Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си обогатя общата култура

Featured Replies

преди 4 минути, petie1 написа:

А Каки да му препоръчаш случайно?

Той да не е малък? А ако толкова е закъсал си има магистрала бре. Цената е приемлива, а понякога има и отстъпки. Стига ви толкова, че вишиста ще ни се кара.

• Отговори 101
  • Прегледи 13,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, Колев60 написа:

Той да не е малък? А ако толкова е закъсал си има магистрала бре.

Ми май е закъсал под всяка тема сваля женски вижте във форума

преди 1 минута, petie1 написа:

Няма му нищо на момчето. Млад човек и мерака го влече, ама ще е до време. Стига толкова по тези въпроси щото тук не е чат за кореспонденция.

преди 2 минути, petie1 написа:

Ни една не съм свалил, толкус свалям ХД

току-що, Танер Заит Расим написа:

Нея не я закачай ако обичаш. Явно не знаеш, че тя е мое момиче!Не че я ревнувм, но и тя няма да ти се отдаде.

току-що, Колев60 написа:

Нея не я закачай ако обичаш. Явно не знаеш, че тя е мое момиче!Не че я ревнувм, но и тя няма да ти се отдаде.

Коя, aз тук никоя не закачам на сериозно, те тук са едни злобни надути и кралски особи :D

преди 4 минути, Танер Заит Расим написа:

То това е друга история вече

преди 1 минута, petie1 написа:

То това е друга история вече

Срещу момичета в Kaldata никой няма шанс

Шанса да свалиш някоя на улицата е по голям. ХД

преди 1 минута, Танер Заит Расим написа:

Ма ти за това ли си тук? А аз мислех че си сериозен техничар

преди 15 минути, petie1 написа:

Ма ти за това ли си тук? А аз мислех че си сериозен техничар

14-ти идва, а аз съм на ръба да  сваля чуждо маце не от форума но за нея съм само второто и гадже... Те то от тия жени по лошо нема ... 

Някой не иска ли да си подари гаджето ? :Д

преди 15 минути, Танер Заит Расим написа:

14-ти идва, а аз съм на ръба да  сваля чуждо маце не от форума но за нея съм само второто и гадже... Те то от тия жени по лошо нема ... 

Някой не иска ли да си подари гаджето ? :Д

Абе май само юмруци и шутове ще ти подарят за 14

Я да кажа и аз две-три приказки …
Причитайки заглавието на темата, първото нещо, което ми мина през ума, беше - „За да повишиш общата си култура, първо трябва да я имаш! Културата, де!”
На питащия ще кажа - Не, ти нямаш висше образование, ти имаш диплома. Това са две много различни ситуации.
А на всички ;знаещи”. Някой беше казал - „Защо да помня информация, която има от къде да прочета???”

преди 7 часа, Танер Заит Расим написа:

То тука няма момичета за сваляне.
Ама и ти с твоя ник, такъв какъвто е днес, въобще как си я представяш тая работа някоя да ти обърне внимание ?
Липсва ти леко обща култура по отношение на женската психология, в частност на тази на мнозинството от тези мацки които минават от тук.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

То тука няма момичета за сваляне.
Ама и ти с твоя ник, такъв какъвто е днес, въобще как си я представяш тая работа някоя да ти обърне внимание ?
Липсва ти леко обща култура по отношение на женската психология, в частност на тази на мнозинството от тези мацки които минават от тук.

Наясно съм, споко.

преди 4 часа, jhoro написа:

Я да кажа и аз две-три приказки …
Причитайки заглавието на темата, първото нещо, което ми мина през ума, беше - „За да повишиш общата си култура, първо трябва да я имаш! Културата, де!”
На питащия ще кажа - Не, ти нямаш висше образование, ти имаш диплома. Това са две много различни ситуации.
А на всички ;знаещи”. Някой беше казал - „Защо да помня информация, която има от къде да прочета???”

Извинете но "инфомарцията" не се чете а се извлича като  нейното извличане зависи от индивида и неговото състояние в даден момент четат се данните

преди 8 часа, Танер Заит Расим написа:

Ако ме хванат :D

Ще те хванат все някога

преди 19 часа, Колев60 написа:

:*

на 12.02.2019 г. в 10:26, Белгиеца написа:

Ползвай браузъра Тор и си я обогатявай на воля.
А ако се гмурнеш надълбоко в дийп уеба, ще си я обогатиш страхотно.

За какво му е ТОР? Да хване някоя гадост ли?

на 9.02.2019 г. в 0:36, Емил Костов написа:

Още искам да видя как е прочел стотици книги!!

Ами просто трябва да слушаш по-малко чалга, Емо, и ще ти стане ясно ;) Само книгите, които съм си купувал през целия си живот, изчел съм по няколко пъти и съм подредил по рафтовете в хола си, са над 1200. Отделно в OnyxBOOX-а си съм качил около 4000 заглавия, от които около половината още непрочетени. Но тъй като не всички електронни книги се дублират с онези, които имам на хартия, по груби сметки до момента за над половин век съм прочел между 2000 и 2500 произведения, без да включвам в тази бройка специализираната литература и поезията. Ако се чудиш как ми стига времето - през този век не ми се е случвало да седна да зяпам телевизор...

Към автора на темата - престани да гледаш "Стани богат" (както и телевизия изобщо), изтрий си регистрациите от социалните мрежи, ако влизаш в такива и ще ти остава много повече време (и желание) за четене.

преди 7 часа, Win_user написа:

Ами просто трябва..... около 4000 заглавия.....

