Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация до 2000-2500 лева.

Featured Replies

Аз купих същото SSD. Купих го по препоръка на мой познат, който го ползва от няколко месеца и е много доволен.

image_0.jpg

• Отговори 149
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Момчета ето го и финалния резултат:

image.png.43d4d85c0d834c3252ab859a2d31fde2.png

Процесор: AMD RYZEN 7 1700 

Дъно: Asus Prime B350M-A 

Хард: HDD Seagate BarraCuda® 1TB 

Рам: HyperX Fury Black 8GB, DDR4, 2133MHz 

Захранване: Thermaltake Smart RGB, 600W 

Видео: KFA2 GeForce® GTX 1070 EX 

Благодаря на всички включили се в темата.

Весели празници,

Дани :)

Честито, със здраве да си го ползваш!

Как е от към шум при натоварване? Мислиш ли да слагаш, перка отзад за да вади топлият въздух?

• Автор
преди 2 часа, hdbox написа:

Честито, със здраве да си го ползваш!

Как е от към шум при натоварване? Мислиш ли да слагаш, перка отзад за да вади топлият въздух?

Все още не знам, монитора ми идва понеделник-вторник и тогава ще го пробвам.

Със сигурност ще сложа още ПОНЕ 1 вентилатор отзад и 1 отгоре за извеждане на топлия въздух.

Когато перките въртят на макс , се чуват, но когато са на мин не се чува нищо.

Странното е че като го включих не се включваха перките на Видео картата, дали това е нормално? 
В нета четох че трябвало да стигне температура от 60 градуса и тогава се включвали, вярно ли е това ?

Да, преките на картата, ще се включат, при определена температура.

Относно кутията, задната перка е ясна, там ще е 140 мм. и ще изкарва топлият въздух. А, вентилаторите които се поставят отгоре, трябва да вкарват, или да изкарват въздух?

преди 4 часа, hdbox написа:

А, вентилаторите които се поставят отгоре, трябва да вкарват, или да изкарват въздух?

Да изкарват. В стандартните компютърни кутии методът за охлаждане е един и същ, тъй като затопленият въздух винаги отива нагоре, поради явлението топлинна конвекция. 

преди 7 часа, XECUTIONER написа:

Да изкарват. В стандартните компютърни кутии методът за охлаждане е един и същ, тъй като затопленият въздух винаги отива нагоре, поради явлението топлинна конвекция. 

Смях в залата- "конвенции, монвенции" пък и вентилатори. На мен водното ми е на предния панел, защото горе става тясно заедно с фановете и горните вкарват, а на водното на предния панел- изкарват... :D

Както ти е кеф, както ти е удобно и където са добри филтрите- там да вкарват. ;)  Единствено гледай дебита на вкарващите да е малко по- малък от този на изкарващите въздуха. ;) 

преди 30 минути, ceci80 написа:

Смях в залата- "конвенции, монвенции" пък и вентилатори. На мен водното ми е на предния панел, защото горе става тясно заедно с фановете и горните вкарват, а на водното на предния панел- изкарват... :D

Както ти е кеф, както ти е удобно и където са добри филтрите- там да вкарват. ;)  Единствено гледай дебита на вкарващите да е малко по- малък от този на изкарващите въздуха. ;) 

Леле! Ти кога приводни 3570K? Или иде реч за лаптопа на синковеца?:D

П.П. Джонка, дай една снимчица с бележцица с именцето тѝ да видя подредбата и да ти напиша как да я промениш, за да не пишеш глупости по форумите и да ставаш за смях на младежите, които тръгват от нулата, но са по-умнички от теб и ще се справят достичка по-добре.;)

Ако и горните вкарват въздух, то тогава съогнош6ението, ще е 6:1 в полза на вкарващите, което май не е много ок.? Освен ако не, направя два от горните да вадят топлия въздух, а един да вкарва?

преди 29 минути, hdbox написа:

Ако и горните вкарват въздух, то тогава съогнош6ението, ще е 6:1 в полза на вкарващите, което май не е много ок.? Освен ако не, направя два от горните да вадят топлия въздух, а един да вкарва?

Един повече да изкарва или изкарващите да са с по- висок дебит (обороти не е правилно, че не се знае дебита)- това е.

преди 30 минути, XECUTIONER написа:

Леле! Ти кога приводни 3570K? Или иде реч за лаптопа на синковеца?:D

П.П. Джонка, дай една снимчица с бележцица с именцето тѝ да видя подредбата и да ти напиша как да я промениш, за да не пишеш глупости по форумите и да ставаш за смях на младежите, които тръгват от нулата, но са по-умнички от теб и ще се справят достичка по-добре.;)

Ти си една пресъхнала лелка, която завижда на тези, които не са в климакс.

