Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

Унгарците разкараха мръсната копейка Орбан и нещата им тръгнаха.

• Отговори 16,5k
  • Прегледи 664,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• Жив и здрав още дълги години, защото светът има нужда от него!

Публикувани изображения

преди 10 часа, SSS12 написа:

за твое учудване не пия

Това обяснява много неща. Великият Николай Фенерски все едно за теб е писал това:

Всички, които не пият, са или болни, или подлеци. Има нещо нездраво и съмнително в трезвеника. Да не пиеш, означава да живееш като идиот. Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка шизофрения. Изкривяват се представите за света. Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес.

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Това обяснява много неща. Великият Николай Фенерски все едно за теб е писал това:

Всички, които не пият, са или болни, или подлеци. Има нещо нездраво и съмнително в трезвеника. Да не пиеш, означава да живееш като идиот. Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка шизофрения. Изкривяват се представите за света. Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес.

Пиянке тая пиянка ти е пътеводната светлина. И баткото с мустаците

Невероятна е станала темата.

Косьо и дзверо борят Путин.

Пп

Абе Унгария ще дава ли пари на зеленски?

преди 17 часа, kaldata1 написа:

Отиваш на Гугъл Мапс, отваряш Украйна и почваш да разглеждаш. После направи същото със съседна Полша. Вероятно тогава ще разбереш, че "ако си беше останал Янукович" не е опция веднъж, когато видиш какво изпускаш.

На украинците не им е достатъчно просто да съществуват. Те искат да живеят, при това - добре. И нямаме право да им казваме, че нямат това право.

Русия имаше всички възможности да даде на бившите СССР държави толкова, че да искат да останат в нейната орбита и да теглят един голям среден на ЕС и НАТО. С изключение на Беларус (и то в частност лично на Лукашенко, защото явно и белорусите не са във възторг от настоящето си), всички държави до една запазиха в най-добрият случай прилични отношения с руснаците. Нищо повече. Стан-овете, Прибалтиките, дори Молдова - йок за голяма близост с Русия. Соцлагера - също. Дори Монголия гравитира вече много повече около Китай, отколкото около Русия.

Няма какво да разглеждам, то е ясно, че в Полша се живее по-добре от в Украйна. Само че като реши да си прави каквото си иска Украйна какво стана? Първо през 2014 г. мини война в Донбас и анексиране на Крим, а през 2022 г. голяма война с Русия на която не й се вижда края? При Янукович живееха много по-добре отколкото сега. Нямам нищо против, нека живеят както си искат, но да не въвличат ЕС в тяхната война с Русия. ЕС се обезкърви финансово като помага на Украйна. Това не ми харесва. Украйна не е наш съюзник, няма право на безвъзмездна помощ. Нека ти обясня защо сравнението ти с Полша куца здраво: Цената на илюзията: Да, при Янукович не беше Полша, но беше мирно, индустрията работеше, границите бяха цели, а мъжете не ги ловяха по улиците като животни, за да ги пращат в месомелачката. Сега, след 12 години 'европейски избор', какво получиха в реалността, а не на картата? Разрушена държава, над 10 милиона избягали, смазана икономика и стотици хиляди в гробищата. Това ли е твоята дефиниция за 'да живееш добре'? За мъртвия човек няма 'европейски стандарт'. Кой плаща сметката? Казваш, че нямаме право да им казваме как да живеят. Добре, нека живеят както искат, но със собствени пари и собствени оръжия! Защо моят и твоят данък в България и ЕС трябва да отиват за безвъзмездна финансова и военна помощ на държава, която не е нито в ЕС, нито в НАТО? ЕС се обезкърви финансово, инфлацията ни изяде доходите, икономиката на Европа закъса, за да спонсорираме една безкрайна война. Украйна не ни е съюзник по никакъв договор, че да ѝ дължим нещо. Геополитическата реалност: Говориш за орбитата на Русия и как никой не я искал. Геополитиката не е конкурс за популярност и 'любов'. Мексико може да не обожава САЩ, но си дава много ясна сметка, че ако реши да сключи военен съюз с Китай и да разположи китайски ракети на границата с Тексас, Вашингтон ще ги изравни със земята за 24 часа без изобщо да ги пита за 'правото им на избор'. Големите държави имат сфери на интерес – това е бруталният закон на историята от античността до днес.

