да донеш водичка? Ако се затрудняваш, пътай някой по-висшестоящ в централата, може пък той да ти подаде следващата опорка :wink12: 

ПП: Аууууу, загрижил се че Русия променила договор. Това обаче стана след като ти като гражданин на ЕС, заповяда на банките си да нарушат договорите си с Русия и да запорират сметките ѝ, нали?

• Отговори 16,5k
  • Прегледи 666k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• Жив и здрав още дълги години, защото светът има нужда от него!

Публикувани изображения

Преди половин час Путин каза по всичките руски телевизии че няма да ги пуска хамериканците да гледат как си развива ядрената военна сила.
И без да излиза от някакъв си договор, преустановява руското участие в него.
По едната телевизия руските анализатори казаха, че това било информационна бомба.

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

А защо, скъпи ми путиноиде, Бойко забави интерконектора, а форсира тръбата в полза на Раша, изискваща много повече работа? Обясни ми псевдо българино, с алтернативна родина, за чиито интереси ти и подобните ти се борите в този форум.

Да обяснявам на клоун като теб, дето не може да води дори нормален разговор?!!

:lol6:

преди 13 минути, ivottoshev написа:

А случайно да знаеш, че за Румъния изнасяме големи количества ток, докато на Русия наш ток не ѝ трябва? А случайно да знаеш, че Румъния е в ЕС и следователно изнасяме стоки без допълнително оскъпяване? А случайно да знаеш, че до Румъния можеш и на гръб да изнесеш десет кила сирене и след два часа да си го продал, което за Русия е невъзможно?

Има ли други кладенчета от които да донеш водичка? Ако се затрудняваш, пътай някой по-висшестоящ в централата, може пък той да ти подаде следващата опорка :wink12: 

ПП: Аууууу, загрижил се че Русия променила договор. Това обаче стана след като ти като гражданин на ЕС, заповяда на банките си да нарушат договорите си с Русия и да запорират сметките ѝ, нали?

Знам. Който иска намира начин, който не, намира оправдания. Като БГ ватник в защита на Путин.

Ето някои от ключовите изказвания на Путин пред годишното Федерално събрание, относно Западният залог на неонацистите в Украйна, неуспешните санкции и спирането на ключовите ядрени сделки:

Автоматичен превод на български език:

"Русия се опита да разреши мирно въпросите, свързани с Украйна след 2014 г., но западните лидери тайно подготвяха съвсем различен сценарий, заяви президентът Владимир Путин във вторник по време на обръщението си до Федералното събрание, основният законодателен орган на страната.

Говорейки както пред парламентарните палати, така и с висши служители и общественици, руският лидер засегна различни ключови теми по време на реч, продължила почти два часа.

От военната операция в Украйна до икономическите и социалните въпроси, ето резюме на казаното от президента.

Светът не трябва да се разделя

Русия не само възнамерява твърдо да защити собствените си интереси, но и убеждението си, че съвременният свят не трябва да бъде разделен на “ цивилизовани страни ” и “ всички останали, ” - каза Путин. Той подчерта необходимостта от тесни партньорства без изключителност или прибягване до агресия.

Президентът настоя, че Москва остава отворена за конструктивен диалог със Запада и продължава да призовава за единна и справедлива глобална система за сигурност. Путин обаче твърди, че вместо да сътрудничи, Западът е издал само заблуден отговор и скрит зад чадъра на НАТО, която продължава да разширява границите си към Русия, докато американските военни бази се разпространяват по целия свят.

Защо Русия действаше в Украйна

Путин припомни, че всички предложения за гаранция за сигурност на Русия бяха отхвърлени направо от САЩ и НАТО, от което той каза, че става ясно, че напредъкът за агресивни действия от страна на Киев вече е даден. Според президента има ясни доказателства, че друг “ наказателно действие ” се планираше в Донбас за февруари 2022 г.

Путин каза, че Киев и неговите западни поддръжници инициират конфликта в Украйна, докато Русия сега използва сила, за да сложи край на него.

