Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с едно стъпало, което на единия изход иэкарва силно бучене копчето за усилване не реагира

Featured Replies

А защо смятате, че 534 е аналог на  NE5532, а не на NE5534? Единият е двоен, а другия е единичен.

• Отговори 266
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защото него намерих само.

Ами най- лесно ще разбере кой е, ако измери на кои крачета е захранващото напрежение. Ако е на 4 и 8, значи е NE5532. Ако е на 4 и 7, значи е NE5534. Но аз не виждам смисъл да е двоен, при положение, че е необходим само един.

И на двата типа схеми (NE5532  и NE5524) усилвателите са по два, вградени в корпуса. Ето ви оригинала от Тексас инструмент  https://store.comet.bg/download-file.php?id=5300 Единият няма да се ползва в случая. Сега погледнах каталога - NE5534  е единична. Затова се ползват и справочниците   https://www.onsemi.com/pub/Collateral/NE5534-D.PDF

Нека @byho да измери и да каже на кои крачета е захранването на ОУ. 

• Автор
преди 5 часа, lupis написа:

Ами най- лесно ще разбере кой е, ако измери на кои крачета е захранващото напрежение. Ако е на 4 и 8, значи е NE5532. Ако е на 4 и 7, значи е NE5534. Но аз не виждам смисъл да е двоен, при положение, че е необходим само един.

Да меря ли?

На 4 и на 7 

40 волта имам

На 4 и на 8 имам 3.6 волта

Това са двата канала здравия и изгорелия гледаме 2 та диода този с различния диод ми дава стойности и в двете посоки другите дават само в 1 та посока измервам ги запоени както са! Разпоя ли го дава само в  1 та посока! Странно ми е защо на другия канал замерва точно а на повредения не ? Защо здравия не се влиае от останалите елементи  а изгорелия се влиае?

Screenshot_20181223-221458_Gallery.jpg

Screenshot_20181223-221455_Gallery.jpg

Иначе еднакви ли са напреженията на извод 4 и7 на двете платки? И кажи какви обозначения имат ценеровите диоди на двете платки, защото виждам, че на едната е pl10z, а на другата  pl15z, но другите два не се виждат. Този различния ти ли го сменя? Кондензатора до надписа GND проверява ли го(смени ли го)?

• Автор

И 3 те са pl 15z, 4 тия аз го смених беше изгорял показваше 0 леви стоиности в двете посоки. Кондензатора не съм го пипал изобщо :/ съмнява ме че диода е грешен продадеми го една жена не компетентна от съседния щанд продавачката отсъдтваше, въобще незнам какво ми даде мисля че и тя незнаеше! Какъв диод трябва да взема 15 волта ли ? Ватове има ли този диод, който трябва да съобразим? След час ще измеря оу то и на другия канал и ще напиша волтажа 

• Автор

На здравия показва 63 волта на 4 и на 7 а на неработещия показва 40 волта:shock11:

под напрежение измерих диода който съм подменил през него протича 4.4 волта ток а на здравия канал протича 30.5 волта! Този диод млиза точно м оу то на 4 ти пин! На оригиналния диод пише pl15z 

Има още някъде проблемен елемент, за съжаление не мога да дам насока без схема.

Обмисли варианта да сложиш друго крайно стъпало защото много вероятно и този път да си хвърлиш парите .

Спирам да пиша, защото не знаеш ел. неща като  какво  е волт , ток и т.н. Слагаш какви да е елементи, не търсиш параметрите на елементите, а трябва просто да ги пишеш в Гугъл за да ги видиш, и още и още... Чети, чети и тогава експериментирай, а не обратното. Успех.

на 22.12.2018 г. в 17:09, Деянчо написа:

Тези колони какви са? Нещо пищялки-мищялки нямат ли? Високоговорителите какви са - два широколентови или нискочестотен и средночестотен? Тези колони ги няма никакви във високите!

Това са ВЕРМОНА, уникални колони от 60-те, издържат зверски натоварвания...Производство ГДР!

""На картинката отново правите грешка, което ме навежда на мисълта , че не четете внимателно. " Аз спрях преди теб. Тук става дума за отговора от Lupis

Сега към питащият:

Приятелю! Може ли да пишеш, че купуваш елементи от някаква странна продавачка, която не разбира абсолютно от нищо, най малкото свързано с електронните компоненти и да си толкова уверен, че ще оправиш проблема?Даже и не познаваш и разчиташ обозначенията на елементите. Това, че разполагаш с поялник и мултиметър, никога не би ти помогнало да се справиш.

В твоя случай редно беше да постъпиш така, макар че вече се съмнявам, че ще се справиш и с това:

Вземаш и разпояваш внимателно абсолютно всички елементи от дефектната платка: кондензатори, резистори, диоди, транзистори и интегрални схеми. Правиш си списък по елементите обозначени на тях със съответните параметри и отиваш в магазина за електронни компоненти. Поръчваш ги, като всеки един от тях го оглеждаш дали е това, което са ти предложили. Връщаш се в къщи, сядаш и внимателно почваш да "насищаш" платката с елементите - един по един. Трябва да внимаваш как запояваш диодите, транзисторите , електролитните кондензатори, интегралните схеми. Всичко това говори, че трябва да имаш добри насоки в радиоелектрониката.И отново ти пиша, че твоите са   0, като познания, колкото и да ми се обиждаш. Сам забелязваш, че коментираме един елемент и за него изписваме препоръки по 5-6 листа. Така е много трудно да те ръководи който и да било, та и най добрият професионалист. И трябва да имаш изработена методика, за да се занимаваш с такива изключително сериозни проблеми, като твоя..Аз пак те толерирам, че си упорит, но така като теб, можеш само да станеш - борче. Исках да ти помогна, но ще ми е много по лесно, ако бях до рамото ти и те наблюдавам какво правиш и как работиш.И отново - без да ми се обиждаш, направо ти казвам - правиш единствено оборот на някой магазин - нищо друго. Ясно е, че парите са си твои, но това не е начина в ремонтите. Съвети тук си получил, много добри. Лошото е , че ти не разбираш основата на ремонтите, камо ли да се занимаваш и да си губиш времето с тях. Не зная, поради какви причини много от Вас, младите, като си купят поялник и мултимер остават с убеждението, че всичко умеят. Не си само ти. Разгърни и прочети само този подраздел, и веднага ще се съгласиш със мен. За вас излиза, че сервизите в една страна могат да ядат само ряпа. Не съм прочел до сега нито една тема от подобен характер, в която да се вижда, че питащият се е справил с проблема, благодарение на многото хора, които реално, губейки си времето, му обясняват  кое как да направи.И аз като Lupis, се отказвам да пиша по вече в темата. Не ми се обиждай!

• Автор

Благодаря на всички! Когато го оправя ще пиша. И весела коледа на всички 

• 1 месец по-късно...

Ами то си е писано:) иначе мериш съпротивлението и където е по- голямо е на 220 в. Пък и логически погледнато, където разстоянието е по- голямо, там трябва да е по- високото напрежение.

П.П. мн.ч.  "коИ крачета"

• Автор
преди 2 часа, lupis написа:

Ами то си е писано:) иначе мериш съпротивлението и където е по- голямо е на 220 в. Пък и логически погледнато, където разстоянието е по- голямо, там трябва да е по- високото напрежение.

П.П. мн.ч.  "коИ крачета"

Мерси :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.