Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заминаване в САЩ

Featured Replies

преди 1 час, franchesko написа:

Има и една малка част,средна клас,която за да бъде средна класа им се скъсва задника от бачкане на по-две работи.

Нещо бъркаш социалните слоеве. Работническата класа често работят на 2 работи. Средната класа изкарват на час колкото простият бачкатор за ден-два. 

• Отговори 104
  • Прегледи 15,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 часа, zemonti написа:

Средната класа изкарват на час колкото простият бачкатор за ден-два. 

То ако средната класа изкарваше на час колко един бачкатор за два дена ,богатите сигурно в Щатите, един милион долара гинямат  за нищо,това им е  само ,,джоб-парса,, която харчи всеки ден на 5-то авеню.Така ни пропагандираха и хамериканците едно време по холивудските си бози, та и аз като дете се бях размечтал да сбъдна ,,американ дриим,,  , добре че си отворих очите на време и разбрах , че това са само художествени измислици на холивудските сценаристи и режисьори.

Ти не им гледай в канчето на богатите (управляващата буржоазия), а драпай да развиеш успешен бизнес, или ценна квалификация, която да те извади от работническата класа и да те намести в средната.

Покрай този висок стандарт в днешно време се размиват границите между висококвалифицирани работници, които печелят повече пари от дребните бизнесмени, пък и хората предпочитат да четат медии в които им казват, че са в средната класа, но по дефиниция тя е между рабитниците и управляващите. Тоест няма как да гърбиш по 6-10 часа на ден колкото за покрив, кола и 2 ваканции годишно, хем да си в средната класа.

преди 18 часа, franchesko написа:

Еми аз когато аривирах тука,знаех само Марко Ван Бастен,на местния език апсолютно нищо, а на английски само хелоу.В крайна сметка кога дойде време за изпита, по география и история,норми и порядки на местното население,както и владееене на прелично ниво на местния език в говорене,разбиране,четене и писане им скрих шапките,след това сложих ръка на конституцията, заклех се,кмета на града дойде и ми стисна ръката, и ми отвори бутилка шампанско.Въпрос на воля.

Дай да си го кажем направо,и да не заблуждаваме българския народ.Това са богатите американци!!! Една малка част от целият Юнайтетстейц.Има и една малка част,средна клас,която за да бъде средна класа им се скъсва задника от бачкане на по-две работи.Всичко друго е беднотия до шия.Слаба социялна политика,строги закони но не ефтективни,гъмжи от бандитизъм.Здравеопазване за бедни,здравеопазване за богати.Лош бензин,отроввна храна.Горе долу България,но в една малкоо пооо лека форма.

От 20 години живея в САЩ. Нищо от горенаписаното не е вярно! Направо глупости, много се смях. Ма как може да пишете такива глупости, ума ми не го побира...Ха ха ха!

преди 2 часа, Sleda написа:

От 20 години живея в САЩ. Нищо от горенаписаното не е вярно! Направо глупости, много се смях. Ма как може да пишете такива глупости, ума ми не го побира...Ха ха ха!

Е то пък оставаше да живееш в САЩ от 20 години и да го потвърдиш. 

преди 3 часа, franchesko написа:

Е то пък оставаше да живееш в САЩ от 20 години и да го потвърдиш. 

Very funny!        :laughing5:      Тръцки....

http://www.pewresearch.org/fact-tank/2018/09/06/are-you-in-the-american-middle-class/

Да, има да си мечтаят средната класа да вземала за час колкото долната за 2 дена ..Някои хора наистина много обичат да живеят във фантазии за запада...Вземащите такива пари на час са далече над средната класа ...

Това за заплатите, или печалбите  на средната класа са митове и легенди подобни на тези за размера  на члена..същото е и в УК .. Учители , полицаи, държавни служители, които са обикновенно сочени за средна класа, вземат колкото по добре платен работник и дори по-малко от доста специалисти ...

Само като погледна обявите за учители и ги сравня например с тези за шофьр с категория АДР , и разликата е в полза на шофьора, за часовете работа да не говорим...

П.С Така че айде слезте от вършината на фантазиите че всичко е мед и масло, и че парите растат по поляните... 

