Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1500лв

Featured Replies

Добър вечер на всички. Мисля след 2-3 месеца да си купя частите, които ще ми предложите за конфигурация. Ще се играе предимно CS1.6/CS:GO по-нататък може и по-тежки игри(но едва ли) бихте ли ми препоръчали някои части? Имам хард(от лаптоп) и клавиатура и мишка. Имам и ТВ, който е 50" но ако може и монитор да ми предложите да ми пасни в бюджета. За видео карта бих искал nVIDIA, а за процесор всякаш Ryzen сериите, защото според моите наблюдения са по-добри от Intel i5/i7 сериите. Благодаря предварително

преди 1 минута, iAppleBeats написа:

Добър вечер на всички. Мисля след 2-3 месеца да си купя частите, които ще ми предложите за конфигурация. Ще се играе предимно CS1.6/CS:GO по-нататък може и по-тежки игри(но едва ли) бихте ли ми препоръчали някои части? Имам хард(от лаптоп) и клавиатура и мишка. Имам и ТВ, който е 50" но ако може и монитор да ми предложите да ми пасни в бюджета. За видео карта бих искал nVIDIA, а за процесор всякаш Ryzen сериите, защото според моите наблюдения са по-добри от Intel i5/i7 сериите. Благодаря предварително

Цените се менят постоянно. Хубаво е когато решиш да купуваш конфигурацията тогава да постнеш темата.

преди 6 минути, iAppleBeats написа:

Освен цените промяна има и в наличностите на различните компоненти. При условие,че сега ти напишат части за конфигурация през Април не се знае какво от предложените  неща ще можеш да закупиш. Просто е лишено от логика. Освен това ,ако не се случи нещо извънредно би трябвало да са стартирали продажбите на рефреша на AMD Ryzen с подобрени термални показатели и завишени честоти.

http://nikem-bg.net/cart/58364p1r57905p1r58180p1r45556p1r58395p1r56038p1r57992p1r56455p1rf.html

Ако купуваш към Март сменяш дъното с ASROCK AB450M PRO4 и алтернативния процесор.

Щом имаш някъв бавен хард въпроса със склада е уреден за това взимаш само някво малко SSD за ОС. 

Благодаря. А с Intel ще може ли конфигурация също?

http://nikem-bg.net/cart/58364p1r58180p1r45556p1r58395p1r56038p1r57992p1r56455p1r58160p1rf.html

Дъното съм го сложил просто като пълнеж и трябва да се замени с подходящо като пуснат нормалните с B360 чипсет или още по-евтините с H310.

Както виждаш дори при бюджетно дъно от 150 лв. бюджета е превишен с 30 лв. Ако сложим с Z370 чипсет които са налични за момента парите ще скочат с още 50 лв. за най-евтиното.

Като дойде време да купуваш ще са излезли и по-евтините.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Благодаря. А каква е разликата с какъв чипсет ще е? В смисъл сокера играе ли игра с чипсета

преди 9 часа, Roujin Z написа:

http://nikem-bg.net/cart/58364p1r58180p1r45556p1r58395p1r56038p1r57992p1r56455p1r58160p1rf.html

Дъното съм го сложил просто като пълнеж и трябва да се замени с подходящо като пуснат нормалните с B360 чипсет или още по-евтините с H310.

Както виждаш дори при бюджетно дъно от 150 лв. бюджета е превишен с 30 лв. Ако сложим с Z370 чипсет които са налични за момента парите ще скочат с още 50 лв. за най-евтиното.

Като дойде време да купуваш ще са излезли и по-евтините.

Може, но трябва да прежали новия монитор. Отделно със Z дъно дали и няма да му заспи един 8350К, че тоя 8400 може да е с 6 ядра, но е с умряла честота.

И стига си бутал смотани захранвания. Ето ти хубаво захранване за 91 лв- СХ450.

edit

Изглежда качествено изпълнение LLC DC-DC, за 91 лв няма аналог на пазара:

opt1515314306l.jpg

Редактирано от ceci80 (преглед на промените)

на 7.01.2018 г. в 10:33, ceci80 написа:

Ето ти хубаво захранване за 91 лв- СХ450.

