Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Феноменът Ванга

Featured Replies

ами запушил се е извора какво е странното

За мен странното е, как при положение, че водата е помогнала на стотици дори хиляди хора,как за толкова години не се намери някой да я реставрира/поправи.Нима тези на които е помогнала водата/чешмата не са се връщали пак и пак и пак....Това село кмет няма ли, толкова ли не можаха да реставрират една чудотворна (според статията) чешма!?

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

• Отговори 991
  • Прегледи 178,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Духовни Истини от Ванга "Аз 40 години изпадам в транс и не съм видела ни Господ, ни Христос. Обаче знам: огън и светлина - това е Бог!" -----------------------------------------------------------

• Богатир
    Богатир

Баба Ванга - за живота и хората   http://www.earths-book.com/2012/12/baba-vanga-za-jivota-i-horata.html

• Вдигнатите пръсти си ги завираш отзад и спираш с глупостите.Благодаря!

Публикувани изображения

е това наистина е странно и много тъжно, прав си

не ми се иска да вярвам че излекуваните хора са забравили

:(

• 5 седмици по-късно...

Хосе Карерас се съветвал за болестта си с Ванга

http://www.trud.bg/A...ticleId=1670213 http://novanews.bg/n...тта-си-с-ванга/

Нека да е жив и здрав и още да ни омагьосва с гласа си!

• 4 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
Ванга: Ще дойде най-старото учение

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xwjqhBlgWeI

Ванга: Ще дойде най-старото учение

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xwjqhBlgWeI

То и за България щели да дойдат добри времена, но надали ще ги доживеем...

Пророчеството за най-старото учение има продължение.

„Човечеството ще преживее много катаклизми и много бурни събития. Ще се променя и съзнанието на хората. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят на групи по вяра. Ще дойде на света най-старото учение. Питат ме: „Скоро ли ще дойде това време?“ Не, не е скоро. Още Сирия не е паднала!“ (25) “
След 2000 година от земята първо ще изчезне една арабска държава, а после ще потъне един голям град. Няма да е скоро.“ (1) “
Има едно древно индийско учение – учението на бялото братство. То ще покори целия свят. Ще го напечатат в нови книги и по целия свят ще го четат. То ще е Огнената Библия.“ (24)

Източник: http://vanga.eu/predictions/

Само да не си помислите, че е говорила за братството на Дънов. По това време обаче е била близка с Людмила Живкова и винаги има вероятност свидетелствата на хората от обкръжението на Ванга да са повлияни от собствените им пристрастия. Но аз напълно го вярвам. Не, вече съм сигурна. Така наречената "Жива етика" или "Агни йога" не е най-старото учение, нейният източник отговаря на нещо подобно...

„Човечеството ще преживее много катаклизми и много бурни събития. Ще се променя и съзнанието на хората. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят на групи по вяра. Ще дойде на света най-старото учение. Питат ме: „Скоро ли ще дойде това време?“ Не, не е скоро. Още Сирия не е паднала!“ (25) “

След 2000 година от земята първо ще изчезне една арабска държава, а после ще потъне един голям град. Няма да е скоро.“ (1) “

Има едно древно индийско учение – учението на бялото братство. То ще покори целия свят. Ще го напечатат в нови книги и по целия свят ще го четат. То ще е Огнената Библия.“ (24)

Само да не си помислите, че е говорила за братството на Дънов. По това време обаче е била близка с Людмила Живкова и винаги има вероятност свидетелствата на хората от обкръжението на Ванга да са повлияни от собствените им пристрастия. Но аз напълно го вярвам. Не, вече съм сигурна. Така наречената "Жива етика" или "Агни йога" не е най-старото учение, нейният източник отговаря на нещо подобно...

Е Нешка Робева твърди че Ванга и е казвала "Чети Дънов той е истината".  А и Дънов не твърди че бялото братство е негово.

Иначе горе долу съвпада с предсказанията на Слава Севрюкова че нещо ще започне да става около 2025, 2028 до 2032. В една от книгите за Ванга пишеше че е давала интервю за Сирииски вестник, ако не бъркам, и там имаше повече подробности за това което беше казала по отношение на Сирия и какво предстои

Е Нешка Робева твърди че Ванга и е казвала "Чети Дънов той е истината". 

Ванга не е авторитет, а медиум. Пророчествата й имат тежест, защото е факт, че много от тях са се сбъднали, а източникът им не е един, а много. Нейното собствено мнение за нещата е съвсем друго нещо, много от вижданията, които е предала, са в разрез с нейната вяра и представи за света.

По необходимост медиумът, тоест посредникът трябва да бъде с пасивен ум.

