Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли пълно щастие или човек вечно се сравнява с другите?

Featured Replies

Чудя се..съществува ли пълно щастие...поне в рамките на човешки възможното или човек винаги се сравнява  с другите?

Раздран си от вътрешни противоречия ли Питонски ?

Пълно щастие няма Питонски. Богатите също плачат.

Не виждам как собственото ти щастие е свързано с това да се сравняваш с другите :ohmy::cantbelieve::no-no:

Ако се сравняваш с Ченгиз Хан или Александър Македонски примерно - да се гръмнеш е малко ......:lol6:

Защо пък с тях точно , а не с гладните деца в Етиопия....:no-no:

Правило 1 : Не надничай в паничката на Началника ! И ще бъдеш щастлив ! .....:lol6:

2 :  "Когато отидох в училище ме попитаха: Ти какъв искаш да станеш като пораснеш? И аз написах: Щастлив. Те ми казаха, че не разбирам задачата, а аз им казах, че не разбират живота."   (Джон Ленон)......

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 9 часа, simtech написа:

Чудя се..съществува ли пълно щастие...поне в рамките на човешки възможното или човек винаги се сравнява  с другите?

Никога не се сравнявай с другите. И да, има пълно щастие.

Симич, според мен ни питаш - как се справяте с фрустрациите си. Да си фрустриран не е нищо повече от знак, че това, което правиш в момента, не е достатъчно, за да задоволи потребностите ти. Знак е, че е настъпил момент за промяна.

Помисли какви стъпки би могъл да предприемеш. Слушай себе си, а не другите. Поставяй си малки цели, защото ресурсите, с които разполагаш, не позволяват кой знае какъв размах, постигай ги лека-полека и всичко ще бъде окей. Без цел няма посока, няма промяна и развитие.

One step at a time. Върхове не се покоряват на един дъх. Кариера не се гради изведнъж. Дом не се строи за един ден.

преди 9 часа, simtech написа:

Изглежда ще почнеш да четеш езотерика.

Всички се сравняват с другите, но има такива, които се опитват да не го правят, или не му обръщат внимание, или се само заблуждават че не го правят. Според мен дори и да бъде постигнато второто, то ще е незначителна част от първото. Във всеки случай си хванал интересна следа.

преди 18 минути, Melmak ® написа:

Изглежда ще почнеш да четеш езотерика.

Не езотерика..въпрос на чиста философия...и психология... :)

преди 19 минути, дъжд написа:

One step at a time. Върхове не се покоряват на един дъх. Кариера не се гради изведнъж. Дом не се строи за един ден.

Аз лично не съм от хората, които обичат да чакат. Моята философия е, че всичко трябва да се подготви, но свърши с един замах. Когато аз започна да работя, не спирам, докато не свърша. Няма днес...малко..утре малко. Всичко, сега и до краен предел.
Но...гледайки в паралел..как си тече животът...па колко са всъщност малки дори големите стъпки...човек започва да се пита...прави ли нещата правилно..
Защото..всъщност с кого да се сравниш...ако не с първите.. Нали човек..има болният стремеж..все да е отгоре...все превъзхождащ...
И най-вече..Не обезсърчава ли поне толкова, колкото амбицира това...

преди 3 часа, by_chechi написа:

Защо пък с тях точно , а не с гладните деца в Етиопия

Защото не си? А ако беше...тогава животът като в България..щеше да е висока цел...

преди 7 часа, BMW Маниак написа:

Раздран си от вътрешни противоречия ли...

Вътрешните противоречия са част от същността ми. И това е причината да няма покой за грешниците...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 18 минути, simtech написа:

Не езотерика..въпрос на чиста философия...и психология...

Ами тя фолософията е пълна с езотерика.

А иначе стремежът ти да си вярваш че можеш да си нещо повече от болшинството други примати, може и да ти помогне, ама за сега си на неподходящото място.

