Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Дефиницията за "геноцид" на кравите (заради която бомбардираха сърбите) беше че в джобовете на убитите в щаб квартирата на терористите от АОК в Рачак нямало патрони, следователно те били мирни селяни. СМЯХ

Това обаче няма никакво значение, защото ако Международното право гледаше с лошо око на подобни неща, отдавна щеше да е предприела санкции срещу евреите заради случващото се в Газа.

Казах ти че тази причина е неадекватна и трябва да измислиш друга за да ни обясниш защо Укрия единствена да има право да решава за етническите малцинства сред своите граждани, но на Югославия беше отнето това право и други решаваха вместо нея.

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

Ако някога видя такъв от твоя страна - веднага ще ти го покажа. До сега такова животно обаче не се е мяркало в твоите постове

Имаш предвид себе си? 😂

Благодари на ИИ за помоща, без него си на дъното! 😂

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 619,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• Жив и здрав още дълги години, защото светът има нужда от него!

Публикувани изображения

/ Трети Март 1918/

Когато някой днес се опитва да ви убеди, че войната в Украйна е започнала през 2014г. по вина на Украйна, че тя е била „провокирана“ от самите украинци или че проруските формирования в Донбас са били просто „местни миньори и трактористи“, спомнете си имената на Володимир Рибак, Юрий Поправка, Юрий Дяковский и Степан Чубенко. Тези хора не загинаха през 2022 г. Те бяха убити още през 2014 г. Володимир Рибак бе отвлечен и зверски измъчван, защото поиска украинското знаме да се вее над родния му град. Юрий Поправка и Юрий Дяковский бяха отвлечени, измъчвани и убити заради подкрепата си за единна и независима Украйна. Шестнадесетгодишният Степан Чубенко бе разстрелян само защото не скри убежденията си и отказа да се отрече от своята държава. Това бяха цивилни хора. Не генерали. Не министри. Не олигарси. Обикновени украинци, които имаха една „вина“ – че обичаха Украйна. Още тогава, през пролетта и лятото на 2014 г., започнаха отвличанията, изтезанията, екзекуциите и терорът срещу всеки, който се осмеляваше да развее украинско знаме в Донецк, Луганск, Горливка или Славянск. Още тогава руските „зелени човечета“ и техните местни проксита започнаха да убиват хора заради тяхната идентичност, убеждения и желание да живеят в свободна и независима държава. Затова е важно да помним: украинците не започнаха тази война. Украинците станаха първите жертви на поредната руска агресия.

Преди Буча имаше Славянск. Преди Мариупол имаше Горливка. Преди ракетите срещу Киив имаше отвлечени и измъчвани украински патриоти в Донбас. Историята не започва през 2022 г. Тя започва през 2014 г., когато Терорусия реши да отнеме на Украйна правото сама да избира своето бъдеще. Оттогава до днес цената се плаща с човешки животи, разрушени градове и разбити семейства. И колкото и години да минат, имената на първите жертви трябва да се помнят. Защото те са доказателство кой беше агресорът и кой беше жертвата още от самото начало

преди 40 минути, Звяра! написа:

Обещавам да не ти се подигравам много след разгрома! D

След разгрома на Укрия няма да има и помен от този твой профил. Ще си си направил друг, от който ще възхваляваш руснаците.

преди 3 минути, ivottoshev написа:

След разгрома на Укрия няма да има и помен от този твой профил. Ще си си направил друг, от който ще възхваляваш руснаците.

Не се притеснявай за профила ми! 😉

Опита ми показва, че тези които се притесняват за нещо мое, страдат точно от същото! 😂

преди 4 минути, Звяра! написа:

Имаш предвид себе си? 😂

Благодари на ИИ за помоща, без него си на дъното! 😂

Имам предвид, че нямаш аргумент срещу мнението ми, който да не те показва като двуличник и лицемер.

Никога не съди по себе си. Това съм го писал и преди години, когато ИИ нямаше.

току-що, ivottoshev написа:

Имам предвид, че нямаш аргумент срещу мнението ми, който да не те показва като двуличник и лицемер.

Никога не съди по себе си. Това съм го писал и преди години, когато ИИ нямаше.

Имаш предвид, че нямаш аргументи? 😂

преди 8 минути, Звяра! написа:

Имаш предвид, че нямаш аргументи? 😂

Аз се аргументирах - дадох ти примери.

Ти от своя страна избяга като бит пеерас от дискусията.

Няма да съм аз този, който да те разсейва от скуката повече тази вечер. Заложи на някой друг...

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Аз се аргументирах - дадох ти примери.