преди 2 часа, Sinbad_ написа:

http://www.pewresearch.org/fact-tank/2018/09/06/are-you-in-the-american-middle-class/

Да, има да си мечтаят средната класа да вземала за час колкото долната за 2 дена ..Някои хора наистина много обичат да живеят във фантазии за запада...Вземащите такива пари на час са далече над средната класа ...

Това за заплатите, или печалбите  на средната класа са митове и легенди подобни на тези за размера  на члена..същото е и в УК .. Учители , полицаи, държавни служители, които са обикновенно сочени за средна класа, вземат колкото по добре платен работник и дори по-малко от доста специалисти ...

Само като погледна обявите за учители и ги сравня например с тези за шофьр с категория АДР , и разликата е в полза на шофьора, за часовете работа да не говорим...

П.С Така че айде слезте от вършината на фантазиите че всичко е мед и масло, и че парите растат по поляните... 

Средната класа в САЩ не взима пари на час. Средната класа взима годишна заплата. Profesionals. Размерът на средната годишна заплата е различен за различните щати. В Калифорния, например, е около 120 000.Един senior project manager има годишна заплата от около 135 000.

преди 2 минути, Sleda написа:

Средната класа в САЩ не взима пари на час. Средната класа взима годишна заплата. Profesionals. Размерът на средната годишна заплата е различен за различните щати. В Калифорния, например, е около 120 000.Един senior project manager има годишна заплата от около 135 000.

Погледни линка там хората са си казали колко зема средната класа в САЩ..от... до.... Останалото са инсинуации и митове....

Същото е и в УК, отчита се годишно колко се взема..но това дава представа за колко на час става на въпрос 

преди 3 минути, Sinbad_ написа:

Погледни линка там хората са си казали колко зема средната класа в САЩ..от... до.... Останалото са инсинуации и митове....

Същото е и в УК, отчита се годишно колко се взема..но това дава представа за колко на час става на въпрос 

Никой не прави такива сметки. Нямам време за линка, благодаря, все пак. 

преди 4 минути, Sleda написа:

Никой не прави такива сметки. Нямам време за линка, благодаря, все пак. 

Няма нужда да се прави, вижда се по обявите, там заплатите се дават и на час, и годишно като цяло..поне в УК...

А да не споменаваме все пак и каква заплата,. на какви условия на живот и цени отговаря ..и тук, и там...

преди 23 минути, Sinbad_ написа:

Няма нужда да се прави, вижда се по обявите, там заплатите се дават и на час, и годишно като цяло..поне в УК...

Значи в Щатите е различно от УК, не знаех как е там.

преди 21 часа, Sleda написа:

Very funny!        :laughing5:      Тръцки....

Тръцки-мръцки, едно време минавахте метър с тия приказки,защото информационните технологии бяха доста ограничени,малко нашенци имаше там, дестинация на много хиляди километри от България,много трудно установимо,дали е така или не....   А и тогава тамън тръгнаха серияли като Далас и Дързост и Красота, къде Джеар Юиниг, и Рич Форестър по цял ден жулеха стар джак без лед и пердашаха любовници и през това време правеха и пари.Та нормално тагава хората да ви се връзваха.Тогава в тоя период и тръгна истерията по емиграцията в Юнайтед стейц.От както информационните технологии станаха по свободни, а и много нашенци отидоха там,  нещата малко по малко изязоха наяве,истерията доооста се пооталожи,даже и котките на село разбраха как седят нещата у Юнайтет стейц,  и освен  някой промит мозък,вече никой няма зор да ходи там.Дори тъпите бежанци къде броят само до три разбраха,че Америка е дупка, а  истинския живот е индъюръп.