Може да ми са стари нещата, но ги имам и са все още актуални, а ти само се лензиш по темите, като завиждаш, плюеш или се правиш на някакъв, какъвто и ти не знаеш. Ето ти снимка с кво си правя кефа (неща, които не си пипал никога, макар да са стари), а за компютър акъл не ми давай, че хич не ги разбираш:

geiimIe3e4tXdJnaQLUumKDoK1512938295_sred

Ай, да видим от тебе някаква снимчица, а! :D

преди 19 минути, hdbox написа:

Напиши с какво точно разполагаш в момента. Цялата конфигурация крайно реализирана + моментно функционално състояние на компонентите(видеокарта, процесор - честоти, управление на вентилаторите, ориентация на захранването). Разположение на кутията, запрашеност на помещението, влажност и вътрешна температура. Тютюнопушене и домашни любимци. Интервал на цикли на почистване(на помещението).  Кубатура на помещението. Разположение на врати и прозорци. Цялостно обзавеждане и разположение на мебелите. 

Като отговориш на това кратко запитване ще ти дам професионално обоснован отговор. 

П.П. Разположение на жилището от кота 0(задължително населено място), за да преценя надморската височина и съответно атмосферното налягане. :)

преди 15 минути, ceci80 написа:

Един повече да изкарва или изкарващите да са с по- висок дебит (обороти не е правилно, че не се знае дебита)- това е.

Ти си една пресъхнала лелка, която завижда на тези, които не са в климакс.

Може да ми са стари нещата, но ги имам и са все още актуални, а ти само се лензиш по темите, като завиждаш, плюеш или се правиш на някакъв, какъвто и ти не знаеш. Ето ти снимка с кво си правя кефа (неща, които не си пипал никога, макар да са стари), а за компютър акъл не ми давай, че хич не ги разбираш:

geiimIe3e4tXdJnaQLUumKDoK1512938295_sred

Ай, да видим от тебе някаква снимчица, а! :D

Къде ми е бележката?

преди 14 минути, XECUTIONER написа:

Напиши с какво точно разполагаш в момента. Цялата конфигурация крайно реализирана + моментно функционално състояние на компонентите(видеокарта, процесор - честоти, управление на вентилаторите, ориентация на захранването). Разположение на кутията, запрашеност на помещението, влажност и вътрешна температура. Тютюнопушене и домашни любимци. Интервал на цикли на почистване(на помещението).  Кубатура на помещението. Разположение на врати и прозорци. Цялостно обзавеждане и разположение на мебелите. 

Като отговориш на това кратко запитване ще ти дам професионално обоснован отговор. 

П.П. Разположение на жилището от кота 0(задължително населено място), за да преценя надморската височина и съответно атмосферното налягане. :)

Къде ми е бележката?

Ти си един клоун, бе! 

Какви бележки, какви домашни любимци, какви професионални отговори?!

пп Авторът- пиши северно или южно разположение ти е комната.

:D:D:D

преди 26 минути, XECUTIONER написа:

Къде ми е бележката?

Ето бе, малоумник и се скрий!

IMG_20171210_230256erV8mtmcMt6XSgU88xzZ1

преди 26 минути, XECUTIONER написа:

Къде ми е бележката?

Дааа, ясно... чудя се как не те домързя, да на пишеш толкова много глупости, вместо да отговориш с едно изречение.

преди 26 минути, ceci80 написа:

Ти си един клоун, бе! 

Какви бележки, какви домашни любимци, какви професионални отговори?!

пп Авторът- пиши северно или южно разположение ти е комната.

:D:D:D

Ето бе, малоумник и се скрий!

IMG_20171210_230256erV8mtmcMt6XSgU88xzZ1

Трябваше да напишеш от johny01, dl777, ceci80 и всичките ми превъплъщения знайни и незнайни, чрез които се опитах да бъда нещо повече от форумен тъпанар, но за съжаление не ми се получи. 

преди 14 минути, hdbox написа:

Дааа, ясно... чудя се как не те домързя, да на пишеш толкова много глупости, вместо да отговориш с едно изречение.

Хем ме провокира горния елемент, хем не са глупости(защото ми писна хората да задават въпроси без да мислят). 

преди 18 минути, hdbox написа:

Остави го тоя лигльо, лензи се във всяка тема- за конфигурации, за игри, а не е пипал компютър, волан или геймпад. Просто- ако са ти едни и същи вентилаторите, едни повече да изкарва или един от вкарващите му намали оборотите я от дъното, я от молекса (където си го вързал), за да имаш по- малък дебит на "входящите" вентилатори; подредбата е както ти е кеф и удобно.

Сега да видим от малоумника снимка с бележка (не се надявам)!:D

Кутията е Segotep SG-K8  идва с три 120 мм вентилатора от пред, но аз ще добавя още три 120 мм отгоре и един 140 мм отзад. Да разбирам, ли че всички освен предните, трябва да вадят топлият въздух?

