Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Феноменът Ванга

Featured Replies

Ванга е социален феномен създаден със прякото съдействие на ДС. 

На руснаците им трябваше да плашат американците с Ванга. Та цялата организация беше подчинена на руските цели и интереси.

Майка ми и баща ми са ходили при Ванга, когато на 16 години избягах от вкъщи за 10 дена. За да могат да стигнат до там, е трябвало кварталният да им уреди експресно изкарване на открит лист, щото за да отидеш близо до границата трябваше открит лист. А Петрич е близо до гръцката граница. 

Та Ванга че не познаваше не познаваше. Описвал съм някъде из форума преди, за секретните изследвания върху нея от БАН.  

• Отговори 991
  • Прегледи 178,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Духовни Истини от Ванга "Аз 40 години изпадам в транс и не съм видела ни Господ, ни Христос. Обаче знам: огън и светлина - това е Бог!" -----------------------------------------------------------

• Богатир
    Богатир

Баба Ванга - за живота и хората   http://www.earths-book.com/2012/12/baba-vanga-za-jivota-i-horata.html

• Вдигнатите пръсти си ги завираш отзад и спираш с глупостите.Благодаря!

Публикувани изображения

Ванга, често е получавала оказания на кой "дургар" какво да му се каже, за да му бъде повлияно по желания от ДС начин. 

да точно така , за всеки посетител при нея е зубкала цялата му история или са й давали папка.

А може би са и шушнели в ухото.

Как нема келепир да се публикуват свидетелства с хора на които Ванга не познава?

Че то ше е бум предвид колко е известна в България и Русия!

Ми те ристенчетата само ше получат оргазъм при една такава книга с

живи, прави, свидетели ходили при Ванга на които не е познала :)

Иначе поватряш същите историики дето се повтаряха 80те години аз като бех малък.

Ванга й дават папки да чете преди да идеш при нея.

Тва баш комунягите го разпространяваха.

Беше офишъл инфо от локалното БКП

Та Ванга че не познаваше не познаваше. Описвал съм някъде из форума преди, за секретните изследвания върху нея от БАН.  

на баща ми чичо му - атеист агностик - друго разправя

не само че познава ми понеже не е вярващ му бе казала неща от детството и избщо които само той знае 

така го бе шашнала че до ден днешен си прави курбан в деня в който почти не умря

а беше ходил до Петрич заради друг човек спешно който нямаше кола, без предварителна регистрация

Ванга излязла вън и се равикала посочила го по град и по име, и що без малко не умрял еди кога си и т.н.

Редактирано от dMiro (преглед на промените)

да точно така , за всеки посетител при нея е зубкала цялата му история или са й давали папка.

А може би са и шушнели в ухото.

Как нема келепир да се публикуват свидетелства с хора на които Ванга не познава?

Че то ше е бум предвид колко е известна в България и Русия!

Ми те ристенчетата само ше получат оргазъм при една такава книга с

живи, прави, свидетели ходили при Ванга на които не е познала :)

Иначе поватряш същите историики дето се повтаряха 80те години аз като бех малък.

Ванга й дават папки да чете преди да идеш при нея.

Тва баш комунягите го разпространяваха.

Беше офишъл инфо от локалното БКП  

не само че познава ми понеже не е вярващ му бе казала неща от детството и избщо които само той знае 

така го бе шашнала че до ден днешен си прави курбан в деня в който почти не умря

а беше ходил до Петрич заради друг човек спешно който нямаше кола, без предварителна регистрация

Ванга излязла вън и се равикала посочила го по град и по име, и що без малко не умрял еди кога си и т.н.

Има много, много хора, на които Ванга не е познала. Разбира се обаче при високопоставените и известни личности Ванга не греши - защо ли? ДС? Предварителна проверка? Естествено :)

Един руски журналист си беше направил опит - симулираше, че има проблем с десният тестис, като при предварителните разговори с българските власти умишлено, но уж съвсем случайно изпуснал информацията, че има съответният проблем. И познай какво? Като отишъл при Ванга тя му казал,че вижда  проблем "на онова място, от дясната страна" - ха! Да ама не. Журналиста няма никакви реални проблеми. :) Съответно той направи опит да отвори очите на хората за Ванга, но вярващите, като теб са значително повече и делата на журналиста не намериха голям отзвук - съвсем нормално истината е доста скучна, че и дразни вярващите. 

Ти сам се замисли до колко познава Ванга щом, както дадох пример по-рано според нея към днешна дата Европа трябваше да е обезлюдена в следствие от ядрена война. ;)

То винаги е така, на баща ми чичо му. На един приятел, на леля му една приятелка, На майка ми на една колежка на сестра и съпругът. :) Ама той/тя иначе въобще не вярва в такива неща, много сериозен човек. :) Остави тия разкази от 8-мо лице.  Ванга познава, толкова колкото и аз и ти :) Сещам се за едно от любимите и предсказания  " България ке я бъде! " хахаха дано поне тук познае, че като гледам.....