преди 9 минути, Мечо Хубавеца написа:

Няма какво да разглеждам, то е ясно, че в Полша се живее по-добре от в Украйна. Само че като реши да си прави каквото си иска Украйна какво стана? Първо през 2014 г. мини война в Донбас и анексиране на Крим, а през 2022 г. голяма война с Русия на която не й се вижда края? При Янукович живееха много по-добре отколкото сега. Нямам нищо против, нека живеят както си искат, но да не въвличат ЕС в тяхната война с Русия. ЕС се обезкърви финансово като помага на Украйна. Това не ми харесва. Украйна не е наш съюзник, няма право на безвъзмездна помощ. Нека ти обясня защо сравнението ти с Полша куца здраво: Цената на илюзията: Да, при Янукович не беше Полша, но беше мирно, индустрията работеше, границите бяха цели, а мъжете не ги ловяха по улиците като животни, за да ги пращат в месомелачката. Сега, след 12 години 'европейски избор', какво получиха в реалността, а не на картата? Разрушена държава, над 10 милиона избягали, смазана икономика и стотици хиляди в гробищата. Това ли е твоята дефиниция за 'да живееш добре'? За мъртвия човек няма 'европейски стандарт'. Кой плаща сметката? Казваш, че нямаме право да им казваме как да живеят. Добре, нека живеят както искат, но със собствени пари и собствени оръжия! Защо моят и твоят данък в България и ЕС трябва да отиват за безвъзмездна финансова и военна помощ на държава, която не е нито в ЕС, нито в НАТО? ЕС се обезкърви финансово, инфлацията ни изяде доходите, икономиката на Европа закъса, за да спонсорираме една безкрайна война. Украйна не ни е съюзник по никакъв договор, че да ѝ дължим нещо. Геополитическата реалност: Говориш за орбитата на Русия и как никой не я искал. Геополитиката не е конкурс за популярност и 'любов'. Мексико може да не обожава САЩ, но си дава много ясна сметка, че ако реши да сключи военен съюз с Китай и да разположи китайски ракети на границата с Тексас, Вашингтон ще ги изравни със земята за 24 часа без изобщо да ги пита за 'правото им на избор'. Големите държави имат сфери на интерес – това е бруталният закон на историята от античността до днес.

Убавец ади като комунист да не пропагандираш за финансиране което не разбираш. Твоята любима Русия си плати войната с 3 трилиона долара.

преди 16 часа, miro20 написа:

Божеее какво извратено мислене...

Точно наобратно . Украйна е все по сплотена с Европа, даже предателството на Тръмп повече сплоти

И никога, ама никога, дори да е изпепелена, дори да есъс или безЕвропа , със или без Луната, всичко може да е, но едно е сигурното - Украйна никога няма да забрави рашисткия геноцид и масов терор и масови разрушения, масово изтребление, което не може да бъде оправдано просто с едното "желание на украинците да са с ЕС" за което бе Майдана и заради което свалиха Янукович.

Въпроса на Чърчил към журналисти / който цитираш/ е именно към нашите продажни копейки .

Много са избрали незнайно защо страната на агрсора, желаят "мир" ама наричат "мир" капитулацията и геноцида над жертвата

И въпроса е точно към тези копейки които пълзят сега пред агресора. Визирам медии, блофъри, платени копейки, безплатни копейки каквито са повечето наши тъпи цоциалисти комундели , към тях е въпроса...

между войната и позора, избират позора да са с агресора , но с позора ще получат и войната.