Ти от своя страна избяга като бит пеерас от дискусията.

Няма да съм аз този, който да те разсейва от скуката повече тази вечер. Заложи на някой друг...

Пукаш ли се от всякъде от яд? 😂

Редактирано от Звяра! (преглед на промените)

преди 6 часа, Мечо Хубавеца написа:

Да ти цитирам ли член пети... Дори да нахлуе в Балтийските страни, Румъния и България, какво ще прави Путин там? Ще вземе нефта на Румъния ли? Че си няма нефт...

Той и въглища и газ си има, но тогава защо се облиза за Донбас?

Не се става 17 000 000 кв.км. с "На мен повече не ми трябва". :)

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Никъде. Можеше да си останат в Укрия, само трябваше да обесят на площада политическата клика, която искаше да наруши собствената им Декларция за независимост. Тогава нямаше да перчат на Русия. Сега вече за това е късно. За да не перчат на Русия, предстои редуциране на територията и армията им.

Коя Укрия ... същата, която си предаде ЯО срещу обещание да не бъде нападана? И която, ако не беше повярвала на руските лъжи, днес щеше да е ядрена държава и щяхме да си спестим касапницата там?

Трябва да благодарим на Владимир Владимирович де. Благодарение на него уверено вървим към вечен световен мир - всички така бясно се въоръжават, включително и с ядрени оръжия, че накрая всички ще имат и никой никого няма да може да нападне.

преди 5 часа, ivottoshev написа:

След разгрома на Укрия няма да има и помен от този твой профил.

Тошев, ако трябва да бъда максимално обективен, аз лично не виждам, как Русия вече ще спечели тази война. Под "спечели", аз визирам, да вземе цяла източна част на Украйна, което уж беше план-максимум. Това към настоящият момент изглежда напълно като "кауза пердута". Войната вече е съвсем различна, нищо общо няма с могъществото на великата РККА, която смазваше "Вермахта" и Т-34 къртеше паветата пред "Райхстага". Градове като Херсон, Харков, Одеса, Славянск и Краматорск са огромни и с тая война на дронове, руснаците може да ги щурмуват с години. Виждаш колко време се бият за една територия, която е колкото Хасковска област (за последните 12 месеца са взели толкова). Писах го и преди няколко седмици - просто Запада отново изигра Владимир Путин и Русия или просто наблюдаваме някакъв цирк между САЩ и РФ, защото... това е една адски странна война. Наистина не разбирам, защо след като Украйна получава такова мощно рамо от целият обединен Запад, Путин не прибягва до инструментите, които правят украинците. Разбирай удари по Украинската Рада, удари по високопоставени политически и военни фигури и т.н. Оня ден думнаха пак с "Орешник" и какво се случи? Толкова добре думнаха, че още не е ясно, какво конкрено са ударили, а уж беше отговор срещу нападението над колежа в Старобелск. Извинявай, ама с подобно плахо водене на война, Русия ще воюва още десет години. А дали ще издържи руската икономика, няма да коментирам. До преди няколко дни предупредиха ЕС и САЩ, че ще удрят по цели в столицата им и да се махали от там техните представители!? За какво изобщо правиш всичко това!? Каква е логиката, по дяволите!? Аз разбирам, тая държава, да не може, да спечели тая война, а тя може... Определено може. Но ако воюва, както воюва Израел в Газа. Да, звучи гадно, ама май няма друг начин... Тия игрички на СВО определено не вършат никаква работа. Дълго време бях на противното мнение, ама това са фактите. Оня ден слушах изказването на Владимир Путин, абсолютен популизъм... Каква война печелиш, всекидневно ВСУ бомбардират руските градове?! Това не е "печелене"... Тия дронове, абсолютно всякакво ПВО и РЕБ са напълно безпомощни срещу тях.
Само да вметна нещо - изобщо не споделям тезата на някои тъпунгери, че РФ се излагала в Украйна и прочее. Русия води война срещу "НАТО", мисля, че вече е пределно ясно. Води война срещу държава, която е под тотална мобилизация и всячески подпомагана от обединеният Запад. И то кара вече три години с хора на договор. Вижда се при обмяната на трупове от едната и от другата страна, какво е съотношението.

преди 4 часа, kaldata1 написа:

Коя Укрия ... същата, която си предаде ЯО срещу обещание да не бъде нападана? И която, ако не беше повярвала на руските лъжи, днес щеше да е ядрена държава и щяхме да си спестим касапницата там?