Говориш малко на ангро... От всичко което изреди в по-горните си постове си еднозначно прав само за здравеопазването... Там наистина нещата не са приятелски уредени... Грижата за здравето е скъпо удоволствие. Не знам какво имаш предвид, като казваш слаба социална политика. Ако се уточниш може и да го дискутираме. Но, като цяло наистина не е много социална страна. На помощи за безработни, не можеш да изкараш повече от 6 месеца. На две работи обикновено работят ниско квалифицираните кадри и то не заради друго, заради това, че работодателите ги държат на по половин ден, за да не плащат осигуровки, застраховки и т.н. С престъпността е много шарено. В смисъл има места като Ранчо Санта Фе където за престъпност дори не се и говори, но има и Бронкс... Това не е по-различно от навсякъде другаде... Това с лошия бензин са само митове... Има три вида бензин, но маркировката им е по-различна от европейската. С най-евтиния бензин (87) автомобилът ми (голям четириместен седан) дава пробег 34 мили за галон (около 7л/100км)... Ще рече нормален си е бензина. Това за отровната храна пък, съвсем не знам откъде го измисли. Контрола по храните и лекарствата е повече от як! Но, както навсякъде, има значение откъде купуваш храната... Дали ще е от Уол Март, дали ще е от Ралфс или ще е от Хоул Фуудс... Качеството определено е различно... Вкусът също... Колко са неефективни законите, не се наемам да съдя, не знам твоите впечатления откъде са и защо са такива. С поред мен говориш наизуст - сиреч, без да си видял. За живота в САЩ и в България, доста се поизсили като ги сравни... Това, което много липсва много е масовия транспорт... Системата на образованието им е много... по-различна от тази, по която сме учили ние... За хубавите и лошите страни на живота в САЩ може да се напише книга... Най-вероятно вече са написани много... Но, нещата наистина не са толкова еднозначни, колкото се опита да ги изкараш. Ако беше толкова лошо, нямаше да има такъв имиграционен поток към САЩ... Хората щяха да предпочитат Мексико например...

преди 13 часа, darkterminal написа:

Грижата за здравето е скъпо удоволствие. Не знам какво имаш предвид, като казваш слаба социална политика. Ако се уточниш може и да го дискутираме. Но, като цяло наистина не е много социална страна. В смисъл има места като Ранчо Санта Фе където за престъпност дори не се и говори, но има и Бронкс... Колко са неефективни законите, не се наемам да съдя, не знам твоите впечатления откъде са и защо са такива. С поред мен говориш наизуст - сиреч, без да си видял. За живота в САЩ и в България, доста се поизсили като ги сравни... Но, нещата наистина не са толкова еднозначни, колкото се опита да ги изкараш. Ако беше толкова лошо, нямаше да има такъв имиграционен поток към САЩ... Хората щяха да предпочитат Мексико например...

Нека да ти отговоря от зад напред.САЩ сравнение с Мексико си е рай,ама то и България сравнение с Мексико си е рай,ама САЩ сравнение със западна Европа си е дупка,също толкова,колкото  и някоя бананова република от третия свят,където грижата за здравето си е ,,скъпо удоволствие,, както ти го нарече.Относно безопасноста,сравнението ти между Ранчо Сантафе и Бронкс е доста немеродавно мека казано....  все едно да сравнявам мойто село в България,където е забравено от господа и няма  никаква почва да акумулира дори и дребна престъпност, от сорта на някой да ти открадне и две кокошки,чисто и просто защото там отдвана вече няма кокошки,  със квартали в София като Люлин 6 или с Модерно Предградие.Пълно безмислие.....     Под социялна политика имам предвит, това е съвкупност от много неща.нека да го кажа на много елементарен език за да бъда разбран правилно.Едно общество винаги се дели на по-можещи и по-неможещи.Това,че някой по неможе,това не го прави лош човек,и не е задължително виновен за това,за да бъде лишен от елемтрани човешки нужди.В една страна със добре уредена социялна политика,по неможещите също има право до съшото здравеопазване, както и и помощите.Имат право и на съшото образование,имат право и на нормално прелично жилище.Не каравана,не барака в гето, а стандартен тухлен апартамент или къща в същите квартали където живеят и по можещите.примерно в  един вход на една кооперация могат да живеят,безработен ,градинар, и мениджър в Щел например.По неможещите,примерно някой трайно безработен или инвалид,дори има право и на забавления, като безплатна карта за фитнес или басейн,дори има право и на почивка един път в годината,държавата му отпуска,един път в годината, не голяма сума пари,примерно в размера на 600 евро,ама с тия пари спокойно може този човк да отиде на един ол инклузив за 10-тина дена в една Турция или Хърватска.В Щатите до като можеш го правиш,като неможеш се давиш... Но на никого не е гантирано,че утре няма да се озове от другата страна на бариерата..

