Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация до 2000-2500 лева.

Featured Replies

преди 9 часа, Roujin Z написа:

Прекалено е наистина но нищо не пречи да се вземе читав монитор вместо тия отвратителни BenQ които ти вадят очите на втората минута. Не че останалите TN са по-стока но от тия убаво не съм видял.

Не знам защо мислиш така, почти всеки шутър играч е с този benQ или подобен модел, щом го ползват едва ли вади очите :)

• Отговори 149
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защото е предубеден спрямо монитори с TN матрица. Общо взето разбиране от преди около 5 години... За бързи шутъри и в тези цени за които става дума, ще има много да ме извинявате майсторите с "IPS над всичко". Евтините IPS са пълен боклук за игри, особенно за бързи игри.  Между другото мои клиенти си смениха мониторите с любимото ви LG 23MP68VQ  и трябва да ви кажа ,че картината му не е с нищо по-добра от моя стар TN.

Също така човешкото око вижда по различен начин и това, че на един му вади очите ,не значи че на всички им вади очите. Особенно когато единия не играе игри и има съвсем други критерии за картина. Нали се сещате че някой ,който гледа клипчета и филми и си върши работа на монитора, има доста различна представа от някой ,който играе на него. Единия иска да си лежи на дивана и да си вижда картината ,другия седи винаги пред монитора и го боли дедовия за ъгъла на виждане. Не го боли обаче ,когато картината му се омаже или чака като мръдне мишката да му мръдне и мерника...

Кои са тия бързите шутъри ,че аз знам само за един ? Е и заради един CS   да си купи монитор  дето е ТN  !!!! Много ме съмнява ,че ако сложат 2 панела без надписи и на тях  пуснат да играят 10 човека от тия 10 ти гарантирам ,че 8 изобщо няма и да познаят кой е по бързия панел. Разлика може да намери само играч, дето  играе по цял ден и ходи  на турнири.  Във тоя форум на дали има 1 регистриран потребител дето да е участвал и на  селски турнир по CS .

преди 9 часа, AlkatrazBG написа:

Кои са тия бързите шутъри ,че аз знам само за един ? Е и заради един CS   да си купи монитор  дето е ТN  !!!! Много ме съмнява ,че ако сложат 2 панела без надписи и на тях  пуснат да играят 10 човека от тия 10 ти гарантирам ,че 8 изобщо няма и да познаят кой е по бързия панел. Разлика може да намери само играч, дето  играе по цял ден и ходи  на турнири.  Във тоя форум на дали има 1 регистриран потребител дето да е участвал и на  селски турнир по CS .

Това е до някъде така, но и да орежеш всичките части за единия монитор, а не мерси. след 2 години пак тема - какво да купя.

П.П. Играл съм на не 1 или 2 "селски" турнира, не само ЦС:ГО, ами и 1.6 и 1.5

преди 10 часа, AlkatrazBG написа:

Overwatch,Quake Champions...Също и за Starcraft 2 се иска монитор без инпут лаг. А за рейсърите какво да кажем? Такива като Кико  дето правят рекорди и леко забавяне може да им струва изпускането на завоя.

Да не говорим,че висока резолюция и/или честота на опресняване в реални ценови граници има само TN. A скъпите TN отстъпват само и единствено по ъгъла на гледане. IPS-a пък кърви, така че е въпрос на личен избор. Малко е тъпичко да заклеймявате технологията без да вземете всички фактори под внимание. Или поне да говорим за ценови класове и конкретни модели. За да ги има и да продължават да ги произвеждат явно си има купувачи на TN монитори. А и технологията се развива постоянно, така че предразсъдъци от преди няколко години,когато те заболяваха очите за няколко часа, днес просто не важат. Факт е ,че и двете технологии си имат предимства и недостатъци и човек трябва да си прецени според сферата на употреба,джоба и личното възприятие. Тук поне имам късмет,че мониторите ги има по магазините и човек може да иде на място с флашка с тестов материал и да му я пуснат за да види как излгежда. Скъпите геймърски ги има само в компютърните магазини,но всичко под 400 евро може да се намери и в технобакалиите. Та отиваш, гледаш коя цена ти отърва ,пускат ти флашката или тяхно демо и си избираш кой те кефи най-много като картина. Има хора обичат ярки цветове,има такива които обичат по-бледи и приглушени. Така че специално монитор не може да се препоръча ей така. Вие си знаете де, но изказвания от типа "TN разваля очите" дразнят и са меко казано глупост. Говоря от личен опит,защото от няколко години ползвам интензивно такъв монитор и миналата година ходих на очен доктор заради книжката. Очите си ми бяха перфектни а играя WoW и всеки ,който също играе,знае в рейд какво става по екрана на монитора от ефекти и мигане и светкане и т.н.

