Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първи автомобил

Featured Replies

От къде 700 кинта е въпроса? ;) 

• Отговори 53
  • Прегледи 4,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 22 часа, Ivelin _ написа:

Passat 2=B2

Passat B3=3

Аре научете ги. 

И защо да учим автомобилна история? 

преди 2 часа, Никой написа:

BMW E36 - части без пари. Зимата обаче слагаш в багажника 3 павета, иначе не можеш да качиш и 3 градуса наклон.

Моята работи. А те за 5000лв нищо няма да им пипнеш и хич не са бараки. С много повече електроника са. Евтина и лесно разваляща се електроника.

Е36 е стар, некомфортен автомобил тип циганска мечта. Точно старите БМВ горят масло на поразия. За 25 години механическия износ по тия коли е толкова голям, че всеки момент може да ти умре в ръцете. От близо 2 години ползвам Alfa Romeo 159 от 2008г. директен внос от Италия и да чукам на дърво не съм имал ядове с нея, а си е с бая електроника. Обтегачите на вратите припукват и ме дразнят, аз обичам всичко да е перфектно по автомобилът ми, но това не е болка за умиране. Да алфите по форумите ги плюят, колко се чупели, ходова част , двигателите Twin Spark (които се слагаха в предходните модели) даже преди време един "разбирач" ми обясняваше на мен, че им била скъпа поддръжката. 
Пък моите приятели с "здравите" вагаджийки постоянно нещо правят по тях. Имам приятел с Голф-4 1,6 бензин, е по тая кола, от както я е взел почти всичко е сменил. Първо двигателя даде фира и директно на основен ремонт, след това скоростите, все още кара със счупена скоростна кутия, при която 1-ва предавка изобщо не влиза. Картера явно е ниско, само той го пука 2 пъти, преди няколко месеца една позната пак с голф 4, но с дизеловата 1,9тди имаше същия проблем. По ходовата това момче смени лагери и амортисьори, парното се развали и се наложи да си играе да разглобява таблото (цял ден му отне). Разбира се и много други дребни проблеми, като на пример, че салона е на гъз, всички бутони са изтрити (като при всяка стара вагаджийка) плюс проблеми с ел.стъклата. А преди това имаше Астра и нищо не барна по нея. Много здрава машина. Друг мой приятел с Пасат 5 го питам "как е пасатчето, доволен ли си от него", а той ми вика "Страшно съм доволен, до тук съм хвърлил по ремонти повече, от колкото струва цялата кола". 
Друг познат взе антична 124-ка, след като си удари неговата W210 и се хвалеше, че 124-ката била една от най-здравите коли, неубиваема. Кара я точно 2 месеца , блокира ѝ двигателя и я даде на вторични. Да Мерцедес 124 реално се е доказал, като много здрав автомобил, но дори и най-здравия не е вечен. Всеки автомобил си има ресурс, който рано или късно изтича и колата умира тотално. Колкото до възстановяването, аз разбирам да рядък автомобил за ценители, за който си заслужава да хвърлиш една торба с пари и да му дадеш нов живот, ама за обикновена стара барака напълно не си заслужава. 

Ако искаш да си шик, хм и ретро едновременно, хм кът за колекционер мисля че 2000лв. ще ти стигнат за един ЗАЗ-965...

Много яка машина, а и нема проблем зимата - няма какво да замръзва.... а има и още една екстра .... вярно, че се ремонтирва с чук, тел, клещи и вълшебни думи.... :)

Те така.... като и тука стана лудница, да е..... :)

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Друг мой приятел с Пасат 5 го питам "как е пасатчето, доволен ли си от него", а той ми вика

"Страшно съм доволен, до тук съм хвърлил по ремонти повече, от колкото струва цялата кола". 

Проблемът с колите е чисто психологически.
Също както един запален по спортен риболов харчи луди пари за въдици и децата му не го виждат през укенда, щото виси в дъжда до някой бряг на локва, така и запалянковците по коли сами се вкарват във филми на потребност от някакъв вид ламарина. Има и тикива и които се запалват по мотори струващи колкото нова кола. Също както жените се запалват по прахосването на пари за модни парцалки.
Разберете че щастието не е в ламарините !
Още по-малко е в старите 20 годишни ламарини.
Един нормално мислещ човек би трябвало да си повиши доходите, а не да ги намалява заради притежание на ламарини.
Ако имаш пари да си купиш чисто нова каруца, купувай. Ако нямаш пари, повиши си първо доходите. Ако трябва напусни пропадналата държава, щом като ламарините са ти най-важното нещо в живота.
При мен на запад купуването на ламарини въобще не е проблем, ако имаш дори и само помощи като безработен.
Дошло е време да избирате между родината и ламарината.
В България младостта ви ще мине в мизерия, спасявайте се по единично и се насладете на сменянето на ламарините на всеки 5 години с нов модел.

