Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 7 - BootMGR is missing

Featured Replies

Казват, че утрото е по-мъдро от вечерта.

Помисли дали утре няма къде да идеш да си подготвиш инструменти за диагностика на твоя лаптоп.

• Отговори 166
  • Прегледи 12,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 1 час, Eclipse2G написа:

Теглиш читава 7ца на друга машина, слагаш активатора и си гледаш кефа.

Добре. Ако успея. Тоя боклук дето пиша от него постоянно ми забива с тия смешни 1 Гигабайта РАМ и стар хард диск. Като успея да изтегля и направя буутващ Уиндоуса ще ви пиша. Ще се мъча да изтегля и Хиренса...

• Автор
преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Разкарай му автоматичния рестарт за да прочетеш какво пише на този син екран.

Под Safe Mode също може да пуснеш програма за четене на смарт-а.

Как да го направя? За спиране на автоматичния рестарт става въпрос.

преди 18 минути, plamen_petrov_80 написа:

Казват, че утрото е по-мъдро от вечерта.

Помисли дали утре няма къде да идеш да си подготвиш инструменти за диагностика на твоя лаптоп.

О, да! В някой сервиз... :) Искаше ми се да не се стига дотам. Сега свалям нова версия на седмицата на български. Ще я кача на флашка и ще видим. Да, утрото е по-мъдро. Ама и аз съм си нощна птица. Ще ровичкам пък дано го оправя...

Там от където избираш Safe Mode имаш опция и за спирането на автоматичния рестарт. А ако си заредил системата - там където задаваш виртуалната памет - предходния прозорец "Зареждане и поправяне"" - вътре махаш опцията за автоматичен рестарт.

Crystal DiskInfo -една от многото програми за смарт-а. Ще трябва да си я изтеглиш и пренесеш на USB.

• Автор

Аааа. Добре. Ясно. Благодаря ти! Ще видя откъде и ще я сваля и тази програмка. Добре. Ама утре ще я инсталирам, че вече нямам свободни флашки.

• Автор

Така. Часа е 5:26.  Свалих си трета версия на Уиндоус на български от линк споделен тук. После си направих буутваща флашка. Проверих я преди това и сложих отметка и на опцията за проверка след запис. После започнах да инсталирам от нея Уиндоус 7 Ултимейт х64 бита.

Мъчих се, мъчих се и накрая се получи като резултат ето "това" от снимките по-надолу.

След като инсталацията почти завърши Уиндоуса ми се стартира. Тоест тръгна да се стартира но така и не успя. Заби на зареждането с логото на Уиндоус.

Върнах се. Стартирах опцията за поправка на грешки Startup Repair. Тя ми съобщи, че нищо не е успяла да поправи (снимка). После рестартирах пак и ми се появи съобщение от Буут мениджъра, че Уина не може да се стартира и имало проблем с регистрите ми (снимка).

Сега какво да правя? Да хващам ли чука или е още раничко? Взех да изпитвам странна любов и умиление, като го гледам... Почти ми става фетиш вече...

Лаптопа вляво, който ми е даден назаем и той ме ядосва и се бави. Успях да му пусна CheckDisk проверка и се оказа че имало много грешки и лоши клъстъри, които той пренаписа и поправи. Сега върви малко по-добре.

С какво да диагностицирам и евентуално поправя (изолирам) ако има лоши сектори или някакви проблеми на харда ми?

Пише, че имало проблеми с регистрите. Някакви идеи?

Ако може помагайте. Аз затова се регистрирах тук. Видях отвън, че тук има доста добри специалисти и умни хора.

Надявах се да ми помогнат  и на мен.

Ако не - магазина > нов хард или... големия чук...

Като се ядосам....

IMG_20190128_041833.jpg

IMG_20190128_045708.jpg

IMG_20190128_045628.jpg

IMG_20190128_042949.jpg

Това започва да прилича на проблемен твърд диск.
Вариант е да се направи форматиране на дела за Windows, но не бързо, а пълно форматиране. Ако това не помогне, е добре да се направи сканиране на повърхността за лоши сектори и тези части, съдържащи проблемни сектори да се изключат от дяловете.