Не. Тази която си живееше мирно и тихо и никой не беше нападал, докато на власт там (чрез преврат) не дойде престъпна клика която реши да наруши т.9 от Декларацията си за независимост където пише че ще са неутрални и няма да участват във военни съюзи. Между другото там пише и че няма да притежава ЯО:

IX. ЗОВНІШНЯ І ВНУТРІШНЯ БЕЗПЕКА

Українська РСР урочисто проголошує про свій намір стати в майбутньому постійно нейтральною державою, яка не бере участі у військових блоках і дотримується трьох неядерних принципів: не приймати, не виробляти і не набувати ядерної зброї.

преди 3 часа, communismatic написа:

Тошев, ако трябва да бъда максимално обективен, аз лично не виждам, как Русия вече ще спечели тази война. Под "спечели", аз визирам, да вземе цяла източна част на Украйна, което уж беше план-максимум. Това към настоящият момент изглежда напълно като "кауза пердута". Войната вече е съвсем различна, нищо общо няма с могъществото на великата РККА, която смазваше "Вермахта" и Т-34 къртеше паветата пред "Райхстага". Градове като Херсон, Харков, Одеса, Славянск и Краматорск са огромни и с тая война на дронове, руснаците може да ги щурмуват с години. Виждаш колко време се бият за една територия, която е колкото Хасковска област (за последните 12 месеца са взели толкова). Писах го и преди няколко седмици - просто Запада отново изигра Владимир Путин и Русия или просто наблюдаваме някакъв цирк между САЩ и РФ, защото... това е една адски странна война. Наистина не разбирам, защо след като Украйна получава такова мощно рамо от целият обединен Запад, Путин не прибягва до инструментите, които правят украинците. Разбирай удари по Украинската Рада, удари по високопоставени политически и военни фигури и т.н. Оня ден думнаха пак с "Орешник" и какво се случи? Толкова добре думнаха, че още не е ясно, какво конкрено са ударили, а уж беше отговор срещу нападението над колежа в Старобелск. Извинявай, ама с подобно плахо водене на война, Русия ще воюва още десет години. А дали ще издържи руската икономика, няма да коментирам. До преди няколко дни предупредиха ЕС и САЩ, че ще удрят по цели в столицата им и да се махали от там техните представители!? За какво изобщо правиш всичко това!? Каква е логиката, по дяволите!? Аз разбирам, тая държава, да не може, да спечели тая война, а тя може... Определено може. Но ако воюва, както воюва Израел в Газа. Да, звучи гадно, ама май няма друг начин... Тия игрички на СВО определено не вършат никаква работа. Дълго време бях на противното мнение, ама това са фактите. Оня ден слушах изказването на Владимир Путин, абсолютен популизъм... Каква война печелиш, всекидневно ВСУ бомбардират руските градове?! Това не е "печелене"... Тия дронове, абсолютно всякакво ПВО и РЕБ са напълно безпомощни срещу тях.
Само да вметна нещо - изобщо не споделям тезата на някои тъпунгери, че РФ се излагала в Украйна и прочее. Русия води война срещу "НАТО", мисля, че вече е пределно ясно. Води война срещу държава, която е под тотална мобилизация и всячески подпомагана от обединеният Запад. И то кара вече три години с хора на договор. Вижда се при обмяната на трупове от едната и от другата страна, какво е съотношението.

Бавно загряващ си, но има светлина в тунела.

Тошев, ако трябва да бъда максимално обективен, аз лично не виждам, как Русия вече ще спечели тази война. Под "спечели", аз визирам, Но ако воюва, както воюва Израел в Газа. Да, звучи гадно, ама май няма друг начин... Тия игрички на СВО определено не вършат никаква работа. Дълго време бях на противното мнение, ама това са фактите. Оня ден слушах изказването на Владимир Путин, абсолютен популизъм... Каква война печелиш, всекидневно ВСУ бомбардират руските градове?! Това не е "печелене"... Тия дронове, абсолютно всякакво ПВО и РЕБ са напълно безпомощни срещу тях.

В едно нещо сме съгласни тука - че тази война отива към един постоянен военен конфликт. Без ясен край и установени граници.. дълга война на изтощение без съществено развитие на военното поле. Аз така и не видях какви са целите на Путин, освен популизма да освободи руснаците т.е. няма ясна цел, освен да се бият град за град и да се опитват да смажат Украйна с ракети. Затъват все повече и края не се вижда, няма на хоризонта надежда руснаците да кажат, достатъчно, взехме каквото взехме, стига ни.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Не. Тази която си живееше мирно и тихо и никой не беше нападал, докато на власт там (чрез преврат) не дойде престъпна клика която реши да наруши т.9 от Декларацията си за независимост където пише че ще са неутрални и няма да участват във военни съюзи. Между другото там пише и че няма да притежава ЯО:

Айде пак стари мантри и глупости .

