Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Феноменът Ванга

Featured Replies

Ужас, едно от най отвратителните комунистически лица. За тях безработица няма, единствената партия в Бъгария БКП се грижи за това....

• Отговори 991
  • Прегледи 178,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Духовни Истини от Ванга "Аз 40 години изпадам в транс и не съм видела ни Господ, ни Христос. Обаче знам: огън и светлина - това е Бог!" -----------------------------------------------------------

• Богатир
    Богатир

Баба Ванга - за живота и хората   http://www.earths-book.com/2012/12/baba-vanga-za-jivota-i-horata.html

• Вдигнатите пръсти си ги завираш отзад и спираш с глупостите.Благодаря!

Публикувани изображения

Ужас, едно от най отвратителните комунистически лица. За тях безработица няма, единствената партия в Бъгария БКП се грижи за това....

нямам нищо против нея, ама не беше редно любовника й да я рисува в тва подобие на църква

Публикувано изображение

нямам нищо против нея, ама не беше редно любовника й да я рисува в тва подобие на църква

Публикувано изображение

То че е някакво подобие на църква остави, но тия подобия на икони дето е наpисувал приличат на призраци... :dog19:

Понеже това е, както казваш:

подобие на църква

Не виждам проблем, че

любовника й да я рисува

Не съм фен на Нешка. Тя е продукт на друга епоха и обстоятелства.

Светлин, обаче, е талантлив художник. Даже много. Не бива да се съди по горните снимки. Има други неща, които наистина са на ниво. Пейзажната му живопист, примерно.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Понеже това е, както казваш:

Не виждам проблем, че

Не съм фен на Нешка. Тя е продукт на друга епоха и обстоятелства.

Светлин, обаче, е талантлив художник. Даже много. Не бива да се съди по горните снимки. Има други неща, които наистина са на ниво. Пейзажната му живопист, примерно.

Да, виждам, че наистина не е добър художник. За нищо на света не бих си сложила на стената такава картина.

Но ...въпрос на вкус.

Да, виждам, че наистина не е добър художник.

:no-no:

Казах добър, а не гениален...

От чисто любопитство, ако позволиш да те попитам: Дай няколко примера за художници, които ти допадат.

За нищо на света не бих си сложила на стената такава картина.

Няма страшно... Скъпички са.

:no-no:

Казах добър, а не гениален...

От чисто любопитство, ако позволиш да те попитам: Дай няколко примера за художници, които ти допадат.

Според моите критерии дори не е добър. Аз рисувам по-добре от него. :shy11:

А моят любим художник е Валери Ценов.

Публикувано изображение

Няма страшно... Скъпички са.

И пари да ми дават, не бих сложила такива грозни картини в дома си. :no-no:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Аз рисувам по-добре от него. :shy11:

Мда. Мисля, че ако разполагаш със свободно време, трябва да се захванеш с живопис.

Ще ти намеря кой да те промотира. 90% за теб, 10% - за мен за идеята. Или айде 5% - от мен да мине.

–––––––––––––––

А някой чужд художник би ли посочила? Или няколко, ако искаш.

Мда. Мисля, че ако разполагаш със свободно време, трябва да се захванеш с живопис.

Ще ти намеря кой да те промотира. 90% за теб, 10% - за мен за идеята. Или айде 5% - от мен да мине.

–––––––––––––––

А някой чужд художник би ли посочила? Или няколко, ако искаш.

Публикувано изображениеАндриан Бекяров също рисува страхотно.

А от чуждите ми допадат тези от Ренесанса.

Публикувано изображение

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Не мога да разбера, защо винаги съдиш за човека единствено по неговата политическа принадлежност?

Нима човек се изявява само и единствено на политическото поприще?!

Благодарение на Нешка Робева българската художествена гимнастика постигна завидни резултати.

И тъй като по-долу писаха за Светлин Русев, когото много уважавам, независимо от това, че изрисува храма на Ванга не по канона - и той ли за теб е отвратително комунистическо лице?

Не уважавам мисленето, подчинено единствено на сляпа злоба. :mad:

п.п.  В интервюто Нешка Робева казва само това, което е чула от Ванга, а това влиза в рамките на темата.

То че е някакво подобие на църква остави, но тия подобия на икони дето е наpисувал приличат на призраци... :dog19:

кви ти призраци - скелети от Освиенцим

отвратително, даже и свещичка не запалих вътре кръгом обратно

чак на гроба й се усеща енергията на мястото, и до къщичката й

Не мога да разбера, защо винаги съдиш за човека единствено по неговата политическа принадлежност?

Нима човек се изявява само и единствено на политическото поприще?!

Благодарение на Нешка Робева българската художествена гимнастика постигна завидни резултати.

И тъй като по-долу писаха за Светлин Русев, когото много уважавам, независимо от това, че изрисува храма на Ванга не по канона - и той ли за теб е отвратително комунистическо лице?