• Автор
преди 26 минути, DarkEdge написа:

Това започва да прилича на проблемен твърд диск.
Вариант е да се направи форматиране на дела за Windows, но не бързо, а пълно форматиране. Ако това не помогне, е добре да се направи сканиране на повърхността за лоши сектори и тези части, съдържащи проблемни сектори да се изключат от дяловете.

То и аз до това заключение взех да идвам. Ама как да направя това пълно форматиране?

И после с какъв софтуер е най-добре да сканирам и изолирам лошите сектори?

Дайте ми нещо от "тежката артилерия". Нещо изпитано, сигурно  и здраво. Да не ми затри данните от дял D, че ще се гръмна чак тогава.

П.П: Добро утро!

Да си изтегля ли програмата HDD Regenerator? Тя добра ли е за тази цел? Или ще ми препоръчате друга. А какво ви е мнението за MHDD или R-STUDIO ?

На едно място четох че понякога се налага пълно зануляване ако се установят лоши сектори. Така обаче ще загубя ли информацията в дял D?

• Автор

По-горе ми беше предложена програмата CrystalDiskInfo, за която прочетох, че чете смартовете и определя бързо състоянието. Лекия вариант за бърза диагностика.

Попаднах на следния списък от програми за ремонт на хард диска:
    Victoria HDD;
    MHDD
    R.Saver и R-Studio;
    HDD Regenerator;
    Acronis Recovery Expert и Active Partition Recovery Pro;
    Hetman Partition Recovery;
    Zero Assumption Recovery.

В същото време прочетох, че понякога и известните MHDD и HDD Regenerator не разпознават лоши сектори и ги пропускат.

Мнение?

преди 1 минута, Simply Red написа:

Victoria HDD;
    MHDD
    R.Saver и R-Studio;
    HDD Regenerator;
    Acronis Recovery Expert и Active Partition Recovery Pro;
    Hetman Partition Recovery;
    Zero Assumption Recovery.

Задрасканите нямат отношение към ремонта на дискове.

• Автор
преди 19 минути, DarkEdge написа:

Задрасканите нямат отношение към ремонта на дискове. 

Благодаря!

Коя да опитаме? Подред ли да ги почвам? И как се работи с тях?

Лягам. Страшно съм изморен и нервиран. :(((

Благодаря за отговорите! Тук поне откликват доста по-бързо. Във форума на Софтвизия нещо се забавиха. До после!

https://www.bulforum.com/topic/98515-aaoaaeoeaaai-ee-aa-hdd-regenerator/

Цитирам:

"HDD Regenerator е боклук и не му имай доверие.
"Поправените" лоши сектори след много малко време отново стават такива.
Поправянето му е да ги прави трудно четими.
Физически повреди по повърхността на харддиска не могат да се поправят.
Намерил е лоши сектори-Може и да ги има, ползвай MHDD или Victoria, за да проучиш въпроса.
Всички сектори, които се достъпват трудно-Очаквай в бъдеще потенциални ядове с тях. "

" Аз не съм доволен от HDD Regenerator.
Наскоро, се мъчих с един HDD.
С Regenerator-а не откриваше bad sectors, с Tune Up, също, но с HDD Tune намери... "

Засега чао от мен! Днес по някое време пак ще се мъча...

Лично мнение:

- аз никога не бих ръчкал диск на който са ми важните файлове

- рано е още за изолиране на каквито и да е лоши сектори - не знам бройка, не знам къде са и т.н.

Стъпките според мен:

- бекъп на всичко важно от диска!