преди 13 минути, ceci80 написа:

Остави го тоя лигльо, лензи се във всяка тема- за конфигурации, за игри, а не е пипал компютър, волан или геймпад. Просто- ако са ти едни и същи вентилаторите, едни повече да изкарва или един от вкарващите му намали оборотите я от дъното, я от молекса (където си го вързал), за да имаш по- малък дебит на "входящите" вентилатори; подредбата е както ти е кеф и удобно.

Сега да видим от малоумника снимка с бележка (не се надявам)!:D

Компютър като на цяло съм пипал, волан пипам всеки ден(но за разлика от теб имам книжка), геймпад съм виждал включен към телевизор, но не ми хареса.:D И негативното налягане не е по-добро от позитивното, но с гледане на клипчета няма да ме разбереш. 

преди 11 минути, hdbox написа:

Кутията е Segotep SG-K8  идва с три 120 мм вентилатора от пред, но аз ще добавя още три 120 мм отгоре и един 140 мм отзад. Да разбирам, ли че всички освен предните, трябва да вадят топлият въздух?

Кутията ти е скапана, но вече си лягам и ще коментирам на един по-късен етап.

Лека!

преди 14 минути, hdbox написа:

Не си купувай други, ако няма да се занимаваш с клок. Остави един отпред да вкарва, един на задния панел да изкарва и един на тавана да изкарва и си готов; даже, ако не ти грее- вържи ги на молекси на 7 волта (+ и - на фана на 5 и 12 волта на молекса, като размениш пинчетата).

преди 13 минути, XECUTIONER написа:

Компютър като на цяло съм пипал, волан пипам всеки ден(но за разлика от теб имам книжка), геймпад съм виждал включен към телевизор, но не ми хареса.:D И негативното налягане не е по-добро от позитивното, но с гледане на клипчета няма да ме разбереш.

Дай снимка с бележка бе, клоун, че дотогава си един прост клоун!

преди 24 минути, XECUTIONER написа:

Кутията ти е скапана, но вече си лягам и ще коментирам на един по-късен етап.

Лека!

Предполагам, имаш много опит с този тип кутии за да стигнеш до това заключение?

Сега сериозно, не си папал такава кутия, нали?

Дори и да не се включиш на по-късен етап, няма да ми липсваш. Очевидно е, че нямаш намерение да пише по темата, друго те влече...

Лека!

преди 36 минути, hdbox написа:

Предполагам, имаш много опит с този тип кутии за да стигнеш до това заключение?

Сега сериозно, не си папал такава кутия, нали?

Дори и да не се включиш на по-късен етап, няма да ми липсваш. Очевидно е, че нямаш намерение да пише по темата, друго те влече...

Лека!

Влече го него щанда с дамски превръзки!:D

Номерът с повишения дебит на изкарващите може да го направиш, като сложиш 140ска отзад- 3 120ски отпред да вкарват, 2 120ски горе да изкарват и една 140ска на задния панел да изкарва. Но не те съветвам, че е шумотевица. Това аз го правя, но имам фан контролер, като изключвам 3 фана и ги включвам под товар; обикновено оставям само три да работят и то с намалени обороти, че е шум и прах.

fan-kontrkLx4kwCn4hfyqpMvvzGM1512944795.

Редактирано от ceci80 (преглед на промените)

• Автор

Момчета много спам стана ...

@hdbox аз смятам да направя следното.

Взимам 140ка за отзад + 2х 120мм за отгоре. И 3 те вентилатора ще извеждат топлия въздух от кутията.

За да не е шумотевица, ги връзвам към контролера на кутията (ти го знаеш) и намалям скоростта на всички вентилатори.

Така според мен ще се получи добър въздушен поток, без излишен шум , прах , мебели, кубатури и т.н.

ПС:

Кутията за парите си бих казал че е в перфектно съотношение цена/качество :)

Аз направих същото! Снощи поръчах от Nikem 2х120мм и един хубав 140мм за отзад. Преди час ми се обадиха, че  след 2 дни ще са при мен.

Относно кутията, убеден съм, че в ценовия клас до 150 лв. няма по-добро.

Извинявам се, че и аз бях част от спама!

Редактирано от hdbox (преглед на промените)

Cooling system

• Front: 3 – 120/140 mm fans (included is 1 Fractal Design Dynamic GP14 fan, 1000 RPM speed)
  • Rear: 1 – 120/140 mm fan (included is 1 Fractal Design Dynamic GP14 fan, 1000 RPM speed)
  • Top: 3 - 120/140 mm fan (not included) or 1 - 180 mm fan with 165mm hole spacing (not included)
  • Bottom: 1 – 120/140 mm fan (not included)
  • Side: 1 – 120/140 mm fan (not included)
  • Dust filters: Bottom and front intakes

И като им сложиш перките, става 200+ лв.

И като не ги сложиш цената си остава същата.

Само си представи колко ще ти струва дъното ако запълниш всички слотове...

За въздушен поток имаш необходимите 2 вентилатора на останалите имаш капаци...

ако искаш да се заиграваш се бъркаш също като с няколко видеокарти.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.