Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бихте ли карали новата Лада Веста

Featured Replies

преди 5 часа, sliderum написа:

От сирийци?

Не, от роботи и отлична технология!

преди 22 минути, bigiadri написа:

Не, от роботи и отлична технология!

преди 17 часа, Eclipse2G написа:

Само да те светна, че само в БГ, на Дъстера му викат Дачия. По другите страни си е Рено.

PS: Вече всички евтини и не толкова, слагат евтина пластмаса и кожа. На служебния Пасат(2018-та), на 60,000 вече се протри скоростния лост и мехчето. Да не споменавам, че на 30,000 се счупи кормилната рейка, старт-стоп системата ведъж заяде. Багажника се прецака, тъй като с емблемата хем се подава камерата за задното, хем се отваря и багажника. Колата струва около 60 бона.

Айде да ви светна що е то Веста, че много глупости се изписаха. 

Така, колата си е на 80% руска. Двигател, ск. кутия, купе(смесица от стар проект - Lada C и Рено Б0) , интериор - руски. Рейка(меган) , спирачки и тук таме някой чарк по окачването и електрониката са френско-японски. (Радиатора е от Нисан) 

Двигателите никога не са и няма и да бъдат френски, за съжаление руските са базирани на блок 2108(Самара), но пък с много доработки. Затова са слабички. 

Колкото до качеството - Миналата или по-миналата година им се купиха нови поточни линии, та няма нищо общо с по-старите Ниви и т. н. 

1.6 е леко слаб, 1.8 122 е малко проблемен, 1.8 145 е обещаващ. 

Сравнение с дачия логан не може да има, румънското корито е с двигател макс. 90 коня и обем 0.9. За същата цена Вестата е 1.6 106 коня и с повече екстри. 

Явно Рено са се усетили че ще подбият пазара на Дачия(ръстът на продажбите за последните няколко години е около 40% на година като само миналата година поради новата методика за разхода им спаднаха продажбите), та още 2018 се заговори за оттегляне на Лада от Европа и миналия месец официалният вносител написа във Фейсбук че повече доставки не се очакват, но ще продължат със сервизната поддръжка. 

Така че и да искате, ще е сложно. 

Иначе аз бих си взел Крос комби с двигателя на Спорт(145к.с.) Само че няма да ги внасят... 

Уау... леко, леко. Няма да коментирам коя рейка е от меган и кой радиатор от нисан, нито пък как аджеба дачиите са извадили 90 коня от 0,9 обем....

Само ще кажа, че ако искаш да си внесеш Лада Веста от Русия и Господ не може да те спре. A предишната модификация Веста, която е 100% Логан, си се продава в България.

Аз Дъстер, дет да е под марката на Рено не съм виждал. А обиколих Европата.

преди 13 часа, _слънце_ написа:

Уау... леко, леко. Няма да коментирам коя рейка е от меган и кой радиатор от нисан, нито пък как аджеба дачиите са извадили 90 коня от 0,9 обем....

Само ще кажа, че ако искаш да си внесеш Лада Веста от Русия и Господ не може да те спре. A предишната модификация Веста, която е 100% Логан, си се продава в България.

Веста няма нищо общо с Логан. НИЩО. Нито са на една платформа, нито двигателя е еднакъв, нито скоростите. 

преди 13 часа, Silvering написа:

Аз Дъстер, дет да е под марката на Рено не съм виждал. А обиколих Европата.

В Русия е рено, ама там нямат Дачия хич. 

Също и Южна Америка

на 19.03.2019 г. в 16:49, ДиоиД написа:

Французите не могат да правят читав автомобил ....

На френските бангии единствено им се скапва немската електроника:beer:

Аве още по комунизма мечтаехме за западни автомобили.Ама понеже бяха изключително трудно достъпни,се радвахме на лади и москвичи.Сега когато можеш да си купиш за 500лв бмв,което движи,едвали някой ще иска да се качи на лада пак.

преди 4 часа, franchesko написа:

едвали някой ще иска да се качи на лада пак

:)

Вече казах .... аз бих ..... но да си оправят визията ..... ;) Чак толкова не мога да се напия, за да приема въпросната за красавица .... :beer: .... за другото - поддръжката и/или издръжката .... ще се справим .... хм .... и с електрониката и с механиката .... (нищо че са европейски .... ) .... :) щото всички резервни части се произвеждат в Китай .... а не всяко китайско производство е некачествено .... ;)

п.п. Не обичам "дръпнати очи" .... предпочитам "черни" изразителни и красиви .... :) 

Сегашната Веста първа генерация за цената си е супер, а за втора генерация ако такава излезе можем само да гадаем. Аз не харесвам 2 решение във последните години взети от АвтоВАЗ, 1-во че минаха на предно, 2-ро че до колкото знам най-мощния предлаган мотор е едва 1,8 литра. Трябва да пуснат и топова спортна серия над 3 литра и над 6 цилиндъра, обезателно на задно или 4х4. 

Видяхте ли Лада Нива 2-ра генерация? Наистина ме изненада по приятен начин:
https://www.facebook.com/watch/?v=1132792016872098

преди 7 часа, Soviet Soldier написа:

Сегашната Веста първа генерация за цената си е супер, а за втора генерация ако такава излезе можем само да гадаем. Аз не харесвам 2 решение във последните години взети от АвтоВАЗ, 1-во че минаха на предно, 2-ро че до колкото знам най-мощния предлаган мотор е едва 1,8 литра. Трябва да пуснат и топова спортна серия над 3 литра и над 6 цилиндъра, обезателно на задно или 4х4. 

