Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първи автомобил

Featured Replies

Здравейте,

Скоро взимам книжка и съм пред сериозната дилема какъв да е първия ми автомобил. За сега съм хвърлил око на honda civic 5та или 6та генерация. Бюджета ми е някъде около 2000 лева. Ако имате някакви предложения моля споделете.

• Отговори 53
  • Прегледи 4,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пасат 2 на газ много го хвалят в този форум а също и форд фиеста. Там се ориентирай с този бюджет

преди 4 минути, BMW Маниак написа:

Пасат 2 на газ много го хвалят в този форум а също и форд фиеста. Там се ориентирай с този бюджет

майтапиш се, ама за първи автомобил не се хвърлят пари ей така
мойта дъщеря за две години съсипа една корса

преди 2 минути, дръндю написа:

майтапиш се,

Аз не се майтапя:)  Водя се по лидерите на икономията в този форум, щом като е ограничен бюджета. Не върви да му предложа ново беемве нали ?

преди 30 минути, MrBuff написа:

Бюджета ми е някъде около 2000 лева.

Голф 3!!! Може и Поло.... Пасат за момента не ти трябва.... Бензин-Газ.... или дизел, хм.... ти си решавай....

Тука на село си взимат Бензин-Газ .... по-евтино излизало....

Успех!

преди 46 минути, MrBuff написа:

Здравейте,

Скоро взимам книжка и съм пред сериозната дилема какъв да е първия ми автомобил. За сега съм хвърлил око на honda civic 5та или 6та генерация. Бюджета ми е някъде около 2000 лева. Ако имате някакви предложения моля споделете.

Иди поработи в Германия от май до октомври и се върни със кола на която да можеш да разчиташ.

преди 4 минути, MrBuff написа:

много са банални

що ве...немъ ти отива на роклята ли?

преди 3 минути, MrBuff написа:

много са банални

Ами тогава Ауди А3... :cool:

Абе пич..... кола банална няма.... има банални илюзии...

Успех!

преди 1 минута, дръндю написа:

що ве...немъ ти отива на роклята ли?

Не бе Дрънди не му подхожда на клекалото.... :)

Иди поработи в Германия от май до октомври и се върни със кола на която да можеш да разчиташ.

като например Дачия комби като твоята. И задължително без екстри че по евтино.

Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk

Аз пък ще ти кажа изобщо да не се занимаваш с вагаджийките. Едно че цените им в България на тия стари корита са завишени, друго че са всичко друго, но не и надеждни. Виж Mercedes CLK W208 или ако харесваш японските Мазда 6. 
Бюджет 2000лв е доста мизерен за жалост и за тия пари едва ли ще намериш нещо читаво. Не разбирам, каква е тая логика у съфорумниците да предлагат умиращи автомобили на начинаещите шофьори. Не всеки има желание да се квалифицира, като механик, ремонтирайки всеки месец старата си барака, на която все нещо не и е в ред. 
5000лв е приличен бюджет за начинаещ шофьор. Парите не са толкова много, но можеш да намериш значително по-запазен автомобил, който ще ти спести нерви.

преди 6 минути, BMW Маниак написа:

като например Дачия комби като твоята. И задължително без екстри че по евтино.

Не му издавай всички тайни, нека пусне още 500 теми да пита за каруци и ще му ги даваме на малки парченца.

преди 2 минути, Soviet Soldier написа:

5000лв е приличен бюджет за начинаещ шофьор.

Да.... за тези пари може да си намери БМВ 5 нов внос от Швейцария.... Много яка с кожен салон и всички екстри.... тамън за начинаещ шофьор, та даже и автоматик.... :)

Частите евтини, Не се чупи.... и наистина е много шик, ако си сложи брони от М-ка само за 400лв - е менте, ама шик.... :)

За тея 5000лв, ама той не иска банална кола знаеш ли каква нова ще му препоръчам, тамъ на млад шофьор да си я удря качествено.... :)

преди 2 часа, MrBuff написа:

Здравейте,

Еййй, откога не съм виждал такава. Ще бъдеш истинска екзотика...