Нека да ти отговоря от зад напред.САЩ сравнение с Мексико си е рай,ама то и България сравнение с Мексико си е рай,ама САЩ сравнение със западна Европа си е дупка,също толкова,колкото  и някоя бананова република от третия свят,където грижата за здравето си е ,,скъпо удоволствие,, както ти го нарече.Относно безопасноста,сравнението ти между Ранчо Сантафе и Бронкс е доста немеродавно мека казано....  все едно да сравнявам мойто село в България,където е забравено от господа и няма  никаква почва да акумулира дори и дребна престъпност, от сорта на някой да ти открадне и две кокошки,чисто и просто защото там отдвана вече няма кокошки,  със квартали в София като Люлин 6 или с Модерно Предградие.Пълно безмислие.....     Под социялна политика имам предвит, това е съвкупност от много неща.нека да го кажа на много елементарен език за да бъда разбран правилно.Едно общество винаги се дели на по-можещи и по-неможещи.Това,че някой по неможе,това не го прави лош човек,и не е задължително виновен за това,за да бъде лишен от елемтрани човешки нужди.В една страна със добре уредена социялна политика,по неможещите също има право до съшото здравеопазване, както и и помощите.Имат право и на съшото образование,имат право и на нормално прелично жилище.Не каравана,не барака в гето, а стандартен тухлен апартамент или къща в същите квартали където живеят и по можещите.примерно в  един вход на една кооперация могат да живеят,безработен ,градинар, и мениджър в Щел например.По неможещите,примерно някой трайно безработен или инвалид,дори има право и на забавления, като безплатна карта за фитнес или басейн,дори има право и на почивка един път в годината,държавата му отпуска,един път в годината, не голяма сума пари,примерно в размера на 600 евро,ама с тия пари спокойно може този човк да отиде на един ол инклузив за 10-тина дена в една Турция или Хърватска.В Щатите до като можеш го правиш,като неможеш се давиш... Но на никого не е гантирано,че утре няма да се озове от другата страна на бариерата..

“От всекиго според способностите и всекиму според потребностите!” Никой не се учудва на факта, че българската емиграция от трайно безработни се отправи към социална (впрочем, не мога да приема сериозно мнението на човек който пише социялна) Европа. Обаче, на Европа това все повече започва да не и’ харесва...

преди 37 минути, Sleda написа:

“От всекиго според способностите и всекиму според потребностите!” Никой не се учудва на факта, че българската емиграция от трайно безработни се отправи към социална (впрочем, не мога да приема сериозно мнението на човек който пише социялна) Европа. Обаче, на Европа това все повече започва да не и’ харесва...

Недей да съдиш,и да махаш с пръст от ,,великата Америка..Не си мисли,че алчния американец, за който бачкаш,много го е еня за теб,или за който и да е от персонала му.За него въщност сте по ефтини, от офис обурдудването му от ,,али експрес,, В момента в който спреш да му изкарваш пари на алчния американец,ще бъдеш моменталически изхвърлена като мръсна слива от ушав,банката ще дойде, ще те изкара от у вас, и ще ти се наложиш да заживееш в кашон.А аз дори и да не бачкам, ще ви гледам панаира от компа на ,,епъл,, в апартамента ми,който ще плаща държавата. И за да ви успокоя вълненията, ще ви кажа ,че бачкам по 6 дена в седмицата,и дори и да не бачкам пак живота за мен ще е прекрасен и имам пълната свобод да разполагам със времето си.А вие сте си чиста проба  модерни роби, с айфончета и всички екстри каквито се полагат да днескашния американски роб, за да бъде производителен.Съжелявам,че някои сме по умни,няма как да се сърдите на нас.