Вярно. че може да си вземе Нова Дачия на изплащане..... хм, не бях се сетил за този вариант, хм, ама на момчето пак ще му е банална, щото живее в българските банални илюзии, че тук трябва да кара шик кола, за да е някой...

Ето и друг вариант (това в случай че говориш някакъв друг европейски език или английски) = Правиш си екскурзия до някоя европейска страна (но преди това разглеждаш специализираните сайтове за автомобили във въпросната страна) и за около 1600 лева еквивалент взимаш Ауди А8, е малко ще излезеш с около 500 лева над бюджета (900лв ще ти е екскурзията), ама Колата ще е много шик независимо, че ще е стара.... :)

Май темата се повлачва към две отклонения = или е за да се рекламира Дачия или да се прокламира бягство и слугуване на чужда култура... :)

Те, те. това е за телевизионен скеч даже.... :)

Вярно има много банални неизречени истини в това новосформирало се отделение на галактическата болница :)

преди 8 часа, Никой написа:

Мисля, че ти показах колко струват частите за Е36. А понеже толкова много смлени и блъснати има, в моргата частите са на безценица. :biggrin:
Едно време исках да взема Е30 за първа кола. Голяма грешка, че не го направих. Бяха по 700лв. Сега станаха колекционерски видиш ли.
Струват по 10 бона.

Абе малък, чуй ко ти пееят старите кучета къде само на задна скорост с Е36 имат повече километри като цяло от теб:wink12: На хартия нещата са едни на практика други.бмв втора ръка си е най-рискованата покупка,защото хубава жена, която си върти хубаво задника, който я хване я кара само на прекъсвач:wink12: за това най-добре да е девствена:cheers: трябва да почнеш да пиеш за да започне да ти увира чайника:cheers: А сега малко по сериозно,ти кола ли искаш да караш или гробища? е36 е един чудесен автомобил,но ако го подържаш предимно от моргата ще караш гробища.Недей забравя, че тия коли в българия се купуват предимно от лумпени без грам пари и техническа грамотност, които искат да са ,,господин за един ден,, представи си какво ти ще купиш от него.Мойта първа е36 на момчето на ,който я продадох още я кара и се виждаме всяко лято с него в бг и той както съм му я продал нищо апсолютно не е правил по нея.Пари за акумулатор няма,сутрин го бутат да направи първия старт.Пари за бенизн няма,като го видя е само на резерва.Една зима закъса добре, че беше в центъра на неговото село, та го карах до най-близката бензиностанция да си налее 2 литра бензин в една празна двулитровка от арияна:cheers:

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Проблемът с колите е чисто психологически.
Също както един запален по спортен риболов харчи луди пари за въдици и децата му не го виждат през укенда, щото виси в дъжда до някой бряг на локва, така и запалянковците по коли сами се вкарват във филми на потребност от някакъв вид ламарина. Има и тикива и които се запалват по мотори струващи колкото нова кола. Също както жените се запалват по прахосването на пари за модни парцалки.
Разберете че щастието не е в ламарините !
Още по-малко е в старите 20 годишни ламарини.
Един нормално мислещ човек би трябвало да си повиши доходите, а не да ги намалява заради притежание на ламарини.
Ако имаш пари да си купиш чисто нова каруца, купувай. Ако нямаш пари, повиши си първо доходите. Ако трябва напусни пропадналата държава, щом като ламарините са ти най-важното нещо в живота.
При мен на запад купуването на ламарини въобще не е проблем, ако имаш дори и само помощи като безработен.
Дошло е време да избирате между родината и ламарината.
В България младостта ви ще мине в мизерия, спасявайте се по единично и се насладете на сменянето на ламарините на всеки 5 години с нов модел.

Ех Белчо,Белчо,...недей да пропагандираш, че щастието по дефолт е на запад с чисто нова дачия.Всеки си има краста и собствен мириглед за щастие.За някои са колите, задруги жените.За едни запада, за други България.И в Белгия има мизерия и неуредици...