- бърза и точна диагностика - как

1. Hirens > Live XP > HD tune + може да се пробва стартирането на портативна Crystal DiskInfo и подобни

2. сваля се диска и се закача на друга (настолна машина ) като втори диск (към лаптоп през USB не е удачно - може да не чете смарт-а)

след първоначалните данни може да се пуснат

- Regeneratora - само да направи карта на секторите (ако сектори борим изобщо) - записват се колко са къде са и се прави карта (с мините) - още тук се преценява дали има смисъл, но за спорта следваща стъпка

- Low Level Format - това трие всичко от целия диск (няма C, D и т.н.)

- отново Regeneratora - само да направи карта на секторите

- независимо от резултатите се пуска и фирмената програма за диагностика (зависи първо от марката на диска, но може да се пробва и кръстосано)

След всичко това и гледането реакцията и държането на диска се преценя дали изобщо може за нещо да се ползва.

• Автор
преди 22 часа, plamen_petrov_80 написа:

Може проблем с оптиката или проблем с носителя.

Под някакъв режим можеш ли да подкараш тази инсталация да зареди - Safe Mode?

Ако не става нямаш избор така, че с начало 32 бит.

В момента в който заредиш някаква среда прегледай SMART-a на диска си.

Снощи инсталирах нова версия Уиндоус 7 от флашката. Свалих си го от Замундата, после си направих буутваща флашка. Флашката беше форматирана преди това. И... Пак не стана!

Днес си намерих програмата HDD Regenerator - версия 2011 (пълна версия с активация) и си създадох буутваща флашка с нея. Сканирах първо чуждия компютър (на баща ми) и установих че има 163 лоши сектори на дял D. Системния дял С си беше наред (прилагам снимки). Оправих проблемите на чуждия лаптоп. Тъкмо се научих да работя с програмата. ;) Стартирах проверка с флашката и на моя. На дял С нищо не ми откри. Всичко уж беше наред. Но като стартирах проверка на дял D ми излезе съобщение, че не може да се пусне проверка (програмата). Прилагам снимки. Освен това забелязах, че дял С ми е показан като много малък: 14 GB а той е 55 GB!

Оставащите до 55GB са отишли към дял D (според програмата). Реално не е така. После отидох и изтрих двата първи дяла и в момента тези 55 GB са като Unallocated в таблицата (партишъна) но при Регенератора пак ми се показват като 14 GB (?!).

Проверих. Хммм...

В блатото съм... На помощ!

П.П.: На последната снимка е резултата от сканирането на другия лаптоп, дето съм в момента на него. Регенератора му намери 163 лоши сектора на дял D и ги поправи.

IMG_20190128_152129.jpg

IMG_20190128_152756.jpg

IMG_20190128_154634.jpg

IMG_20190128_154752.jpg

IMG_20190128_144217.jpg

преди 6 минути, Simply Red написа:

IMG_20190128_152129.jpg

Това не са дялове, а дискове:
1. 14GB - това е флашката (16GB) - не е добре да се подлага на регенириране. Дори напротив.
2. 465GB - това е HDD 500GB - него трябва да провериш.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Това ти показва дисковете, не дяловете, като това 14 гигабайтовото ти е USB флашката. И стига с тези букви, тях си ги задава ОС, реално всичко е дискове и дялове. Този диск май е пътник, щом не може и ОС да се инсталира там.

• Автор
преди 6 минути, DarkEdge написа:

Това не са дялове, а дискове:
1. 14GB - това е флашката (16GB) - не е добре да се подлага на регенириране. Дори напротив.
2. 465GB - това е HDD 500GB - него трябва да провериш.

Офффф! Как не се сетих! Извинявайте! Съвсем съм се сбъркал с тия неща. Цяла нощ не спах. Е, добре де... Ама като дадох на другия диск да се провери и не тръгна. Чакайте да пробвам отново. Момент!

по-добре да го пусне да се сканира и да се тръшне.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Как да сканирам диска? Не ми дава да го сканирам. Показва ми ето това съобщение:

Hard drive is not ready!

Switch off your copmuter then switch it on to reset the system. After the system is reset start the process again.