Видяхте ли Лада Нива 2-ра генерация? Наистина ме изненада по приятен начин:
https://www.facebook.com/watch/?v=1132792016872098

За минаването на предно е виновен СССР, 80-те излиза закон според който (всички съветски автомобили от ново поколение трябва да са с предни задвижвани колела). А двигателят е 1.8 защото е Самаров, нямат пари да разработят нов. Лично аз смятам че блокът на Жигули е много по-добър, проблемът е главата, но пък е голям (95мм междуцилиндрово разстояние, самаровият е 89мм, подобно на много западни). 

Засега спортната версия е 1.8 145 к.с., но се говори че работят върху 1.4 турбо към 150к.с.

Малко офтопик - Знаете ли че Москвич са имали модел със задно, независимо окачване на четирите колела и двигател с по 4 клапана на цилиндър 1975г. Минали са тестове, направили са 3 прототипа и накврая "Миностерство на Автомобилната Промишленост" спира проекта и подарява Симка на инженерите от което се получава недоразумението Алеко което фалира завода. 

преди 1 час, Random41 написа:

За минаването на предно е виновен СССР, 80-те излиза закон според който (всички съветски автомобили от ново поколение трябва да са с предни задвижвани колела). А двигателят е 1.8 защото е Самаров, нямат пари да разработят нов. Лично аз смятам че блокът на Жигули е много по-добър, проблемът е главата, но пък е голям (95мм междуцилиндрово разстояние, самаровият е 89мм, подобно на много западни). 

Засега спортната версия е 1.8 145 к.с., но се говори че работят върху 1.4 турбо към 150к.с.

Малко офтопик - Знаете ли че Москвич са имали модел със задно, независимо окачване на четирите колела и двигател с по 4 клапана на цилиндър 1975г. Минали са тестове, направили са 3 прототипа и накврая "Миностерство на Автомобилната Промишленост" спира проекта и подарява Симка на инженерите от което се получава недоразумението Алеко което фалира завода. 

Това не е вярно за предното. Разработвани са в СССР до последно автомобили, както 4х4 така и с задно. И волги последните съветски модели, и руските след това са с задно.  За ГАЗ-3102, който стартира в производство през 80-те важи същото, класическа волга с задно на смяна на 24-ката. Една от последните съветски лимузини ЗИЛ-41072 от края на 80-те също са с задно. Като цяло повечето автомобили в СССР до края на съществуването му са били с задно. Кои серийни съветски автомобили са с предно, освен самарата и алекото? Аз лично не се сещам . . . и запорожците до последно се правеха с задно. Може би е имало някакъв конкурс за масов съветски автомобил с предно по онова време, но далеч не всички съветски автомобили произвеждани през 80-те са с предно на практика.

Има доста интересни съветски проекти, включително минивани разработвани в АЗЛК, които така и не виждат серийно производство, но тук не опира до пари, просто автопромът никога не е бил приоритет за СССР. Те винаги са взимали един доказал се западен автомобил, и са строили свой по негов образец, или директно както се случи в Фиат, италианците им построяват завод и се започва серийно производство на Фиат 124. Проектите в които СССР е инвестирал са в своята космическа програма, и бяха по онова време номер 1, както и във военни технологии. 

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Това не е вярно за предното. Разработвани са в СССР до последно автомобили, както 4х4 така и с задно. И волги последните съветски модели, и руските след това са с задно.  За ГАЗ-3102, който стартира в производство през 80-те важи същото, класическа волга с задно на смяна на 24-ката. Една от последните съветски лимузини ЗИЛ-41072 от края на 80-те също са с задно. Като цяло повечето автомобили в СССР до края на съществуването му са били с задно. Кои серийни съветски автомобили са с предно, освен самарата и алекото? Аз лично не се сещам . . . и запорожците до последно се правеха с задно. Може би е имало някакъв конкурс за масов съветски автомобил с предно по онова време, но далеч не всички съветски автомобили произвеждани през 80-те са с предно на практика.

Има доста интересни съветски проекти, включително минивани разработвани в АЗЛК, които така и не виждат серийно производство, но тук не опира до пари, просто автопромът никога не е бил приоритет за СССР. Те винаги са взимали един доказал се западен автомобил, и са строили свой по негов образец, или директно както се случи в Фиат, италианците им построяват завод и се започва серийно производство на Фиат 124. Проектите в които СССР е инвестирал са в своята космическа програма, и бяха по онова време номер 1, както и във военни технологии. 

Имат категории. 1 и 2 е трябвало да са с предно. Волга се пада в категория 3.

Заз не са имали нов модел след като е приет закона. Чак Таврия се пада след него и тя е с предно. Единственото което са взимали е дизайна(външният вид). А Фиат 124 и 2101 нямат почти нищо общо. Двигателя е най-голямата разлика. Другите са доработки. Ск. кутия която спира развитието на Нивата понеже се чупи ако се сложи на двигател над 90 коня е италианска. Задното окачване е подсилено, както и предното. 124 направо се е разпаднал на полигона, та и купето е подсилено. https://www.carthrottle.com/post/zdzerd3/

тц, мнооого грозна

тази искам да карам

maxresdefault.jpg

бе тез братушки само бежова боя ли имат

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.