Емоциите са ти в повече. С цитата на Чърчил си вкара брутален автогол – той е за лидери като Чембърлейн, които лъжат съюзниците си с кухи обещания. Днес това е Колективният Запад: подкокоросаха Украйна, обещаха да са с нея „колкото трябва“, а я оставиха без ПВО и снаряди. Избраха позора на кухите лозунги и донесоха на хората разруха. Накрая Украйна ще получи и войната, и позора на капитулацията.

За каква „сплотеност“ говориш при съсипана икономика, милиони избягали и стотици хиляди в гробищата? На гробищата няма европейски ценности. Когато съседът ти е ядрен колос, водиш умна и неутрална политика, за да си запазиш хората (както Финландия), а не залагаш съдбата им на чужд хазарт.

Украйна беше брутално използвана за прокси война на гърба на обикновените хора. Да, държавите в САЩ и ЕС губят икономически, но печелят конкретни корпоративни акули: Военният комплекс на САЩ (Lockheed, Raytheon), който направи трилиони от оръжейни поръчки. Американските енергийни гиганти, които ни продават втечнен газ на четворни цени, след като отрязаха Европа от евтините суровини. Фондове като BlackRock, които вече изкупиха украинската земя и активи срещу натрупаните дългове.

Спести ми етикетите за „копейки“ – лепиш ги, защото нямаш доводи. Истината боли: Украйна жертва бъдещето си, за да напълни банковите сметки на шепа западни фирми. Сметката я плащат украинците с кръвта си и парите си, а ние – само с парите си.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Комсомолец кой допусна това безобразие eek

Ауууу, още ли не си надушил врага

преди 1 минута, SSS12 написа:

Убавец ади като комунист да не пропагандираш за финансиране което не разбираш. Твоята любима Русия си плати войната с 3 трилиона долара.

преди 2 минути, SSS12 написа:

преди 2 минути, SSS12 написа:

преди 6 минути, SSS12 написа:

Oт кои точно комикси ги извади тези '3 трилиона долара', бе, финансисте? Целият годишен БВП на Русия е около 2 трилиона. Ти май бъркаш рубли с долари или просто хвърляш числа в космоса с надеждата някой да ти се върже.

Но дори в твоята фантазия има една огромна уловка, която сам не забелязваш: Русия си плаща войната САМА. От нейните данъци, от нейния бюджет и от нейния газ. Руският министър-председател не ходи да проси пари за пенсии и заплати от Пекин или Делхи, или от ЕС и САЩ, нали? Големият проблем, който очевидно ти убягва, е КОЙ плаща сметката на Украйна. Украйна не може да плати и един месец заплати на администрацията си, нито пенсиите на хората си, без директни милиардни траншове от САЩ и ЕС. Ние, европейските и българските данъкоплатци, плащаме за тяхната държава и тяхната война, докато нашата икономика закъсва и инфлацията ни изяжда доходите.

Така че, вместо да ми лепиш тъпи етикети за 'комунисти', вземи отвори един учебник по макроикономика. Русия си плаща сама. Украйна я плащаме аз и ти. И точно това не ми харесва. Седни си, двойка по финанси.

преди 9 минути, Мечо Хубавеца написа:

Oт кои точно комикси ги извади тези '3 трилиона долара', бе, финансисте? Целият годишен БВП на Русия е около 2 трилиона. Ти май бъркаш рубли с долари или просто хвърляш числа в космоса с надеждата някой да ти се върже.

Но дори в твоята фантазия има една огромна уловка, която сам не забелязваш: Русия си плаща войната САМА. От нейните данъци, от нейния бюджет и от нейния газ. Руският министър-председател не ходи да проси пари за пенсии и заплати от Пекин или Делхи, или от ЕС и САЩ, нали? Големият проблем, който очевидно ти убягва, е КОЙ плаща сметката на Украйна. Украйна не може да плати и един месец заплати на администрацията си, нито пенсиите на хората си, без директни милиардни траншове от САЩ и ЕС. Ние, европейските и българските данъкоплатци, плащаме за тяхната държава и тяхната война, докато нашата икономика закъсва и инфлацията ни изяжда доходите.

