Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стерео система за хола Dali/Denon Моля за помощ

Featured Replies

• Автор

https://besthifistore.com/product/24451/tannoy-eclipse-two-chift.html

https://www.technopolis.bg/bg/HI-FI-components/КОЛОНИ-JBL-STUDIO-230-BK-ЧИФТ/p/58437

https://www.technomarket.bg/tonkoloni/yamaha-ns-f51-bl-pair-09150661

https://www.technomarket.bg/tonkoloni/jamo-c-93-black-09139323

https://www.technopolis.bg/bg/HI-FI-components/КОЛОНИ-TAGA-TAV-606F-V3-BK-ЧИФТ/p/54509

Моля да кажете кои от изброените свирят прилично или да се придържаме към зенсор 3. Благодаря предварително!

• Отговори 129
  • Прегледи 12,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

KEF няма да са никакъв кеф за ушите с тая алуминиева пищялка за високите честоти.
Обзалагам се с 99% сигурност че ще свирят студено.
За слушане на цигулки ще стават, но женските гласове ще съскат като змии на съгласните С, З, Ч, Ц
На някой пенсионер слушащ класическа музика може да му харесат, поради пооглушяването му точно във високите честоти, ще му изглежда като чели пак чува ясно като е бил по-млад.
Но за младежи и господа преди 60г. ще има проблемче и звукова умора.

Ако това е към мене -  аз съм с трилентови озвучителни тела с хартиени мембрани и копринени куполни пищялки. По два 8 инчови говорителя за ниските, един седем инчов за средите и една пищялка  един инч за всяка тонколона. Всичките говорители са отделени един от друг, а не са с дуалконцентрична конструкция като KЕF-овете или някои модели TANNOY.

• Автор

Хей хей не сме тук да си ги мерим :) всеки си има уши и система спрямо тях или стремеж към такава. Отворил съм темата за да намерим най-доброто от към цена/качество за усилвател+говорители за слушане на музика, стерео режим. До момента най-похваления усилвател е Онкио а9010 (има цифрови входове, което е предимство) и Дали зенсор 3 като говорители - и двете се вписват в бюджета. Намерих Denon pms720 на 2-3 месеца на цената на Onkyo-то но ме притеснява, че няма цифрови входове и няма и цап - какво ще кажете. Усилвателя трябва да може да се върже с ТВ + ПЦ. ТВ си има спдиф и коакс ПЦ е пръчка само аукс, затова закачам FiiO e10k към него. Странното при товa FiiO е, че има отпред 3.5 - усилвател за слушалки, отзад има още едно 3.5, което не минава през усилвателя и има и COAX out - излизащия сигнал от този COAX не минава през самия цап, какъв е смисълът от него ? Само да предава цифровия сигнал нанякъде без конвертиране (в сучая към усилвател) ? 

Това FIIO си има вграден DAC, което е прекрасно, тъй като този DAC, със сигурност е с по-добро качество, отколкото качеството на повечето вградени звукови карти в десктоп и лаптоп компютрите. Като го свържеш към компютър и си инсталираш Foobar2000 с необходимите компоненти, може да си пускаш всякакви Hi-Res файлове през FIIO-то към усилвател. Естествено към FIIO-то по USB може да вържеш и смартфон/таблет през кабелче OTG, стига смартфонът/таблетът да поддържа OTG. В този случай можеш да си пускаш висококачествена музика през мобилното устройство,като ползваш ДАК-а на ФИИО-то. Трябва да си качиш на устройството съответен плейър, който работи през OTG. Или безплатния Huby Music  /май така се наричаше или нещо подобно/, или по-добре платения USB Audio Player Pro - струва няколко левчета еднократно.

За да свържеш FIIO-то към аналогов линеен вход на усилвател, трябва да използваш задния изход 3.5 мм жак, тъй като оттам излиза линеен аналогов сигнал. Трябва ти един кабел стерео жак 3.5 - два чинча. Смисълът от Coax изхода е, ако искаш да извадиш от FIIO-то цифров сигнал от компютър или мобилно устройство, а след това да го пуснеш през по-качествен ДАК, който няма USB вход. Примерно през вградения ДАК на това Онкио A-9010.

В твоя случай с твойто РС и телевизор, по-изгодно е да вземеш Онкио-то заради цифровите входове заради телевизора. Ако вземеш Денона, за да вържеш телевизора, ще трябва допълнително да си купиш още един ДАК с цифрови входове. А от друга страна Денонът може би свири малко по-добре от Онкиото. Не знам, не съм го слушал.

• Автор
преди 22 минути, Михайлов написа:

В твоя случай с твойто РС и телевизор, по-изгодно е да вземеш Онкио-то заради цифровите входове заради телевизора. Ако вземеш Денона, за да вържеш телевизора, ще трябва допълнително да си купиш още един ДАК с цифрови входове. А от друга страна Денонът може би свири малко по-добре от Онкиото. Не знам, не съм го слушал.