А и Дънов не твърди че бялото братство е негово.

На кого е тогава - на Дуно, на Мировия Учител или на Бащата? Защото "другото"  бяло братство доколкото знам, според него било "черно".

На кого е тогава - на Дуно, на Мировия Учител или на Бащата? Защото "другото"  бяло братство доколкото знам, според него било "черно".

в смисъл че не го присвоява за свое, че той го е започнал а твърди че просто го предава, говори от тяхно име един вид

поне аз така го разбирам от това което съм чел

По необходимост медиумът, тоест посредникът трябва да бъде с пасивен ум.

Тя не е имала миг покой от хорските грижи, не мога да си представя пасивен ум.

Иван Петков Драганов - комшията ми от горния етаж. например.Аз -също. "Ако мъж или жена извикват мъртви или врачуват, да бъдат умъртвени: с камъни да бъдат убити". (Лев.20:27) Ванга, както и ти, защитнико на гнусните вещерски пракитки, имате късмет, че отдавна по нашите краища не горят кладите и не се убиват хора с камъни, според Божият закон.

В Исляма пък наказанието е да се отреже главата на този който врачува ...

Огнена библия значи... Агни йога... Интересно. Агни е главен индийски бог, бог на огъня. "Агни" на санскрит, който се ползва в Индия, е означава "огън". Много си приличат двете думи - "агни" и "огън". Има и други основни думи в българския език и в санскрит с еднакво произношение и значение. Още Раковски обръща внимание на тези факти когато изследва и пише за българската история. Според него между българите /които са траки/ и индийците има връзка.

Ето, може да няма нужда да се чака старо учение да дойде от Индия. В Родопите, при древните тракийски мистерии и посвещения, Орфей възпява огъня, пламъка, светлината, бог и любовта така: 

Публикувано изображение

Из Песните на Орфей

„Аз имах за свой Бог Любовта и вдъхновен от любов – аз пях, говорих и победих!”

„Да си свободен това значи да си Господар, а да си господар, това значи да изтичаш от любовта.”

„Победи раздвоението (си) и ще победиш смъртта.”

„Ти си пламък, ти трябва да се разрастваш ежедневно. Пламъкът е и ключът на живота!”

„Има само една власт, има само един Бог, само един Учител и ти можеш да го откриеш само чрез пламъкът.”

„Тайната – на съпруг и съпруга е известна само на посветените. Тази тайна е скрита от хората. Тази тайна е скрита в Пламъка.”

„Посветените са същества на пламъка.”

„Който намери любовта – той намира пламъка. Той се слива с него и се освобождава от печалната пропаст на преражданията.”

„В разгръщането (разгарянето) на пламъка е всяко истинско постижение.”

„Истинската любов, това е неизменният етер, а чистото сърце се превръща в пламтящо слънце. Такова всъщност е и сърцето на Бог.”

„Пламъкът е този, който възпроизвежда в нас Божественото.”

„Истините, това са силите на светлината.”

„Божественото е вечно и безкрайно, а човешкото крайно.”

„Всички са произлезли от свещения пламък, който е първоначалната светлина.”

„Космическата идея е пламтящ огън, духовете (ни) са огън от огъня – пламък от пламъка и един ден те ще светнат и ще станат, като пламъци. Ще разкъсат илюзията и ще възкръснат по-живи от всеки друг във висините на седмото небе!”

Дванайсетте орфееви посвещения

Виждането на древните траки за 12-те съзвездия в астрологията - траките наричат съзвездията дванайсетте посвещения:

1. Убиване на гордостта и надменността

2. Унищожаване на егоизма

3. Добиване на кротост, доброта и красота

4. Овладяване на агресивността

5. Отказ от материално притежание (отказ не от притежание по принцип, а отказ от привързаността към него, отказ от зависимостта от него)

6. Изчистване на тялото, душата и духа

7. Овладяване на сексуалната енергия (овладяване на сексуалната енергия и използването й, по време на секс и не само тогава, за извисяване на духа)

8. Овладяване на желанието за власт

9. Добиване на вътрешен мир

10. Получаване на първите духовни знания за живота и смъртта

11. Получаване на висши езотерични знания за същността на нещата и скритите сили в човека

12. Приемане на саможертвата и получаване на безсмъртие

Думи на български - дума на санскрит - значение:

огън - агни (огън)

буден - буддха, буда (човек с пробуден ум, просветлено съзнание)

видяно, познато знание - веда, веди (знание)

жив, живот - джива (въплътената в тяло душа)

омая, омайвам - мая (илюзията на материалния свят, мая, която прикрива духовната същност)

варна, варуна - варуна, waruna (бог на небето, на водите и на небесния океан)