Ама ти луд ли си бре ? Четенето не носи " Лайки ".....:lol6:

.....Това са 80 книги на година (7 книги на месец ! ) , мале пък ако са по-дебелички......:angry:

И още ! То , четенето е като яденето . Казано е : " Гладен за знания ! " . Ще ти затлъстее мозъка ! Класически пример - Дон Кихот .....т.е. като четеш глупости може и да се побъркаш ! Примери колкото си искаш наоколо !..... :lol6:

200 книги да са за 50 години , ама свестни (поне половината учебници )....., а не Хари Потър (забавни идиотизми) и Мадона (шарени списания ).....! :nono:

преди 9 часа, Win_user написа:

Ако се чудиш как ми стига времето - през този век не ми се е случвало да седна да зяпам телевизор...

Това да не гледаш Телевизии от цяла Европа си е голяма грешка !
Нуждаеш се от принудително гледане на телевизия, например наложено ти при експериментални условия в някоя психиатрия. 
Да ти пускат предавания които да няма как да кажеш че не са полезни.
Като погледаш така един месец подбрани предавания от различни телевизии , после ми е интересно как няма да искаш да продължиш да ги гледаш, ако са ти дали безплатен достъп до 1000 канала например със списък кое предаване кой ден е и по коя телевизия.
Ще ти дам само един пример. Френско германският канал Арте, със френско и германско аудио. Ако го гледаш редовно с години, ще натрупаш познания, за които от чететне на книжки може да ти трябва цял век за да ги събереш.
Това че у родината има само тъпотии от турция, индия и холивуд по телевизиите, не означава че няма други телевизии за безплатно гледане от всеки жител на континента ни.
Пък и да се минава човек да разчита само на родния ни български език цял живот е като да оставиш попа да ти тълкува живота какъв е. Трябва си поне един англиски или руски да разбира човек, за да има достъп до много повече за четене и зяпане.
Да ти река и нещо друго, от което може да се възползва и авторът на темата. Гледането на чужда телевизия на неразбираем език, може много да помогне за тренировка да разбираш какво става анализирайки емоциите и поведението на хората от екрана. Примерче, гледам The Voice of Greece вече втора година. Е, почти нищо не им разбирам, само отделни думи чаткам. Ама мога да ти опиша характера на всеки един от 4-те съдиите, на водещите, да коментирам поведението на участниците. Всичко това без знаене на гръцки. Като си лишен от говорната информацията понеже не знаеш езика, се задоволяваш само с интонаций, мимики, жестове тембър на гласа, увереност и плахост при изказа и всичко което виждаш. На това му се вика невербална комуникация. Та авторът на темата ако се научи да разпознава какво му казват другите, без да им знае езика на който говорят, еми после ще разбира двойно повече сънародниците си в пряк разговор когато са срещу него и няма да гледа като теле паднало от Марс.
В заключение, не е глупава телевизията, ами този който не знае как да извлича полза от нея, щото не знае как се гледа и умна телевизия по умен начин. Да кажеш че е глупост гледането на телевизия е същото като да кажеш, че е глупост четенето на книжки. Е, има си едни добичета с прекалено високо съдържание на хормони в кръвта им, предизвикващи потребност от зрелищни агресивни сцени, те си зяпат мачове и бокс, това им е кефа. Разни лелки си гледат готварски предавания и индийски сериали. Ама никой не е длъжен да гледа глупави предавания, изборът на умни предавания е огромен, всичко слиза безплатно от небето.

преди 11 часа, Win_user написа:

Ами просто трябва да слушаш по-малко чалга, Емо, и ще ти стане ясно ;) Само книгите, които съм си купувал през целия си живот, изчел съм по няколко пъти и съм подредил по рафтовете в хола си, са над 1200. Отделно в OnyxBOOX-а си съм качил около 4000 заглавия, от които около половината още непрочетени. Но тъй като не всички електронни книги се дублират с онези, които имам на хартия, по груби сметки до момента за над половин век съм прочел между 2000 и 2500 произведения, без да включвам в тази бройка специализираната литература и поезията. Ако се чудиш как ми стига времето - през този век не ми се е случвало да седна да зяпам телевизор...

Към автора на темата - престани да гледаш "Стани богат" (както и телевизия изобщо), изтрий си регистрациите от социалните мрежи, ако влизаш в такива и ще ти остава много повече време (и желание) за четене.

Между 1200 и стотици има огромна разлика. И целта е не само да ги прочетеш, а да ти остане информация в мозъка от тях. За да се случи това обаче тези 1200 книги трябва да се прочетат поне няколко пъти. Това едно на ръка. Другото което е зависи в каква област искаш да имаш обща култура. Не можеш да обхванеш всичко и всички. 

Само като ви чета, лошо ми става... книгите са за удоволствие, не да ги зубриш, а да храниш душата си с истории от чужди животи.

Ако искаш да ти остане нещо в главата чети документални и научни....

Мале, баси за какви простотии спорите, друга работа нямате ли, ако нямате да ви намеря, да копате лозето на село 20 декара (mm)

преди 8 часа, Танер Заит Расим написа:

Само като ви чета, лошо ми става... книгите са за удоволствие, не да ги зубриш, а да храниш душата си с истории от чужди животи.

Ако искаш да ти остане нещо в главата чети документални и научни....

Мале, баси за какви простотии спорите, друга работа нямате ли, ако нямате да ви намеря, да копате лозето на село 20 декара (mm)

А лозето ще си го копаш сам май тук са от професор нагоре с по две три проферсорски титли

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.