Когато една държава е нападната и се води пълномащабна война и геноцид от рашистан, нищо от тези декларации не важи .

И има право да се защитава и влиза в каквито си иска съюзи за да си опази държавата и народа.

Каква файда да размахваш конституция и декларации на държава която я няма, която е унищожена, който народ е изколен от окупатор ???

Никой не нарича "преврат" едногодишните протеси на Майдана които бяха за евроинтеграция, борба скорупцията на Янукович и неговата олигархия, за реформи , и т.н.

Рашистите изпозваха повода да ескалират протестите и провокираха разстрели на Майдана, като след това Янукович и стрелящите в тълпата беркутовци бяха изтеглени в Москва.

т.е. ако и да има външна намеса, то явна такава има от Москва.

Като казах изтеглени в Москва, припомням че бяха изтеглени по маршрут подготвен от рашистктие служби през Крим.

т.е. Крим ВЕЧЕ беше окупиран и анексиран . Войната и нахлуването на рашистите ВЕЧЕ беше в ход.

Така че не Майдана е причина за войната, а тя ВЕЧЕ беше започнала.

А подготовката за войната и анексиите бе също много преди Майдана :

Крым.Реалии
No image preview

Задолго до 2014? Как Россия готовила оккупацию Крыма

Как Россия готовила оккупацию Крыма

За страната терорист :

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Рибаря е на същото мнение. Много влогъри, които преди защитаваха войната на Путин, днес пишат подобни неща и то против Путин.

Имам чувството, че Путин живее в изолация и постоянно го лъжат за реалността в Украйна!

Лошото е, че елемента който си цитирал и ги казваш тези неща, няма да те разбере! @AAUUXX е същия като него, те други май не останаха освен бай Георги.....

преди 7 минути, miro20 написа:

Айде пак стари мантри и глупости .

Когато една държава е нападната и се води пълномащабна война и геноцид от рашистан, нищо от тези декларации не важи .

1-во: Държавата не беше нападана от никого, докато спазваше Декларацията си!!!

2-ро: Когато един режим наруши написаното в основополагащият за държавата си документ, този режим става престъпен.

3-то: Всеки има право да наказва режими, които счита за престъпни. Справка: Саддам, Милошевич, Кадафи, Аяатоласите...

4-то: Предполагам че следващият ти ход ще е да избягаш от дискусията като бит пеерас, или че ще тропнеш тук някакви алабализми, които няма да минат дори и пред деца от детската градина. Залагам на първото )

хаха

Ето как и други се сетиха за това което винаги съм показвал за това КАК започна войната 2014 г и от КОГО

Никакви "апалченци", никакви "шахтзори сепаратисти ", а просто рашистка военна инвазия, която от 4.5 млн население не може да намери 1000 доброволци, а дузината които се записват , после бягат :

https://www.facebook.com/reel/1010165374998109

Frontline Monitor

🇷🇺🔙 Има свидетелства, които една пропагандна машина би предпочела никога да не са били произнасяни на глас. Обръщението, записано на 18 май 2014 г. от Игор Гиркин – висш кадрови офицер от Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Руската федерация и „министър на отбраната" на т.нар. Донецка народна република, е именно такъв документ.

Написано лично от него и прочетено пред камера в обсадения Славянск, то не е плод на украинско разузнаване, нито на западен мозъчен тръст. То е вътрешен вик на отчаяние от човека, изпратен да подпали Донбас – и точно затова представлява може би най-безкомпромисното опровержение срещу собствения му мит. Само 5 седмици след като водената от него въоръжена група прекосява границата, командирът признава пред „гражданите" на републиката, която уж защитава, че в област с 4,5 млн население не може да намери дори 1000 мъже, готови да се бият за неговата кауза.

Това е централният парадокс, около който се руши целият наратив за „спонтанното въстание на Донбас". Докато руските държавни медии и самият Гиркин в публичните си изявления твърдяха, че „80% от населението иска да се присъедини към Русия" – твърдение, документирано от Атлантическия съвет – в рамките на същия месец той споделя една друга, далеч по-неудобна аритметика. „Изобщо не очаквах," признава Гиркин в своето обръщение, „че в цялата област няма да се намерят дори 1000 мъже, готови да рискуват живота си." Разривът между двете числа – декларираните 80% от местното население и реалните под 1000 души – е красноречиво доказателство за изкуствения генезис на проруския сепаратизъм в Източна Украйна.