Така че, вместо да ми лепиш тъпи етикети за 'комунисти', вземи отвори един учебник по макроикономика. Русия си плаща сама. Украйна я плащаме аз и ти. И точно това не ми харесва. Седни си, двойка по финанси.

Така ти си форумен финансист. На голямаТА съвеЦка мечка. Затова и си се кръстил мечо убавеца. Но 3 трилиона долара са ок за една война

Така ти си форумен финансист. На голямаТА съвеЦка мечка. Затова и си се кръстил мечо убавеца. Но 3 трилиона долара са ок за една война

Ей тук ме хвана. Роден съм по съветско време. Ами ок са, стига да има кой да ги даде...Ама няма кой. За 3 трилиона долара Русия можеше да изкупи цяла Източна Европа заедно с бабите и козите, а не да води окопна война. Слез малко на земята и намали нулите.

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Ей тук ме хвана. Роден съм по съветско време. Ами ок са, стига да има кой да ги даде...Ама няма кой. За 3 трилиона долара Русия можеше да изкупи цяла Източна Европа заедно с бабите и козите, а не да води окопна война. Слез малко на земята и намали нулите.

Затова си форумен финансист от соца. Не са ти ясни дондурмите

преди 14 минути, SSS12 написа:

Затова си форумен финансист от соца. Не са ти ясни дондурмите

Tочно защото съм роден по соца, мога да смятам без калкулатор и не бъркам стотици милиарди с трилиони. Като гледам, на теб май са ти ясни само 'дондурмите' в сладкарницата, но не и макроикономиката.

току-що, Мечо Хубавеца написа:

Tочно защото съм роден по соца, мога да смятам без калкулатор и не бъркам стотици милиарди с трилиони. Като гледам, на теб май са ти ясни само 'дондурмите' в сладкарницата, но не и макроикономиката.

Ма това само в главите на соц финансистите като тебе. Както че си бил убав щото жена ти си те харесвала. 😂

преди 5 минути, SSS12 написа:

Ма това само в главите на соц финансистите като тебе. Както че си бил убав щото жена ти си те харесвала. 😂

"Ако съберем абсолютно всичко – реално похарчен кеш, загуби и пренасочване на средства – войната струва на Русия общо около половин трилион долара до момента.

Това е колосална сума, която изцежда дългосрочното бъдеще на руската икономика (защото парите отиват за снаряди, които експлодират, вместо за болници, машиностроене и пътища). Но икономиката им издържа, защото тегленето на този червеен баланс се покрива от непрекъснатия свеж кеш, който Китай, Индия и останалият свят плащат всеки ден за руския петрол, метали и суровини."

преди 23 минути, Мечо Хубавеца написа:

"Ако съберем абсолютно всичко – реално похарчен кеш, загуби и пренасочване на средства – войната струва на Русия общо около половин трилион долара до момента.

Това е колосална сума, която изцежда дългосрочното бъдеще на руската икономика (защото парите отиват за снаряди, които експлодират, вместо за болници, машиностроене и пътища). Но икономиката им издържа, защото тегленето на този червеен баланс се покрива от непрекъснатия свеж кеш, който Китай, Индия и останалият свят плащат всеки ден за руския петрол, метали и суровини."

Мхм до момента за тях вътре. Ноо 3 трилиона долара са отделни комунисте завършил през соца. Както виждаш няма как да разбереш вече няколко дни.

Мхм до момента за тях вътре. Ноо 3 трилиона долара са отделни комунисте завършил през соца. Както виждаш няма как да разбереш вече няколко дни.

Все повтаряш за тези 3 трилиона ,те от къде ще дойдат ?

току-що, AAUUXX написа:

Все повтаряш за тези 3 трилиона ,те от къде ще дойдат ?