TN e  евтина технология и за да не ти е монитора  2000  лева  а 500 хората  поставят такива панели. За цветове пък и дума не може да става  защото технологичо TN  не е  даже 80 %  от един  VA или IPS  панел.  Другата приемлива матрица e PLS-a  на Самсунг    и до там.  Защо ли от Асус са  направили  2 модела от геймърската си серия със TN и IPS ?   Реакцията на нормален здрав човек е поне 100  мс  и как ще хванете разликата  от 1 до 8  ми е много интересно. Дори Джо Бързия от дивия Северозапад да  седне пред тоя монитор ще му е  комфортно да  играе и на 5 и на 8 мс.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор
преди 16 часа, kyoshinn написа:

Не бързай да взимаш каквото и да е. Изчакай още отговори, не се изхвърляй на 1-2 поста, че лошо после... Не поммня кой точно беше набутал така един пич (тук във форума), щот много бързат. Та, по темата.

1. Монитор -  BenQ XL2411Z 144Hz Това мисля, че е най-добрия монитор за шутъри и като цяло спрямо цената си. ДО колкото помня ScreaM (CS:GO) мисля, че беше с този или подобен модел.

2. Процесор - Тук мисля, че най-добрия вариант е Ryzen 7 1700 , реално за игри интела е по-добър, но ти каза, че искаш и да стриймваш, а от там като се почне и клипове в тубата и прочие, та Райзъна мисля, че ще е по-добрия вариант.

3. Дънна платка - B350 Pro4 мисля, че това е напълно достатъчно, но някой, ако има по-добро решение да пише (но да спомене защо е по-добро!).

4. RAM памет -  G.SKILL AEGIS 8GB DDR4 2400 в момента е много зле положението с паметите...

5. Хард диск и ССД - Western Digital 1TB + Crucial MX300 275 gb

6. Захранване - Deepcool 550W Gold Silent добро захранване, реално за парите си май няма конкурент (поне в никем, освен XFX 550W, който го няма в момента).

7. Кутия -  Тук имаш няколко избора, най-евтината е тази - Dukase v2 след, което -  FD CORE 2500 и най-скъпата и добра - FD Define S

8. Видеокарта - За нея много пари не останаха, но една 1060-ка се събира. Palit GTX 1060 Dual Fan 6GB. Аз лично бих предпочел тази на Зотак - Зотак 1060 защото е с 5 години гаранция, но и цената е по-висока.

Здравейте и благодаря за добре описания коментар.

До сега не знаех каква е разликата между TN матрица и IPS. След като прочетох мненията надоло си дадох сметка че аз и сега съм с TN матрица на лаптопа ми.

Когато го погледнеш от страни се вижда ужасно, но ако ще гледам филми на новия компютър, то със сигурност ще го включвам към телевизора.

Тоест TN матрицата е ОК. (за сега, имам още време да помисля).

Да преминем към предложената от Вас конфигурация.

1.CPU - : http://www.vario.bg/amd-ryzen-7-1700-yd1700bbaebox -> това за момента мисля че е най-добрия вариант , както и най-евтиният който съм намирал. Процесорът най-вероятно ще бъде този.

2. За дъното няма да коментирам, защото не разбирам. -> http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-AB350M-PRO4-AM4/ Това ми се струва ОК.

