Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 7 - BootMGR is missing

Featured Replies

• Автор
преди 12 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ох, ти си слагал само Regeneratora на USB, а в правилната версия на Hiren's си го има :)

Е ама не го знаех това! Правя Хиренс. Как да си върна реалния размер на флашката? Сега е много малък след Регенератора. Пробвах с формат и не ще. Пак си е малък - 1.9 Гигабайта.

Без име.jpg

• Отговори 166
  • Прегледи 12,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Слагай Hiren's ще се събере и на под 2GB.

Темповете на повреди надхвърлят оправените проблеми!

От къде каза, че си?

Оф... Амън от проблеми! Ямболско.

преди 54 минути, Simply Red написа:

Как да сканирам диска? Не ми дава да го сканирам. Показва ми ето това съобщение:

Hard drive is not ready!

Switch off your copmuter then switch it on to reset the system. After the system is reset start the process again.

If your SATA controller works in AHCI mode change it to compatible IDE mode (in the system BIOS).

IMG_20190128_164234.jpg

Влез в BIOS и за SATA контролера задай IDE mode или Compatibility mode.

• Автор
преди 19 минути, DarkEdge написа:

Влез в BIOS и за SATA контролера задай IDE mode или Compatibility mode.

Б Л А Г О Д А Р Я!

Така. Флашката с Hiren's BootCD е готова. Пускам я. Може ли от нея да пусна Регенератора? И къде е. Ще го потърся....

Къде е Регенератора?!  В коя от папките. Не го намирам. Има ли някаква негова алтернатива в този Хиренс?

DRevitalize 1.2

Gateway GwScan 5.12

HDTune 2.55

HDAT2 4.9B1 - The main function is testing and repair (regenerates) bad sectors for detected devices. A freeware alternative of HDD Regenerator.

и така нататък са подобни. Чети им описанието!

• Автор

Не мога да намеря програмата CrystalDiskInfo. Няма я и в папката и подпапките в Hard Disk Tools. Къде е?

преди 10 минути, Raze написа:

DRevitalize 1.2

Gateway GwScan 5.12

HDTune 2.55

HDAT2 4.9B1 - The main function is testing and repair (regenerates) bad sectors for detected devices. A freeware alternative of HDD Regenerator.

и така нататък са подобни. Чети им описанието!

Аха. Благодаря! Момент. Ще пусна последната. Става ли и за диагностика?

Хм. Няма я. Ще пусна HDTune. Мисля че е от менюто Error Scan > Start.

Пуснах я.

• Автор

Ето какво ми показва HDTune на първо време.

С нея мога ли да оправя лошите сектори или е най-добре с Регенератора???

IMG_20190128_191507.jpg

То се и очакваше - диска е за кофата. Евентуално можеш да пробваш да изолираш един дял с тези лоши сектори, но това, че първия сектор е червен, не е въобще добре и не се знае дали ще може да се използва изобщо този диск. Изчкакай го да мине всичко и ако до края няма други лоши сектори, виж на кой мега/гигабайт се пада последния червен сектор и малко след това заделяш в началото празен дял, на който нищо не инсталираш и не го форматираш, след него си правиш други дялове и тях вече си ги ползваш.

• Автор
преди 5 минути, Raze написа:

То се и очакваше - диска е за кофата. Евентуално можеш да пробваш да изолираш един дял с тези лоши сектори, но това, че първия сектор е червен, не е въобще добре и не се знае дали ще може да се използва изобщо този диск. Изчкакай го да мине всичко и ако до края няма други лоши сектори, виж на кой мега/гигабайт се пада последния червен сектор и малко след това заделяш в началото празен дял, на който нищо не инсталираш и не го форматираш, след него си правиш други дялове и тях вече си ги ползваш.

Може ли да те помоля да помагаш стъпка по стъпка?? Не разбирам много. Мола теб и останалите да ми помагате точно какво да правя. Извинявам се. Не съм работил досега с тези програми. Не ми се е налагало. Сега - Коя е най-подходящата програма с която да опитам да ги изолирам / поправям? Най-добрата за целта. Как да ги преместя в новия дял и как да ги изолирам? Ако може съвет стъпка по стъпка.

Пиши като свърши проверката докрай и дали е открило и други сектори. Най-добре ако има такива качи картинка и ще видим после какво ще правим.

Приятел, и аз на скоро си играх с подобен проблем, като твоя и изведнъж HHD то умря! Успях за последно да видя съдържанието на дял "D" и да запазя много малка част от него, а именно с Hiren`s. С тези опити за ремонт на диска и другите джунждурии, най-вероятно ще си скапеш много бързо HDD-то. Ако можеш направи видео клип в момента в който ти се показва синият екран и ще видиш по-точно къде аджеба е проблема. Иначе успех и дано да успееш. Точно (синият) екран показва къде му е болката.