If your SATA controller works in AHCI mode change it to compatible IDE mode (in the system BIOS).

IMG_20190128_164234.jpg

Смени ли настройката в BIOS, както ти е написано?

:offtopic_s: само при мен ли е това, но от вчера или онзи ден сайта много често ми дава "502 Bad Gateway" и трябва да презаредя страницата. След това или зарежда след много време или пак дава същото. Прави го на моменти, не е постоянно?!?

• Автор
преди 23 часа, Raze написа:

Защо не пробваш направо с windows 10 или държиш да е windows 7? На какъв хардуер го инсталираш - точни параметри? Windows 10 най-лесно се тегли през сайта на microsoft, има инструмент, с който теглиш имиджа и го записваш на USB.

https://www.microsoft.com/bg-bg/software-download/windows10

Ако имаш ключ за windows 7 става по същия начин:

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows7

Ако нямаш, през този сайт: https://tb.rg-adguard.net/public.php

теглиш windows 7 ultimate и след това записваш с RUFUS на USB.

Аз не виждам проблем да инсталирам и Уин 10. Ама дали ще се оправи? Е аз пробвах три версии на Уиндоус 7 - две 64-ки (последната беше българска) и една 32-ка. Сега какво? Да търся ли Уиндоус 10?!

Аама защо не мога да инсталирам Уиндоус 7?! Даже и от флашката! Инсталира се напълно (успешно) и като тръгне да зарежда отива до Starting Windows с логото на Майкрософт и до там!

преди 22 минути, Raze написа:

Смени ли настройката в BIOS, както ти е написано?

:offtopic_s: само при мен ли е това, но от вчера или онзи ден сайта много често ми дава "502 Bad Gateway" и трябва да презаредя страницата. След това или зарежда след много време или пак дава същото. Прави го на моменти, не е постоянно?!?

И при мене е така. Опс! Не съм! А как да променя настройката?

преди 7 часа, plamen_petrov_80 написа:

Лично мнение:

- аз никога не бих ръчкал диск на който са ми важните файлове

- рано е още за изолиране на каквито и да е лоши сектори - не знам бройка, не знам къде са и т.н.

Стъпките според мен:

- бекъп на всичко важно от диска!

- бърза и точна диагностика - как

1. Hirens > Live XP > HD tune + може да се пробва стартирането на портативна Crystal DiskInfo и подобни

2. сваля се диска и се закача на друга (настолна машина ) като втори диск (към лаптоп през USB не е удачно - може да не чете смарт-а)

след първоначалните данни може да се пуснат

- Regeneratora - само да направи карта на секторите (ако сектори борим изобщо) - записват се колко са къде са и се прави карта (с мините) - още тук се преценява дали има смисъл, но за спорта следваща стъпка

- Low Level Format - това трие всичко от целия диск (няма C, D и т.н.)

- отново Regeneratora - само да направи карта на секторите

- независимо от резултатите се пуска и фирмената програма за диагностика (зависи първо от марката на диска, но може да се пробва и кръстосано)

След всичко това и гледането реакцията и държането на диска се преценя дали изобщо може за нещо да се ползва.

Ох. И това ще пробвам. Благодаря! Нямам обаче възможност да направя бекъп на толкова голям обем от данни.

От този Hirens защо не стартираш живата ОС и да видиш там какво дава?

Да тези дни сайта на моменти е като "лаптоп с лоши сектори" - аха и ще заработи :)

• Автор
преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

От този Hirens защо не стартираш живата ОС и да видиш там какво дава?

Да тези дни сайта на моменти е като "лаптоп с лоши сектори" - аха и ще заработи :)

Сега ще правя Хиренса. Момент. Че имам само една флашка и я ползвам за всичко горката.
Флашката ми е станала много малка! Как да си яь оправя? Преди беше близо 16 Гигабайта а сега няма и 2 Гигабайта. При инсталацията на HDD Regeneratora ми се намали по размер.
Как да си върна размера й?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.