ПС. За дъно виждам че Ryzen са пуснали няква тяхна версия - > http://nikem-bg.net/computer-components/MSI-AMD-Ryzen-B350M-GAMING-PRO-Micro-ATX-AM4/picture.html Което е с 10 лева по скъпо от това на ASROCK.

Каква е разликата, струва ли си да се отделят 10-те лева ? 

ПС2: Видях че това дъно е Micro. Не си заслужава.

3.Рам - http://nikem-bg.net/computer-components/G.SKILL-AEGIS-DDR4-1X8GB-2400Mhz-F4-2400C17S-8GIS/  с евентуален ъпгрейд на още 1 плочка 8GB по коледа...

4.HDD - > http://nikem-bg.net/computer-components/1TB-WD-Caviar-Blue-7200rpm-64MB-SATA3-WD10EZEX/ - за сега ще остана само с HDD, SSD по коледа, с рамта :D

6.Захранване - http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-DeepCool-550W-Gold-Silent-DQ550ST/ -> това захранване е 550 W , ще бъде ли достатъчно ? 

В по-горен коментар бяха предложили http://nikem-bg.net/computer-components/XFX-TS-650W-GOLD-P1-650G-TS3X/ , разликата между двете е 40 лева които съм ги прежалил.

7. Като кутия мисля да се спра на най-евтиния вариант. Тоест - http://nikem-bg.net/computer-components/Case-ATX-DUKASE-v2-USB3.0-DP-ATX-DUKBK2BF/

8.Видео:  Тук имам въпрос относно 2те видео карти посочени от вас.

Или това че тя е с 8GB само заблуждава ?

Въпросът ми е следния - за какво служи тази работна честота, и по пътя на логиката по-добре ли е тя да е по висока (както при процесорите)?

Поздрави.

Редактирано от Даниелл (преглед на промените)

преди 3 часа, AlkatrazBG написа:

Защо ли от Асус са  направили  2 модела от геймърската си серия със TN и IPS ?

Само дето точно от тези на Асус TN-a с 8 битовата матрица покрива sRGB по-добре от братчето си с IPS...

Сигурен съм че си го гледал това,така че не виждам защо спорим. 

Ще повторя ,като се правят изказвания е добре да не се вадят категорични изводи за цяла една технология. Най-добре с конкретни модели и тогава може да кажеш този TN е шит...

Въпреки че ако аз в момента си купувах монитор , най-вероятно бих се спрял на qDot-a на самсунг с широкия формат. LG май и те пуснаха или ще пускат такъв.

Тоя дето е правил ревюто  изобщо  не е в час  :) Asus ROG Swift PG279Q  къде е видял в тоя монитор  IPS  ?  А ето го и другия модел Asus ROG Swift PG278Q   със TN  панела.  По малко  гледай Youtube  и повечко чети  сайтове специализирани за  професионални ревюта.  И ако се зачете човек  във ревюто ще излезе че  1 мс е мираж  и истината е  при 144 херца  G2G 6.9 мс и при 60 херца G2G съответно е   12.2 мс.  А при модела със AHVA панел стойностите са  при 60 херца G2G  10.2 мс. и при 144 херца  G2G 5.2 мс.  И накрая  излиза ,че  по добрия панел е  AHVA .  И  за  накрая една таблича да е по прегледно  кой монитор какво може

response_12.png

P.S.

AHVA is IPS like panel that is a bit faster, but loses some colour for that.

