Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 7 - BootMGR is missing

Featured Replies

• Автор
преди 11 минути, plamen_petrov_80 написа:

Имаш 3 типа дискове, много варианти за обем ... и ако трябва да съм честен на теб ти трябват поне 2 диск.

Ясно. Три типа. А марки? Кои типове са по-добри? Или зависи от съвместимостта с моя хардуер. С втората част  вероятно иронично имаш предвид, че ще ми трябва един за резерв. То по тази логика може и още един лаптоп да си купя за резервни части. Е, не съм толкова богат. Съжалявам. :)

• Отговори 166
  • Прегледи 12,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Няма никаква гаранция, че новия диск няма да даде фира на втория месец. Всичко е на късмет.

• Автор

Така. Програмата HDTune след 141 минути най-накрая сканира целия ми хард диск от 500 GB. Ето и резултатите над които ще мъдруваме с вас.

Аз ви напускам за малко защото изгладнях зверски от това напрежение.

Близките ми ме подмамват от кухнята с неземен аромат на печено месце... Като гаврътна и една-две чаши винце ще се върна. Ако са повече чашките ще съм хванал големия чук. Ако са по-малко ще съм в конструктивно настроение и по-диалогичен. :D

До след малко!

IMG_20190128_211424.jpg

Вземаш си един нов диск, инсталираш си го с ОС, копираш си данните от този (ще ти трябва и 2,5" USB кутия) и тогава се почва, но повече от някакво резервно копие на файлове друго не вярвам да стане от този диск.

Цъкни върху последното червено квадратче и дай какво ти излиза - на кой мега/гигабайт се намира?

Всъщност с този софтуер не става. Аз преброих в началото до това квадратче 40, което ще рече х190 мегабайта на квадратче правят 7600 мегабайта. За по-сигурно задели в началото на диска дял с размер 8 или ако искаш 10 гигабайта, който няма да ползваш. След него си прави други дялове и пробвай там да инсталираш windows. Ако трябва му направи и един fat 32 дял в началото - примерно 500 мегабайта, след заделеното място/дял, където той да си записва boot дяла, стига да става така.

Повреден ли е сектор 0, бот диск повече от него не става! Може да изолира началните ама ще го ползва за архив само...

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

Не е ясно дали е повреден точно 0 сектор. Щом могат да се създават дялове, повредата е по-нататък. Затова и казвам да тества първо какво ще стане. То е ясно, че диска е пътник и не може да му се разчита и е най-добре да го ползва само за съхранение на неважни данни, но щом е решил да се мъчи това е варианта.

• Автор
преди 44 минути, barbuncela написа:

Повреден ли е сектор 0, бот диск повече от него не става! Може да изолира началните ама ще го ползва за архив само...

Благодаря за мнението. Ще се съобразя с него.

преди 9 минути, Raze написа:

Не е ясно дали е повреден точно 0 сектор. Щом могат да се създават дялове, повредата е по-нататък. Затова и казвам да тества първо какво ще стане. То е ясно, че диска е пътник и не може да му се разчита и е най-добре да го ползва само за съхранение на неважни данни, но щом е решил да се мъчи това е варианта.

Хм. Щом и ти се изказваш негативно...

Ако му дам Low level format дали ще се оправи ако е логически, а не физически лош сектор?

Да мисля най-добре за нов диск, а?

Може ли да ми дадете някакви съвети относно качествени дискове?

Кои са най-добрите и най-надеждните?

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Някое SSD на самсунг бих ти препоръчал.

Дали би се поддържало от моя лаптоп? Acer Aspire 5742G...

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

Всяко SATA SSD ще стане. Избери си:

http://nikem-bg.net/magazin.php?search=HDD&p=samsung+ssd+sata

Благодаря ти! Сега ще  погледна. Може ли да е 1 TB? (т.е. по-голям от сегашния ми)

А може и нищо да му няма на диска! Наскоро мина през ръцете ми един 3TB с уж дефектни сектори. Претърпял спиране на тока по време на дискови операции. 2 пъти erasing и един формат свършиха чудеса.Дискът е почти като нов.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 36 минути, DarkEdge написа:

А може и нищо да му няма на диска! Наскоро мина през ръцете ми един 3TB с уж дефектни сектори. Претърпял спиране на тока по време на дискови операции. 2 пъти erasing и един формат свършиха чудеса.Дискът е почти като нов.

Аз преди 2 години като си водих лаптопа на един пишмян майстор от квартала каза харда е умрял требва нов . Викам му как ще е умрял като до вчера си цъках на него без проблеми . Занесах го за почистване от прах той кво ми довтаса :D И до ден днешен съм с хард диска но мисля от лятото да взема за ОС и програмите ССД . Дано малко промоции да пуснат .