При тази комбинация ще имам два дака от които да си избирам единия в онкиото, другия във фиото, чрез различно свързване на кабели или през 3.5 или през COAX на фииото. При подаване през коакс на фиито към усилвателя, сигналът ще минава само през дака на усилвателя, но какво ще става със сигнала подаван от дака на фииото през 3.5 към усилвателя - така минава ли през дак-а и на усилвателя, и изобщо какво ще се случва със сигнала от към качество при това движение ?

Отделно самият телевизор би позвал стерео системата при гледане на филми/музикални клипове подавани от PCто, а не самата цифрова телевизия (ясно тая система не е за кино, но ще се ползва и за това от време на време). Ако лаптопа  НЕ се свързва към TV през HDMI, a през VGA (за да стига до него само картина), а самия аудио сигнал от филм/клип да не ходи изобщо към TV, а директно от PC>през фиото>към усливателя>и колоните ще има ли разминаване между звук/картина - някакво забавяне ?  Може би при такова положение Денон-а , който си няма вграден цап, ще върши добра работа - ще получава аудио сигнал през 3.5мм изход на фиио ДАК-а директно ?

преди 40 минути, Михайлов написа:

Denon- а не звучи по-качествено от Onkyo- то, освен това и тон-корекциите са по-добри от тези на Denon--а , макар че всичко се свежда до това кой какво харесва като звук, лично за мен Denon са по близо като звучене до Pioneer, а пък Onkyo до Marantz, кое е лично мнение и впечатление.

• Автор
преди 9 минути, AAUUXX написа:

Denon- а не звучи по-качествено от Onkyo- то, освен това и тон-корекциите са по-добри от тези на Denon--а , макар че всичко се свежда до това кой какво харесва като звук, лично за мен Denon са по близо като звучене до Pioneer, а пък Onkyo до Marantz, кое е лично мнение и впечатление.

Oт изброените само Denon не съм чувал на живо, аз също клоня кък Onkyo/Marantz звучене. А за запитването за окабеляването по-горе идеи ? 

преди 14 минути, Georgi Angelov написа:

А за запитването за окабеляването по-горе идеи ? 

@Михайлов е обяснил по отношение на свързването по-горе, ако се сетя нещо допълнително ще го напиша.

Когато подадеш сигнал от FIIO-то през линейния аналогов изход /3.5 мм жак/, сигналът ДИРЕКТНО отива в предусилвателната част на Онкиото. За да го чуеш, трябва да си включил съответния линеен вход на Онкиото, където си мушнал аналоговия кабел от ФИИО-то - Line 1, 2, 3 или 4. Изборът на вход става от врътката най-вдясно, на която пише Input. Или от дистанционното. При такова включване цифровият вход на Онкиото НЕ СЕ използва и ДАК-ът на Онкиото също ИЗОБЩО не се използва. Качеството на сигнала е оптимално и отговаря на качеството, което може да даде вграденият ДАК на ФИИО-то.

А дали ще има разминаване между картина и звук между аудиосистема и телевизор, ако към ТВ-то се подава VGA /картина/, а към аудиосистемата звук през ФИИО-то  - не е ясно. Само проба ще покаже. По-вероятно да няма разминаване при подаване аналогов аудиосигнал от ФИИО-то през 3.5 мм жак към Онкиото. В този случай Денонът няма предимство - към Онкиото също можеш да подадеш аудио сигнал директно през 3.5 мм линеен изход /както описах по-горе/. Тогава не би следвало да има забавяне, както може да се получи, ако аудиосигналът минава първо ДАК-а на ФИИО-то и през КОАКС -а И ПРЕЗ ДАК-а на Онкиото.

Изобщо ДАК-ът на Онкиото в твоя случай трябва да го използваш, САМО ако искаш да изкараш цифров аудио сигнал от телевизора или от кабелния тунер на цифровата телевизия /ако ползваш такъв/. Т.е. ако искаш да пуснеш качествен аудиосигнал през усилвателя, КОГАТО гледаш телевизия. Тогава връзваш съответния цифров кабел от ТВ-то или тунера към съответния цифров вход на Онкиото. И превключваш на Coax или оптичен вход.

• Автор

@Михайлов, @AAUUXX супер сте, много ви благодаря за детайлното обяснение :) последното, за което се сещам относно връзките са кабелите от колоните към усилвателя, какво ми трябва за там и какво да гледам като избирам въпросните кабели като накрайници и параметри на самия кабел ?

Въпросът за кабелите донякъде е въпрос на вманиачаване. По принцип колкото по-скъп кабел, толкова по-добре. Но не трябва да се прекалява. Особено при използване на такива компоненти - ДАК, усилвател и колони, които са много добри, с много приятно звучене, но не са свръхкачествени /свръхскъпи/ и съответно не изискват такива кабели. Просто няма да чуеш разлика с тях.

