Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам проблем, страшно съм агресивен, обливат ме топли вълни

Featured Replies

Трябва да го Изживеете този "Живот" някак си ... Лесно Няма ! 

Първите 100 г. са най-Трудни .

• 1 година по-късно...
  • Отговори 65
  • Прегледи 8,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
на 1.03.2018 г. в 19:44, iИ.дИоNд.Ni написа:

Говори с личния си лекар и той да ти даде направление за психиатър.

Успех!

брато не е психо аз съм адски агресивен също ... хората ми казват тренирай нещо, почнах да ходя на бойно самбо и отново имам проблем с това и съшо така на спарингите понякога не спирам докато не ме разтърват...

преди 17 минути, Tech BG написа:

брато не е психо аз съм адски агресивен също ... хората ми казват тренирай нещо, почнах да ходя на бойно самбо и отново имам проблем с това и съшо така на спарингите понякога не спирам докато не ме разтърват...

По- добре човек сам да си сложи юзди на своята невъздържаност, ако не го направи, може да излезе от пътя и да падне в трапа.

И най- мощният автомобил има потребни спирачки. Това е сигурна част за безаварийно пътуване. Ако ти изпускат спирачките- техник, ако не се погрижиш своевременно- автоморга.

на ‎13‎.‎2‎.‎2020‎ г. в 18:22, Tech BG написа:

брато не е психо аз съм адски агресивен също ...

Нека започнем от някъде.

Осъзнал си, че имаш проблем със своята агресия ли?

Подвъпрос: Ти ли имаш проблем с другите или е обратно?!

Не винаги невъздържан означава агресивен.

При какви случаи "избива" тази твоя агресия?! Дума на друг, негово действие или т.н.

В какво се изразява твоята агресивност?! Думи, действия или т.н.

преди 6 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Нека започнем от някъде.

Ама той не иска да психологически проблем, поправим чрез осъзнаването му.
Повече му е кеф да си вярва че няма оправия.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Ама той не иска да психологически проблем, поправим чрез осъзнаването му.
Повече му е кеф да си вярва че няма оправия.

Той е приел, че е агресивен, и то даже адски ... каквото и да означава. Хората са го посъветвали да ходи да си я изразходва тази агресия по ... прочие ... и не може да се спре ... Каква е причината, за да не иска да спре, а?!  Агресията се контролира от .... Това намеква той, че му липсва ... 

Иначе, оправия има .... изведнъж ще му изчезне агресията ...

Навремето в София едно квартално хлапе бе доста агресивно, е, порасна и се пооправи. Не мога да кажа как обаче. ;) 

Вътрешни причини пораждащи прекомерна Агресия са три основни вида - хормонални , неврологични и психиатрични възникващи при физиологични дисбаланси , увреждания . ....

За всяка от тях си има специалисти : лекар-биохимия , лекар-невролог и лекар-психиатър .

Външна Причина пораждаща  Агресия е психологична , произтичаща от средата на обитаване . 

При физически здрав индивид най-вероятната причина за прекомерна Агресия е отсъствието на пример за подражание в ранните години на израстване , за което е необходим Възпитател - Учител , психолог , философ и/или свещеник , които формират Съзнание

Най-добър действителен пример в това отношение е израстналият в джунглата Маугли...:) И тук акъли могат да се дават всякакви - от моркова до тоягата...! :lol6:

Възпитанието е изкуство ! :nono:

................

заб. : При самоучител обикновено много се тегли и страда , при това без гаранции за постигане на търсения резултат . А може и да се умре от " печатна грешка "....! :)

преди 13 часа, by_chechi написа:

За всяка от тях си има специалисти : лекар-биохимия , лекар-невролог и лекар-психиатър .

Това при патологични случаи обаче. ;) 

Преди тези лекари има лекар-диагностик. ;) 

Диагностиката е като възпитанието. ;) 

преди 13 часа, by_chechi написа:

И тук акъли могат да се дават всякакви - от моркова до тоягата...! :lol6:

И тук по оскъдна информация може да се правят всякакви диагнози - от психични до физиологични...!  :) 

Поради това, че тук не виждаме физиологичното състояние, то по-лесно съдим за психичен проблем, а не физиологичен.