на 5.03.2018 г. в 21:43, ostavime написа:

Ми не бе, щото е тъпо да говориш и да даваш крайни заключения от сорта на

като очевидно скоро не си ходил на бар, дискотека, клуб или каквото там се сетиш. Май беше от Русе, ама изглежда няма никакъв социален живот, за да прави такива изказвания. Как и да е, карай. Да не говорим, че е супер тъпо да говориш какво било преди 20-30 години и да очакваш да е като... тогава. Златното време. Няма що. Глупости! 

На пича какво да кажа. За 2 бона, каквото и да вземе ще е пълна кочина. Дано му се падне по-

читава, че да му изкара поне година. Успех с избора. 

На бар и дискотека не се ходи с кола по простта причина, че шофирането в нетрезво състояние е забранено и второто, по-важно - шофьорът на сокче винаги изглежда глупака в компанията. За такива цели си има таксита. Иначе съм съгласен с теб. Аз исках да кажа същото, което каза и ти - кочина. Ама поразкрасих малко, да стане интересно в темата ;) Знам ви вас как ще се намесите.  

Иначе за баровете...кога бях без кола си бях най-добре. Разбирай, колата пред къщи, аз пеша или с такси. Откакто се моторизирах по-сериозно, спрях да ходя дори по барове, че едно питие не може да изпие човек. Иначе е доста примамливо да сляза с колата за биричка, ама аз без една мога, с една не мога ;) Наздраве! И преди някой да е казал, че съм пил... не съм кусвал алкохол от 9 февруари. Ей така на шега, както на шега бях и зарязал форума няколко месеца.  Сега вече мога и с колата да изляза когато си искам, не само рано сутрин и то, ако изпреваря първата бира към 9 часа ;) Такива ми ти алкохолни работи. Ама кола за кръчма...никога не е било редно и няма да бъде. А кочина на кръчма...тъжна историйка. Като е кочина, нека поне е още по-голяма кочина. За 600 лева има достатъчно добри кочини. 

на 5.03.2018 г. в 21:24, ostavime написа:

Билдерче, ти ожени ли се? 

Привърженик съм на "Истанбулската конвенция". Мераклии? Глей как Калин ми турнал едно розово "B".  Изабел1 ме изкара далтонист, ама розовото си го познавам аз. 

преди 9 часа, ostavime написа:

От къде 700 кинта е въпроса?

Бях взел друга за 800лв. А можех да взема БМВ за 700 и сега да го продам за 4000лв.  Говорим си за 2010

преди 8 часа, _Слънце_ написа:

И защо да учим автомобилна история? 

За да не бъдеш идиот.

преди 7 часа, Soviet Soldier написа:

ползвам Alfa Romeo 
....Имам приятел с Голф-4 1,6 бензин...

Алфа да няма ремонти ли ве? Ти луд ли си... Голф4 1.6 е маслояд, който е с алуминиев блок и покритие от никасил. Когато се износи, смяната на сегменти не помага, гори масло толкова, че трябва да караш цистерната с теб. Имат фабричен проблем с кутиите на 1.6 - късат нитове.
Ако се сменят навреме с ремонтен комплект болтове - няма ядове. Проблемите със стъклата се решават за 15 кинта на врата.
Аз карам Пасат 3-ка и общо взето е куче.

преди 1 час, franchesko написа:

трябва да почнеш да пиеш за да започне да ти увира чайника...

От моргата никой не ти е казал да си купуваш ремъци и масло втора ръка. Има части, които обаче може.
Не забравяй, че скоростна кутия в официален сервиз със смяната е 2000лв и нагоре. На моргата струва 50 с уговорката да я върнеш, ку не работи. А моята е поддържана, частите са от магазина.

преди 10 часа, Никой написа:

Не забравяй, че скоростна кутия в официален сервиз със смяната е 2000лв и нагоре. На моргата струва 50 с уговорката да я върнеш, ку не работи. 

Егати, направо ме караш да се срамувам че съм българин, да препоръчваш купуване на скорстна кутия от моргата.
Мизерията явно променя в лоша посока съзнанието.
Това каруците в България ще да са станали някаква особено перверзна форма на хоби. Нещо направо на мозхизъм бие това да си купиш стари ламарини и да ходиш по моргите да им търсиш части. Е па аз нямаше да карам кола ако трябваше така да правя, аз да съм роб на някакви ламарини. Моите каруци даже не ебавам да ги мия, само като ги карам на преглед след четвъртата година ги замия малко отвън и пусна прахосмукачката долу около седалките. Това им е, веднъж годишно, а сегашната ще изчака да стане на 4 години за да ходи на технически преглед и да бъде измита за първи път.
Много интересно хоби е това да си цапаш ръцете с масло и да ти капе във врата като се завираш под колата.
На моите каруци маслото ѝ го сменят монтьорчетата в марковите сервизи, като не са имали акъл да учат да работят в офис, да се цапат цял живот.