Западът не се интересува кой използва срещу Москва

Западните нации използваха “ презрян метод на измама ” по време на кампании в Югославия, Ирак, Либия и Сирия, Путин спори. По отношение на Украйна Путин заяви, че Западът открито е признал, че споразуменията от Минск за 2014-2015 г. са блъф. Докато “ Донбас гори и се разля кръв, ” Украйна подкрепя “ играеха с живота на хората, ” той заяви.

Путин продължи, като твърди, че Западът всъщност не се интересува от кого подкрепя в борбата си срещу Русия, поради което затваря очите си за украинските бойци, които открито празнуват прословутите нацистки дивизии и носят своите знаци.

Путин заяви, че украинският народ е станал разходни заложници за Киев и неговите западни поддръжници, които са окупирали Украйна в политически, военен и икономически смисъл, опустоши страната през последните няколко десетилетия.

Последици от доставките на оръжие на далечни разстояния до Киев

Путин предположи, че Западът се отнася към Украйна като овен срещу Русия и използва бойното поле като тестов огън. Той обаче подчерта, че едно нещо “ всеки трябва да разбере ” е, че колкото по-дълъг е обхватът на западните оръжейни системи, доставяни в Украйна, толкова по-далечна Русия ще бъде принудена да отдалечи заплахата от своите граници. “ Това е само естествено, ” каза президентът.

Западът иска глобален конфликт

Западните елити вече не крият истинските си намерения и открито призовават за “ стратегическо поражение за Русия, ” Путин добави. Той ги обвини, че се опитват да превърнат местния конфликт в глобална конфронтация, но твърди, че Русия ще го направи “ реагира съответно ” към всякакви заплахи.

В същото време Путин настоя, че Западът признава, че не може да победи Русия военно, поради което започва все по-агресивни информационни атаки срещу руската култура, история, православната църква, и други традиционни ценности.

Провалените санкции

Западът не само отвори военна и информационна линия срещу Русия, но и икономическа, според Путин. Усилията му обаче се обърнаха назад и в крайна сметка се провалиха, въпреки опитите за разпалване на инфлацията, срив на рублата и грубо кражба на валутните резерви на Русия, добави той.

“Антируските санкции са само инструмент, ”Путин отбеляза, твърдейки, че целта, както самите западни служители заявиха, е да “страдание от сила ”върху руските граждани. “Но те погрешно изчислиха и руската икономика се оказа много по-здрава, отколкото Западът очакваше,” президентът спори.

Русия не просто се приспособява към новите реалности, но привежда икономиката си на нови граници и работи със своите партньори за създаване на стабилна и сигурна система от международни селища, независимо от долара или други западни резервни валути, обясни Путин.

Спирането на START договора

Путин заяви, че Москва е добре запозната с участието на Запада в опитите на украинските сили да ударят стратегическата авиация на Русия. Това, съчетано с “ абсурдно ” исканията на НАТО да бъде разрешено да инспектира отбранителните съоръжения на Русия в рамките на ядрения договор на Новия СТАРТ, не оставя на Москва друг избор, освен временно да се оттегли от споразумението, обяви президентът."

Източник: https://www.rt.com/russia/571853-putin-federal-assembly-recap/

Адски ми е неприятно как всички прозападни таласъми изпълзяха и не спряха да плюят по Русия и Владимир Путин. Обидите на "джудже", ги приемам лично, защото и аз съм ниска и много мразя хората да бъдат третирани според ръста си, нацистко е! А и не ръста прави човека! И пак си дрънкат глупостите за бункера, въпреки, че не живее в никакъв бункер!

Отвратително е, прозападните таласъми искат световна война и друго хич не ги интересува!

Не ме трийте, вижте в един форум как толерират откровен нацист:

Цитат

http://store.picbg.net/pubpic/EC/5D/a7a999843c65ec5d.png

6ca876b7e512b1d33e588c12e61804b7.gif

преди 3 минути, Anneliese написа:

Адски ми е неприятно как всички прозападни таласъми изпълзяха и не спряха да плюят по Русия и Владимир Путин. Обидите на "джудже", ги приемам лично, защото и аз съм ниска и много мразя хората да бъдат третирани според ръста си, нацистко е! А и не ръста прави човека! И пак си дрънкат глупостите за бункера, въпреки, че не живее в никакъв бункер!