То си може да си щастлив и без пари, само че животът ти ще е по-труден. Може и едно джудже да е щастливо или дребен пигмей, ако не си слага болест на здрава глава, заради това че холандците са по 2 метра.

ignorance is bliss

преди 11 минути, simtech написа:

Не езотерика..въпрос на чиста философия...и психология... :)

И ако продължиш в същия ред и въпрос на животинско поведение и био-химия. :) Което не е грешно, защото ние живеем и идваме от среда на непрекъснато състезание. А какво състезание би било това, ако не се сравняваш с другите?

Според мен едно възможно обяснение на твоите размисли се намира в това, че егото ти е уязвено. Практически казано, няма човек, който да преживее това лесно! Ако ти е интересно, може да погледнеш в книгите на Ошо, той пише доста по този въпрос и ще ги намериш най-малкото за увлекателни.

Езотериката или може би по-правилно казано, висшето познание ориентирано към вътрешния мир, дава повече отговори на повече въпроси. Например: Добре ли е изобщо да не се сравняваш? Какво би променило това? Възможно ли е? Как е било постигано?

Философията най-много се доближава към нея. Разбира се към всички науки би следвало да се отнасяме сериозно, независимо дали някои се смятат за по-низши и лесни.

преди 1 час, Melmak ® написа:

...

Не знам..Някои хора се радват на щастието..А други само мислят за него... И в кого е проблемът...
Че едните имат големи мечти..а другите малки..Или че едните са прекалено алчни, а други го намират в малките неща...
И кой е прав..Защото малките хора не правят велики неща...

Истината за щастието се състои в малките неща ;) :

преди 3 часа, simtech написа:

Не знам..Някои хора се радват на щастието..А други само мислят за него... И в кого е проблемът...
Че едните имат големи мечти..а другите малки..Или че едните са прекалено алчни, а други го намират в малките неща...
И кой е прав..Защото малките хора не правят велики неща...

Мисля, че сам трябва да потърсиш отговор на въпросите си.

Напълно естествено е да си зададеш подобни въпроси на някой етап от живота. Много хора са го правили през историята. И сигурно много от тях са формулирали грешни отговори, но ти все пак се огледай, заслужава си.

Никога не съм обичал въпросите без правилен или грешен отговор...Никога не съм обичал и...когато нямаш пред себе си точните въпроси..
Лично аз винаги съм обичал ясно поставените цели... А в един момент се оказва, че губиш пътя пред себе си и си на кръстопът...

преди 36 минути, simtech написа:

Никога не съм обичал въпросите без правилен или грешен отговор...Никога не съм обичал и...когато нямаш пред себе си точните въпроси..
Лично аз винаги съм обичал ясно поставените цели... А в един момент се оказва, че губиш пътя пред себе си и си на кръстопът...

Хайде стига се оправдава, Никой не те брой за жив в реалния живот и тука пускаш куп безмислени теми къде някой да ти съчувства или подкрепи морално.
Ходи си по ресторантчета и се наслаждавай на живота а парите когато, тогава ще влязат в живота ти.

Не! Няма пълно щастие!

Да се сравняваш с другите е ненужно занимание!

преди 31 минути, BMW Маниак написа:

....

Ти май не разбираш, че човек в изгубен без висша цел...

ами действай и пиши резултата

Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
преди 8 минути, BMW Маниак написа:

ами действай и пиши резултата

Ти...разбираш ли какво ти се говори въобще?

преди 6 часа, Melmak ® написа:

Ако ти е интересно, може да погледнеш в книгите на Ошо, той пише доста по този въпрос и ще ги намериш най-малкото за увлекателни.

Езотериката или може би по-правилно казано, висшето познание ориентирано към вътрешния мир, дава повече отговори на повече въпроси.

Опааааа, още един нагазил дълбоко в блатото на езотеричните заблуди - Ошо - висшето познание - и т.н.

Я авторът на темата да поясни дали е твърдолинеен атеист като мен, или е мекошав неуверен полу-набожен.

преди 1 час, BMW Маниак написа:

Хайде стига се оправдава, Никой не те брой за жив в реалния живот и тука пускаш куп безмислени теми къде някой да ти съчувства или подкрепи морално.