• Автор

Момци, понеже се спрях на RX580 s Ryzen7 1700 (за сега!) какво мислите за следния монитор:

https://www.emag.bg/monitor-led-27-acer-kg271-led-tn-1920-x-1080-dvi-hdmi-displayport-vgraden-visokogovoritel-um-hx1ee-a05/pd/DNKCVKBBM/

570 лева , 144hz , 1 ms , Freesync за AMD-то + тва е 27 инча

Даниеле къде ги видя тези 144 херца ? Във сайта на Ейсър го водят  наистина 144 херца  а на други места го пишат ,че е 75 херцов. Да не би да има  различни модели  от тази серия и да стане объркване. Мдаа различни модели има 

Model Name: KG271

Part Number: UM.HX1EE.A05 е 144 Hz

А другия се води 

Part Number: UM.HX1EE.027  е 75 Hz

Гледай тука ,че да не стане грешка https://www.acer.com/ac/en/GB/content/models/monitors/kg1

• Автор
преди 24 минути, AlkatrazBG написа:

Даниеле къде ги видя тези 144 херца ? Във сайта на Ейсър го водят  наистина 144 херца  а на други места го пишат ,че е 75 херцов. Да не би да има  различни модели  от тази серия и да стане объркване. Мдаа различни модели има 

Part Number: UM.HX1EE.A05 е 144 Hz

А другия се води 

Part Number: UM.HX1EE.027  е 75 Hz

Гледай тука ,че да не стане грешка https://www.acer.com/ac/en/GB/content/models/monitors/kg1

Мда, благодаря за пояснението.

Наистина има два модела от тази серия.

Сега обаче малко се обърках, реално този който постнах аз 144 херцов ли е или 75 :?

Ми на сайта на емаг  го пишат ,че е : Код на продукта: UM.HX1EE.A05 демек 144 херцовия.  Но ти пак си ги питай  дали е  той за всеки случай Ето ти и  брошурка за двата модела https://www.jmt.bg/productfiles/KG271 ps.pdf

• Автор
преди 16 минути, AlkatrazBG написа:

Ми на сайта на емаг  го пишат ,че е : Код на продукта: UM.HX1EE.A05 демек 144 херцовия.  Но ти пак си ги питай  дали е  той за всеки случай

Добре а в сравнение с https://plasico.bg/benq-xl2411z-9260.html?gclid=Cj0KCQiArYDQBRDoARIsAMR8s_TEVvzjOgNI_7DxWMa0ixaDVJlAWVHMvXOwQLmvUq5tSXcfx3TxyJ8aAqfCEALw_wcB , кой е по добрия ? 

Разликата е някви 30-40 лева които не биха ми повлияли на решението.

Ми  40  лева и 6 см   диагонал им е разликата според мен . Потърси някъде  ревюта да видиш  има ли изобщо разлики . И двата модела са бюджетни решения и като се има предвид  ,че  панелите ги правят 3 фирми   не е болка за умиране . Най добре е да ги видиш на място  и  да избираш. По картинки  не се купува ни монитор ни телевизор ни аудио техника. В крайна сметка ти ще седиш пред монитора а не ние. Дано да  ти се не налага да  си преправяш  снимки на тия TN  че  ше видиш зор с цветовете :)  За CS   проблеми няма да имаш защото там  всичко е в жълто-кафявата гама .  Е малко бялото ще ти бие на жълто  но пък ще имаш 144 херца  и 1ms. 

• Автор

Добре, мерси много.

Ако не изскочи някой с по-добри предложения най-вероятната машина ще бъде тази:

Надвишихме бюджета с 72.93, но пък не мисля че е болка за умиране.

На който му се занимава да пусне по едно мнение дали сме ги групирали добре нещата и как мисли че ще се представя системата.

За сега е това, да се надяваме че ще ударя и някоя друга отстъпка на Черния петък и ще има пара за бира.

Когато взема нещата при мен, ще кача снимка на получилото се.

Благодаря отново на всички отзовали се!!!

преди 5 часа, AlkatrazBG написа:

Тоя дето е правил ревюто  изобщо  не е в час  :) Asus ROG Swift PG279Q  къде е видял в тоя монитор  IPS  ?  А ето го и другия модел Asus ROG Swift PG278Q   със TN  панела.  По малко  гледай Youtube  и повечко чети  сайтове специализирани за  професионални ревюта.  И ако се зачете човек  във ревюто ще излезе че  1 мс е мираж  и истината е  при 144 херца  G2G 6.9 мс и при 60 херца G2G съответно е   12.2 мс.  А при модела със AHVA панел стойностите са  при 60 херца G2G  10.2 мс. и при 144 херца  G2G 5.2 мс.  И накрая  излиза ,че  по добрия панел е  AHVA .  И  за  накрая една таблича да е по прегледно  кой монитор какво може

response_12.png

P.S.