Отвратително е, прозападните таласъми искат световна война и друго хич не ги интересува!

Не ме трийте, вижте в един форум как толерират откровен нацист:

http://store.picbg.net/pubpic/EC/5D/a7a999843c65ec5d.png

Добре. Путин е висок и строен, неживеещ в бункер боклук, който предизвика и започна най голямата война в Европа от ВСВ и периодично пудела му Медведев и пропагандистите му плашат с ядрена война.

на 21.02.2023 г. в 13:30, ivottoshev написа:

комунетата  никога не можете да разберете какво е свободен пазар и принципи  на ЕС . Вас ви дай диктатура и забрани . И да се кефите как "неее мооожееее"

Колкото и да ми е неприятно, точно заради такива кухи глави като вас, наистина нямаме място там и в цивилиацията.

За какво му е на чукчата трактор, след като той го ползва само да ходи на полето за да копа с мотиката ?

Колко трогателно ... Да накараш децата на които си им разбил семействата, отвлякъл от Родината, избил родителите, срутил градовете, да ти благодарят....

А "спасителя" е с позивна "Ангел" ....

Не... това е повече от цинизъм и извращение... не знам в кой речник има точна дума за това...

Европейските партньори на Газпром са подали искове за 15 млрд$ :

Цитат

Вслед за немецкими Uniper и RWE иск к «Газпрому» из-за недопоставок газа подала крупнейшая энергокомпания Франции Engie.

Как сообщает Reuters, Engie инициировала арбитражное разбирательство в отношении «Газпром экспорта» и требует признать неисполненными обязательства российской компании по долгосрочным газовым контрактам.

Engie также хочет добиться от экспортной "дочки" «Газпрома» выплаты штрафов и компенсации убытков, возникших после того, как в июле 2022 года прокачка газа во Францию остановилась. «Газпром» объяснил «поворот вентиля» неоплатой газа, поскольку требовал, чтобы платежи осуществляли «в рублях» - на счет в Газпромбанке.

Общий объем исковых требований к «Газпрому» достиг примерно $15 млрд, подсчитал аналитик БКС Рональд Смит.

Сумму претензий Engie, официальной не раскрытую, он оценивает в $1,3 млрд, исходя из того, что компания получала 2 млрд кубометров газа по долгосрочным контрактам.

Рекордный иск к «Газпрому» - на $12,5 млрд - подала немецкая Uniper, покупавшая 20 млрд кубометров в год. Будучи крупнейшим импортером российского газа в Германии и одним из инвесторов проекта «Северный поток — 2», Uniper оказалась на грани банкротства и была де-факто национализирована после того, как осталась без ключевого поставщика и была вынуждена закупать топливо по взлетевшим ценам на спотовом рынке. На спасение компании правительство ФРГ потратило 29 млрд евро.

Еще около $1 млрд от «Газпрома» требует RWE - другой немецкий импортер газа, получавший 1 млрд кубометров в год.

Отключая газ, «Газпром» объявил форс-мажор, ссылаясь на то, что Канада задерживает возвращение из ремонта турбины Siemens для трубопровода «Северный поток». Но едва ли это обоснование обеспечит полную защиту в суде, предупреждает Смит из БКС. 

«Однако диверсия на газопроводах «Северный поток» и «Северный поток-2» в сентябре прошлого года вполне может привести к снижению оценки ущерба», - полагает он.

По итогам 2022 года «Газпром» продал в дальнее зарубежье 101 млрд кубометров — вдвое меньше, чем годом ранее. При этом поставки европейским странам в Турцию составили 85 млрд кубов и стали и стали самыми низкими в современной истории России.

https://www.moscowtimes.ru/2023/02/22/pokupateli-rossiiskogo-gaza-v-evrope-podali-iski-k-gazpromu-na-15-milliardov-a34927

къде ли сме ние ?

ах да.. ние както винаги пресмятаме неустойките които сме ДЛЪЖНИ да изплащаме вовеки веков на "братушките".....