Силата на текста е в неговата конкретика, тъй като Гиркин не говори абстрактно. Той описва как три дни преди това е пристигнала група от 12 „герои" от Бахмут, препоръчани от „твърде уважаван човек". Веднага щом става ясно, че трябва да служат в Славянск, а не у дома си, и че срокът не се ограничава до няколко дни, те „дори не пожелаха да вземат оръжие". На следващия ден историята се повторила в още по-красноречив мащаб: от общо 35 доброволци, пристигнали от Донецк, 25 си заминали „поживо-поздраво за вкъщи" в момента, когато дочули звуците на далечен минометен обстрел. Командирът ги изпраща с унищожителен сарказъм – че те се прибират, „за да се оплакват от тежките условия, които не са усетили нито за миг, и да разказват за героизма си, проявен докато се возят в пътническия автобус". Това не е езикът на народен лидер, застанал начело на разбунтувалото се множество. Това е горчивината на професионален военен, открил, че зад гърба в крайна сметка няма никой.

Най-яркият образ в цялото обръщение е именно социологически по своята същност. „Десетки и стотици хора се наредиха в строя и се бият," констатира Гиркин, докато „десетки хиляди, стотици хиляди спокойно наблюдават това по телевизията, надигайки биричка." Именно с тези думи е сринат целия разказ за въстанието на Донбас. Гиркин посочва населението на Славянск като 120 000 души, а на съседния Краматорск – двойно повече, като цялата Донецка област наброява 4,5 милиона. Срещу тези числа стоят десетките му бойци.

„Къде са онези 27 000 доброволци, за които пишат журналистите?" пита риторично тогавашният довереник на президента Владимир Путин. „Не ги виждам." А прочутият мит, че „когато миньорите се вдигнат, те ще разкъсат всички с голи ръце", Гиркин отхвърля с леденото „засега обаче това не се наблюдава". Подкрепата на местните се оказва толкова дефицитна, че Гиркин издава заповед в опълчението да бъдат приемани и жени, и се оплаква, че „в цялата област досега не са се намерили и 20-ина професионални военни", готови да поемат командване – офицери, които според него стоят „по апартаментите си като уплашени врабчета".

За да се разбере тежестта на това признание, то трябва да бъде разположено върху действителната хронология на събитията в Източна Украйна, а не върху митологията им. Войната в Донбас не започва с митинг на граждани, а с военна операция. В нощта срещу 12 април 2014 г. въоръжена група от 52 маскирани мъже, ръководена лично от Гиркин, която месец по-рано изиграва ключова роля за незаконната анексия на Крим, прекосява държавната граница и превзема административната сграда, полицейското управление и сградата на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) в Славянск, изземвайки от полицейския арсенал, според данни на енциклопедични източници, най-малко 400 пистолета и 20 автомата. Гиркин не е местен миньор, той е ветеран от Приднестровието, Босна и Чечения, опитен елемент от силовите структури. На следващия ден, 13 април, Киев обявява антитерористичната операция. Такава е архитектурата на конфликта: не подложен на репресии народ, решил да надигне глава срещу своите управляващи, а внедрено ядро от руските силови структури, около което беше изградено впечатлението за въстание.

Че именно това ядро, а не настроенията на местните, е решаващият фактор, по-късно беше потвърдено лично от Гиркин – този път без отчаяние, а с гордост. В интервю за крайнодясното списание „Завтра" през есента на 2014 г. той изрича популярната фраза: „Аз съм този, който натисна спусъка на войната. Ако нашето подразделение не беше прекосило границата, всичко щеше да изтлее – както в Харков, както в Одеса. В началото никой не искаше да се бие. Първите две седмици минаха в опити на страните да се убедят една друга" да започнат битка.

Сравнението с Харков и Одеса не е плод на случайност. „Народната република", обявена на 7 април 2014 г. в Харков, беше ликвидирана от украински спецназ още на същия ден. В Одеса и други областни градове, в които не беше внедрено руско въоръжено ядро, „въстанието" се изпари за броени дни. Разликата между тях и Донбас не е в дълбочината на проруските настроения, а в присъствието на полковника и подчинените му.