Нали нямат проблеми като на CX450M серията които дават дефекти, като например не искат да запалят? Имахме случай тук във форума с потребител който се оплака че не пали и накрая в гаранция го замениха с друго захранване, друга марка!

Иначе са хубави захранвания и то бюджетни но ако завършва с накрая, по добре да се избягват!

Едно и също е захранването. Това с М-то е модулно.

Вече какви ги е правил споменатия потребител е друг въпрос. Разбира се дефекти винаги са възможни без значение кое е захранването.

преди 7 часа, Roujin Z написа:

Едно и също е захранването. Това с М-то е модулно.

Вече какви ги е правил споменатия потребител е друг въпрос. Разбира се дефекти винаги са възможни без значение кое е захранването.

Не пиши за захранвания, за да не си помисля, че и ти ги разбираш колкото @XECUTIONER, който идея си няма. 

Не са "едно и също захранване" СХ450М и СХ450. Първото е на CWT, а второто (това на снимката) е на GW.

Според господин Jonny(Guru-то);), без M можело да бъде и на CWT и на GW и било с леко по-добри харектеристики, но и двете ставали. Като гледам резултатите от тестовете аз бих си взел beQuite Pure Power 400 за около 90-100 лева, само че го нямате в Бг...

преди 51 минути, Tommygun написа:

Според господин Jonny(Guru-то);), без M можело да бъде и на CWT и на GW и било с леко по-добри харектеристики, но и двете ставали. Като гледам резултатите от тестовете аз бих си взел beQuite Pure Power 400 за около 90-100 лева, само че го нямате в Бг...

Wow, това е недопустимо. Да предлагаш захранване с Teapo на 85 и CapXon си е ерес според онзи другия ''гуру''.:D Обаче ще му хареса, че има DC-DC(не знае какво означава), но го пише наляво-надясно като плюс. Иначе мисля, че някак си ще го намерим и тук твоето предложение.;)

преди 59 минути, Tommygun написа:

Мен пък ме светва Джони Грозни-то ;) , само че ще оставя всичко без коментар заради форумния трол.

преди 1 час, Tommygun написа:

Имаме си го но е 111 лв. Имаме си и модулния вариант за още 10 лв. отгоре ама не го искаме.

Може ли Straight Power 10 400W а не Pure Power 10 400W да си вземем?

преди 5 минути, ceci80 написа:

Мен пък ме светва Джони Грозни-то ;) , само че ще оставя всичко без коментар заради форумния трол.

Естествено, че така ще постъпиш, защото няма какво да напишеш. Ако ми обясниш на мен и другите потребители какво означава DC-DC, има ли то почва у нас и поради каква причина препоръчваш захранвания с тази IC's повече няма да споря с теб за каквото и да било. Питам те нещо абсолютно елементарно. Питал съм те и друг път за други неща, но отговор йок. Бъди честен.

преди 7 минути, XECUTIONER написа:

Естествено, че така ще постъпиш, защото няма какво да напишеш. Ако ми обясниш на мен и другите потребители какво означава DC-DC, има ли то почва у нас и поради каква причина препоръчваш захранвания с тази IC's повече няма да споря с теб за каквото и да било. Питам те нещо абсолютно елементарно. Питал съм те и друг път за други неща, но отговор йок. Бъди честен.

Каквото съм искал да пиша, съм го писал и то не вчера, като мнозина от този форум са го чели, а част от тях и знаят, че аз съм го писал. Така че- хабиш се напразно; за разлика от теб- нямам желание или необходимост да се издигам в очите на слепците или да избивам комплекси. :) 

преди 8 минути, Roujin Z написа:

Имаме си го но е 111 лв. Имаме си и модулния вариант за още 10 лв. отгоре ама не го искаме.

Като е толкова по-скъпо няма как да го искате. На еднаква цена и като се има предвид,че стария му модел(9) бие CX450М по показатели и е по-тих,трябва много сериозна аргументация за да предпочете човек Корсара. Въпреки "ужасните" кондензатори...Ауу ужас те направо са готови да гръмнат като не са японски на 800 градуса :emoji_smiley-14: Обещавам да ви се обадя стария ми Pure Power (мисля 7 или 8) на компа в Бг като хвърли кондензаторите.

