Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация до 2000-2500 лева.

Featured Replies

Мъчи се да тролиш мен ли, Ванко? Нарочно не те закачам , но ако решиш да се занимаваш с мен мога да ти обърна внимание. Кажи само... ;)

Ето ти малко материал за подхранване на тролчето в теб.

https://videocardz.com/press-release/intel-confirms-high-performance-mobile-cpu-with-amd-radeon-graphics

:lol6:

• Отговори 149
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 11 часа, Roujin Z написа:

Посочил съм ти една много основателна причина и тя е по-голямата гаранция. Получаваш 3 вместо 2 години.

Като вземеш предвид и по-високия клок и спестените 5 лв. предвид превишения бюджет не виждам основателна причина да се избере другата.

п.с. И понеже горе явно ме иронизират че гоня 5 лв. при този бюджет ми е много интересно коя точно част от компютъра не е бюджетна?

За да се вкарат видеото и процесора абсолютно от всичко е икономисано така че иронията е неуместна.

Да, прав си но само за гаранцията.

Ще взема тази sapphire-nitro-radeon-rx-580-8gd5-special-edition , защото наистина има още 1 година гаранция.

Тука май стана някъв спам и се пообъркахме малко, защото всъщност тази карта е с 0.75лв по-скъпа от PowerColor-RX-580-8GB-Red-Devil-AXRX-580-8GBD5:D

Обаче това с работната честота не го разбрах.

Картата в vario е на работна честота 1257 MHZ а PowerColor-a е на 1380MHZ.

Реално по-високата работна честота не е ли по-добре? 

http://www.amd.com/en/products/graphics/radeon-rx-580

"Base Frequency
Up to 1257 MHz
Boost Frequency
Up to 1340 MHz"

Някои производители ги клокват фабрично и нагоре, например ASUS ROG-STRIX-RX580 "1431 MHz (OC Mode)"
Някои казват, че фабрично клокваните карти сдават по-бързо.

Даниеле ето и параметрите : Честота процесор (MHz)OC: Boost: 1355, Gaming: Boost: 1340

Как ще е фалшива бре човек . Гигабайт   правят много качествени охлаждания за  видео карти  без значение дали са водни или въздушни. Погледни им геймърската серия AORUS  и  ще  видиш за какви зверове става дума.  Ето ти и едно линкче Gigabyte AORUS Radeon™ RX580 XTR 8G 

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Всичките стават и рядко има изцепки. За мен лично Red Devil,StriX и Gaming на МSI са на едно ниво. Със съвсем леки разлики идват Nitro+ и Гигабайта. Само че разликите са пренебрежими и поне преди скока в цените Strix и MSI Gaming не си струваха доплащането. Гледай най-изгодния от хубавите модели с 8 гб памет и си готов. Трябва да знаеш, че в началото бяха леко по назад като скорост от съответните модели на Нвидиа 1060 6гб. После изравниха и доста често в нови заглавия са напред. Малко е въпрос на игрите ,които ще играеш , коя карта да избереш. Но да сбъркаш не можеш.

ПП. Тази тема как набъбна със спама, сигурно ще излезе инзвънземна машина от нея ;)

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

преди 27 минути, Даниелл написа:

@AlkatrazBG тоест  и тая става нали. Не е някоя фалшива. :D

Автора, влизаш тука: https://www.techpowerup.com/gpudb/2938/radeon-rx-580 - гледаш тия с най-много бууст и честоти, после като си харесаш влизаш на сайта на каквото си избрал и проверяваш честотите пак.

Там ги има на едно място в таблица.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

• Автор
преди 30 минути, Tommygun написа:

Всичките стават и рядко има изцепки. За мен лично Red Devil,StriX и Gaming на МSI са на едно ниво. Със съвсем леки разлики идват Nitro+ и Гигабайта. Само че разликите са пренебрежими и поне преди скока в цените Strix и MSI Gaming не си струваха доплащането. Гледай най-изгодния от хубавите модели с 8 гб памет и си готов. Трябва да знаеш, че в началото бяха леко по назад като скорост от съответните модели на Нвидиа 1060 6гб. После изравниха и доста често в нови заглавия са напред. Малко е въпрос на игрите ,които ще играеш , коя карта да избереш. Но да сбъркаш не можеш.

ПП. Тази тема как набъбна със спама, сигурно ще излезе инзвънземна машина от нея ;)

Благодаря !!! Тоест ще си издебна някоя картичка на оферта и тя ще да е (От серията RX580).

Колкото до монитора, спрях се на този който @AlkatrazBG препоръча  , а именно: https://www.emag.bg/monitor-led-27-acer-xz271bmijpphzx-led-va-1920-x-1080-2-x-hdmi-minidisplayport-displayport-4-h-usb-3-0-vgraden-visokogovoritel-um-hx1ee-019/pd/DPJPJ2BBM/

Колкото до машината - тя няма да бъде извънземна, ще бъде факт и то съвсем скоро.

преди 35 минути, Julius Decimus написа:

Автора, влизаш тука: https://www.techpowerup.com/gpudb/2938/radeon-rx-580 - гледаш тия с най-много бууст и честоти, после като си харесаш влизаш на сайта на каквото си избрал и проверяваш честотите пак.

Там ги има на едно място в таблица.

Благодаря !

преди 9 часа, Даниелл написа:

Да, прав си но само за гаранцията.

Ще взема тази sapphire-nitro-radeon-rx-580-8gd5-special-edition , защото наистина има още 1 година гаранция.

Тука май стана някъв спам и се пообъркахме малко, защото всъщност тази карта е с 0.75лв по-скъпа от PowerColor-RX-580-8GB-Red-Devil-AXRX-580-8GBD5:D

Обаче това с работната честота не го разбрах.