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

Има много, много хора, на които Ванга не е познала. Разбира се обаче при високопоставените и известни личности Ванга не греши - защо ли? ДС? Предварителна проверка? Естествено :)

Един руски журналист си беше направил опит - симулираше, че има проблем с десният тестис, като при предварителните разговори с българските власти умишлено, но уж съвсем случайно изпуснал информацията, че има съответният проблем. И познай какво? Като отишъл при Ванга тя му казал,че вижда  проблем "на онова място, от дясната страна" - ха! Да ама не. Журналиста няма никакви реални проблеми.

Точно с това са се занимавали ДС,да разбират,кой го боли тестиса,кой го сърби,кой не може да вдигне самолета. :D

Моля не намесвайте БАН в религия,мистика,езотерика. ;)

Точно с това са се занимавали ДС,да разбират,кой го боли тестиса,кой го сърби,кой не може да вдигне самолета. :D

Моля не намесвайте БАН в религия,мистика,езотерика. ;)

О не ги намесвам. Вярвам, че от БАН са напълно наясно, че мистиката и езотериката са псевдонауки тоест тотални глупости

О не ги намесвам. Вярвам, че от БАН са напълно наясно, че мистиката и езотериката са псевдонауки тоест тотални глупости

Тези от БАН винаги са наясно с това, което не им е ясно. :D

Те наричат необяснимите неща "шарлатания" и с това излизат от неудобното положение, в което са попаднали.

Според мен Ванга е била феномен, както и Слава Севрюкова.

И белгиеца.....

уникат направо, и той за изследване в БАН

Тези от БАН винаги са наясно с това, което не им е ясно. :D

Те наричат необяснимите неща "шарлатания" и с това излизат от неудобното положение, в което са попаднали.

Според мен Ванга е била феномен, както и Слава Севрюкова.

Ама нямаш си представа, колко са прави от БАН наричайки необяснимите неща "шарлатания"  и най-вече когато става въпрос за врачки, баячки, екстрасенси., нумеролози, астролози,пророци, спиритуалисти, аури, чакри, карми, телекинеза, телепатия, левитация, магии, призраци, полтергайсти, плачещи икони, стигма - всичко това е ТОТАЛНА ШАРЛАТАНЩИНА като само в редки случаи САМУЗАБЛУДА! 101% гаранция ти давам, в правотата си.

И Ванга наистина е феномен - социален феномен, но нищо повече от това! 

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

Ама нямаш си представа, колко са прави от БАН наричайки необяснимите неща "шарлатания"  и най-вече когато става въпрос за врачки, баячки, екстрасенси., нумеролози, астролози,пророци, спиритуалисти, аури, чакри, карми, телекинеза, телепатия, левитация, магии, призраци, полтергайсти, плачещи икони, стигма - всичко това е ТОТАЛНА ШАРЛАТАНЩИНА като само в редки случаи САМУЗАБЛУДА! 101% гаранция ти давам, в правотата си.

И Ванга наистина е феномен - социален феномен, но нищо повече от това! 

За тези, които никнат като гъби след дъжд и се рекламират в медиите срещу заплащане съм съгласна, че са шарлатани, но за Ванга съм на друго мнение.

• 3 седмици по-късно...

Рупите треперят от гнева на Ванга

...Нека знаят всички, че нищо не остава неизплатено на този свят. Хората вършат престъпления и мислят, че никой не ги е видял. Не е така! Всичко се вижда и идва време, когато провинилият се трябва да плати!...

Холивудската звезда Коул Мичел Спраус търси заровени съкровища в Рупите, докато местните треперят да не разлютят духа на Ванга. Младежът е познат на малките зрители от филмовите сериали "Приключенията на Зак и Коди", "Приятели" и прочее. Вече 10 дни Спраус е на археологическа експедиция край Петрич заедно с още 11 американски студенти, които копаят в Хераклея Синтика, град на 25 века, разположен до село Рупите.

21-годишният актьор си пада по археологията, която изучава в Нюйоркския университет. Заради страстта си по древното от 4 години е изоставил филмовата кариера на заден план. "Увлечението ми по археология надделя над успешната ми кинокариера. Моят дядо е геолог, а историята и геологията са тясно свързани. Хората трябва да изучават историята, защото тя има способността да се повтаря", коментира Коул Спраус. Той е бил приятно изненадан, че още с пристигането си в Петрич пред хотела го чакали издивели от кеф млади българки, които скандирали името му.

Само че разкопките имат и своята тъмна страна.