Недей да съдиш,и да махаш с пръст от ,,великата Америка..Не си мисли,че алчния американец, за който бачкаш,много го е еня за теб,или за който и да е от персонала му.За него въщност сте по ефтини, от офис обурдудването му от ,,али експрес,, В момента в който спреш да му изкарваш пари на алчния американец,ще бъдеш моменталически изхвърлена като мръсна слива от ушав,банката ще дойде, ще те изкара от у вас, и ще ти се наложиш да заживееш в кашон.А аз дори и да не бачкам, ще ви гледам панаира от компа на ,,епъл,, в апартамента ми,който ще плаща държавата. И за да ви успокоя вълненията, ще ви кажа ,че бачкам по 6 дена в седмицата,и дори и да не бачкам пак живота за мен ще е прекрасен и имам пълната свобод да разполагам със времето си.А вие сте си чиста проба  модерни роби, с айфончета и всички екстри каквито се полагат да днескашния американски роб, за да бъде производителен.Съжелявам,че някои сме по умни,няма как да се сърдите на нас.

Не ти се сърдя. Съдба... мен, някак си, животът ме запрати в Америка. Красиво е, спокойно е, с изключение на фондовете дето чичото ги разбута, хората са безкрайно добри. Още като се качиш в американския самолет за през океана, се потапяш в доброжелателност и усмивки. Хубаво е, друго няма.

И да дпълня, би могло да се каже, че Америка е велика защото, например, ти е дала apple, компа на епъл от който ни гледаш. :emoji_smiley-04:

преди 7 часа, franchesko написа:

Нека да ти отговоря от зад напред.САЩ сравнение с Мексико си е рай,ама то и България сравнение с Мексико си е рай,ама САЩ сравнение със западна Европа си е дупка,също толкова,колкото  и някоя бананова република от третия свят,където грижата за здравето си е ,,скъпо удоволствие,, както ти го нарече.Относно безопасноста,сравнението ти между Ранчо Сантафе и Бронкс е доста немеродавно мека казано....  все едно да сравнявам мойто село в България,където е забравено от господа и няма  никаква почва да акумулира дори и дребна престъпност, от сорта на някой да ти открадне и две кокошки,чисто и просто защото там отдвана вече няма кокошки,  със квартали в София като Люлин 6 или с Модерно Предградие.Пълно безмислие.....     Под социялна политика имам предвит, това е съвкупност от много неща.нека да го кажа на много елементарен език за да бъда разбран правилно.Едно общество винаги се дели на по-можещи и по-неможещи.Това,че някой по неможе,това не го прави лош човек,и не е задължително виновен за това,за да бъде лишен от елемтрани човешки нужди.В една страна със добре уредена социялна политика,по неможещите също има право до съшото здравеопазване, както и и помощите.Имат право и на съшото образование,имат право и на нормално прелично жилище.Не каравана,не барака в гето, а стандартен тухлен апартамент или къща в същите квартали където живеят и по можещите.примерно в  един вход на една кооперация могат да живеят,безработен ,градинар, и мениджър в Щел например.По неможещите,примерно някой трайно безработен или инвалид,дори има право и на забавления, като безплатна карта за фитнес или басейн,дори има право и на почивка един път в годината,държавата му отпуска,един път в годината, не голяма сума пари,примерно в размера на 600 евро,ама с тия пари спокойно може този човк да отиде на един ол инклузив за 10-тина дена в една Турция или Хърватска.В Щатите до като можеш го правиш,като неможеш се давиш... Но на никого не е гантирано,че утре няма да се озове от другата страна на бариерата..

Говориш и си вярваш... Не знам за коя Америка говориш ти... Но неможещите не са оставени да умират... Всеки! Повтарям всеки, може да отиде в болницата и да бъде лекуван. По закон, трябва да му бъде оказано адекватно медицинско обслужване... За социално слабите си има програми и нормални евтини жилища с направо символичен наем... Сградите са с обслужване, с локален фитнес, асансьори и модерно оборудване... За инвалидите и душевно болните си има специални грижи... Образованието, навсякъде е безплатно. Разбира се, както навсякъде си има по-добри и по-лоши училища... За будните деца има програми за обмен и трансфер. Работниците са защитени от произвол с куп федерални и щатски закони, както и с регулаторен орган, който разрешава диспутите и де факто, почти винаги в полза на работниците. За хората с много ниски доходи си има купони за храна. Социална политика има и е на ниво. Ще се учудиш колко уредена страна е. Разбира се, има държави и с по-добра социална политика. Но да кажеш, че е дупка... Никак не си прав. Както не си прав и да сравняваш Ранчо Санта Фе с твоето село в България... Вярвам те е заблудило наличието на думата Ранчо в името на квартала... Все пак, там, къщите струват по няколко милиона... И въобще, не знам кой те е нахъсал така. Но говориш без да си видял. Дори и за Мексико. И не ти е за пръв път да те хващаме...