AHVA is IPS like panel that is a bit faster, but loses some colour for that.

Spoiler

Да, интересни ревюта(между другото тоя на клипчето от тая страница е дал данните). Знаеш ли защо не се спускам да чета такива ревюта за монитори и озвучителни тела? Защото в крайна сметка и зрението и слуха са субективни. Примерно тоя на клипчето обяснява как на IPS-a(да го наречем така след като и в професионалното ревю го наричат така) цветовете били по-естествени а на мен ми жълтеят прекалено много и този леко по-розовия тон на TN-a ми допада повече на зрението. Ако става дума за графични карти и процесори цифрите са много добра отправна точка, защото играта или сече или не сече. Но тук всеки ще види едно и също нещо по различен начин. Затова и съвета винаги ми е - на място и гледаш,след това купуваш. И между другото леко изкривяваш това ,което са написали. Направих си труда да го прочета и когато спрат OD при IPS-a се вижда размазване въпреки "само" 10,3мс. При ТN-а не казват нищо такова и реакцията му е 6,9. С включен OD са 5,2 срещу 2,9. И пак на първия "...показва чуствително подобрение в движение...". Мисля че е нереално да сравняваме 144/165 херцови монитори на 60 херца. Все едно процесор който се продава на 4,5 да го пуснеш на 3гхц и да вадиш изводи за възможностите му. Виж и какво казват за гадния TN

The Asus ROG Swift PG278Q is of course exclusively designed as a gaming screen. Asus make no apologies for this, it's a gaming screen and a damn good one at that.

Все пак тук говорим за топ клас монитори и с двете технологии. Не всеки TN монитор ще има цветовете на този, но това важи и с пълна сила за времето за реакция и другите показатели на IPS-те. Нормално е новия модел да е по-добър, но и поне в Германия струва 150 евро повече. За тази разлика в цената може да се очаква повече. Жалко че в тази страница няма тестове на евтинджоските IPS офис монитори ,които толкова често се предлагат тук за гейминг. Тогава можеше да проведем доста по-интересна дискусия.

Даже като се замисля може да отворим една тема за монитори за принципни дискусии...може пък да разсеем някой и друг предразсъдък...

Поздрави

Това офтопик.

По темата - дерзай смело и да кажеш после как са нещата. Аз лично не бих се хвърлил на 27 инча на 1080р, но това зависи от възприятието ти и от колко ще го гледаш. Най-добре е наистина да идеш някъде да го видиш в действие. Едната плочка рам също не ми харесва особенно,но после като добавиш още една и нещата ще заспят. За скоростта и няма какво да се тревожиш след като с 580-та никога няма да подпреш в процесорния лимит,за да ти трябва по-бърза рам. Ако те интересува за какво говоря виж подписа ми. Но това е в изкуствено предизвикан процесорен лимит за да се види значението на рам паметта. Би имало значение с карта като  1080Тi или 2 такива.

Мeжду другото сега разгледах темата ти от началото и гледам че @AlkatrazBG по-горе ти е предложил и Acer (UM. HX1EE. 019) Монитор Acer XZ271bmijpphzx. Може да оставиш процесора да бъде 1600 и да вземеш него. Имам му ревю в списание и го дават много добър за гейминг. Повярвай ми че 1600 спокойно ти стига и за гейминг и стрийм. С такъв съм и картата ми е сравнима по скорост с 580 и когато не стриймвам процесора седи на 30-40% със стрийм стига 80%,но с 2 нива над стандартната настройка на OBS за качество и на 1080/60фпс/7500Кб/с. Това без клок. Откакто съм го клокнал не съм пускал стрийм да видя.

Успех с избора.

