Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 7 - BootMGR is missing

Featured Replies

• Автор
преди 31 минути, Raze написа:

Защо не пробваш направо с windows 10 или държиш да е windows 7? На какъв хардуер го инсталираш - точни параметри? Windows 10 най-лесно се тегли през сайта на microsoft, има инструмент, с който теглиш имиджа и го записваш на USB.

https://www.microsoft.com/bg-bg/software-download/windows10

Ако имаш ключ за windows 7 става по същия начин:

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows7

Ако нямаш, през този сайт: https://tb.rg-adguard.net/public.php

теглиш windows 7 ultimate и след това записваш с RUFUS на USB.

Тц! Покорно ти благодаря! Бях си инсталирал от любопитство (защото съм страшен любопитко) Уиндоус 8, после 8.1, после и 10 ама като го поразчовърках и не ми хареса и си се върнах на добрата стара 7-ца. Хаха!

Да ти кажа честно ако имаше как бих се върнал и на XP-то, че си ми беше добро. Старо ама супер стабилно!

Не искам. Обичам си 7-цата. Моята е Ултимейт и си ми харесва. :)

преди 29 минути, plamen_petrov_80 написа:

Може проблем с оптиката или проблем с носителя.

Под някакъв режим можеш ли да подкараш тази инсталация да зареди - Safe Mode?

Ако не става нямаш избор така, че с начало 32 бит.

В момента в който заредиш някаква среда прегледай SMART-a на диска си.

Ами ще пробвам и под Safe Mode но вече докато пишехме и си стартирах 32-ата. Тя даже е на български. Ще я изчакам да видя дали не е от самия диск. Момент. За функцията SMART ще трябва да ми покажете как да я пусна защото не я зная или в момента поне не се сещам.

Може и да е от оптиката, но досега нямах проблеми. Малко се скарах с нашите и блъснах лаптопа та може и от това нещо да е станало... Ще видим. Ще ми трябва и програма за проверка на лоши сектори. Може пък и от появата на такива да ми се е повредил диска и оттам да се е получил проблема... Не зная.

преди 31 минути, Raze написа:

Защо не пробваш направо с windows 10 или държиш да е windows 7? На какъв хардуер го инсталираш - точни параметри? Windows 10 най-лесно се тегли през сайта на microsoft, има инструмент, с който теглиш имиджа и го записваш на USB.

https://www.microsoft.com/bg-bg/software-download/windows10

Ако имаш ключ за windows 7 става по същия начин:

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows7

Ако нямаш, през този сайт: https://tb.rg-adguard.net/public.php

теглиш windows 7 ultimate и след това записваш с RUFUS на USB.

Имам ключ (активатор) за Уиндоус 7. Хардуера ми е малко трудно да ти кажа сега кое какво е. Знам че досега си работеше без проблеми. Лаптопа ми е Acer Aspire 5742 с оригинални компоненти. Видеокарта Nvidia GeForce. Харда му забравих марката но е 500 GB. Процесора e на Intel Pentium и не го помня точно, но е някъде около 2.3 Ghz - i3.

• Отговори 166
  • Прегледи 12,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

:offtopic_s:
Съжалявам, че се включвам късно, но защо готова система я бастисахте?

• Автор
току-що, DarkEdge написа:

Извинявайте. Ами така ме посъветваха защото имах проблеми и не искаше въобще да се запише върху дял С: Уиндоуса. Сега се мъча с нов диск. Даде ми за кратко син екран и почна нещо да си зарежда сервизите и да ъпдейтва регистри... Чакам го.... Май заби...

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Ние?

преди 44 минути, Simply Red написа:

Ами ще пробвам и под Safe Mode но вече докато пишехме и си стартирах 32-ата.

• Автор
преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ние?

Моля! Никой не обвинявам за своите грешки. Тук съм не за да обвинявам, а за да търся помощ. Стартирах инсталацията си от нов диск защото стария ми изведе съобщение за грешка (вижте по-горе) и не искаше да се стартира въобще. Сега поне имам някакъв по-голям напредък с новия диск. Чакам го. Пише ми в момента:
Starting Windows.....

Съмнявам се, че имам лоши сектори. Малко го чукнах като бях ядосан... От това може да губи и информация. Даваше ми сини екрани преди това.