Резултатите от социологически проучвания през последното десетилетие потвърждават твърденията на Гиркин. Според изследване на американския институт Pew, което се проведе в периода 5-23 април 2014 г., едва 18% от населението в Източна Украйна подкрепят отделянето, докато 70% желаят страната да остане единна. Данните на Киевския международен институт по социология (КМИС) рисуват по-нюансирана, но сходна картина: около една трета от жителите на Донецка и Луганска област подкрепят някаква форма на отделяне – забележимо над националната средна стойност от 7% – но дори там само между една пета (Донецк) и една четвърт (Луганск) са дали положителна оценка на евентуален сценарий с принудително прехвърляне на властта. Социологическата агенция „Рейтинг" пък още през март 2014 г. отчита, че 56% от жителите на двете области отхвърлят идеята за отделяне. Тоест дори при най-щедрото отчитане на проруската симпатия, тя никога не е достигала мнозинство, а готовността тя да бъде превърната в стрелба по съседите е била споделяна от пренебрежим дял от местните жители – предимно маргинализирани елементи. Точно тази пропаст между пасивното недоволство и активната мобилизация Гиркин описва от първо лице.

Ключовият фактор е, че реалните оплаквания на хората от Донбас – корупцията, безвластието и икономическия упадък – никога не са били тъждествени с искане за присъединяване към Руската федерация. Атлантическият съвет цитира местни наблюдатели, според които жителите са признали как „никой не е потискал" руския език, което срива може би най-популярният casus belli на Путин, изречен от Гиркин с думите за „правото да говорим на родния си руски език". Същият репортаж цитира думите на анонимен местен жител, успял да улови истината по-точно от всеки социолог: „Нашият град беше превзет от терористи, но всички знаем, че зад това стои Русия." А когато се наложило тази изкуствено създадена „воля на народа" да получи легитимация, се наложи нейните режисьори да прибегнат до фарс. Незаконният референдум за независимост от 11 май 2014 г. премина без нито един международен наблюдател (дори руски), с бюлетини, раздавани по улиците дни по-рано, без избирателни списъци и документирани случаи на многократно гласуване. Обявените резултати (89% Донецк, 96% Луганск) са в пълен контраст с оценката на украинското МВР за реална активност от около 24% и повсеместна липса на международно признание.

Това, което обръщението на Гиркин в крайна сметка разкрива, надхвърля войната в Донбас и очертава шаблон на едно ново поколение хибридна война, в която Кремъл не мобилизира съществуващо мнозинство, а създава впечатление за такова, внедрявайки професионално ядро от „зелени човечета“, представяйки тяхната фасада като „самоопределение". Стратегическата уязвимост на подобен модел се крие именно там, където Гиркин се среща с реалността: пасивната симпатия не значи подкрепа. Десетките хиляди, които „надигат биричка" пред телевизора, не печелят войни, поради което инсценираната революция наложи изпращане на силоваци, а след като и този инструмент беше изчерпан, Москва беше принудена да хвърли редовна армия през август 2014 г. и пълния си военен потенциал през февруари 2022 г.

През цялото време обаче Путин не пожела да осъзнае едно: ескалацията на руската агресия е огледален образ на низходящата крива на местната подкрепа към действията му в Донбас: колкото по-малко „народ" имаше във „въстанието", толкова по-мащабни държавни усилия бяха необходими на Кремъл, за да го поддържа жив. В този смисъл най-точният историк във връзка със събитията от пролетта на 2014 г. се оказа не някой западен експерт, а самият палач – лицето, което „натисна спусъка на войната“. ‎

преди 12 минути, ivottoshev написа:

1-во: Държавата не беше нападана от никого, докато спазваше Декларацията си!!!

2-ро: Когато един режим наруши написаното в основополагащият за държавата си документ, този режим става престъпен.

3-то: Всеки има право да наказва режими, които счита за престъпни. Справка: Саддам, Милошевич, Кадафи, Аяатоласите...

Няма никаква логика в твоите точки и следствия. И защо реши че дори някой да е нарушил нещо , трябва да бъде "наказван " с масов геноцид и терор ???

Що за нонсенс ?

Пак недоцитираш главното от моите думи :

И има право да се защитава и влиза в каквито си иска съюзи за да си опази държавата и народа.

Каква файда да размахваш конституция и декларации на държава която я няма, която е унищожена, който народ е изколен от окупатор ???

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 21 минути, miro20 написа:

Рашистите изпозваха повода да ескалират протестите и провокираха разстрели на Майдана

Това е една от най-смешните ти опорки. Руснаците искали да ескалират протестите... срещу "техният човек" Янукович. Че защо им е? За да го свалят по-лесно от власт ли giggle1

преди 25 минути, miro20 написа:

т.е. ако и да има външна намеса, то явна такава има от Москва.

Аха-а-а-а, а защо висш краварски държавник седи на площада и раздава курабийки на митинг, целящ свалянето на законно избран президент на чужда суверенна държава? Това не е ли "външна намеса"?

