Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 7 - BootMGR is missing

Featured Replies

Здравейте!

При преинсталация на Windows 7 без да искам в бързината (и защото бях ядосан) изтрих системния дял на хард диска, където е Boot-мениджъра със 100 MB системна информация за стартиране на операционната система. Опитах се да си го направя наново като го направих 300 MB и го създадох с програмата EaseUS Partition Master (чрез буутваща флашка) като отделих част от дял С: но не зная дали съм го направил правилно и дали съм задал правилните параметри. Сега не иска да ми се инсталира на указания дял С: и при буутване от диска ми дава ето този надпис: BootMGR is missing...

На дял С: ~55 GB съм форматирал всичко (тоест там нямам ценна информация), но на дял D: имам информация, която не искам да бъде изтривана (което би трябвало и да не се налага).

Пробвах да оправя проблема чрез опцията Startup Repair но нищо не стана и Уиндоус-а не успя да поправи нищо.

Ужасно ме е яд и си признавам, че грешката е моя. Досега съм си инсталирал тази боза с която съм свикнал - Windows от този диск много пъти и без проблеми. Пазя си дисковете и внимавам с тях да не ги надраскам/повредя. Но сега сбърках и изтрих каквото не трябваше.

Моля за помощ приятели!

Ще бъда благодарен ако ми помогнете.

Благодаря на всички ви предварително!

IMG_20190127_091352.jpg

• Отговори 166
  • Прегледи 12,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Без значение какво си омазал по твърдия диск - при зареждане от DVD с Windows 7 трябва да зареди и да стигнеш поне до избор на дял върху който да се инсталира ОС-а. Това случва ли се?

Защо изобщо си играеш с инсталиране на една и съща ОС?

• Автор

Да. Стигам до избор на дял - таблицата с дяловете. Но не иска да се инсталира на указания дял С: Момент да дам снимка.

Ако там изтриеш този свободен дял и го създадеш отново с инсталатора какво става? А в подробностите за причина отказ за инсталация какво дава?

Това лаптоп ли е?

Твърдия диск в MRB или GPT е?

Инсталацията в UEFI или legacy?

• Автор

Здравей! Моля да ме извиниш, че се бавя с отговорите си, но лаптопа от който ти пиша (не е моят) е ужасно бавен. Твърдия му диск си е заминал и май е и за почистване защото грее здраво. Освен това е и стар модел с 1 GB RAM.  На моменти ми забива и е ужас! Иде ми да го шибна от земята. :)

Моля за извинение. Да, твърдия диск е в MBR формат. Проверил съм.

Ето и снимка от таблицата ми с дяловете. Дял А: аз съм го създал наново защото беше изтрит. Не знам дали е в правилния формат и настройки. В NTFS формат е. Клъстърите са 4-ки. Май трябваше да са 64...

IMG_20190127_160743.jpg

Защо не ги затриеш и двата и да оставиш един 55ГБ дял на който да инсталираш ОС-а?

Дори да не си създаде този 100МБ дял отново ще работи.

Само пази препълнения 410ГБ дял и вземи мерки да си направиш бекъп.

Не го удряй в земята - не е твой и после ще си го искат за хубав!

Не бързай!

• Автор

Ето снимка от EaseUS на таблицата ми в момента (дял А: съм го създал аз наново защото беше изтрит).

IMG_20190127_163526.jpg

Ха ха ха ха! Няма обещавам!  Няма да го удрям в земята. Макар, че ми се иска на моменти.

Е да де! Нали и аз това искам - няма проблеми да си затрия всички други дялове ОСВЕН дял D:

Вече го направих 2 пъти обаче и без ефект. Отворих си от Уиндоуса и изтрих всичките два дяла, после се получи Unallocated дял, после с EaseUS създадох наново дяловете.

И - нищо пак. Ха сега де!

:)

П.П. Сега видях, че не се е преименувал на дял А както го бях направил ами се е променил на дял D ?!

Нещо съм сбъркал. Както и да е но информацията в препълнения дял ми е много важна и не трябва да я губя.

"Отворих си от Уиндоуса и изтрих всичките два дяла, после се получи Unallocated дял" и после даваш нов дял и Win-a сам да си го направи и го посочваш за инсталацията.

• Автор

Ох, по дяволите! Сега пък ще трябва и да променя някак буквата на дял Е: на дял: D (както си беше).

Само проблеми....

• Автор

Така. Преименувах  дял D:  на дял A:

Сега остава само да върна някакси буквата D на дял Е. Но тава ми е най-малкия проблем.

IMG_20190127_165518.jpg

През инсталатора на windows изтриваш първите 2 дяла без този, в който имаш информация и след това му даваш да се инсталира в празното място. Няма нужа да създаваш нищо с този Easeus мениджър предварително. Просто избираш празното пространство и цъкваш "next".