П.П.: От дадените линкове не мога да си сваля ново копие на Уиндоус защото моя не съм си го купувал и не е официално копие, а съм си го свалял от торент в Замундата. Досега си работеше. От посочените официални линкове може да се свали копие само ако човек има кода за диска си. Аз нямам такъв. Благодаря все пак.

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ние?

Гузен негонен бяга - да, ти и @Raze.
както и да е - вече е минало.

Какво имаш в предвид, би ли се уточнил?!?

• Автор

Ами... Виноват. Но хайде минало-свършено. Важно е ако може и ако ви се занимава на всички да ми помогне някой да си оправя лаптопа, защото ми трябва. Ако може разбира се. Не искам да ви занимавам в неделя с излишни мои глупости. Благодаря ви предварително. Ако не - утре. :)

@DarkEdge - бъркаш!

преди 1 минута, Simply Red написа:

Важно е ако може и ако ви се занимава на всички да ми помогне някой да си оправя лаптопа, защото ми трябва.

До къде стигна?

Съвет - когато видиш син екран не бързаш да преинсталираш - а се чете от какво е породен той.

Има основно два пътя - софтуерен и хардуерен - ти си тръгнал по първия, но дали е той?

Не можахте да пуснете една конзола, един diskpart,  да направите активен 1.дял и да пуснете bootrec?

• Автор

Така. Втори път ми даде син екран с много надписи. Не успях да снимам. Като зарежда ми извежда запитване коя от двете ОС с Уиндоус 7 да зареди... ???

Стига до някъде -

Starting Windows

и забива...

току-що, DarkEdge написа:

Не можахте да пуснете една конзола, един diskpart,  да направите активен 1.дял и да пуснете bootrec?

Извинявайте, ако е към мене, но аз това не го мога. Тоест ако ми кажат кое как е ще си го направя. Но не съм чак такъв голям специалист, че да го зная. Уча ама бавничко. :)

И това как щеше да помогне, при условие, че дяла с ОС е форматиран? Чете ли първото мнение:

преди 3 часа, Simply Red написа:

Здравейте!

При преинсталация на Windows 7 без да искам в бързината (и защото бях ядосан) изтрих системния дял на хард диска, където е Boot-мениджъра със 100 MB системна информация за стартиране на операционната система. Опитах се да си го направя наново като го направих 300 MB и го създадох с програмата EaseUS Partition Master (чрез буутваща флашка) като отделих част от дял С: но не зная дали съм го направил правилно и дали съм задал правилните параметри. Сега не иска да ми се инсталира на указания дял С: и при буутване от диска ми дава ето този надпис: BootMGR is missing...

На дял С: ~55 GB съм форматирал всичко (тоест там нямам ценна информация), но на дял D: имам информация, която не искам да бъде изтривана (което би трябвало и да не се налага).

преди 2 минути, Simply Red написа:

Така. Втори път ми даде син екран с много надписи. Не успях да снимам. Като зарежда ми извежда запитване коя от двете ОС с Уиндоус 7 да зареди... ??? 

Стига до някъде -

Starting Windows 

и забива... 

Защо не изтри първите дялове и да инсталираш на чисто, преди да почнеш новата инсталация? Най-добре си изтегли инсталация на някоя от последните версии на windows 7, както ти писах, запиши си я с Rufus на USB и пробвай така.

• Автор
преди 29 минути, Raze написа:

И това как щеше да помогне, при условие, че дяла с ОС е форматиран? Чете ли първото мнение:

Защо не изтри първите дялове и да инсталираш на чисто, преди да почнеш новата инсталация? Най-добре си изтегли инсталация на някоя от последните версии на windows 7, както ти писах, запиши си я с Rufus на USB и пробвай така.

Добре. Почвам наново. Не мога да си ги сваля. Опитах но ми иска някакъв код, който аз нямам. Попълва се в полето долу. Съжалявам. Но благодаря все пак.

Между другото - направих го. Изтрих двата дяла преди да инсталирам отново 32-битовия Уиндоус.

После си инсталирах там новия Уиндоус. Но и от това няма ефект.

Ето резултата сега.

Стъпка 1: Изтрих двата първи дяла. Остана един незаделен празен дял (вижда се на снимката) - Unallocated Space

Стъпка 2: Създадох отново дял. Уиндоуса ме попита дали искам да се създаде и аз се съгласих. Празния дял се раздели на два дяла - системния от 100 Мегабайта и другия, където ще е Уиндоуса - С: 54.9 Гигабайта.