• Автор
преди 5 часа, plamen_petrov_80 написа:

Аз се отказвам!

Не видях нито S.M.A.R.T., нито бюджет!

Извинявам се. То аз и приключих вече. Благодаря на теб и на всички останали за помощта.

Не пуснах този тест. В един момент попитах как да го стартирам, но не ми беше отговорено и подминах тази стъпка. То нямаше и смисъл след като видяхме, че лошите сектори са още в началото. Хм. Може би пък да бяха логически, а не физически? Кой знае? Вече ги обработих с HDD Regenerator. Беше ми даден съвет от един от модераторите тук да си направя нисък формат на диска, но не разбрах как и видях, че имам само опция за целия диск, а това означаваше че ще загубя всички данни. Затова не го направих. Диска вече си е заминал. Разгледах и предложените ми от Raze дискове, но са скъпички. Бюджета ми е около 100-150 лв. Нямам възможност в момента да харча много пари, защото ще ходя на работа в чужбина и там също ще ми трябват. После като си спестя лесно ще си взема нещо качествено и  надеждно. Сега обаче имам ограничен бюджет и разход за диск от 400-900 лв па макар и много хубав ми се струва глупав. Вероятно ще търся да заменя повредения си диск с някакъв що-годе качествен, но обикновен, а не бърз (SSD).

Засега ми се иска да го закрепя временно. Ще търся нов диск. Това е най-оптималното решение. Дано само лошите сектори не са се появили вследствие на лоши кабелни или други връзки или пък промени в напреженията.

Не зная. Така поне четох, че има вероятност. Ще е неприятно ако се получи и с новия диск нещо заради подобни дефекти. Досега чаках и още чакам Регенератора. И тази нощ не спах. Ако стане и тръгне ще публикувам тук за последно няколко снимки. Но това си е една лоша "кръпка". Ще ми трябва нов хард, но не толкова скъп като посочените по-горе. Благодаря ви!

преди 5 часа, DarkEdge написа:

Здравейте! И аз на това се надявам. Хм. Но пък и винаги трябва да мислим и да очакваме най-лошото. Не успях да разбера има ли начин да се направи ниско форматиране на отделен участък от диска или е необходимо да е целия диск? Ето това ми се искаше да узная за да си го знам и за в бъдеще.

Щеше да е хубаво ако някой ми беше посочил по-рано как да пусна този S.M.A.R.T. Извинявам се, но не знам откъде и как се стартира. Или с каква програма. Както и да е. Докато си писахме аз лека-полека попрочетох нещо и разбрах, че имало два вида лоши сектори - физически (от повреди) и логически. С програмите (софтуера) се поправяли основно втория тип. Първите не подлежат на никакъв ремонт и възстановяване. Затова и аз се надявам моите да са от втория тип. Ще видим. Благодаря на всички ви, които ме изтърпяхте тук и се опитахте да ми помогнете със съветите си. Признателен съм на хора като вас! Наистина! В днешно време безкористната добрина и взаимопомощ са рядкост. И аз се стремя да помагам навсякъде и винаги когато мога. Сега намерих помощ и аз. Не завърши точно според очакванията ми, но пък бях подготвен и за този вариант. Проблема сега ми е, че спестявам пари за да замина навън (на работа) и не мога да си позволя разходи.  Но ще отделя малко пари и ще си поръчам някой хард диск. Ще потърся някой. Не знам каква марка или производител. Ще търся в нета.

Благодаря. Регенератора ми откри 713 лоши сектора, разположени в началото на диска, както ги показа и програмата HDTune. Прилагам снимка.

IMG_20190129_054633_1.jpg

преди 57 минути, Simply Red написа:

Не успях да разбера има ли начин да се направи ниско форматиране на отделен участък от диска или е необходимо да е целия диск? Ето това ми се искаше да узная за да си го знам и за в бъдеще.

При форматиране на дял това може да стане по два начина:
1. Бързо (има отметка в графичния интерфейс) - извършва нулиране само на началото на дела. Всичко друго си остава
2. Пълно форматиране - нулира всеки сектор влизащ в този дял.

Резултатът от работата на регенератора показва, че няма критично лоши сектори. Има бавни. Това може да повлияе на бързодействието на системата, но не би трябвало да повлияе на работоспособността.
Добре би било да се види списъка от т.2 на втората снимка.

• Автор
преди 5 минути, DarkEdge написа:

При форматиране на дял това може да стане по два начина:
1. Бързо (има отметка в графичния интерфейс) - извършва нулиране само на началото на дела. Всичко друго си остава
2. Пълно форматиране - нулира всеки сектор влизащ в този дял.