Картата в vario е на работна честота 1257 MHZ а PowerColor-a е на 1380MHZ.

Реално по-високата работна честота не е ли по-добре? 

Цените се менят всеки ден така че недоразумение няма. Утре може пак да я променят.

Характеристиките ги гледай на оф. страница на съответния продукт. За втори път ти ги давам линковете повече от това не мога да те улесня.

на 6.11.2017 г. в 19:22, Roujin Z написа:

п.с. При Gigabyte има масови оплаквания от coil whine независимо от картата и предвид някой други издънки

бих се замислил дали да купя подобна независимо как изглежда на пръв поглед. Азис също бих ги избягвал.

На твое място бих се придържал към горните две и то конкретните модели а не просто марката и "Gaming" на MSI.

Edit; Special Edition и Limited Edition са различни модели. Ако не е станало ясно надписа Nitro не се отнася за една карта.

Това го споменавам за да не се чудиш в разликите на цените или ако търсиш ревюта на определен модел.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Последно се спрях на следното:

Леко надвишаваме бюджета, но това е заради хубавия монитор на който се спрях.

PS:

На коледа ще се вземе поне още една плочка рам +SSD 240GB + клавиетура , слушалки и пад.

Надявам се покрай черния петък да хвана от нещо промоция, ако не - здраве да е.

Това е от мен, когато се снабдя с нещата ако не забравя ще ъпдейтна темата с снимки :)

Поздрави и благодарско момчета !

Редактирано от Даниелл (преглед на промените)

Екстра!

И аз исках Ryzen 7 1700 и RX 580 и накрая си взех i7 8700 и GTX1060 ..... :) дано да паднат цените поне на RAM-та малко докато дойде време да пазаруваш ....въпреки че по-скоро ще се вдигнат

преди 15 часа, Даниелл написа:

Като цяло е добре.

Монитора изглежда добре , но съм виждал 1920х1080 на 27 инча и не ми хареса. Прекалено са големи пикселите и ме дразни но то си е на вкус.

Страхотен процесор наистина но Ryzen 1600 ще се справи че и ще остани.

Добре е като цяло както казах ще си доволен.

Ryzen 1600 + 16gb ram 3200MHz > Ryzen 1700 + 8gb ram 2400Mhz в игрите. На някои игри ще видиш над 12% разлика в fps. CCX модулите на ZEN са много капризни към честотата и латентността на паметта. Ако не се бъркам, Tommygun беше пуснал клипче за сравнение (и аз лично съм тествал на мойто PC и разлика има осезаема).

Редактирано от ForBan (преглед на промените)

• Автор
преди 3 часа, ForBan написа:

Ryzen 1600 + 16gb ram 3200MHz > Ryzen 1700 + 8gb ram 2400Mhz в игрите. На някои игри ще видиш над 12% разлика в fps. CCX модулите на ZEN са много капризни към честотата и латентността на паметта. Ако не се бъркам, Tommygun беше пуснал клипче за сравнение (и аз лично съм тествал на мойто PC и разлика има осезаема).

Ами за 3200MHZ рам не ми ли трябва различно дъно, че като гледам това моето поддържа само 2400MHZ.

Не ,не ти трябва. При Амд Б350 и Х370 са дъната с които може да се клоква. За моето клипче от подписа държа да отбележа,че това е когато картата е извадена от уравнението. Имах още едно но не съм го публикувал,че когато нещата подпрат в картата и значението на паметта не се вижда.

• Автор

Тоест дори и с 2400MHZ памет пак ще върви прилично ? Ако е по-добре ще купя 3200 MHZ или някоя над 2400..

Процесорът ти (Ryzen 7 1700) и дъното (ASROCK AB350M PRO4 AM4) поддържат без OC до 2667MHz и 2400MHz при dual channel доколкото виждам.

На по-бързи скорости можеш да я подкараш с XMP профили (не знам дали бачкат при amd системи?) или ръчно да клокваш. При всеки случай ако няма да го правиш по един или друг начин, смисъл от по-бърза памет като Mhz няма.

Ако бъркам да ме поправи някой, щото и при мен на Asrock z370 pro4 (поддържа до 2666Mhz без клокване) и I7 8700 (поддържа до 2666Mhz) паметта - Kingston HyperX Predator DDR4-3000 работи на 2400Mhz без да пипам нищо.

Защо тази безумно скъпа РАМ памет ? Както и тази кутия ? Премести някой неща от другите магазини в никем, че да стане над 1000 лева и да получиш безплатна доставка, за Варио тя е над 300 лева.

• Автор

За кутията - избрах си я. Харесва ми защото има LED Осветление и е със стъкло от едната страна :D.

А иначе за рамта, ще издиря по-евтина. 

преди 9 часа, Даниелл написа:

За кутията - избрах си я. Харесва ми защото има LED Осветление и е със стъкло от едната страна :D.

А иначе за рамта, ще издиря по-евтина. 

http://nikem-bg.net/computer-components/Case-DeepCool-ATX-KENDOMEN-RD/ Като коледна елха е! Отделно мисля, че идваше с 5 вентилатора.

Ето РАМ - http://nikem-bg.net/computer-components/G.SKILL-AEGIS-DDR4-1X8GB-2400Mhz-F4-2400C17S-8GIS/

П.П. Може да смениш и захранването с Deepcool-a, който съм дал като цяло всички тея захранвания са един дол дренки, само марката им е различна. И не, 550 вата не са малко, напълно достатъчни са.

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

Ти сериозно ли го караш да смени Evga със 60 месеца гаранция  за  Deepcool ? 

Гаранцията би трябвало да е същата. Цената им също е еднаква (550W е 120 лв.).

Иначе аз не бих го взел въпреки че са му лепнали по-висок сертификат.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.