Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Регистрационна табела с име

Featured Replies

Здравейте , имам един въпрос към вас. Тази година ме помолиха да карам едно момче на бал. Искам да му направя малка изненада и да направя регистрационни табели по поръчка със името му  за бала . Въпроса ми е дали ще ми направи проблем народната милиция. Аз ще нося валидните ми регистрационни номера с мен в колата докато карам с табелките със името. Всяка година виждам доста хора го правят , и за това си мисля че не би трябвало да имам проблеми.  Не искам да тръгнем да карам момчето и да ме спрът и да имам проблеми , майната им толкова на проблемите ами и да не разваля на човека бала.

Незаконно е. Ако решат да те спрат и да се заяждат, ше те одрусат яко. Друг е въпроса, че верно много хора го правят. Обикновено не закачат, освен тия, които праят изпълнения. Та ако си караш бавно, спокойно и по правилника и ограниченията, не би трябвало да се заядат, предвид, че ше сте група коли предполагам?

• Автор
преди 41 минути, Silvering написа:

Незаконно е. Ако решат да те спрат и да се заяждат, ше те одрусат яко. Друг е въпроса, че верно много хора го правят. Обикновено не закачат, освен тия, които праят изпълнения. Та ако си караш бавно, спокойно и по правилника и ограниченията, не би трябвало да се заядат, предвид, че ше сте група коли предполагам?

Да ще карам спокойно сливайки се с другите коли в група разбира се . Ще е доста долно от страна на полицаите да ми направят проблем. За град Хисаря става въпрос .

преди 2 минути, stoian32 написа:

Да ще карам спокойно сливайки се с другите коли в група разбира се . Ще е доста долно от страна на полицаите да ми направят проблем. За град Хисаря става въпрос .

Mи малък град. Все познаваш някое ченге, все пак го питай имат ли практика да праят проблем на абитуриентите за подобни неща.

Когато става въпрос за бал, ако не се правиш на поредния безсмъртник зад волана няма кой да те закачи, стига да си оправиш номерата след това цялото нещо и не се разкарваш из градчето с тях, защото полицаи най-малкото по това време има много, набиеш ли се на очи, ще бъдеш спрян, а глобата за нелицензирани номера и то под вид на това, ще ти се очерни цялата история, затова каквото и да правиш с акъл. 

преди 2 часа, stoian32 написа:

А защо не предупредиш в МВР, че ще има такава табела и ще е само за бала, като разбира се оригиналните номера ще са в превозното средство.

Хич не си мисли да махаш табели с номера или да ги закриваш / заменяш с други. Справки закона.

Чл. 100. (4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторното превозно средство е длъжен да поддържа:
1. (доп. - ДВ, бр. 88 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) табелите с регистрационния номер чисти и да не допуска поставянето върху тях на никакви предмети, материали и вещества;
Чл. 140. (1) (Доп. - ДВ, бр. 11 от 2017 г., в сила от 31.01.2017 г.) По пътищата, отворени за обществено ползване, се допускат само моторни превозни средства и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер, поставени на определените за това места.
Чл. 175. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв. водач, който:
1. (изм. - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) управлява моторно превозно средство, на което табелите с регистрационния номер не са поставени на определените за това места;
(3) (Нова - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 6 до 12 месеца и с глоба от 200 до 500 лв. водач, който управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред или е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер.

Никой полицай няма да ти разреши такова нещо. Единствено може би ако до тях има подобно изглеждащ надпис. Някои тираджии имат подобни в кабините. Но в никакъв случай не махай, не закривай и не заменяй оригиналните. Още повече че задният е закрепен със специален нит.
преди 23 часа, Филипов написа:
Още повече че задният е закрепен със специален нит.

Вече май не е. Поне моят. В КАТ Петрич така и не сложиха нит. Сега всеки може да свали и двата номера ако поиска. И аз не съм единственият с липсващ нит.

Хайде да не философстваш за частни случаи като при теб. Моят номер си има нит.

Написал съм закона  и какви санкции се полагат ако номерата не са на място.  Като му сложат 6 месеца на питащия ти ли ще си му частен шофьор през това време? Ако му се намиорат излишни 7000 може и да си поръча специален номер като BAHKO1. Или евентуално да предпочете по-малкото наказание за закриване на оригиналния номер с друга табела. Или може и безнаказано при спряла кола колкото за снимките.

преди 1 час, Филипов написа:

Хайде да не философстваш за частни случаи като при теб. Моят номер си има нит.

Твоят има. Кога е слаган? Моят номер го смених преди 2 години. Старият имаше нит, на новия не сложиха. И не сложиха на нито една кола, докато бях там, защото аз не бях единствения.

Аз не оспорвам закона и не го карам да си сваля номерата, за да слага разни имена и тем подобни.

За един бал и 30 мин. шофиране в голяма колона с други коли не мисля, че ще има какъвто и да било проблем да сложиш някакво име на номера. Голяма работа. Тия цитати от закони, колкото и да ги пускате - тая си е. ;)  Тука по форумите всички са много силни и знаещи. Цитати, закони, наредби, регламенти... бла-бла-бла. Глупости. Човека няма да кара така перманентно. Ще вози абитуриент за 1 час. 

stoian32, карай си смело, украсете си колата, сложи си табела с името, направете си кефа и не мисли за глупости. 

на 1-4-2018 в 18:40, stoian32 написа:

майната им толкова на проблемите ами и да не разваля на човека бала.

Абе аз бих казал майната му на бала..защото твоят живот е доста по-важен и доста може да го объркаш, ако стане някакъв инцидент и си без номера.Както всички са пияни по тия балове,некой да колабира точно пред колата ти, докато минаваш Доста балове наред ще търкаш нара.Хапнете, пийнете забавалявайте са  и наиш какво викат старите комарджии: ,,Не си насилвай късмета, да не те насили той,,

Абе според мен лично това за един бал, където ще ги носи тия номера не повече от половин час какъв толкова голям проблем може да има, полицаите ако решат да се заядат с тебе не само номера ще ти изкарат като кирлива риза, затова че слагай го смело и си свърши работата, след всичко това бъди внимателен и сменяй на някое местенце и си готов, няма да си първият, нито последният който ще направи този тарикатлък и да не е минал.Аз присъствах на бал в който "шофьорчетата" бяха запалили гумите на баща си Е30-ката и полицаите покрай тях просто ги отминаха защото явно беше точно денят на баловете, а ти за един номер който ще използваш за не повече от час... Безмислено е да се тревожиш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.