преди 4 часа, BMW Маниак написа:

Passat 2=B2

Passat B3=3

Аре научете ги. 

Ха. На млад шофьор му подхожда колата да има поне спирачки, че едва ли се е научил да спира със скоростите. За 2000 лева няма такова чудо. Разбирай по-разширено коментара ми, не буквално, че нямала спирачки. Макар че познавах една приятелка, дето караше Полото си на 20 години без спирачки в Родопите и спираше само със скоростите. 

Аз навремето верно почнах с кола за 300 лева, но деветдесетте нямаше такова движение, а и все пак бях професионален шофьор, отракал се в казармата с разни камиони. Сега няма ни казарма, ни възможност за грешки на пътя. Затова моето мнение е, че на млад шофьор без никакъв опит му трябва по-сигурна кола, макар и по-скъпа.  Все пак моята първа кола я взех да ходя на нивата с нея и пренасям това онова. Изобщо не ми пукаше какъв имидж има, важното бе да ми върши работа. Затова и си взех една от най-безимиджовите коли, ако не и най-безимиджовата и осмивана - ЗаЗ 968М. Но всеки според джоба и потребностите си. Винаги съм се чудил, за какво им е на младежите кола. На мен навремето не ми трябваше, освен че исках да карам, че ми бе и в кръвта това. Обаче 99% не са като мен и не им пука за колите. Тогава за какво ви е кола? Мислите, че с кола някой ще ви обърне внимание? Смешно е. Нито приятели ще ти обърнат внимание на бракмата ти, нито жените. 

преди 2 часа, BG-Team-DRIFT написа:

Ха. На млад шофьор му подхожда колата да има поне спирачки, че едва ли се е научил да спира със скоростите. За 2000 лева няма такова чудо. Разбирай по-разширено коментара ми, не буквално, че нямала спирачки. Макар че познавах една приятелка, дето караше Полото си на 20 години без спирачки в Родопите и спираше само със скоростите. 

Аз навремето верно почнах с кола за 300 лева, но деветдесетте нямаше такова движение, а и все пак бях професионален шофьор, отракал се в казармата с разни камиони. Сега няма ни казарма, ни възможност за грешки на пътя. Затова моето мнение е, че на млад шофьор без никакъв опит му трябва по-сигурна кола, макар и по-скъпа.  Все пак моята първа кола я взех да ходя на нивата с нея и пренасям това онова. Изобщо не ми пукаше какъв имидж има, важното бе да ми върши работа. Затова и си взех една от най-безимиджовите коли, ако не и най-безимиджовата и осмивана - ЗаЗ 968М. Но всеки според джоба и потребностите си. Винаги съм се чудил, за какво им е на младежите кола. На мен навремето не ми трябваше, освен че исках да карам, че ми бе и в кръвта това. Обаче 99% не са като мен и не им пука за колите. Тогава за какво ви е кола? Мислите, че с кола някой ще ви обърне внимание? Смешно е. Нито приятели ще ти обърнат внимание на бракмата ти, нито жените. 

Билдерче, ти ожени ли се? 

Билдерче, ти ожени ли се? 

За симулатора ли ? Цяло чудо е че не го е споменал в тая тема!

Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk

Ми не бе, щото е тъпо да говориш и да даваш крайни заключения от сорта на

преди 15 минути, ostavime написа:

Винаги съм се чудил, за какво им е на младежите кола. На мен навремето не ми трябваше, освен че исках да карам, че ми бе и в кръвта това. Обаче 99% не са като мен и не им пука за колите. Тогава за какво ви е кола? Мислите, че с кола някой ще ви обърне внимание? Смешно е. Нито приятели ще ти обърнат внимание на бракмата ти, нито жените. 

като очевидно скоро не си ходил на бар, дискотека, клуб или каквото там се сетиш. Май беше от Русе, ама изглежда няма никакъв социален живот, за да прави такива изказвания. Как и да е, карай. Да не говорим, че е супер тъпо да говориш какво било преди 20-30 години и да очакваш да е като... тогава. Златното време. Няма що. Глупости! 