Пророчество на Ванга вещае нещастия и беди за целия регион, ако някой посегне на богатствата, заровени в недрата на Рупите. "Тук има злато, но то не бива да се бара! Ке има беди и нещастия, огин ке ви изгори", отсякла легендарната гледарица. Гергана Кирякова от Петрич алармира пред "Всеки ден", че ако скоро "рушителите на светостта", както сама определи археолозите, не си отидат, злото няма да закъснее.

"Неслучайно Ванга предсказа мрачно бъдеще за Югозапада, ако посегнем на светилището, каквото е Рупите. Моля ви, напишете, че искаме да си тръгнат час по-скоро! Не бива да гневим духа на Ванга и да предизвикваме съдбата", призова ни нашата читателка.

Интересният за археолозите Хераклея Синтика е античен град от елино-римски характер, съществувал от IV век преди Христа до VI век след Христа. Намира се в южната част на угасналия вулкан Кожух, където преди хилядолетия според Ванга са живели "високи, едри хора, облечени в дрехи, тънки и блестящи като станиол".

epochtimes-bg.com

Рупите треперят от гнева на Ванга

...Нека знаят всички, че нищо не остава неизплатено на този свят. Хората вършат престъпления и мислят, че никой не ги е видял. Не е така! Всичко се вижда и идва време, когато провинилият се трябва да плати!...

Холивудската звезда Коул Мичел Спраус търси заровени съкровища в Рупите, докато местните треперят да не разлютят духа на Ванга. Младежът е познат на малките зрители от филмовите сериали "Приключенията на Зак и Коди", "Приятели" и прочее. Вече 10 дни Спраус е на археологическа експедиция край Петрич заедно с още 11 американски студенти, които копаят в Хераклея Синтика, град на 25 века, разположен до село Рупите.

21-годишният актьор си пада по археологията, която изучава в Нюйоркския университет. Заради страстта си по древното от 4 години е изоставил филмовата кариера на заден план. "Увлечението ми по археология надделя над успешната ми кинокариера. Моят дядо е геолог, а историята и геологията са тясно свързани. Хората трябва да изучават историята, защото тя има способността да се повтаря", коментира Коул Спраус. Той е бил приятно изненадан, че още с пристигането си в Петрич пред хотела го чакали издивели от кеф млади българки, които скандирали името му.

Само че разкопките имат и своята тъмна страна.

Пророчество на Ванга вещае нещастия и беди за целия регион, ако някой посегне на богатствата, заровени в недрата на Рупите. "Тук има злато, но то не бива да се бара! Ке има беди и нещастия, огин ке ви изгори", отсякла легендарната гледарица. Гергана Кирякова от Петрич алармира пред "Всеки ден", че ако скоро "рушителите на светостта", както сама определи археолозите, не си отидат, злото няма да закъснее.

"Неслучайно Ванга предсказа мрачно бъдеще за Югозапада, ако посегнем на светилището, каквото е Рупите. Моля ви, напишете, че искаме да си тръгнат час по-скоро! Не бива да гневим духа на Ванга и да предизвикваме съдбата", призова ни нашата читателка.

Интересният за археолозите Хераклея Синтика е античен град от елино-римски характер, съществувал от IV век преди Христа до VI век след Христа. Намира се в южната част на угасналия вулкан Кожух, където преди хилядолетия според Ванга са живели "високи, едри хора, облечени в дрехи, тънки и блестящи като станиол".

epochtimes-bg.com

хм

на тоз пък келеш що му дават да идва да се рови тук?

И като/ако открият нещо тогава какво?

За Ванга документална поредица! http://daniivanov.blogspot.com/2013/06/blog-post_1731.html

Написана за Ванга книга очаква помощ за отпечатване

Първата част й е с подзаглавие “СПОМЕНИ НА ПЕТРИЧАНИ” и включва осемнайсет спомена за пророчицата

http://sandanski1.com/sandanski1.php?subaction=showfull&id=1371545495&archive&start_from&ucat=34

Баба Ванга - За живота и хората  http://www.earths-book.com/2012/12/baba-vanga-za-jivota-i-horata.html

Редактирано от agr (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Хиляди почетоха Ванга

Публикувано изображение

Хиляди почетоха паметта на пророчицата Ванга в местността Рупите.

Хора от цяла България пристигнаха тази сутрин в манастирския комплекс, за да отбележат 17-тата годишнина от смъртта на ясновидката, която си отиде от този свят на 11 август 1996 г. Две години преди това беше завършен нейният храм „Света Петка".

Точно в 11,00 започна заупокойната литургия за Ванга, службата водеше архиерейският наместник на Петрич отец Ангел Кочев, помагаха му двама свещеници.

На панихидата присъства художникът Светлин Русев, който беше един от най-близките на пророчицата. Имаше хора от Варна, от Русе, от Пловдив, от Велико Търново, от Перник, от Кюстендил, от целия Пирински край. Много миряни предпочетоха да запалят свещ на гроба й, който е до църквата, преди литургията, когато е по-хладно.