Имай предвид, че ГЕРБ оревахте света заради немската посланичка, която беше дошла на митинг. Хем тя само си е седяла отстрани и е наблюдавала, а не е раздавала сникерси:

Външно с реакция, че посланичката на Германия е била на протеста
преди 1 час, ivottoshev написа:

Нямаше "преврат" (явно всеки протест и недоволство го наричаме така), докато Янукович не реши да играе контра на народа и вместо асоцииране с ЕС, подкрепяно от до над 75% от украинците по това време, да търси Русия.

Какво щеше да стане, ако Янукович вървеше с волята на хората, а не с хунтата около него? Явно никога няма да разберем.

Аз съм склонен да вярвам, че всичко е част от много стар план, при който Янукович нарочно предизвиква народното недоволство, в създалата се суматоха зелените човечета влизат в Донбас, готовите материали за "избиват рускоговорящи", "горят Достоевски" и "всички с фамилия "Ев" и "Ич" им отрязват по ръка и крак" започват да се пускат контролирано по "алтернативните" медии, няколко бомби падат по детски градини/училища/пазари, строят се паметници и се създават легенди и в крайна сметка Русия влиза да помага на своите.

Пак казвам - РФ никога не е имала намерение да оставя Украйна независима. И сега, връщайки лентата до 1990г., виждаме, че всяка една хартийка, подписана от нея, е била разписвана с охота и с присмех. Кой ще остави житницата на СССР, с най-многото инженери, въглища и (както се знае още от 2014г. - https://www.dnes.bg/a/125-redaktsiya/223791-bitkata-v-ukrayna-za-gigantsko-nahodishte-na-shistov-gaz) много, много газ, да прави каквото прецени?

Има нещо сладко в това, че вярвате, че войната в Украйна е за защита на рускоезичните, православните ценности (баш па атеистите-комунисти се загрижиха резко за тях) или за световната геосправедливост?

Става дума за много, много, много пари и за сфери на влияние.

А сега, благодарение на Русия, вероятно в близките 10 години ще видим Полша, Япония, Южна Корея и Австралия с ЯО. Отделно към клуба крачат СА, Израел (ако вече нямат) и Иран.

Ебаси Януковича.

преди 19 минути, miro20 написа:

И защо реши че дори някой да е нарушил нещо , трябва да бъде "наказван " с масов геноцид и терор ???

Що за нонсенс ?

Значи все пак избра второто - алабализмите. Добре. Още по-хубаво. Ще има смях D

Отговарям ти поред: Така е според Международното право. Примери ти дадох с Милошевич, Саддам, Аятоласите, Кадафи...

преди 22 минути, miro20 написа:

Държавата е нападната ЕДВА КОГАТО реши да нарушава декларациите. ПРЕДИ ТОВА никой не я е нападал.

преди 26 минути, miro20 написа:

Ако престъпният режим БЕШЕ СПАЗВАЛ "Конституция и декларации", държава щеше да има в пълните ѝ граници, нямаше да е "унищожена" и народа ѝ нямаше да е "изколен от окупатор".

преди 10 минути, kaldata1 написа:

Нямаше "преврат" (явно всеки протест и недоволство го наричаме така), докато Янукович не реши да играе контра на народа и вместо асоцииране с ЕС, подкрепяно от до над 75% от украинците по това време, да търси Русия.

Класически преврат. Ти как би описал един преварт по принцип. По какво той би се различавал от случилото се в Киев?

Янукович искаше комепенсации от Европа заради евентуалните загуби от прекъснатите търговски отношения с Русия след членството в ЕС. При това положение щеше да подпише с ЕС. Явно не е като наште дупедавци, които заради прословутото членство предадоха националният интерес спирайки блоковете на Козлодуй, приеха квоти в селското стопанство и тн., и тн,...

преди 20 минути, kaldata1 написа:

Аз съм склонен да вярвам, че всичко е част от много стар план, при който Янукович нарочно предизвиква народното недоволство, в създалата се суматоха зелените човечета влизат в Донбас, готовите материали за "избиват рускоговорящи", "горят Достоевски" и "всички с фамилия "Ев" и "Ич" им отрязват по ръка и крак" започват да се пускат контролирано по "алтернативните" медии, няколко бомби падат по детски градини/училища/пазари, строят се паметници и се създават легенди и в крайна сметка Русия влиза да помага на своите.

Всеки вярва в теориите на конспирация, които му изнасят...

преди 22 минути, kaldata1 написа:

Става дума за много, много, много пари и за сфери на влияние.

Ами щом е така, значи руснаците имат право в случая и всякакви санкции трябва или да им се премахнат, или да се наложат такива и на кравите.