На пича какво да кажа. За 2 бона, каквото и да вземе ще е пълна кочина. Дано му се падне по-

читава, че да му изкара поне година. Успех с избора. 

преди 33 минути, ostavime написа:

На пича какво да кажа.

Ми кажи му следващата седмица с нов ник да пусне пак тема, за създаване на раздвижване на посещенията.
Но този път за да е по-различно да пусне снимки на коли и да пита коя да вземе. Може даже някоя с десен волан да покаже, ще е различно и ще се отвори лаф за неудобството при изпреварване и т.н.
И за повече "достоверност" да снима и гърнето че не е прогнило отдолу с телефона. Аууу супер темичка ще се получи. Друг вариант е да сложи един дребен акумулатор на дизел някакъв и да пусне снимка, за да скочат веднага автомонтьорчетата със съвети, че зимата няма да пали и ще трябва да плати за нов по-голям.
Нещо и изтъркани грайфери на галошите може да снима, с цел провокиране на мнения за цените на новите гуми по марки.
Абе изобщо трябват си нови свежи идеи. Няма да е лошо от следващия му ник да прави някакви характерни правописни грешки, да прилича нещо на Старозагорски диалект с подмяна на Е със И, за по-добро симулиране на автентичност на новия ник. Трябва да го предупредиш също де не пуска линкове към специализирани форуми за коли, щото иначе ще има бан за скрита реклама. Трудничко е създаването на интерес към теми за стари бракми и стари жени.

преди 11 часа, Диман Дюминич написа:

Ами тогава Ауди А3... :cool:

Едно такова ще си закарам на село с алкантра, идеално да мътат кокошките в него

преди 12 часа, MrBuff написа:

Здравейте,

Заеби тия хонди,за тия мангизи може да вземеш поне нещо, което е малко по-пъргаво,частите са му между 2,50 и 5 лева и може да се прави само с чук, клещи и свински опашки,Може и тел, ако нямаш свински опашки.Корса ,,Б,, е твойта кола в комплект с електрожен.1,6 16v GSI 106 к.с. 109 няма да намериш.

преди 15 часа, ostavime написа:

На пича какво да кажа. За 2 бона, каквото и да вземе ще е пълна кочина.
Дано му се падне по-читава, че да му изкара поне година. Успех с избора. 

Бях взел покъртително евтина кола, от която нямах големи очаквания, но я карах 4 години без никакви дертове.
п.п Не всички са еднакво социални.

на 3/5/2018 в 13:07, BMW Маниак написа:

Не върви да му предложа ново беемве нали ?

BMW E36 - части без пари. Зимата обаче слагаш в багажника 3 павета, иначе не можеш да качиш и 3 градуса наклон.

преди 23 часа, Soviet Soldier написа:

Не всеки има желание да се квалифицира, като механик, ремонтирайки всеки месец старата си барака, на която все нещо не и е в ред.

Моята работи. А те за 5000лв нищо няма да им пипнеш и хич не са бараки. С много повече електроника са. Евтина и лесно разваляща се електроника.

преди 36 минути, Никой написа:

BMW E36 - части без пари. Зимата обаче слагаш в багажника 3 павета, иначе не можеш да качиш и 3 градуса наклон.

Ех как го бленуваш това Е36...:)   Имал съм две, и много други марки.И мога да кажа , че bmw си е едно доста скъпо удоволствие.И едва ли някога ще стане ефтино...колкото и да ти се иска:)

преди 34 минути, Никой написа:

багажника 3 павета

:) Без твое участие не можеше.... :)

преди 27 минути, franchesko написа:

Ех как го бленуваш това Е36...   Имал съм две, и много други марки.И мога да кажа , че bmw си е едно доста скъпо удоволствие.И едва ли някога ще стане ефтино...колкото и да ти се иска

Мисля, че ти показах колко струват частите за Е36. А понеже толкова много смлени и блъснати има, в моргата частите са на безценица. :biggrin:
Едно време исках да взема Е30 за първа кола. Голяма грешка, че не го направих. Бяха по 700лв. Сега станаха колекционерски видиш ли.
Струват по 10 бона.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.