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Егати, направо ме караш да се срамувам че съм българин, да препоръчваш купуване на скорстна кутия от моргата.
Мизерията явно променя в лоша посока съзнанието.
Това каруците в България ще да са станали някаква особено перверзна форма на хоби. Нещо направо на мозхизъм бие това да си купиш стари ламарини и да ходиш по моргите да им търсиш части. Е па аз нямаше да карам кола ако трябваше така да правя, аз да съм роб на някакви ламарини. Моите каруци даже не ебавам да ги мия, само като ги карам на преглед след четвъртата година ги замия малко отвън и пусна прахосмукачката долу около седалките. Това им е, веднъж годишно, а сегашната ще изчака да стане на 4 години за да ходи на технически преглед и да бъде измита за първи път.
Много интересно хоби е това да си цапаш ръцете с масло и да ти капе във врата като се завираш под колата.
На моите каруци маслото ѝ го сменят монтьорчетата в марковите сервизи, като не са имали акъл да учат да работят в офис, да се цапат цял живот.

Белчо,белчо един дипломиран автомонтьор е много по начетен от един канцеларски пингвин...Имам един приятел тука от има няма 40 години е в бранша.На тема физика,химия,математика ще те направи сам да си говориш.Само като ми поакза част от  библиотеката си,където от 78 година до към 2002 е описана за всеки един модел на всяка една марка теорията с най-малката подробност за всеки един ремонт.И това е само малка част от това което е изчел.А това , че си миеш колата един път на 4 години няма да го коментирам...

преди 7 часа, franchesko написа:

...един дипломиран автомонтьор е много по начетен от един канцеларски пингвин...

В дипломата ми от гимназията пише предмет шофьорство плюс безплатна шофьорска книжка категория Ц = да карам камиони в родната казарма. После разбрах че с този предмет съм бил имал право да започна работа като автомонтьор 4-ти разряд, все едно че съм учил баш за автомонтьор, а не съм бил в гимназия.
Естесвено на мен ми е под достойнството да си цапам ръцете всеки ден с чужди бракми. 
По-мръсна работа от тая да ти тече масло във врата като се завираш в канала под разни строшеняци, трудно се сещам да има по градовете. Да си автомонтьор е по-гадно от чистач на кенефи в Холандия.
Като бях дете ме съветваха да уча за да не работя мръсна и тежка работа.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Като бях дете ме съветваха да уча за да не работя мръсна и тежка работа.

Учи Мама за да не работиш.

Тази ценностна система е виновна за всичките ни беди и нещастия.

Пази Боже.  Добре че си на Социални помощи и недакларирани доходи от просия, като уличен музикант в Бенелюкс.

Църковно - славянската дума за учи мама за да не работиш е тунеядство. Справка за думата Тунеядство в интернет.

От лежане няма изгърбил се. От тежка физическа работа има изгърбил се.

преди 58 минути, kalansuv написа:

Пази Боже.  Добре че си на Социални помощи и недакларирани доходи от просия, като уличен музикант в Бенелюкс.

Да бе верно аз имам цигулка, ха ха ха ...
ама тя не ще да свири сама ...

А иначе, те маймуните че са маймуни пък не се минават да ходят на работа, та аз ли да съм по-тъп от тях с автомонтьорство да се занимавам. Егади падението, егати ужаса.
Заради вас ще взема да сънувам кошмари как поправям УАЗ-ка.

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Да си автомонтьор е по-гадно от чистач на кенефи в Холандия.

Ти пък от къде знаеш какво да си чистач на кенефи у Холандия?Да не би да си бачкал това у Белгия и от там да правиш паралел с Холандия?:cheers:

преди 6 часа, Белгиеца написа:

Заради вас ще взема да сънувам кошмари как поправям УАЗ-ка.

Оакахте темата мили ми белгийски съграждането.... :)

Да Ви имам културата..... кю!

:)

преди 7 часа, kalansuv написа:

Пази Боже.

Добре пригласяте на белгийския съгражданин....

Вземете един ибрик и му полейте де е оакал.... :) кю!

преди 8 часа, franchesko написа:

Ти пък от къде знаеш какво да си чистач на кенефи у Холандия?