За 14 октомври, когато е храмовият празник на църквата на Ванга - Света Петка, къщата на пророчицата ще отвори врати. Това ще стане факт след 17-годишно чакане.

actualno.com

• 3 седмици по-късно...
Предсказанието на Ванга: Когато Сирия ке падне, България ке се оправи!

Започвам да вярвам, че явно ще дойде и този момент - вече се случва!

Позабравено, но ставащо все по-актуално пророчество на Ванга припомни в ексклузивно интервю за новия брой на в. "ШОУ" Нидал Алгафари. То е пряко свързано с назряващия световен конфликт в Сирия и бъдещето на България.

Дано се стабилизира наистина положението и в Сирия, и у нас, въпреки че много ме притеснява предсказанието на Ванга преди повече от 40 години - попитали я кога ще се оправи България, а тя отговорила: "Когато Сирия ке падне". Допреди две години това изобщо не можех и да си го представя какво значи една такава държава като Сирия “ке падне”... Сега обаче започвам да вярвам, че явно ще дойде и този момент. То вече е факт, вече се случва.

blitz.bg

И на мен ми се иска Ванга да е познала!

Предсказанието на Ванга: Когато Сирия ке падне, България ке се оправи!

Започвам да вярвам, че явно ще дойде и този момент - вече се случва!

Позабравено, но ставащо все по-актуално пророчество на Ванга припомни в ексклузивно интервю за новия брой на в. "ШОУ" Нидал Алгафари. То е пряко свързано с назряващия световен конфликт в Сирия и бъдещето на България.

Дано се стабилизира наистина положението и в Сирия, и у нас, въпреки че много ме притеснява предсказанието на Ванга преди повече от 40 години - попитали я кога ще се оправи България, а тя отговорила: "Когато Сирия ке падне". Допреди две години това изобщо не можех и да си го представя какво значи една такава държава като Сирия “ке падне”... Сега обаче започвам да вярвам, че явно ще дойде и този момент. То вече е факт, вече се случва.

blitz.bg

И на мен ми се иска Ванга да е познала!

Иска ми се да вярвам, но фактите са други.Оправията на България, ще е много след като падне Сирия.

Иска ми се да вярвам, но фактите са други.Оправията на България, ще е много след като падне Сирия.

Понякога стават и чудеса, а България само чудо би я оправило, така че...ще чакаме чудото. :)

Понякога стават и чудеса, а България само чудо би я оправило, така че...ще чакаме чудото. :)

Падането на Сирия ли да чакаме, останките на Левски ли да чакаме...или сами да се оправяме???

Пророчицата разказала пред своя довереник Павел Кипров къде е бил погребан Васил Левски 

"Годината, в която се намерят костите на Левски, ще съвпадне с годината на възхода на България", били думите на петричката пророчица според Павел Кипров, който е бил по думите му един от най-близките хора на Ванга. 70-годишният мъж разказа в предаването "Директно Карбовски" нейно предстазание за ролята на Бойко Борисов.

Предсказания за оправията ни колкото искаш!!Понеже все се чака чудо да се случи, за това е такова положението и още дълги години ще е така.Тъжно, но факт!

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

не уточнява обаче колко години или века след

не уточнява обаче колко години или века след

има обаче и друго, пак от Ванга  : 

Човечеството ще преживее много катаклизми и много бурни събития. Ще се променя и съзнанието на хората. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят по вяра. Ще дойде на света най-старото учение. Питат ме: “Скоро ли ще дойде това време?” Не, не скоро. Още Сирия не е паднала.

А сега де - какво ще стане като "падне Сирия" ? 

има обаче и друго, пак от Ванга  : 

Човечеството ще преживее много катаклизми и много бурни събития. Ще се променя и съзнанието на хората. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят по вяра. Ще дойде на света най-старото учение. Питат ме: “Скоро ли ще дойде това време?” Не, не скоро. Още Сирия не е паднала.

А сега де - какво ще стане като "падне Сирия" ? 

ами те времената са тежки, и хората отдавна са разделени по вяра

сигурно още по-тежки времена ще настанат като падне Сирия, да ни пази Господ

това да разбереш пророците не е лесна работа ич

:lock:

• 4 седмици по-късно...

Правят въстановка на среща на Хитлер с Ванга по легенда.  :eek: 

Тая женица и на оня свят няма спокойствие братче, то бива простотия ама това вече на нищо не прилича.

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Правят въстановка на среща на Хитлер с Ванга по легенда.  :eek: 

Тая женица и на оня свят няма спокойствие братче, то бива простотия ама това вече на нищо не прилича.

Да не би да си очаквал, че ще видиш истинската история на Ванга?

В Русия я боготворят и разпространяват какви ли не легенди за нея.

Ние трябваше да направим филм за Ванга, а не руснаците.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.