Аудио кабел между усилвател и колони. Трябва да е от чиста мед, многожичен, с добра изолация. Сечение - минимум 2.5 квадратни милиметра. Цена - гледай да е поне 5-6-7 лева на метър. Но не се увличай. Няма смисъл да даваш повече от 10-15-20 -тина лева на метър за такъв кабел. Купувай само от надеждни магазини. Примерно за София - Musicworld, Audio-factor, Audio arte, Avitel, Top audiovideo и т.н. Кабелът до двете колони трябва да е с абсолютно еднаква дължина. А не единият по-дълъг, а другият по-къс. И усилвателят, и колоните имат врътки, на които можеш директно да стегнеш заголените медни жички. Само леко ги усукваш. Заголваш около 10 мм. Може да си купиш и банани за краищата на кабелите. Обаче хубавите банани са скъпички. На теб ти трябват общо 8 банана. Хубавите почват от 25 лв. комплект за 4 банана.Кабелите се закрепват към бананите с винтчета или със специална врътка. Кабелите към колоните не трябва да са много къси или прекалено дълги. Примерно вземи си общо 5 метра - две парчета по 2.50 м.

Интерконектен кабел между ФИИО-то и Онкиото. 3.5 мм жак - два чинча. Също трябва да е качествен. Избери си подходяща дължина. Има по 0.5 метра, 0.8 метра, 1 метър, 1.50, 2 метра. В никакъв случай не купувай евтин кабел по 2-3 лева от Техно-нещо си магазините, Зора или магазините за електроматериали. От горепосочените магазини - за кабела за колоните,  си вземаш и един хубав интерконектен кабел за поне около 20 лева.Примерно от Мюзикуърлд - кабел Кордиал - около 20 лева.

Абсолютно същото важи и за коаксиален или оптичен кабел. Пак подходяща дължина, пак от същите магазини, пак цена поне около 20 лева.

Аз съм маниак. При мене кабелът за колони е по 22 лева метъра.И се води леко евтин.  Интерконектите са по 100 лева и нагоре. Но и свирките са малко по-други...

Изобщо има едно правило - сумарно цената на всички кабели трябва да е  около 10 процента от цената на свирките - усилвател, ДАК, колони и т.н.

• Автор
преди 42 минути, Михайлов написа:

Изобщо има едно правило - сумарно цената на всички кабели трябва да е  около 10 процента от цената на свирките - усилвател, ДАК, колони и т.н.

чудесно, благодаря отново :) остава да отида на "пазар", ще видя как се развиват нещата покрай предстоящия черен петък и ще действам скоро :) 

преди 17 минути, Georgi Angelov написа:

https://www.whathifi.com/nad/c316bee/review това как ви се струва като усилвател за зенсор 3?

Това е най- доброто до тук което е предложено.

• Автор
преди 5 минути, AAUUXX написа:

Това е най- доброто до тук което е предложено.

Поръчах: NAD+Zensor3, ама от Варна :(  чак следващата седмица ще дойдат. Трябва да отида да си купя от някъде 3.5 към RCA тези дни, сигурно от Авал, че са ми на близо.

преди 29 минути, Georgi Angelov написа:

https://www.whathifi.com/nad/c316bee/review това как ви се струва като усилвател за зенсор 3?

Една от изключително добрите английски фирми за HI-FI tehnika. Нека мощността му не ви притеснява, че е малка.Това е много разпространен модел на NAD сред любителите . Също и по малкият модел 315.Ще са много добра комбинация с колонките като им намерите най доброто място в помещението.

Виртуален подарък от мен:   

nad_c316bee_sm.pdf

• Автор

https://www.avitel-bg.com/real-cable-iplug-j35m2m-150cm  рових, рових, това само намирам като по-скъп кабел за между усилвателя и DAC-а. След малко ще ходя до еконт да си взема 22кг Дали и Над. Трябва ми читав кабел, тези които имам у дома са ниско качество.

преди 9 минути, Georgi Angelov написа:

https://www.avitel-bg.com/real-cable-iplug-j35m2m-150cm  рових, рових, това само намирам като по-скъп кабел за между усилвателя и DAC-а. След малко ще ходя до еконт да си взема 22кг Дали и Над. Трябва ми читав кабел, тези които имам у дома са ниско качество.

Гледам в Avitel няма много голям избор, в Киров може да има ама не ми се мисли цената.
Мини през техномагазините ако са ти на път, там също има кабели.

Ето и алтернативи:

Метър и половина:

https://www.musicworld.bg/bg/c_2267/i_29471/Proel_CHLP215LU15.html

Или три метра:

https://www.musicworld.bg/bg/c_2267/i_31101/Proel_CHLP215LU3.html

Мюзикуърлд. Имат магазини на Искърско шосе - още известен и като магазин Ямаха, и на Петте кьошета - известен като Динакорд.

• Автор

Благодаря!

@AAUUXX  в техномагазините имат, но са най-обикновенните възможни, такива имам няколко из къщи. Киров не го гледам изобщо, цените са си сериозни :) , благодаря все пак.

@Михайлов Благодаря!

Поръчах https://www.musicworld.bg/bg/c_2267/i_29471/Proel_CHLP215LU15.html най-добре ми изглежда и уж е позлатен. 

преди 11 минути, Georgi Angelov написа:

Благодаря!

@AAUUXX  в техномагазините имат, но са най-обикновенните възможни, такива имам няколко из къщи. Киров не го гледам изобщо, цените са си сериозни :) , благодаря все пак.

Купувал съм такива кабели от техномагазините и не са никак лоши, разбира се не говорим за такъв струващ 5-7лв.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.