Резултатът от работата на регенератора показва, че няма критично лоши сектори. Има бавни. Това може да повлияе на бързодействието на системата, но не би трябвало да повлияе на работоспособността.
Добре би било да се види списъка от т.2 на втората снимка.

Благодаря за информацията! Ще си го прекопирам и запомня.

Ето и списък с местоположенията на лошите сектори.

IMG_20190129_062946.jpg

Исках да видя състоянието на сектор  0.
Може с помощта на AOMEI Partition Assistent да се забърше незаетото от дял D пространство преди него.
Може с помощта на drevitalize да се обработи незаетото пространство, като се зададе 20ms макс. време на забавяне.
Може и двете процедури да се изпълнят.

• Автор
преди 5 минути, DarkEdge написа:

Исках да видя състоянието на сектор  0.
Може с помощта на AOMEI Partition Assistent да се забърше незаетото от дял D пространство преди него.

Опс! Аз вече затворих всичко. Извинявам се. Очите ми се затварят вече. Затова побързах да затворя и изключа. Мисля утре да инсталирам Уиндоуса. Сега сърцето ми ме заболя и направо заспива и то....

Съжалявам. Прибързах.

Ще си лягам вече. Достатъчно напрежение имах тия  няколко дни...

Благодаря за желанието за помощ и ценните съвети.

Лека нощ и до утре, ако сме живи. Ще пусна снимки с инсталацията.

В Hiren's mini Windows XP направи пълно форматиране на пространството преди дела с данните (който наричаш D)

При толкова пари и такива резултати до сега - потърси си здрав употребяван диск нещо 500-1000ГБ и на по ниска цена (последно вземах 320ГБ 7200 за 20 лв., но всичко е до това кой какво продава и за колко - разбира се още преди покупката ще искаш смарт, и снимка на етикета му, ако не го разчиташ пускаш го тук и при покупката задължително ще си искаш тест, ако сделката е и лице в лице най-добре, избягвай дискове Made in China). Освен това ще ти трябва 2,5" USB кутия - има залежали такива с 2.0 стандарта на цени около 10 лв. (за 9 лв. съм виждал), ако ли не 3.0 вървят около 20 лв.

Слагаш новия диск, инсталираш, прехвърляш данните си, след което се залавяш с този диск. Аз ако намеря 2 изгодни стари диска бих ги взел и двата - единия за ползване, а другия за резерва (копие на ОС, файлове и т.н. - все пак не се знае проблемния как ще е) в 100 лв. не знам дали ще се вместиш, но 150 лв. са предостатъчни.

Още едно хрумване (не съм го пробвал!) стартираш инсталацията - създава си дяловете - визирам този 100МБ, прекъсваш инсталацията и с някой инструмент разпъваш тези 100МБ до 10240МБ (това мисля обхваща всички проблемни места, стартираш инсталацията отново и наместваш ОС-а между тези 10ГБ и дял Д :)

преди 28 минути, plamen_petrov_80 написа:

Още едно хрумване (не съм го пробвал!) стартираш инсталацията - създава си дяловете - визирам този 100МБ, прекъсваш инсталацията и с някой инструмент разпъваш тези 100МБ до 10240МБ (това мисля обхваща всички проблемни места, стартираш инсталацията отново и наместваш ОС-а между тези 10ГБ и дял Д :)

Ако целта е изолиране на евентуално проблемни сектори, то просто може да се изолират в незаделено място (т.е. да останат unallocated между два дяла). А и 100-те MB могат да се изместят леко вдясно от началото на диска и пак да си е зареждащ.
А най-доброто със съществуващия хардуер е в mini Win XP на Hiren's или в друга Windows PE среда да се създадат където трябва съответните два дяла (boot и Windows) и с помощта на WinNTSetup да се "насипе" необходимият Windows  материал, включително и профила под Windows. Чиста работа, бързо изпълнение, минимум главоболия.

преди 11 часа, Simply Red написа:

Благодаря ти! Сега ще  погледна. Може ли да е 1 TB? (т.е. по-голям от сегашния ми)

Може, да. Но дискът ти ще ти е много по скъп от целият лаптоп! Погледни линка на РАЗЕ и цените. Но има и евтини 1 терабайт SSD дискове по 230-240 лева. Ако искаш, мога да потърся и ще ти дам линк . Линкът е примерен и не задължителен точно за  VALI.  Има ги и на други места.

Ето:  https://www.emag.bg/solid-state-drive-ssd-teclast-960-gb-2-5-ssd960gbteclast/pd/DDF3LVBBM/#960 GB

Това е най добрият вариант, който би следвало да направиш. Най малкото те съветвам да купуваш HDD диск - 2-ра употреба, за да не те разочарова някой. Още повече 2,5 инча.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.