Не уважавам мисленето, подчинено единствено на сляпа злоба. :mad:

Смешно е да се плюе по художници като Светлин, независимо че някой, за когото върха на живописта е захаросания, сантиментален фотореализъм, твърди, че рисувал по-добре от тях.

Та, според Мърфи: Простотията е болестно  състояние на духа, при което притежателя на това състояние е напълно доволен от себе си.

Моля, никой да не го приема лично.

Постнах си го като статус, за да не обидя някой. Но ще го пусна и тук, щото е смешно да се плюе по художници като Светлин, независимо че някой, за когото върха на живописта е захаросания, сантиментален фотореализъм, твърди, че рисувал по-добре от тях.

Та, според Мърфи: Простотията е болестно  състояние на духа, при което притежателя на това състояние е напълно доволен от себе си.

Крайно неприятно ми е, когато някой изразява отношението си към някого, плюейки го, вместо просто да каже, че не му харесва.

Да, виждам, че наистина не е добър художник. За нищо на света не бих си сложила на стената такава картина.

Но ...въпрос на вкус.

То неговото са си детски картинки! :D

Виж каква "хубава" картина:

Публикувано изображение

По-добре да си сложа на Минами Тавара от 2-ри клас:

Публикувано изображение

http://www.prokarstterra.bas.bg/geo21/2006/1-06/pp44-47.html

Крайно неприятно ми е, когато някой изразява отношението си към някого, плюейки го, вместо просто да каже, че не му харесва.

Просто е абсурдно един от най-добрите ученици на Дечко Узунов да бъде оценяван така.

От друга страна, нормално е. Срещал съм хора, които твърдят, че могат да рисуват като Пикасо.

Проблемът е, че никой, който има понятие от изкуство не споделя тяхното мнение. Затова картините на Пикасо се продават в "Сотби" или са в най-големите световни музеи, а тези, които биха сътворили въпросните комплексирани душици - не са.

Пикасо :lol6:

Сега вече напълно си обясних защо си допадате с колежката Ауми. Вкусовете ви се припокриват...

Няма лошо, де. За всеки влак си има пътници.

На 3 - 4 водки, това и аз мога да го нарисувам :rolleyes:

Мхм... Би забогатял доста, от което.

–––––––––––––––

Е, масовият вкус винаги ще има превес, защото е масов. Има елитарно изкуство. Има и масово.

Едното се произвежда на конвеир. Другото е за ценители. Същото е и в литературата, музиката или философията.

Така стоят нещата.

Сега вече напълно си обясних защо си допадате с колежката Ауми. Вкусовете ви се припокриват...

Няма лошо, де. За всеки влак си има пътници.

.....

Да, и аз разбирам защо ти допада Пикасо!

Имате еднакво изкривени представи за красиво.

Но, няма страшно. It's Ok! ;)

След като уточнихме това, можем да продължим с феномена Ванга.

Да, и аз разбирам защо ти допада Пикасо!

Не става дума дали ми допада. Пикасо не е любимия ми художник. Просто е един от най-големите художници на 20-ти век, от когото водят началото си няколко основни направления като кубизма (без да забравяме Сезан, разбира се) или абстракционизма. За да оцениш неговата живопис трябва да познаваш историята на западното изобразително изкуство поне от Ренесанса насам. Всички търсения и експерименти, през които са минали художниците. Това е въпрос на култура в тази област. Сега, няма да пояснявам от къде я имам, за да няма пак някой коментар, че се хваля и правя на интересен... Прочети "Цивилизацията" на Кенет Кларк, примерно, за да се ориентираш.

––––––––––––––––

Така е и в другите изкуства. Колко хора са гледали Бергман или Фелини? Колко биха ги оценили, ако всичко, което познават е Холивудския fast-food?

OK. Връщайте се на Ванга.

Не става дума дали ми допада. Пикасо не е любимия ми художник.

Не се измъквай! :lol6:  Разкрихме те!

Това че някакви си ненормалници дават "луди пари" за неговите картини, хич не означава, че проблемът е в "нашия телевизор". Не знам твоите индийци какво са те учили, но със сигурност не трябва да се влияеш от масите.

По отношение на Ванга, от това което гледах (трейлърчето), не ми допадна руската интерпретация. По-добре ще е, да я оставят намира.

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Смешно е да се плюе по художници като Светлин, независимо че някой, за когото върха на живописта е захаросания, сантиментален фотореализъм, твърди, че рисувал по-добре от тях.

Да изразяваш мнение, различно от общоприетото, не е плюене.

Кой е определил Светлин Русев като един от най-добрите художници в България и на каква база?

Мда!

Пикасо :lol6:

Публикувано изображение

Колко "красиво"?

:lol6: :lol6:

Няма зачение, че е на Пикасо и че разни сноби неразбиращи от естетика дават луди пари за тези изкривени образи, аз не бих си ги закачила на стената. :clown:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.