За случая @Tech BG, то съдейки по изказа му "адски агресивен", то може би е комбинирано, т.е. психично (отричането) и хормонално ... ;) Друг е въпроса, защо се намесва в тази тема ... дали и "ТО" има проблем и иска да му се помогне, или така - да покаже (изяви) своя непукизъм.

преди 2 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

...За случая @Tech BG,.....

За множеството юноши бледни случаят е до болка известен .

Преяждане с моркови при отсъствие на тояга...... ! Случва се и обратното по някога..... В резултат - ето ти нерегулируема Агресия.... :nono:

"...Имам проблем, страшно съм агресивен, обливат ме топли вълни..." - Значи студен душ ти трябва !  :lol6:

Нещо повече , даже трагично 

" След като вие мъжете няма да ходите в казарма , ние жените пък няма да раждаме....! " . Нито мъжете - мъже , нито жените - жени.... :( ....(това е една друга тежка тема за западна ценностна система) :nono:

преди 2 минути, by_chechi написа:

даже трагично 

То, в днешно време всичко е такова ... но, независимо от пропагандата и наглостта, то има стаени неща, т.е. съхранени на правилното място. ;) 

Докато лудите се налудуват и т.н., някои младежи знаят как да се справят и без агресия и т.н., т.е. не им действа ни морков, ни тояга. ;) Те си хващат занаята и ... "работят с кожа на клиента" ... ;) 

Хората са измислили много поговорки. но да би мирно стояло, не би чудо видяло. ;) 

По модерно: Качваш Паяка (страхът) на ролкови кънки и въпросния вече не знае какво да прави ... ;) 

Няма трагедия, а всичко е една "Божествена комедия" ;), та "Много шум за нищо". ;) Докато "Бурята" премине през "Дванайсета нощ" всичко ще е "Както ви харесва", а "Сън в лятна нощ" е за тези които практикуват "Укротяване на опърничавата". Абе всичко е една "Зимна приказка". ;) 

"Напразните усилия на любовта" е "Комедия от грешки".

:) 

преди 12 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

То, в днешно време всичко е такова ... но, независимо от пропагандата и наглостта, то има стаени неща, т.е. съхранени на правилното място. ;) 

Докато лудите се налудуват и т.н., някои младежи знаят как да се справят и без агресия и т.н., т.е. не им действа ни морков, ни тояга. ;) Те си хващат занаята и ... "работят с кожа на клиента" ... ;) 

Хората са измислили много поговорки. но да би мирно стояло, не би чудо видяло. ;) 

По модерно: Качваш Паяка (страхът) на ролкови кънки и въпросния вече не знае какво да прави ... ;) 

Няма трагедия, а всичко е една "Божествена комедия" ;), та "Много шум за нищо". ;) Докато "Бурята" премине през "Дванайсета нощ" всичко ще е "Както ви харесва", а "Сън в лятна нощ" е за тези които практикуват "Укротяване на опърничавата". Абе всичко е една "Зимна приказка". ;) 

"Напразните усилия на любовта" е "Комедия от грешки".

:) 

Да седим и да чакаме "бурята да отмине" - тук не си прав мисля ! Няма да отмине току така - отнесени от вихъра ! В същност от 30 години насам тъкмо това наблюдаваме.... :nono:

Пропускаш всеобщия закон за Всемирната Ентропия , която единствено чрез Съзнание (Дух и Разум в единство) може да бъде овладяна !.... :nono:

А Съзнание от празни кратуни не се получава ! ....:nono:

Т.е. пак до там стигаме - възпитание . Възпитание чрез морков и тояга , едновременно и неразделно , в единство ....! :nono:

преди 2 минути, by_chechi написа:

А Разум от празни кратуни не се получава ! ....:nono:

Де да бяха празни обаче ... ;) Ще ги налеем ... т.е. ще ги напълним ... ;) 

преди 4 минути, by_chechi написа:

Т.е. пак до там стигаме - възпитание . Възпитание чрез морков и тояга , едновременно и неразделно , в единство ....! :nono:

Това е вече демоде ... ;) Друго трябва - Мотивация, а тя не се прави с агитация .... ;) нито с прокламация ... ;) 

Прави се с личен пример ... Де из наши управници такова нещо, а?!

Пак от вън ли ще внасяме "Цар"????

Та, каквото вкараме в парламента, то такова ще поникне. ;) Вкарваме разкол и разкол излиза. Забравихме какво пише на Парламента ни!!!