чакрък – чакра (колело)

баба – баба (стар, мъдър човек)

брата – брата (брат)

дева – дева (божество, същество от невидимия свят)

див – див - (божествен - една и съща дума на двата езика, но с друг нюанс, променено значение)

мра, смърт – мритьор (смърт)

дан, дава – дана (даване)

кара, карам – карана, карма (идва от корена „крт“, който дава думи със значение на действие, правене, вършене. на български питаме: „как я караш?“ т.е. „какво правиш?“)

ум – ума (богиня, символ на знанието, дъщерята на химават - планината хималай)

вретено – врити (вълни; нещо което се върти)

мама – мата (майка)

двери – двара (врата, проход)

свет, светлина – швет (бяло, чисто, светло)

Редактирано от Tiho (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
  • 4 седмици по-късно...
Японец идва на Рупите да снима филм за Ванга

Публикувано изображение

Японски режисьор пристига в м. Рупите, за да снима документален филм за Ванга, съобщи управителят на манастирския комплекс Серафим Иванов. Чужденците имали готов сценарий и ще снимат интервюта с роднини и близки на леля Ванга.

За разлика от руснаците, които преди няколко месеца подготвяха филм за пророчицата и правиха кастинги за статисти, сега японците няма да наемат местни хора за участие.

Къщата на Ванга на Рупите пък ще бъде отворена скоро за посетители. Тя бе запечатана веднага след смъртта през 1996 г.

Вече имало сформирана комисия, която да направи опис на вещите и да ги предаде на фондация “Ванга”. В комисията са представители на Областната управа и общинската администрация.

24chasa.bg

Никой не е пророк в собствената си родина, така е -

те, чуждите, я почитат, а нашите тука я анатемосаха.

• 2 седмици по-късно...

Мистерия: Счупен сервиз за кафе в къщата на Ванга в Рупите, която бе отворена днес

Всичко си е непокътнато, без прах, въпреки че домът е заключен от близо 20 години

Публикувано изображение
Снимки: 5
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение

Държавата предаде на община Петрич личните вещи на баба Ванга, съхранявани непокътнати в дома й в местността „Рупите“ в продължение на 17 години. С този акт става възможно отварянето за посетители на къщата на петричката пророчица край Петрич. Така домът, в който баба Ванга помагаше и съветваше хората, ще стане неотменна част от манастирския комплекс под планината Кожух.  В района се намира храмът “Света Петка”, преди мостчето, водещо към храма, се намира откритата преди 2 г. бронзова статуя на пророчицата по повод 100-годишнината от рождението й.

Днес областният управител Благоевград Костадин Хаджигаев в присъствието на служители от община Петрич им предаде по опис съхраняваните в дома на Ванга вещи. При предаването, станало възможно едва днес, след 17-годишни спорове и процедурни пречки, присъства и представител на фондация “Ванга”. Приживе петричката пророчица завеща цялото си имущество на държавата. Но къщата в Рупите, в която тя приемаше нуждаещите се от съветите й посетители от целия свят, остана собственост на фондацията. На къщата е правен само един ремонт на покрива, сега след като вещите й станаха собственост на общината, последната възнамерява да отвори дома за посетителите на комплекса, които се стичат тук от цял свят.

Някои от личните й вещи по преценка на общинските власти може да бъдат изложени в музея й в Петрич. При влизането в покоите на пророчицата впечатление направи падналият на земята и счупил се сервиз за кафе. Дрехите, чантите, чадърът и други вещи на баба Ванга стояха на закачалките, по лавиците и масите имаше Библия и молитвеник, както и многобройните подаръци, сред които икони, играчки, статуетки и др. оставени в знак на признателност от хората.

Впечатление направи липсата на каквато и да е прах по мебелите, въпреки, че къщата не е чистена и отваряна почти две десетилетия. Същият необясним факт е констатиран в дома на баба Ванга в Петрич, който в продължение на 10 години не бе отварян, съобщава Мигнюз.

Къщата в Рупите бе мястото, където баба Ванга контактуваше с духовете от отвъдното, тя бе считана като врата между този и отвъдния свят. Вечер петричката пророчица се прибираше да спи в къщата си в Петрич.

blitz.bg

мистерия да бе - пфууу като вземат да пишат глупости невежите

Ванга си е жива и си посещава къщичката

Пророци винаги е имало,но самият аз все още не съм си отговорил съществува ли паранормалното или всичко си е халюцинация и внушение.   :(

За удобство можеш да приемеш че паранормалното и православното не съществуват, но си съществуват хора вярващи и в едното и в другото.