Едва ли има игра към момента която да  натовари AMD Ryzen 5 1600 . Със това ати 580 ще лепне 400+ FPS на CS GO . Да не говорим ,че има игри оптимизирани и за Интел и за АМД .Ако беше компютър за монтаж на видео  си заслужава  инвестицията във AMD Ryzen 7 1700  заради повечето ядра. Като ще стриймваш ги инвестирай тия  200 лева във  микрофон и камера да те чуват  и виждат хората както  трябва.  Купи си  хубав стол и бюро или готина клавиатура и мишка.  Не хвърляйте така пари за нещо дето ни ще го пипнете ни ще го видите ни ще го усетите. Замисли се над тия работи дето ти пиша и ако не ти трябват  инвестирай във  по скъпия процесор.

преди 11 часа, Tommygun написа:

Overwatch,Quake Champions...Също и за Starcraft 2 се иска монитор без инпут лаг. А за рейсърите какво да кажем? Такива като Кико  дето правят рекорди и леко забавяне може да им струва изпускането на завоя.

Да не говорим,че висока резолюция и/или честота на опресняване в реални ценови граници има само TN. A скъпите TN отстъпват само и единствено по ъгъла на гледане. IPS-a пък кърви, така че е въпрос на личен избор. Малко е тъпичко да заклеймявате технологията без да вземете всички фактори под внимание. Или поне да говорим за ценови класове и конкретни модели. За да ги има и да продължават да ги произвеждат явно си има купувачи на TN монитори. А и технологията се развива постоянно, така че предразсъдъци от преди няколко години,когато те заболяваха очите за няколко часа, днес просто не важат. Факт е ,че и двете технологии си имат предимства и недостатъци и човек трябва да си прецени според сферата на употреба,джоба и личното възприятие. Тук поне имам късмет,че мониторите ги има по магазините и човек може да иде на място с флашка с тестов материал и да му я пуснат за да види как излгежда. Скъпите геймърски ги има само в компютърните магазини,но всичко под 400 евро може да се намери и в технобакалиите. Та отиваш, гледаш коя цена ти отърва ,пускат ти флашката или тяхно демо и си избираш кой те кефи най-много като картина. Има хора обичат ярки цветове,има такива които обичат по-бледи и приглушени. Така че специално монитор не може да се препоръча ей така. Вие си знаете де, но изказвания от типа "TN разваля очите" дразнят и са меко казано глупост. Говоря от личен опит,защото от няколко години ползвам интензивно такъв монитор и миналата година ходих на очен доктор заради книжката. Очите си ми бяха перфектни а играя WoW и всеки ,който също играе,знае в рейд какво става по екрана на монитора от ефекти и мигане и светкане и т.н.

Ако трябва да ти редактирам поста няма да ми стигне червеното мастило.:D Но няма да пиша, за да не се смята за спам или там някаква поредна чуждица.

П.П. Ти лично виждал ли си професионален автомобилен състезател на 10L бира да чупи рекорди?;)

П.П.П. Когато се освободя(което няма да е скоро) ще ти направя едно показно на ''невъобразимо лошото представяне'' при Overwatch и StarCraft 2 на монитор с панел различен от TN. 

П.П.П.П. :blowoutcandles:за човека с изписано име, рождена дата и душа на чалгар! Като изтрезнее да си припомни, че и ние имаме имена, които той явно в захлас(м/у 12 и 40 градуса) е забравил.:nono:

Понеже стана дума за надвишен бюджет по-добрата видеокарта която ти предложих е с 5 лв. по-евтина и с безплатна доставка.

Още 24 лв. спестени с това захранване - http://www.vario.bg/evga-b3-serie-650-b3-650w-220-b3-0650-v2

Още 12 лв. - http://www.vario.bg/crucial-ballistix-sport-lt-dimm-8gb-bls8g4d26bfsck

Още 5 лв. спестени с тази кутия - http://nikem-bg.net/computer-components/Case-DeepCool-ATX-KENDOMEN-TI/description.html

п.с. Ако дадеш 5 лв. отгоре за харда ще получиш 1 година повече гаранция - http://www.vario.bg/seagate-barracuda-compute-1tb-st1000dm010

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 14 минути, ^^Alex&Vanko^^ написа:

А така подчертавай колко е спестил да избере твоето предложение! И то при тоя бюджет?