Та, след време какво ... ке го изпишем и върху европейския ли, а?! :) 

Трудно ще превъзпитаме Европа!!! Та за какво възпитание идва реч, а?!

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

Това е вече демоде ... ;)

Модата е израз , социално психологично явление . Твърде е субективно , относително !

Няма отношение към непреходни истини (в частност - ценности) ! :nono:

Казано е : " Огледал се Илия - пак в тия ! " :)

...............

...златото по едно време също не беше на мода :lol6:.... все "по-модерно" става ! :nono:

Ти може би си спомняш , когато през 90-те години беше "модерно" , разменяха западен автомобил втора ръка , за двустаен апартамент.....  :angry:

преди 42 минути, by_chechi написа:

...златото по едно време също не беше на мода :lol6:.... все "по-модерно" става ! :nono:

За какво ми трябва "чуждо" злато, като мога да си добия самородно ... ;) 

Принципа е елементарен. Който се труди, то, той ще сполучи!!!

Да, винаги ще има лентяи и самохвалковци и т.н., но илюзията, че вчера беден, днес богат "умъглява" умът на младите ...

За тези които не са научили децата си на труд, то какво ... Богатия за тях ли да мисли, а???!!!

Освен да си възпитан си трябва и образование, а то определено може да се получи без да имаш някакъв преподавател, за да се реализираш обаче, трябва да попаднеш на човек, а не на "кърлеж" (инфантилен) .... ;) Де толкова работодатели които да знаят как да правят разлика между житото и триците ... ;) 

Докато не се пресее и това поколение, то едва ли ще може в България да поникне нещо по-хубаво, освен тръни за магарета ... ;) 

Да, във време разделно живеем, това си е, и всеки все още се спасява по единично... Да, все още с трици се ловува маймуни, но си е така, т.е. не може от всяка маймуна да стане човек ... Човек може само да избира, дали да е роб или свободен!!!

Свободата си изисква да поемеш определена отговорност. Аз съм я поел моята!!! Сега е ред на младите!!!

Блага дума "тежка порта отваря" ... ;) Този който прави благо, изобщо не го интересува агресията, а е концентриран на друго място. ;) 

Та, когато въпросната агресия е насочена към земята и със злоба я мачкаш и т.н. правиш блага и никой няма да те възпира (разтърва). ;) 

Та, кой бе против "Трудовите лагери", а?! :) 

Та ... хм ... ето един удачен начин за изследване на агресията ... ;:)

Макар и някак си е от друга школа, то има резон в това ...

• 2 седмици по-късно...

Загубата на близък човек е едно от най-стресиращите неща, които могат да ти се случат... А и е травмиращо... 

Така че, има причинно-следствена връзка смърт-затваряна в себе си- алкохол- социално изключване- агресия... 

Значи, минал съм през това, и двамата ми родителя си отидоха преждевременно... 

Майка беше болна от рак, и точно когато завършвах гимназия легна на легло, та почина 3 или 4 дена преди изпита ми във ВИНС-а... 

И тогава ми се е случвало да избухвам, да чупя саксии из двора... макар че тогава спортувах и взимах леки стероиди... Но в случая стероидите бяха едно допълнение... Това, което беше написано по-горе, че и действията на околните могат да я предизвикат, е така... 

Но, не е необходимо да гледаш на нещата сякаш са някаква невиждана трагедия, а да ги приемеш по-философски, като част от ест. ход на живота... В смисъл, че не си с нищо по-специален от който и да е, и това може да се случи на абсолютно всеки, а и се случва на всеки, де... 

При мен, както и при теб, нямаше казарма, така че и това ми помогна да съзрея, дори бих казал преждевременно, защото нямах навършени 13 години, когато мама се разболя и покрай химеотерапиите се нагледах на тежката страна от живота... 

И между другото, това доста помага, както казах вече, като светоглед и светоусещане... Не си с нищо по-по-най... Има една приказка, че у нас вожд много, а инианци малко. Всеки иска да е лидер, да се налага, той да определя правилата, да тежкарее... и когато очакванията се разминат с реалностите, идва ред на комплексираността и съпровождащата я агресия... 

Та, мисля че, приемането на обективния факт, че си просто човек и нищо човешко няма да те отбегне, е част от пътя към освобождаване от агресията... 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.