Можеш да приемеш също, че благодарение на халюцинациите и внушенията на други хора преди векове, днес си имаш религия.

И в днешно време си се случват чудеса на излекуване на болни в Lourdes.

Благодарение на подобни чудеса са създадени теории за паранормалното и са създадени религии.

А чудесата могат да бъдат обяснени и по езотеричен път, без помоща на големите религии, защото те чудесата са по стари от религиите и от писмеността даже.

Православието просто е създало някаква теория на обяснение на чудесата, нагаждайки се през вековете според натрупания опит на много поколения очевидци.

Най-големият проблем с чудесата е, че ако тръгнеш да ги обясняваш по научно му, ще срещнеш голяма съпротива от управляващите и дърпащите конците сили. 

Комунистите отричаха и паранормално и религията, но не даваха отговор на въпроса - защо има хора вярващи на всичко това ?

Или по-точно, казваха че тези хора се заблуждават, ама не казваха как става процесът на заблуждаване , щото не го познаваха.

Затваряха църквите по селата, забраняваха на врачките да работят и си мислеха че си решават въпроса със суеверията.

Ама за Ванга се бяха сетили че могат да плашат американците с нея, та им беше полезна.

Човеците си имат проблеми и си търсят начини да си ги разрешават.

Някои ходят на църква, други ходят на врачка да им разваля магии.

Човеците са също много неразумни, сами си навличат бели, особено тези дето не знаят как  да се пазят сами.

Хем се пишат православни, хем не искат да си спазват божите заповеди. Ама то така не може, щото се вкарват в грях сами. После тичат при магове да ги спасяват и да си изпразнят банковата сменка.

А църквата е изгубила битката с вещиците в Западна Европа преди много време. Щом като светата инквизиция не се е справила с вещиците, сегашните църкви нямат никакъв шанс да забранят на врачките да работят на воля и да си служат напук на поповете с религията, за да изглеждат по-авторитетни. Като ти хване една случайна циганка ръката и почне да разправя нещица дето и КГБ няма как ди ги е научило за теб, тогава и да ги вика попа че те лъже, той като не го може същото, циганката пак ще си има клиенти.

• 4 седмици по-късно...

Баба Ванга - за живота и хората

http://www.earths-book.com/2012/12/baba-vanga-za-jivota-i-horata.html

Не трупай, парите са средство за живот, използвай ги всеки ден...

• 2 седмици по-късно...

Иван Бобулев е бил на пост като милиционер, пред дома на Партията в гр. Петрич, когато Бог го призовава...

• 3 седмици по-късно...

Любимият на Путин свещеник – Ефрем Виноградов Лакербая, се изгаври с паметта на Ванга. Отчето прикани гражданите на Русия и бившите съветски републики да изостаят култа към пророчицата веднъж завинаги. Сред братушките петричката Касандра винаги е била изключително популярна – повече отколкото у нас дори.

Според Виноградов Ванга съвсем не блестяла с качествата, които мнозина й приписвали. А освен това била обладана от тъмни, нечестиви сили. Самото й име Ванга означавало „зъл дух“, твърди свещеникът.

Той отбелязва, че „наглостта“ на пророчицата стигнала до там, че тя изобразила себе си в църквата си в Рупите. Това било в силно противоречие с православното християнство, където Дева Мария е единствената жена, ползваща се с правото да бъде рисувана в божиите храмове.

подробности

Ванга, че Ванга. Ванга е социален феномен създаден със прякото съдействие на ДС. 

Ясновидските и умения са много, много съмнителни, като само ще  кажа, че според нея около 2010 или 2011 не си спомням точно годината трябваше да е започнала ядрена война като към днешна дата отново според нея Европа трябваше да бъде почти обезлюдена. Освен това много трудно можеш да намериш публикувана информация за нейни несбъднати пророчества дадени на свои клиента въпреки, че тези случаи са наистина много. Но така е - истината е често безинтересна и няма голяма келипир да се пише за нея и да се разпространява.

Срещал съм хора, които са посещавали Ванга на времето и ми разказаха, че при Ванга се ходи, като първо си уговориш среща, а за да си уговориш среща трябва да си кажеш имената и от кой град си и чакаш разрешение :). Другото, което ми бе споделено, че за много неща Ванга не им е познала, но не им е било удобно да коментират немалкото несъвпадения понеже по онова време Ванга е била широко почитана и да изказваш негативни коментари спрямо нея не е било полезно за здравето. Всички журналисти и известни личности които са посещавали Ванга са били внимателно проучвани от екип в състав агенти от ДС. Ванга, често е получавала оказания на кой "дургар" какво да му се каже, за да му бъде повлияно по желания от ДС начин. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.