За Путлю и двойниците му .

Всеки да си преценява има ли разлика между двата дена

:)

За мен няма значение. Фигурата и лицето на Путлю за менотдавна е просто фигуративна на мафията зад него .

Путлю ще изчезне не когато някой го гръмне и изкарат двойнк, а когато тези от ФСБ зад него поискат да го захвърлят и сменят.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 11 минути, miro20 написа:

За тези от финанс.ру е напълно възможно да са непонятни източниците за финансиране.

И за теб сигурно са напълно ясни тези източници на 5-6 трлн р.

Чудесно ! Спокоен съм вече за Путлю .  :) 

преди 50 минути, miro20 написа:

Колко трогателно ... Да накараш децата на които си им разбил семействата, отвлякъл от Родината, избил родителите, срутил градовете, да ти благодарят....

Че са избити родителите избити са. Децата нямат усти и не могат да кажат кой ги е избил ли?

току-що, miro20 написа:

Защо трябва на мен да са ми ясни след като не съм финансов министър там? Нито пък и някой от драскачите във финанс.ру, които вероятно не се намират и на територията на Руската федерация.

преди 6 минути, maxthon написа:
преди 6 минути, miro20 написа:

Защо трябва на мен да са ми ясни след като не съм финансов министър там? Нито пък и някой от драскачите във финанс.ру, които вероятно не се намират и на територията на Руската федерация.

Ами... това което цитират и не си прочела , но сляпо по матросовски опонираш,  е мнението на "драскача" :

Дмитрий Полевой окончил Московский физико-технический институт (МФТИ) в 2003 году, имеет магистерскую степень по прикладной физике и математике. До прихода в «Локо-Инвест» занимал должность главного экономиста Российского фонда прямых инвестиций (РФПИ), был главным экономистом по России и СНГ в российском подразделении банка ING, отвечал за макроэкономические исследования в банке «КИТ Финанс»

:hush:

"драскач" а ?

преди 1 минута, miro20 написа:

"драскач" а ?

Да те препратя ли пак да слушаш що е то system pig сред журналистите?  Няма смисъл понеже няма и да си направиш труда да го изслушаш. Точно удебеленото ми подсказва, че влиза в тази група журналисти.

преди 5 минути, maxthon написа:

Да те препратя ли пак да слушаш що е то system pig сред журналистите?  Няма смисъл понеже няма и да си направиш труда да го изслушаш. Точно удебеленото ми подсказва, че влиза в тази група журналисти.

Дмитрий Полевой окончил Московский физико-технический институт (МФТИ) в 2003 году, имеет магистерскую степень по прикладной физике и математике. До прихода в «Локо-Инвест» занимал должность главного экономиста Российского фонда прямых инвестиций (РФПИ), был главным экономистом по России и СНГ в российском подразделении банка ING, отвечал за макроэкономические исследования в банке «КИТ Финанс»

"драскач" а ?

гьонсурат рашистка тролка...   направо ме кефи колко е класически тъпа, упряма, и...гьонсурат.

Колкото и жълти портокала да ти наврат в устата, пак ще твърдиш че са зелени ябълки :) 

Евала !

Е...не разбирам защо си губиш времето да се излагаш... да си вечно затапена и унижена, но това не е мой проблем :) 

Забелязал съм че всички комунета, цоциалисти, рашисти путинисти сте такива.

Но пък вече знам... щом една новина предизвика тоталното ти отричане и писък на умряло от  рашистите , значи е точно в десятката . !

преди 16 минути, miro20 написа:

"драскач" а ?

Е работел е за чуждестранни банки и какво от това. Пак си остава драскач на хонорар извън Русия. След като не се намира във финансовото министерство единствено може да предполага за какво става дума. Същият този казва, че икономиката се е свила по-малко от очакваното. Е това е на база някаква прогноза и реално какво се случва. Каква ще е дупката в бюджета и как ще се покрие може само да гадае след като не участва във вземането на решение по изпълнението му.