преди 5 часа, Sleda написа:

ти е дала apple, компа на епъл от който ни гледаш. :emoji_smiley-04:

Никакъв ,,епъл,, не ми е дала Америка,а направо най-алчно си ме е одрала за него като  гьоргьовско агне.Иначе и тука има доброжелателни усмивки,и то доста повече, когато не виждаш бездомници по улиците или хора ,които не им достигат средства за лечение.

преди 16 часа, darkterminal написа:

Говориш и си вярваш... Не знам за коя Америка говориш ти... Но неможещите не са оставени да умират... Всеки! Повтарям всеки, може да отиде в болницата и да бъде лекуван. По закон, трябва да му бъде оказано адекватно медицинско обслужване... За социално слабите си има програми и нормални евтини жилища с направо символичен наем... Сградите са с обслужване, с локален фитнес, асансьори и модерно оборудване... За инвалидите и душевно болните си има специални грижи... Образованието, навсякъде е безплатно. Разбира се, както навсякъде си има по-добри и по-лоши училища... За будните деца има програми за обмен и трансфер. Работниците са защитени от произвол с куп федерални и щатски закони, както и с регулаторен орган, който разрешава диспутите и де факто, почти винаги в полза на работниците. За хората с много ниски доходи си има купони за храна. Социална политика има и е на ниво. Ще се учудиш колко уредена страна е. Разбира се, има държави и с по-добра социална политика. Но да кажеш, че е дупка... Никак не си прав. Както не си прав и да сравняваш Ранчо Санта Фе с твоето село в България... Вярвам те е заблудило наличието на думата Ранчо в името на квартала... Все пак, там, къщите струват по няколко милиона... И въобще, не знам кой те е нахъсал така. Но говориш без да си видял. Дори и за Мексико. И не ти е за пръв път да те хващаме...

Незнам точно за кое си ме хващал... както и да е...   но поне бъди обективен и след като така подробно обясни за живота в САЩ, не пропускай маловажните подробности за така наречената там ,, средна класа,, като например колко КРЕДИТНИ карти имат в портфейлите си.Май са между 8 и 10 на калпак.И са заборчнели до гроб със заеми за да сбъднат ,,американ дрийм.С чужда пита помен правят...Аве ,,американци,, Пиша от телефона, иначе тия дни ще постна колко точно е външния дълг на САЩ, че да не кажеш пак ,че си говорим празни приказки. Както и мненията  за живота в САЩ на други наши сънародници ,които са се засели трайно там.Че нали това са ти аргументите, че нищо не съм видял и говоря от мойта камбанария.

Всеки, повтарям всеки, има точно толкова кредитни карти, с точно такава кредитна линия, колкото може да си позволи да обслужва! В банките не работят глупаци и не дават кредитни карти на хора, които не могат да си изплатят борчовете. Апропо, това правило важи навсякъде. Ако някой има осем кредитни карти, значи може да си го позволи!

Оценката на външния дълг на дадена страна е дъвка, която не всеки умее да дъвче. Само по себе си, това число, означава едно кръгло нищо. Редно е, то да се разглежда, накуп с още много фактори, като БВП, икономически потенциал, научен потенциал, военен потенциал, доверие в институцията и т.н. Не забравяй да ги споменеш и тях.

Когато говориш за неща, които не си видял, субективният фактор се натрупва прогресивно, а оценката ти започва да губи тежест.

П.П. На прима виста се сещам как те хванахме, че говориш наизуст, че за да постъпиш в USA армията, трябва да си непременно гражданин на страната... Също така, ни говореше наизуст, че визата е разрешително за пребиваване в страната, а тя е входен/изходен документ (най-често, документът легализиращ пребиваването в USA носи индекс I-94)... Има и още... Но темата, не е за да се заяждаме, а да дадем някаква що годе реална визия за страната. А тя не е толкова черна, колкото ти се опитваш да я представиш.