Жена ми като ходи там с детето да гледат градини от лалета е вятърни мелници, ми е разправяла че в хотелите бачкат българки като чистачки на стаи и кенефите им.

преди 26 минути, Белгиеца написа:

кенефите им

кю!

преди 17 часа, Белгиеца написа:

Жена ми като ходи там с детето да гледат градини от лалета е вятърни мелници, ми е разправяла че в хотелите бачкат българки като чистачки на стаи и кенефите им.

Излъгалате е! Гледала е да ти убие самочуствието, да ти свали цената до нулата и да те приватизира като губещо предприятие за един долар.

преди 5 часа, franchesko написа:

Излъгалате е! Гледала е да ти убие самочуствието, да ти свали цената до нулата и да те приватизира като губещо предприятие за един долар.

Аз съм си нейна частна собственост от 1990 година, когато я носих на ръце с булченската ѝ рокля.
Тя никога не би се съгласила да ме пусне да работя черна мръсна работа като автомонтьор и да се прибирам миришещ на нафта и бензин и опушен от гърнетата на бракмите.
Келепир има в тая работа добре да си избереш булката, келепир !
Нашенките за пари са съгласни мъжете им тираджии даже да стават и спят по 3 месеца в кабината на камиона.

Още преди брака ми с моята любима белгийка, майката на едно приятелче си прави устата като отида в Белгия да ми били дошли на гости и тя и мъжа ѝ и да съм ги уредил на някаква работа, каквато и да е. Жената рече че е съгласна да чисти стаите в хотелите ако трябва, само валута да били спестели и да се върнат с нея в България.

преди 7 часа, Белгиеца написа:

Келепир има в тая работа добре да си избереш булката, келепир !
Нашенките за пари са съгласни мъжете им

Всичко е до късмет. Щом се понасяте и разбирате двамата. На какъв език общувате помежду си? На Български, на други езици или на Келепирски.

Силно се съмнявам, че Белгиеца по- име Келепир не говори Валонски, Не говори Фламандски, не говори Холандски, а е обвързан за Българка.

Признавам, си че в съветите на Белгиеца има много истина и е с Разсъдака си.

Във всека една държава има малцинства. Във западна европа има цигани. Единственият сходен език между Българския и Белгийските диалекти е цигански език.

Белгиика да учи Български? Айде бе. Поради каква причина? Особено преди 1990 год.

Дъщеря на Белгийски кмет или Белгииски директор на висока чиновническа длъжност- шеф на департамент в министерство или община. Да се омъжи за беден голтак и въшкар през 1990 год. когато си беше НРБ. Айде бе. Поради каква причина?

Мога да отбележа със сигурност, че Белгииски студенти особенно по- време на НРБ около 1990 год. и особенно преди 1990 год., както и през 2018 год. масово избират да учат Българска филология и Български език и да  специализират в България. Защото в Белгия нямат университети и са много бедни.

В заключение. Предполагам, че Белгиеца е жена, омъжена за чужденец. Европейци сме все пак. Да предположим за грък или италианец. По- делата им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни или смокини от репей. Доброто дърво дава добри плодове. Лошото дърво дава лоши плодове. За Гърците или Италианците, като темперамент е циганската телевизия CentoXCento. Всички мъже участници в тази телевизия са италиански цигани.

За Холандците и Белгийците е циганската телевизия холандска Pasion XXX. и EtnikPINK. Това е съвсем друга култура, съвсем друго общество със съвсем различен начин на мислене и култура и възпитание. Това са крайно извратени хора. За справка св. Николай Велимирович - Бялата Демония и Писма до изгонените от Рая.

За чехите и др. славяни са CASH и Money.  И това е съвсем друга култура и съвсем друго общество с коренно различни разбирания и Манталитет.

За Англичаните е TAXI  и Facke Taxi. И тези са с различна култура и начин на живот и различен начин на мислене.

Гърците мразят Българите. Турците мразят Българите. Между етническа сватба е малко вероятно. Белгиеца много малко е споменал за отношенията си с родителите на съпругата му. Каквато и да е истината, то Белгиеца е Заврян Зет - Чужденец на чуждо място. И хляб не може да си поиска на валонски или фламандски.

Белгиеца е сложил снимка на 12 год момиче. Предполагам, че няма да сложи чужда снимка на непознат. Любима балерина или спортна гимнастика или кънки на лед  или цирков артист. Айде бе. От това предполагам, че белгийският келепир е българска девойка мечтаеща си за чужденец . Единствените чужденци около женски пазар Георги Кирков в София не са Белгийци. Но може да са бъдещи Белгийски граждани. Белгиец на женски пазар в София не се среща. Чудя се какво ще прави Белгийка на 19 год. по- хотелите в София или провинцията в малките градове или селата. Там 19 год Белгийски девойки няма.