Цензорите от А1 са отвратителни! Добре, че е VPN - то, че да гледам речта на Владимир Путин, после ще си пусна концерта на стадион  "Лужники". Миналата година доста ме ядосаха с това, че не можах да гледам концерта............... Най - много от всичко мразя цензурата. Демократичен запад, нема що!  Когато Владимир Путин ще изнася реч или ще има голям концерт, спират руските канали, ама иначе в останалото време пускат Първи канал.............

Жалки нещастници са всичко цензори! Да бъдат проклети дано!

И после защо имало хора, които подкрепят Русия.................

преди 6 часа, Митко Вълчев написа:

Добре. Путин е висок и строен, неживеещ в бункер боклук, който предизвика и започна най голямата война в Европа от ВСВ и периодично пудела му Медведев и пропагандистите му плашат с ядрена война.

Много добре си го разбрал. Сега виждам, че си способен да разбираш фактите.

Сега ако разбереш, че войната беше предизвикана от опитите на САЩ за разширяване на нео-колониалния строй към Русия, вече съвсем ще те призная за умен и разумен.

преди 9 часа, maxthon написа:

Е работел е за чуждестранни банки и какво от това.

Човека е руски експерт с опит и практика бре . Три пъти цитирам и три пъти не се усещаш колко си жалка с наивните си отричания "къф е тоя драскач бе" :getout:

Иначе с удоволствие копипействате някакви измислени "бвиши военни" или писателчета на към 90 години, които изведнъж се оказват най добрите експерти с най достоверна информация
от извора на службите" за взривяването на Сев. поток например :giggle1:

Ето това са "драскачи" . Ама нали пеят за вашата фейк рашистка пропаганда, и нямате нищо против.

преди 9 часа, Anneliese написа:

Цензорите от А1 са отвратителни! Добре, че е VPN - то, че да гледам речта на Владимир Путин, после ще си пусна концерта на стадион  "Лужники". Миналата година доста ме ядосаха с това, че не можах да гледам концерта............... Най - много от всичко мразя цензурата. Демократичен запад, нема що!  Когато Владимир Путин ще изнася реч или ще има голям концерт, спират руските канали, ама иначе в останалото време пускат Първи канал.............

Жалки нещастници са всичко цензори! Да бъдат проклети дано!

И после защо имало хора, които подкрепят Русия.................

Не е никакъв проблем да си изгледаш абсолютно всички речи на Путлю в ютюба, туитър, телеграм , фейсбук и къде ли още не...

Има и милиони отзиви за тях и коментари .

Няма нужда да повтарям каква пародия е Путлю, по ми направи впечатление практиката която се оформя и повтаря при тези помпозни насила правени "мероприятия" .

Fpn_xK6XgAMZEwl?format=jpg&name=small

Да оставим настрана как са събирани и дали са събирани насила администрация, студенти и т.н. за масовката, дали им е плащано или не, почерпката с варени кремвирши си е факт де...

НО ... тези неща нямат значение, просто се чудя... ако аз отида на български митинг, независимо от изброените неща, никога не бих захвърлил българското знаме. Бих си го сгънал,  прибрал, но не и да го хвърля в кофите за боклук.

Толкова е и подкрепата за Путлю де....

Но ти си фенка на геноцида, новонацистите рашисти  и новофюрера Путлю, така че тези неща няма да ти окажат влияние. :) 

преди 1 минута, miro20 написа:

Човека е руски експерт с опит и практика бре .

Ако е имал опит в държавния апарат и финансовото им министерство съм склонен да се съглася, че не е драскач.

преди 2 минути, miro20 написа:

Да оставим настрана как са събирани и дали са събирани насила администрация, студенти и т.н. за масовката, дали им е плащано или не, почерпката с варени кремвирши си е факт де...

А може ли да оставиш на страна, че това изобщо не отговаря на истината?

преди 9 часа, Anneliese написа:

Добре, че е VPN - то, че да гледам речта на Владимир Путин, после ще си пусна концерта на стадион  "Лужники".

Ах да.... Някои буквално гледаха речите с "лапшу на ушах " . Сигурно не знаеш каквоозначава този израз :giggle1:

И нещо за доброто ви настроение :)  

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.