Бъркаш ме с някой от специалистите. Аз имам лошия навик да предлагам гадни фсп-та вместо убави корсари с някой изключения но и тогава съм виновен. Това което не ми харесва на тихите е цената.

На живо съм виждал само  Straight Power 10 и ми хареса това което не чух... но просто няма да дам толкова пари.

преди 12 минути, ceci80 написа:

Каквото съм искал да пиша, съм го писал и то не вчера, като мнозина от този форум са го чели, а част от тях и знаят, че аз съм го писал. Така че- хабиш се напразно; за разлика от теб- нямам желание или необходимост да се издигам в очите на слепците или да избивам комплекси. :) 

Така си и знаех. 

преди 9 минути, Tommygun написа:

Като е толкова по-скъпо няма как да го искате. На еднаква цена и като се има предвид,че стария му модел(9) бие CX450М по показатели и е по-тих,трябва много сериозна аргументация за да предпочете човек Корсара. Въпреки "ужасните" кондензатори...Ауу ужас те направо са готови да гръмнат като не са японски на 800 градуса :emoji_smiley-14: Обещавам да ви се обадя стария ми Pure Power (мисля 7 или 8) на компа в Бг като хвърли кондензаторите.

Ама ти май не разбираш от майтап. Личи си, че си от доста време при баварците.:D

преди 9 минути, Roujin Z написа:

Бъркаш ме с някой от специалистите. Аз имам лошия навик да предлагам гадни фсп-та вместо убави корсари с някой изключения но и тогава съм виновен. Това което не ми харесва на тихите е цената.

На живо съм виждал само  Straight Power 10 и ми хареса това което не чух... но просто няма да дам толкова пари.

Това е основния проблем на предлагането им в България. В момента ги гледам тук CX450 - 42 евро,Pure power 10 400W - 47, CX450M- 52, модулното bQ 56 eвро. Модулния Корсар продаден 2200 пъти с десетина оплаквания за шума от 30 рецензии, немодулния тих над 6000 пъти с 4-5 оплаквания от над 100 рецензии. Поне цените на графичните карти вече се изравниха :angry:...тея малоумници....трябваше да си купя ноемви като се бях навил...

преди 8 минути, XECUTIONER написа:

Ама ти май не разбираш от майтап. Личи си, че си от доста време при баварците.:D

Естествено че разбирам, даже и аз се майтапя...понякога. Пък и вижте каква седянка се заформя като се вържем всички да си лафим...

преди 6 минути, Roujin Z написа:

А това е от климата като дойдат у нас става много весели хора...

Както каза едно момченце в десети клас от група на разменни начала - навсякъде е хубаво щом има бира. Това на въпроса дали му харесва България и след около 20 бири...

Хайде лека ви нощ сега.

Абе аз все си представям халби с няква супер бира ама като я опиташ като изветряла а в хранителните стоки само безалкохолна.

За закуска обед и вечеря ония наденици с цвят на гной и по-цял ден ти кряскат със заповеден тон.... Някакъв миш--маш между Япония и Норвегия но с грозни жени.

Съответно идват в България през лятото и ядат и пият като невидели а после продължават с мъките до следващото идване и така до пенсия когато се преселват да живеят тук.

преди 6 минути, Roujin Z написа:

Абе аз все си представям халби с няква супер бира ама като я опиташ като изветряла а в хранителните стоки само безалкохолна.

За закуска обед и вечеря ония наденици с цвят на гной и по-цял ден ти кряскат със заповеден тон.... Някакъв миш--маш между Япония и Норверия но с грозни жени.

Съответно идват в България през лятото и ядят и пият като невидели а после продължават с мъките до следващото идване и така до пенсия когато се преселват да живеят тук.

За бирата и наденичките не съм съгласен. Аз харесвам дебелите(наденички) и защо не едно Лъвско пиво(наливно)?! И още 1500 други местни бири. А в Щутгарт имат още по-джиджина биричка.;) Там са вече швабите.:D

Spoiler

Наруто ,забрави да кажеш колко студени хора са и клишето е пълно:lol6:Винаги е интересно да видиш на някой друг напълно погрешната представа за нещо. Така денят ми започна с усмивка, че не знам иначе как ще идържа цял ден тоя ужас навън.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.