Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация до 2000-2500 лева.

Featured Replies

• Автор

@Roujin Z Ами в крайна сметка по доброто е EVGA ?! 

Ако е по-добре , ще остане то - колкото до парите,  за 20-30 лева няма проблем.

• Отговори 149
  • Прегледи 10,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Даниеле избраната от теб  видео карта има  205+  TDP  и ако вземеш  550 ватовото захранване то ще бичи на 80% натоварване като му накачулиш  и всичко останало . И аз съм на мнение,че  не си заслужава за 30 лева икономия  да  си държиш захранването във пикови  мощности  при игране на игри.   Най големия враг   във една компютърна кутия е  топлината да знаеш. Топлина+ пепеляка    е гаранция за бързо умиране на кондензаторите на видео карта и дъно.

P.S

This is Guru3D's generic power supply recommendation for the series:

AMD Radeon RX 570 - On your average system the card requires you to have a 450 Watt power supply unit as minimum.
AMD Radeon RX 580 - On your average system the card requires you to have a 500 Watt power supply unit as minimum.

PowerColor Radeon RX 580 Red Devil review И  съм убеден ,че Евга си е Евга и когато става на въпрос за традиции и качество не са за пренебрегване https://www.evga.com/Products/Specs/PSU.aspx?pn=48E42DC9-214D-4022-8CEA-C6A5DBB0E859 и малко за четене относно   перките на тия захранвания http://www.nmbtc.com/fans/white-papers/fans_ball_vs_sleeve/

Като си вземеш захранването в рамките на 90 дни трябва да го регистрираш във сайта на Евга  за да получиш 5 години гаранция от тях!!!

PRODUCT WARRANTY

This product is covered under EVGA's 5 year warranty which covers parts and labor.

Further warranty extension is available upon registration within 90 days of purchase.

For more details please visit http://www.evga.com/warranty/

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

@AlkatrazBG Благодаря отново за полезния и отново добре описан с документация отговор.

EVGA ще бъде. Радвам се че пуснах темата доста по-рано за да можем да изчистим всички въпроси и като дойде деня за покупка да знам точно на 100% какво искам и какво трябва да взема.

• Автор
преди 4 часа, AlkatrazBG написа:

Обърни внимание ,че видео картата заема 3 слота. Изобщо си е тухла еденичка :) 

Да, наистина си е тухличка.

А даже я намерих и по евтино - http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=73608 614 ЛВ. Какво повече да иска човек.

Редактирано от Даниелл
Променили са цената кучетата от 598 на 614 (преглед на промените)

преди 2 часа, Roujin Z написа:

Виж пак цената.

И аз я виждам 612 лева ? 512 без ДДС и 612 с него ?

• Автор

Отново са вдигнали цената, големи кучета са. Следат кликовете на всички страници. Направи ми впечатление че 3-4 видео карти ги разцъках по над 10 пъти и цената само им растеше. На тази цената първия път като я гледах беше 598 лева, след това 614 и сега е 635... страхотна стратегия имат...

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте другари, пак съм аз :)

На черния петък , не знам колко ми провървя с частите, но мисля че горе-долу "хванах" офертата.

Та поръчах следните части:

Процесор: AMD RYZEN 7 1700 -> 589 ЛВ.

Дъно: Asus Prime B350M-A -> 150 ЛВ.

Хард: HDD Seagate BarraCuda® 1TB - 89 ЛВ

Рам: HyperX Fury Black 8GB, DDR4, 2133MHz -> 136 ЛВ

Захранване: Thermaltake Smart RGB, 600W -> 83 ЛВ

Видео: KFA2 GeForce® GTX 1070 EX -> 838 ЛВ

Останаха Кутия и Монитор (SSD и още RAM на коледа), но тях мога и след някой друг ден да ги поръчам.

Какво ще кажете, в последния момент се отказах от RX580 защото видях GTX 1070 намалена.

Не знам дали направих грешка.

Драснете по едно мнение :)

Поздрави.

• Автор
преди 28 минути, Roujin Z написа:

Изчакай да я получиш видеокартата и тогава си прави сметките за SSD-то и каквото още ще купуваш.

Ами за да успея да я включа все пак, ще ми трябват монитор, клавиетура (5лв за ся) и кутия ... SSD ще изчака малко, както и другата плочка рам.

Какво имаше предвид с това да изчакам да я получа ? Тоест че не е добре или че може да и има нещо ? 

П.С: Някъде бях чел че 2133 MHZ РАМ bottleneck-ват Ryzen-a. Вярно ли е това ? 