преди 2 часа, Звяра! написа:

Рибаря е на същото мнение.

Мхм, ти 100% го следиш него... 😆
Ти даже не би и разбрал нищо от написаното от него, просто нямаш толкова акъл.

преди 1 час, kaldata1 написа:

75% от украинците искали ЕС... Ти да видиш. 😆

преди 21 часа, Волен написа:

Значи ако банда бабаити дойде във вас с автоматите и почнат да стрелят, ти си напълно съгласен никой да не се меси.

Дай си адреса тогава.

Той и Радев уж е русофил, пък се оказва, че сме твърдо с Европа и НАТО.

И с другите партии ще е така като дойдат на власт, не се притеснявай.

Ако съм неподготвен да ги посрещна тия бабаити и имат смелостта да си рискуват живота като ме нападнат, никой не ми е виновен. Защо да ми помага? какъв съм аз на него?

Радев е против помощта за Украйна. То и аз съм с Европа, щото вече за беда сме влезли там и имаме нужда от еврофондове и грантове, както и от НАТО имаме нужда, защото на практика нямаме армия. Лошото е, че нашите дупедавци се съгласяват да увеличават военния бюджет и да купуваме тяхното скъпо оръжие. Радев не виждам как ще го промени това...

преди 21 часа, SSS12 написа:

Соц икономиста смята външен запор и вътрешен разход, като клони само към вътрешния разход 😂 От такива икономисти като тебе рухна соца и русия в момента е в тоя батак. А и баба Ванга му е казала къде и какво аз съм видял 😂 3 ТРИЛИОНА ДОЛАРА ЗАПОРИРАНИ. Красота за изостаналите соц пенсионери слуги на БКП/КПСС.

Както и да го въртиш и сучеш, реалността те удря през пръстите. Отвори официалните данни на ЕК и Bloomberg: запорираните руски активи са точно 300 милиарда долара, а не твоите измислени 3 трилиона!

Ти буквално си измислил едни 2,7 трилиона долара разлика от чист въздух, само за да ти изглежда по-тежка тезата във форума. Това са цели 10 ПЪТИ отгоре над реалната сума! Сигурно Русия великодушно е решила да ти подари останалите 2,7 трилиона, а?

преди 15 часа, kaldata1 написа:

Той и въглища и газ си има, но тогава защо се облиза за Донбас?

Не се става 17 000 000 кв.км. с "На мен повече не ми трябва". :)

Колкото повече, толкова повече, а и той иска и редките метали. Иска и да остане и като президентът разширил границите на Русия. Всяко разширение обаче си има предел. Не може да контролираш толкова голяма територия, ако населението е враждебно. Сигурен съм, че путин съжалява, че нападна през 2022 г. Не се бе направил добре сметката, но връщане назад няма. Трябва да вземе Донбас, за да има край. Моля се това да стене и войната да свърши час по-скоро, защото всеки ден война изяжда нашите доходи през инфлацията, праща милиарди от нашите данъци за скъпо чуждо оръжие и убива хора.

преди 29 минути, Мечо Хубавеца написа:

Радев е против помощта за Украйна. То и аз съм с Европа, щото вече за беда сме влезли там и имаме нужда от еврофондове и грантове, както и от НАТО имаме нужда, защото на практика нямаме армия. Лошото е, че нашите дупедавци се съгласяват да увеличават военния бюджет и да купуваме тяхното скъпо оръжие. Радев не виждам как ще го промени това...

Както и да го въртиш и сучеш, реалността те удря през пръстите. Отвори официалните данни на ЕК и Bloomberg: запорираните руски активи са точно 300 милиарда долара, а не твоите измислени 3 трилиона!

Ти буквално си измислил едни 2,7 трилиона долара разлика от чист въздух, само за да ти изглежда по-тежка тезата във форума. Това са цели 10 ПЪТИ отгоре над реалната сума! Сигурно Русия великодушно е решила да ти подари останалите 2,7 трилиона, а?

Колкото повече, толкова повече, а и той иска и редките метали. Иска и да остане и като президентът разширил границите на Русия. Всяко разширение обаче си има предел. Не може да контролираш толкова голяма територия, ако населението е враждебно. Сигурен съм, че путин съжалява, че нападна през 2022 г. Не се бе направил добре сметката, но връщане назад няма. Трябва да вземе Донбас, за да има край. Моля се това да стене и войната да свърши час по-скоро, защото всеки ден война изяжда нашите доходи през инфлацията, праща милиарди от нашите данъци за скъпо чуждо оръжие и убива хора.

Убавец икономист. Ма ти търсиш трилионите в интернет

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.