преди 16 часа, franchesko написа:

,, средна класа,, като например колко КРЕДИТНИ карти имат в портфейлите си.Май са между 8 и 10 на калпак.И са заборчнели до гроб със заеми за да сбъднат ,,американ дрийм.С чужда пита помен правят...Аве ,,американци,

Франчи,

аз в тоя форум на толкова откровени смехории съм се начела като стане  въпрос за  банкови карти, че няма накъде. Едни такива сладури със скромен .. да не кажа  евтин живот  , които се мъчат да напъхат света  в собствената си тясна мярка , че и  се напъват да внушават,че са  негова  представителна елитна извадка. Признавам обаче, че твоя пост в тази част, която съм го цитирала става първенец сред всички други .Не се сърди, защото нямам  и капка намерение  да обидя твоето достойнство и това, което си постигнал, но ти май и представа нямаш от банкови институции и карти, възможностите  и пр....Няма банка , която да даде кредитна карта, ако има и най-малко съмнение,че картодържателя няма да има възможност да обслужва задълженията по нея. 

Понеже беше така любезен да ми покажеш двата си чифта нови обувки, аз пък ти връщам жеста да ти покажа една от моите карти. Черна на цвят Visa Signature. Нейни притежатели изобщо не могат да бъдат всички. Черното специален цвят при банковите карти и те оставям сам да се информираш защо.  Аз наричам тази своя карта..карта за забавленията и пътуванията. Надписът Marriott  Rewards показва много добре ..как , къде и  кой  обслужва моите капризи в пътуванията ми служебни и за лично удоволствие. Има и една особеност, колкото и пари да имаш  , те не гарантират правото ти да получиш такава  карта. Трябва да ти я предложат. Какво означава това и какви са точните критерии ,това знаят само тези, които я предлагат. За себе си мога да кажа, че не съм притеснена  ни най-малко с непосилност да я обслужвам..за борчове до гроб пък...даже ми е смешно да коментирам.Някои карти са с договорен   годишен лимит, който собствениците на дебитни няма да видят накуп през целия си живот. Това е истината. Може да звучи грубо , но е точно така.  Тази Америка за която говориш и аз не познавам такава. Светът не е разделен на богати и бедни само в Америка. Навсякъде е така  и да се акцентира точно върху нея ми се струва несериозно. Иначе обещавам точно след 14 дни да ти пратя снимков поздрав от Америка , без да се вживявам на тема " американска мечта".

]45733662725_c6a4077b01_c.jpg[

Искрящ, малинов лак за нокти, харесва ми!    :emoji_smiley-04:

преди 6 часа, valkiria1 написа:

Признавам обаче, че твоя пост в тази част, която съм го цитирала става първенец сред всички други .Не се сърди, защото нямам  и капка намерение  да обидя твоето достойнство и това, което си постигнал, но ти май и представа нямаш от банкови институции и карти, възможностите  и пр....Няма банка , която да даде кредитна карта, ако има и най-малко съмнение,че картодържателя няма да има възможност да обслужва задълженията по нея. 

Иначе обещавам точно след 14 дни да ти пратя снимков поздрав от Америка , без да се вживявам на тема " американска мечта".

]45733662725_c6a4077b01_c.jpg[

Разбира се, че няма как да ти сърдя за това твое мнение за мен, аз съм над тия неща.Но давай конкретиката.Показваш някаква кредитна пластика, която един господ знае как е обслужена...Ако покажеш към днешна дата как е обслужена.може и да получиш респект+    ,иначе смях в парламента....    Това е като да се похвалиш с много скъп телевизор,който е все още на изплащане и не се знае дали не си завлякъл магазина:D  Или,че си баравец,ама на кредит...    аве смях.Все пак ти благодаря искрено.Имах гаден ден днес и искрено ме развесели. Мисля ,че няма нужда да обесняваме на хората как работят кредитите карти, те и котките на село мисля ,че вече са наясно:D  А и с този си пост само потвърди мнението то ми,че у юнайтед стейдс се живее само и единствено на кредит,тоест с чужда пита...:D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.