Ще ти се да разбереш, а мекере ? Няма да стане. Търси врагове на народа само тук ти остана. До реала нямаш достъп.

преди 1 минута, SSS12 написа:

Ще ти се да разбереш, а мекере ? Няма да стане. Търси врагове на народа само тук ти остана. До реала нямаш достъп.

Разбрах ,казали са ти само на теб ,но ти ще пазиш тайната и няма да ни кажеш lock

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Разбрах ,казали са ти само на теб ,но ти ще пазиш тайната и няма да ни кажеш lock

Пак не си разбрал.

преди 23 часа, Мечо Хубавеца написа:

Защо, вместо да си живеят мрно и кротко при Янукович се вкараха във война, която не й се вижда края и носи само смърт и разруха?

Украинците не са се вкарали във война, а руZZката кочина им натресе война. Заради маниите на пикльото Путьо.

преди 23 часа, Мечо Хубавеца написа:

Искат Европа, а получават война.

По твоята логика Украйна няма право да иска по-добър живот. Трябва да е част от руската кочина.

Добре. Представи си, че аз и ти сме съседи. Ти искаш по-добър живот и заради това аз идвам във вас с автомата и почвам да стрелям.

И ти обяснявам: искаш по-добър живот, получаваш разстрел.

И всичко е точно, нали. Ти си съгласен, че щом ти искаш по-добър живот, аз мога да те разстрелям.

преди 41 минути, Волен написа:

Добре. Представи си, че аз и ти сме съседи. Ти искаш по-добър живот и заради това аз идвам във вас с автомата и почвам да стрелям.

Харесвам такъв тип сравнения ,изглеждаш умен ,та да те питам и аз ено сравнение. Представи си ,че децата ти са в съседа ти да си играят с децата му ,но в един момент съседът ти решава че децата ти не му харесват и започва да ги тормози психически ,да ги бие в продължение на години, ти чакаш съседът ти да се осъзнае че греши ,но той продължава да прави същото още по ожесточено ти какво би направил?

преди 38 минути, Волен написа:

Украинците не са се вкарали във война, а руZZката кочина им натресе война. Заради маниите на пикльото Путьо.

По твоята логика Украйна няма право да иска по-добър живот. Трябва да е част от руската кочина.

И ти обяснявам: искаш по-добър живот, получаваш разстрел.

И всичко е точно, нали. Ти си съгласен, че щом ти искаш по-добър живот, аз мога да те разстрелям.

Кой е започнал войната за реалността няма никакво значение. След като украинците воюват, значи искат да воюват. Не са принудени от Русия да го правят, а от техните управници и голяма част от народа, които не желаят да приемат условията на Путин. След като не приемат руските условия, значи са съгласни да воюват и го правят. Страдат, но покрай тях страда и Европа. Ако беше останал Янукович, нямаше да има война и щяха да живеят в мир. Най-лошият мир е по-добдър от най-добрата война.

Ако имам съсед, който е по-силен от мен и ме тероризира, ще напусна апартамента, но няма да воювам с него. Ще оставя останалите, които живеят в апартамента, да се оправят както намерят за добре, без да ме намесват мене. Така постъпиха много украинци. Получиха по-добър живот в чужбина. Изнесоха се от Украйна и почти всички няма да се върнат никога. Това е решението, а не продължителна война и връщане от нея в чувал...

Какво значи дали съм съгласен? Не съм, но оставям останалите в жилището да се бият с теб, аз не участвам...

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Представи си ,че децата ти са в съседа ти да си играят с децата му ...

Етническите руснаци в Украйна са украински граждани, не руски граждани. Какво прави Украйна с украинските граждани е украински проблем, а не руски проблем. Така че аналогията ти е крива.

Ето ти правилната аналогия: твоят кръвожаден съсед гледа, че твоите деца се бият и влиза с автомат във вас и почва да стреля. Защото откъде накъде твоите деца се бият.

Това е реалното положение на нещата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.