Но на пазара ''Кирков'' ще го метнат в грамажа, така че Наруто се явява нещо като контролна везна, което е много полезно.:D

Предложението ми беше с Интел по-молба на потребителя и не виждам как ще го предпочете като се е спрял на АМД и просто му посочвам как може да спести пари?

Ако визирате видеокартата тя принципно е за предпочитане дори да не беше 5 лв. по-евтина? Наистина ако нямате нещо съществено за казване по-добре си мълчете.

• Автор
преди 19 минути, Roujin Z написа:

Предложението ми беше с Интел по-молба на потребителя и не виждам как ще го предпочете като се е спрял на АМД и просто му посочвам как може да спести пари?

Ако визирате видеокартата тя принципно е за предпочитане дори да не беше 5 лв. по-евтина? Наистина ако нямате нещо съществено за казване по-добре си мълчете.

Благодаря за коемнтара.

Предложението с Интел наистина беше по моя молба, просто исках да се ориентирам как стои работата там, за което отново благодаря :)

Относно предложената от Вас видео карта, можете ли да ми кажете защо е по-добрия вариант от тази на която съм се спрял (да преглътнем факта за петте лева), понеже аз не успях да видя разлика.Питам чисто информативно, иначе бих ви се доверил и взел тази , просто ми е интересно понеже ми изглеждат напълно еднакви.

Посочил съм ти една много основателна причина и тя е по-голямата гаранция. Получаваш 3 вместо 2 години.

Като вземеш предвид и по-високия клок и спестените 5 лв. предвид превишения бюджет не виждам основателна причина да се избере другата.

п.с. И понеже горе явно ме иронизират че гоня 5 лв. при този бюджет ми е много интересно коя точно част от компютъра не е бюджетна?

За да се вкарат видеото и процесора абсолютно от всичко е икономисано така че иронията е неуместна.

преди 1 час, XECUTIONER написа:

Ако трябва да ти редактирам поста няма да ми стигне червеното мастило.:D Но няма да пиша, за да не се смята за спам или там някаква поредна чуждица.

Mхм ,мога да ти го напиша още на минимум 2 езика, да видим там как е мастилото ;)

П.П. Ти лично виждал ли си професионален автомобилен състезател на 10L бира да чупи рекорди?;)

Мхм, бачо ти Кико само така ги чупи. Неведнъж е споделял, че с алкохола прави по-добри времена. ;)

П.П.П. Когато се освободя(което няма да е скоро) ще ти направя едно показно на ''невъобразимо лошото представяне'' при Overwatch и StarCraft 2 на монитор с панел различен от TN. 

Мхм, сигурно си зает да печелиш Blizzcon SC2 ,така че не се занимавай с такива дребни неща. ;)

П.П.П.П. :blowoutcandles:за човека с изписано име, рождена дата и душа на чалгар! Като изтрезнее да си припомни, че и ние имаме имена, които той явно в захлас(м/у 12 и 40 градуса) е забравил.:nono:

Мхм, кажи твоето, че не подхожда да ти викаме на ник (или съкращение) ;). Иначе аз му честитих ама той не ми е фен напоследък, защото не понасям като хейтва и сме малко на въпреки. Пък и аз нали съм смотан и не разбирам нищо, след като съм си взел АМД хардуер. Не заслужавам и едно мерси за пожеланието...

Ко да прайш...

ПП. Ти нали щеше да правиш тема за монитори ,матрици и прочие. На мен лично ще ми е интересно, че с тоя Youtube само се заблуждаваме;) А да, и с ползването на живо,ама това не е важно. Важно е какво пишат псевдогурутата по форумите...

Айде лека ви от мен,имам филми да гледам ама не на TN.:D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.