току-що, Raze написа:

През инсталатора на windows изтриваш първите 2 дяла без този, в който имаш информация и след това му даваш да се инсталира в празното място. Няма нужа да създаваш нищо с този Easeus мениджър предварително. Просто избираш празното пространство и цъкваш "next".

Не може да избере празното място и да даде Next! Но може да го избере и да даде New и на създадения вече дял да инсталира (Next).

• Автор

Прав си.- Така е. За буквата.

Чакай да пробвам и по начина който ми указа.

Ама как да сменя после буквичката на дял Е: и да я променя на дял D:?
Нали може без да трия информация?

преди 1 минута, Simply Red написа:

Прав си.- Така е.

Остави буквите на дяловете! Тях ще си ги оправи Windows!

Направи това което ти казаха!

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Не може да избере празното място и да даде Next! Но може да го избере и да даде New и на създадения вече дял да инсталира (Next).

Може, пробвай ще видиш! Ето и на виртуалната машина - бутона next ми е активен, избрал съм празното място без да създавам други дялове. Като го "цъкна" и започва да си копира файловете. Инсталатора си прави каквото му трябва.

http://prikachi.com/images.php?images/973/9491973X.jpg

• Автор

Ето това направих - изтрих си двата първи дяла и ми остана Unallocated Space и дяла пълен с данни (D:)

Сега ще пробвам да инсталирам отново Уиндоуса. Ще дам снимки. Моля за търпение защото ми е бавен лаптопа.

IMG_20190127_171256.jpg

Ние зор нямаме, ти препираш :)

Давай бавно, спокойно, ще стане работата, само внимавай да не изтриеш важния дял с информацията, особено ако не си го копирал на друг диск, че после става сложно. После през disk management ще си зададеш на втория дял каквато буква си искаш.

• Автор

Така. След като създадох нов дял на незаетото пространство Уиндоуса ме попита и сам си създаде нов системен дял от 100 Мегабайта. Ура!!

Сега ще инсталирам ОС.

IMG_20190127_171959.jpg

преди 10 минути, Raze написа:

Ние зор нямаме, ти препираш :)

Давай бавно, спокойно, ще стане работата, само внимавай да не изтриеш важния дял с информацията, особено ако не си го копирал на друг диск, че после става сложно. После през disk management ще си зададеш на втория дял каквато буква си искаш.

Препирам щот водя групи във Фейса - Патреот съм! Политиканствам там и като ме няма да въвеждам ред настава хаос. Сигурно бая хора чакат да ги приема и т.н. Отделно ме чакат приятелки да си чатим. А не мога да ги оставя и тях за дълго. ;) Ще им е мъчно

Хаха!

По едно кафенце имате всички ако стане работата!

Уина се инсталирва в момента!

IMG_20190127_172233.jpg

Така. Уина май ще тръгне. Ама още не е.

Сега ми остана да променя буквите на дяловете. Как става това? И още един въпрос: Може ли да се увеличи размера на дяла със 100-те Мегабайта на 300 Мегабайта примерно. За всеки случай да имам резерв от място за да не се скапва. И нужно ли е?

Уиндоус май се инсталира и сега ми зарежда сервизите си. Ще видим по-нататък какво ще стане.

IMG_20190127_174337.jpg

Хм. Показа ми ето това:

IMG_20190127_175231.jpg

• Автор

Имам друг диск с друга ОС на Уиндоус 7, но е 32-битова.

Да пробвам ли с другия диск?

Тоя 100 мегабайтов дял не го барай! За грешката, вероятно имаш лошо копие на джама.

• Автор

Тоест лошо копие на диска за инсталация?

Добре. Да пробвам ли с другия диск? 32-битовия. В бъдеще ще си направя буутваща флашчица и оттам ще си инсталирам.

Защо не пробваш направо с windows 10 или държиш да е windows 7? На какъв хардуер го инсталираш - точни параметри? Windows 10 най-лесно се тегли през сайта на microsoft, има инструмент, с който теглиш имиджа и го записваш на USB.

https://www.microsoft.com/bg-bg/software-download/windows10

Ако имаш ключ за windows 7 става по същия начин:

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows7

Ако нямаш, през този сайт: https://tb.rg-adguard.net/public.php

теглиш windows 7 ultimate и след това записваш с RUFUS на USB.

Може проблем с оптиката или проблем с носителя.

Под някакъв режим можеш ли да подкараш тази инсталация да зареди - Safe Mode?

Ако не става нямаш избор така, че с начало 32 бит.

В момента в който заредиш някаква среда прегледай SMART-a на диска си.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.