Характерното за Рускини или Украйнки е желанието за брак с чужденец. И много от тях се опитват да пробият с късмет, а до късмета само си мечтаят и лиги им текът от мечтите. - от мечтаенето.

За найменованието Белгиеца препоръчвам Алеко Константинов - И в Париж има Гъски. Ако Белгиеца е заврян зет няма да виси по- 16 часа всеки ден в форума.

За Белгиеца- с Келепира или Дуй се Гольо или на гол тумбак чифте пищови или еле ме виж Сериозно препоръчвам Св. Николай Велимирович - каквото намериш в интернет, а то е добро.

Никого не убиждам. Никого не нападам. На никого не се подигравам. Само споделям мнението си. Моля да не бъда наказан. Моля коментарът ми да не бъде изтрит.

Ти си бил голяма ливада некосена бе, ха ха ха ...
Във Валония на валонски говорят само бабичките.
Останалите хора говорим на френски.
А в Брюксел има един университет в който 1988 г. учеха руски и покрай него и по малко от другите славянски езици по избор. Българската държава им организираше безплатни семинари по български език през август в София и една седмица на морето платено от бае Тошо. Брюкселският университет плащаше само самолетните билети.
И да бащата на моята белгийка беше заместник директор 1988г. , дакато стане време да заживеем в Белгия вече беше директор за цялата провинция Люксембург ( това е окръг в Белгия ) на една държавна администрация.

А в СУ ( софийски университет ) идваха през пролетта всяка година група англианки и англичани да учат руски за около 3 месеца. Я познай кой ги караше с Волга на Рилския манастир англичанките ? Те си плащаха за бензина де, когато бяха няколко в колата. Когато е била сама чужденка с мен , тогава не е плащала нищо.

Обаче ти позна за гърците. На първото ми гадже чужденка гъркинята, мамка ѝ и татко ѝ не ѝ разрешиха да се омъжи преди да е завършила успешно и станала докторица. Та нямаше кой да я чака точно нея, при такъв богат избор на други чужденки в Студентски град.

преди 14 минути, Белгиеца написа:

Ти си бил голяма ливада некосена бе, ха ха ха ...
Във Валония на валонски говорят само бабичките.
Останалите хора говорим на френски.
А в Брюксел има един университет в който 1988 г. учеха руски и покрай него и по малко от другите славянски езици по избор. Българската държава им организираше безплатни семинари по български език през август в София и една седмица на морето платено от бае Тошо. Брюкселският университет плащаше само самолетните билети.
И да бащата на моята белгийка беше заместник директор 1988г. , дакато стане време да заживеем в Белгия вече беше директор за цялата провинция Люксембург ( това е окръг в Белгия ) на една държавна администрация.

А в СУ ( софийски университет ) идваха през пролетта всяка година група англианки и англичани да учат руски за около 3 месеца. Я познай кой ги караше с Волга на Рилския манастир англичанките ? Те си плащаха за бензина де, когато бяха няколко в колата. Когато е била сама чужденка с мен , тогава не е плащала нищо.

Обаче ти позна за гърците. На първото ми гадже чужденка гъркинята, мамка ѝ и татко ѝ не ѝ разрешиха да се омъжи преди да е завършила успешно и станала докторица. Та нямаше кой да я чака точно нея, при такъв богат избор на други чужденки в Студентски град.

За Черната Волга. Номенклатурчик. Номенклатура. Каквото и да значи това. Не убиждам. Не се заяждам. Съвсем добронамерен съм. Фамилията Никифорови позната ли Ви е?

Нали Баба ти била в Старчески дом. Май говори Валонски?

На 37 год. Сватба на 21 години за него и 20 години за съпругата му. След една година се ражда детето му- единственото в момента на около 12 години по- спомени от писанията ти. . Сватбата му била през 1990 година.  Баба му била на 75 години и починала скоро в Старчески дом. Сега сме 2018 година.

Аз получих Стробизъм. Нито съм се родил кривоглед или разноглед. Нито като ученик съм бил кривоглед или разноглед.

Съвсем му изгубих началото и края. Просто са ми интересни мненията ти. С тези твой мнения и Съвети, който съм ги чел съм съгласен и съвпадат с моето виждане.

Затова питам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.