абе що не го прибереш при теб и да го пуснеш на някоя от бившите ти съпруги, да му се радват щото е белокож

преди 15 минути, Белгиеца написа:

абе що не го прибереш при теб и да го пуснеш на някоя от бившите ти съпруги, да му се радват щото е белокож

Защото няма пари да си купи билет до тук.
Аве ти защо не го вземеш по Белгия да ти поддържа дачията ?
Ти сложи ли и задна скорост ? Че тя нали беше икономична версия и май не беше заложена фабрично да не се оскъпява ?

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 16 часа, simtech написа:

Излез на глава с главата си! Сещам се за една много подходяща мисъл в твоя случай:

1268227839_mind_b.jpg

И колкото повече ги измисляш и дори реализираш тези цели, толкова повече не се получават нещата. :)

преди 14 часа, Белгиеца написа:

Опааааа, още един нагазил дълбоко в блатото на езотеричните заблуди - Ошо - висшето познание - и т.н.

Я авторът на темата да поясни дали е твърдолинеен атеист като мен, или е мекошав неуверен полу-набожен.

Направо да скача у сектата. :D

на 24.10.2017 г. в 19:12, simtech написа:

Висша... цел - е едното...

И - изгубен (човек) - е другото...

-------------------

Подпирането и бягането от "лично изгубване" чрез 'висши цели', всъщност представлява набор от представни проекции, които по принцип се заимстват - социално се обменят и се приемат като готови схеми.

В този смисъл - самата идея за "ВИСША ЦЕЛ" също е "сравнителна" със същото на "себеподобните"...

ЩАСТИЕТО - само по себе си е пример за КОНЦЕПТ изразяващ набор от лични представи, които преминават и трансформират в лични проекции. Специално ЩАСТИЕ - е набор от позитивни сборни проекции и представности... и заради това ролята му е да е "висша цел"...

Дори простия анализ на пълнежа на понятието ЩАСТИЕ дава противоречиви резултати. Така, че - ЩАСТИЕ - е понятие-лакмус - в него се концентрират най-често сборните компенсации които да "водят нанякъде" точно онзи... който има проблем с идентичността и нейната неустойчивост (страх от "изгубване" е всъщност точно "загуба или засилване на НЕустойчивостта на опорната схема на личният образ, който се ползва за идентификация" ) .

Разбира се - повечето хора несъзнателно търсят някаква форма на баланс в психичния си свят. При проблеми и несходства в опорните схеми на които постановяват живота си, те търсят начини за заместване и компенсация на проблемното и дисониращото. Сред всичко това в несъзнателното поле настъпват проблемни и конфликтни зони... а в съзнателното - остава "ехото" от всичко това.

ИЗГУБЕНОСТ... е синдром, който всъщност е показател че отвътре в несъзнаваното са налице значими разлики, влизащи в конфликт помежду си. Дълбоко отвътре сред всеки от нас са налице невидимите механизми и процеси, които всъщност задават "посоката" на поведението, идеите, мисленето и емоционалността.

За един спасението е ОШО и нечии идеи, които пак са система от проекции. Всъщност работата дори не е в ОШО-някой си, а в интерпретацията на написаното, още повече че ОШО не е написал сам нито ред, а други са записали онова, което след това "други прочитат". Ако не е ОШО, ще е някой друг, нещо друго... ще са философски или религиозни системи от готови "въпроси и отговори"... основното предназначение на всички тях е просто да са готови форми на "опори" които губещите ги някъде дълбоко в себе си, да се "прикачат" и да си ги сложат като спасителни пояси...

Спасяването - е може би най-извечната човешка психична игра - тя, разбира се, става такава именно като израз на "ИЗГУБВАНЕТО"... което е универсален психичен феномен. И двете са свързани с процесите по формирането и работата на сборно явление, обобщено като "ФОРМИРАНЕ НА ИДЕНТИЧНОСТ" и "ИДЕНТИФИКАЦИЯ".

Не че търсещите щастие биха разбрали... пък и в тия думички не се предлага "спасение"...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.