Ето го и на снимка 2.

На снимка 3 се вижда че инсталирам наново Уиндоуса.

Сега се инсталира и отново нещо ми зависна на стъпката
Setup is updating registry settings..

Ще го изчакам...

Подготвих се да ви снимам какво изписва на синия екран, ако се появи като предишните пъти. Пише нещо, но не мога да го разчета. Бързичко се скрива.

IMG_20190127_192455.jpg

IMG_20190127_192528.jpg

IMG_20190127_193434.jpg

• Автор

Имам проблеми и на лаптопа от който пиша и публикувам тук. Започна да ми загрява, да бръмчи и даде на няколко пъти сини екрани. Хм.

Тотално се скапа всичко.

• Автор
преди 13 минути, plamen_petrov_80 написа:

Без работеща машина трудно ще се оправиш.

Освен Windows 7 на диск какво друго зареждащо имаш?

Нищо. Имам на флашка EaseUS Partition Master. Мога евентуално да сглобя и буутваща флашка с Hiren's BootCD. Там има доста инструменти за работа събрани в пакет. Аз обаче не зная да работя с повечето от тях. Лаптопа ми като че ли заби на стъпката:

Инсталационната програма стартира услугите...

Засега съм все още в блатото с двата крака...

Опс! Имам Линукс Минт на диск. Той обаче си тръгва без проблеми. Сетих се, че имам и Уиндоус ХР на диск.

• Автор
преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

С Hiren's BootCD сравнително лесно можеш да видиш поне диска как ти е.

С Mint-а също можеш да видиш смарт-а на диска.

Добре. Ще с направя тогава флашка с тази програма? Само че не знам с програмите в пакета как се работи.

Линкус Минт само съм го разучавал бегло защото ми беше писнало от тоя скапан и нестабилен Уиндоус.

Мислех да мина малко на Линукс, но ми се стори не толкова приветлив, а и програмите ми за видеообработка не работят под Линукс. Затова го изоставих преди време.

Значи да си направя флашка с Hiren's а? За диагностика на диска. Така ли?

П.П.: Лаптопа ми заби на стъпката:
Стартиране на Уиндоус и знаменцето. После ми даде за секунди син екран с някакви надписи на него и се рестартира. Сега го пускам в Сейф Мод...

• Автор
преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Разкарай му автоматичния рестарт за да прочетеш какво пише на този син екран.

Под Safe Mode също може да пуснеш програма за четене на смарт-а.

Не стана. Пуснах го под Сейф Мод... Започна да зарежда файловете....

И.... заби. До тук.

Понеже не ми се четат локуми, ще питам директно. Защо просто не изтеглиш един читав образ на windows 7 и не си нарпавиш нов диск или флашка?

• Автор
преди 4 минути, hudyr написа:

Понеже не ми се четат локуми, ще питам директно. Защо просто не изтеглиш един читав образ на windows 7 и не си нарпавиш нов диск или флашка?

Хм. Локуми. ВЕДНАГА! Ама да попитам и аз откъде и как???
Как да изтегля диск от официалната страница (линкове бяха дадени по-горе) като ми иска кодовете за да си ги сваля?! А аз ги нямам.

Ще направя флашка с Hiren's BootCD и ще ви помоля да ми кажете как да стартирам инструменти за диагностика на диска. Това се сещам в момента.

преди 20 минути, Simply Red написа:

Хм. Локуми. ВЕДНАГА! Ама да попитам и аз откъде и как???
Как да изтегля диск от официалната страница (линкове бяха дадени по-горе) като ми иска кодовете за да си ги сваля?! А аз ги нямам.

Ще направя флашка с Hiren's BootCD и ще ви помоля да ми кажете как да стартирам инструменти за диагностика на диска. Това се сещам в момента.

Теглиш читава 7ца на друга машина, слагаш активатора и си гледаш кефа.

• Автор

Лаптопа от който се включвам и ви пиша тук е пълен боклук. Стар е на Библия!
Сега след като на няколко пъти неуспешно се опитвах да сваля файла на Hiren's ми показваше че диска има проблеми и не може да се свали (обедини) файла с програмата  даунлоуд мениджър IDM.

Досега съм се ядосвал с тоя боклук. Само да си оправя лаптопа и ще го върна тоя трошляк на собственика му!!!!

Пфу!!!!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.