Редактирано от Даниелл (преглед на промените)

преди 19 минути, Даниелл написа:

П.С: Някъде бях чел че 2133 MHZ РАМ bottleneck-ват Ryzen-a. Вярно ли е това ? 

И да, и не, зависи от гледната точка.

Колкото повече е по-добре като цяло.

• Автор

Момчета,

понеже смених картата от RX580 на GTX1070, Nvidiа-та няма AMD Freesync , каквто има монитора ( и RX580-цата).

Та мисълта ми е, този монитор ли да си остане или някой с G-Sync ?

Пречи ли че картата няма FreeSync а монитора има ? 

преди 23 минути, Даниелл написа:

Момчета,

понеже смених картата от RX580 на GTX1070, Nvidiа-та няма AMD Freesync , каквто има монитора ( и RX580-цата).

Та мисълта ми е, този монитор ли да си остане или някой с G-Sync ?

Пречи ли че картата няма FreeSync а монитора има ? 

Нищо ти не пречи. Тия Синкове уж са нещо, ама накрая ще излязат и те като Вирту-то преди години, дет го заебаха след Z77. ;) A след Айвитата станаха по- добри вградените графики и рама с по- висока честота, но го зарязаха.

Редактирано от ceci80 (преглед на промените)

• Автор

Колеги, отново имам дилема за разрешаване.

Моля да помогнете с избор на кутия до 150 лева.

Като цяло искам отстрани да е с стъкло, по възможност да има и някакво осветление (може и от вентилаторите).

За сега се раздвоявам между тези:

Njoy Icy Cage

- Цена:133 лева, идва с 5 вентилатора и размери -> Ширина:190мм , Дължина: 460мм , Дълбочина: 450мм

Segotep SG-K8

- Цена: 138 лева, идва с 3 вентилатора и по-големи размери -> 230 x 492 x 473

В кутията ще трябва да се събере GTX 1070 и Ryzen 7 с стоковия охладител.

Моля драснете по едно мнение за тези кутии, коя ви се струва по-добра, или постнете някоя друга.

Понеже и мен ме интересува, търся кутия която да събере Noctua NH-D15, ще следя темата с интерес. Segotep SG-K8 изглежда много добре, остава, да се надяваме, че ще е тиха и вентилаторите няма да дрънчат...

• Автор

Ами като цяло и аз май съм повече за Segotep K8, гледах и ревю в тубата и не изглежда зле а е доста бюджетна и красива.

Съмнявам се да е много тиха, все пак струва 130 лева... 

Ще изчакам до края на деня ако коментира някой, и след това я поръчвам и ще споделя лично мнение по късно.

• Автор

Ако откажеш поръчката сега и я поръчаш наново и използваш код за отстъпка eMAG5 , ще я вземеш за 124

image.png.7c4511bbe4f52002445ee6d5f51ca027.png

Вече не може. Пуснали са ми фактура и бутона за отказ го няма.

Минаха промоциите, ваучарите за намаление също, а кутията днес е още по-евтина 120 лв. :)

Днес, кутията пристигна и съм приятно изненадан. Изглежда доста солидно и здраво, тежи 9 кг., създава впечатление за доста луксозно изпълнение, въпреки, че не е скъпа. Нищо не дрънчи, хлопа или се клати по нея, вентилаторите с които идва са изненадващо тихи, надявам се като поработят малко, все още да са такива. Когато е изключена, изглежда чисто черна, дори не се забелязва прозореца, който е масивен от затъмнено армирано стъкло.

• Автор

И аз тъкмо я взех, не съм наредил компонентите още!

Бях много приятно изненадан , както каза ти - солидна и ГОЛЯМА кутия, има си RGB контролер и дойде с 3 включени вентилатора отпред.

Мисля да взема още 4, 3 отгоре и 1 отзад. Много приятно съм изненадан че на дъното също има отвор за захранването.

Кутията стои много стилно и е много красива. Довечера ще я включа.

Между другото @Roujin Z @AlkatrazBG , момчета още малко се нуждая от вашата помощ.

Събрах още малко бюджет и мисля че ще мога да взема и 1 NVME PCIe 3.0 SSD. Ориентирал съм се към 

Samsung Evo 960 NVME PCI3.0 , какво ще кажете за него.

Споделете по едно мнение.

Ако има някоя друга оферта, пак може да я споделите.

Довечера или утре ще снимам компонентите инсталирани в кутията, мисля че ще се получи красиво !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.