• Автор
преди 5 минути, Емил От Льонеберя написа:

Приятел, и аз на скоро си играх с подобен проблем, като твоя и изведнъж HHD то умря! Успях за последно да видя съдържанието на дял "D" и да запазя много малка част от него, а именно с Hiren`s. С тези опити за ремонт на диска и другите джунждурии, най-вероятно ще си скапеш много бързо HDD-то. Ако можеш направи видео клип в момента в който ти се показва синият екран и ще видиш по-точно къде аджеба е проблема. Иначе успех и дано да успееш. Точно (синият) екран показва къде му е болката.

Ох. Е, браво! Много ме обнадежди...

Дебнах го с камерата ама не стана. Много бързо се скриваше. Може. Клипче може, да.

• Автор
преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

BackUP направи ли?

Не. Нямам възможност за такива големи данни. На диска има около 450 Гигабайта. Нямам резервен или външен хард диск или дори DVD дискове. :(((

преди 2 минути, Simply Red написа:

Авторе, че си упорит е добре, няма лошо, ама не е ли по-добре да потърсиш реална помощ, не виртуална? :)

• Автор
преди 6 минути, barbuncela написа:

Авторе, че си упорит е добре, няма лошо, ама не е ли по-добре да потърсиш реална помощ, не виртуална? :)

:) Е, мога и до там да стигна. Още нищо не сме правили по диска. Само го опипваме и мислим кое как е.

Ухажваме го така да се каже, като младо момиче. :D

Упорит съм, да. Козирог съм. Ами аз обичам със всичко сам да си се науча да се оправям. Не обичам да завися от други. Може би е недостатък или унаследено от зодията. ;) А и нямам излишни пари за даване. Ако може да стане - добре. Ако обаче не може да ми помогнете тук или не искате да рискувате с мен - добре. Ще ходя на сервиз и ще си платя. Но пак няма да се науча сам да се справям. (лека усмивка)

П.П.: На мен това ми е проклятието - че все виртуални неща са около мене. И приятели и любов и помощ....

преди 1 минута, Simply Red написа:

:) Е, мога и до там да стигна. Още нищо не сме правили по диска. Само го опипваме и мислим кое как е.

Ухажваме го така да се каже, като младо момиче. :D

Упорит съм, да. Козирог съм. Ами аз обичам със всичко сам да си се науча да се оправям. Не обичам да завися от други. Може би е недостатък или унаследено от зодията. ;) А и нямам излишни пари за даване. Ако може да стане - добре. Ако обаче не може да ми помогнете тук или не искате да рискувате с мен - добре. Ще ходя на сервиз и ще си платя. Но пак няма да се науча сам да се справям. (лека усмивка)

Успех тогава! :D

Без нов диск няма да минеш!

Спри да го мъчиш, виж какви пари имаш за хардуер и да харесаме нещо, а след като си спасиш данните (т.е. поне ги копираш на друг носител) тогава ще си играеш с този диск.

Парите които ще хвърлиш за спасяване на данни от повредения диск ще са много повече или ще е студена вода!

• Автор
преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

Без нов диск няма да минеш!

Спри да го мъчиш, виж какви пари имаш за хардуер и да харесаме нещо, а след като си спасиш данните (т.е. поне ги копираш на друг носител) тогава ще си играеш с този диск.

Парите които ще хвърлиш за спасяване на данни от повредения диск ще са много повече или ще е студена вода!

Добре. Аз съм либерте човек. Дай да разгледаме и този сценарий. Кои са хубавите марки дискове , които най-малко се скапват? Идеи? Съвети? Лаптопа ми е Acer Aspire 5742G. Не му помня точно в момента марката на хард диска. Май беше нещо Matsashita.... Не помня точно.

Току-що ми дадоха съвет в друг форум да създам дял от празното място (в момента е такова) и да му дам пълно форматиране. Как мислите?

преди 11 минути, Simply Red написа:

Добре. Аз съм либерте човек. Дай да разгледаме и този сценарий. Кои са хубавите марки дискове , които най-малко се скапват? Идеи? Съвети? Лаптопа ми е Acer Aspire 5742G. Не му помня точно в момента марката на хард диска. Май беше нещо Matsashita.... Не помня точно.

Глупости!

Това дето си мислиш ти е оптиката, а диска ти е WD!

Не каза бюджет!

• Автор
преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Глупости!

Това дето си мислиш ти е оптиката, а диска ти е WD!

Не каза бюджет!

Хм. Я по-добре да чуем цените за качествените хардове? Приблизително де.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.