Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискриминирате ли по религия!

Featured Replies

Много важен въпрос. А именно какво ви е отношението към хора, изповядващи различна /неразбираема за вас/ религия?

Например: ако сте християнин: как разбирате и се отнасяте към жените мюсулманки, които си забулват лицата? Мислите ли ги за по "низша класа" от вас или пък ги уважавате заради техните религиозни навици?!

Питам Ви, защото забелязвам, че често в училище децата християни обиждат и се подиграват на връстниците им от мюсулмански произход, което поне според мен е тревожно!

Редактирано от alex89_m (преглед на промените)

• Отговори 132
  • Прегледи 18,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• infinity1305
    infinity1305

Глупаво е да се дискриминира някой, само защото изповядва друго, защото е различен.За съжаление е неизбежно, поради неразбиране, незнание.

• ако човека е добронамерен и толерантен - не дискриминирам...Един от най-добрите ми приятели е мюсюлманин и като приятел няма грешка! Обаче мразя,като видя,че някой е с промит мозък заради религията си

• Никога. Какво значение как ще го наричаме, като всички се кланят на Всевишния.

Глупаво е да се дискриминира някой, само защото изповядва друго, защото е различен.За съжаление е неизбежно, поради неразбиране, незнание.

Хмммм колкото и да ми се ще да се изтъкна и да кажа, че съм изключително толерантна личност практиката показва друго....Да винаги имам едно наум за човек изповядващ различна религия от мен...Понякога несъзнателно мога да го обидя в незнанието си...както и да е...

За децата само ще кажа, че те принципно са жестоки и то не само към различните от тях....

За нисшата и висшата класа ще отбележа, че някой като се държи като муле и ти го приемеш като муле...Безволевите личности може да не са виновни за положението, в което се намират, а обстоятелствата са ги принудили..., но както казах в началото аз не съм изключително толерантна личност и гледам да стоя далеч от подобни екземпляри. Мисля, че взаимно не изпитваме нужда от обща комуникация по между си....нека те да си стоят на тяхната планета, а аз ще си стоя на моята...

По религия не,безразлична ми е.Виж по определени признаци на религията...

ако човека е добронамерен и толерантен - не дискриминирам...Един от най-добрите ми приятели е мюсюлманин и като приятел няма грешка! Обаче мразя,като видя,че някой е с промит мозък заради религията си, и се отнася с омраза и недоверие към "друговерците" . Дразня се също от изостаналите и първобитни нрави и обичаи на някои религии,където в 21 век можеш да бъдеш убит с камъни на улицата...

Чакай малко защо се захванахте пак с мюсолманите?Я се огледай и виж евангелистите,какво правят,на кого и как се кланят.Техните мозъци?Колко още такива има!

Не,просто дадох пример...Разбира се,че има още много отблъскващи примери за случаи,когато религията влияе зле на хората.Хайде да не променяме съществото на темата!

Във всяка религия има някакъв...недостатък.Има и фанатици.Не само при мюсулманите.Аз имам приятели мюсулмани, будисти, католици и православни, само евреи не познавам още.Винаги съм се опитвала да разграничавам нещата, и да съдя за човек по действията му, нрава му, без значение каква вяра изповядва.Също така съм се опитвала и да обяснявам, че трябва да се уважава правото на човек да избере сам своята религия, и спокойно мога да кажа, че сред приятелите ми-иноверци има хора, със сходни на моите разбирания.В крайна сметка Бог е един.Само невежеството може да доведе до дискриминация на хора, наричащи Го с друго име.Но за съжаление...това винаги ще го има.

Нямам нищо против всеки да си вярва в каквото и да било. Това си е негово право, въпреки че е тъпо да вярваш в някакви религиозни измишльотини. То и заради това се навъдиха какви ли не църкви, вери и секти.

Толерантен съм до момента в който решат да ми натрапват религията си и свързаните с нея тъпотии. От този момент в мое лице имат най-големия си враг.

И все пак е тъпо да не вярваш в себе си, а в някакви измислени божества и още по-измислени от самите човеци религиозни догми.

Нямам нищо против всеки да си вярва в каквото и да било. Това си е негово право, въпреки че е тъпо да вярваш в някакви религиозни измишльотини. То и заради това се навъдиха какви ли не църкви, вери и секти.

Толерантен съм до момента в който решат да ми натрапват религията си и свързаните с нея тъпотии. От този момент в мое лице имат най-големия си враг.

И все пак е тъпо да не вярваш в себе си, а в някакви измислени божества и още по-измислени от самите човеци религиозни догми.

Виж, за сектите си много прав.Ето тях май ги дискриминирам/с риск да си противореча на по-горния ми пост/.Но сектите не са религии, с изключение може би на мормоните, чиято власт вече е с размерите на религия.Много съм против сатанистите, например, и направо ги игнорирам.Но в крайна сметка, когато един възрастен е решил, че това е правилно за него, няма какво да се прави.Стига да не промиват мозъци на деца, които са още прекалено малки, за да могат да преценят.Сектите по принцип са опасни.

По религия определено не дискриминирам,но виж по етнос(гадно,но факт! :baby: ) имам доста задръжки....

Не съм имал достатъчно контакти с хора от друга религия, но с тези, с които съм имал си мисля, че не съм показал никаква дискриминация.

Да,дискриминирам!

И ще го правя,докато се срещам с фанатици от всякакъв вид,пол,раса и религия.

Не ми казвайте,че фанатизмът е явление,което е изолирано.Не е.Не говоря за ислямските фанатици-за тях говорихме доста пъти и в различни теми.

Днес например се срещнах с един последовател на "Свидетелите на Йехова".Искаше да му помогна да постъпи на работа.Бяхме съученици преди време.Тогава си беше нормален.Не го бях виждал от поне 10 години.Седнахме,пихме чай.В началото му обещах съдействието си.Тогава той започна речта си........

След като свърши,аз вече бях променил мнението си и го дискриминирах-няма да му съдействам.....

Не само това-ще разправям на всички какъв е станал.

И ето ти -дискриминация на религиозна основа........Пресен пример от днес слетобед. sad.gif

Ами...докато дискриминираме, ще получаваме същото отношение и ние...

Когато се запознавам с човек, никога не питам каква вяра изповядва.Ако стане въпрос, ако все пак заговорим, подхождам с интерес, за да чуя различна гледна точка, да науча нещо.Ако прекали, и реши да ме приобщава, тактично се оттеглям.По този начин, когато пътувам в мюсулмански страни например, където този вид дискриминация е доста изявена, аз се радвам на едно нормално отношение, и никой не ме заклеймява като различна.Един пресен пример и от мен-днес поседяхме в католическа катедрала с мои познати мюсулмани, и почетохме по този начин паметта на един загинал общ познат.Аз съм ортодокс. :baby:

Жалкото и иронията във всичките обяснения които някои дават е че ми приличат малко на политиката.Тоест видите ли ние сме толкова добри,не закачаме никого,не дискриминираме никого,но действията и фактите доказват точно обратното.Дори пред мен писалите са такива.Винаги ще има лицемерие,винаги ще има лъжи.Аз лично винаги съм бил безпристрастен,но когато вземат пред мен да показват дискриминация някои хора,е тогава и аз ставам дискриминиращ такива.Независимо на каква основа е,расова,етническа или друга.

Нали знаете какво пише във Библията- " По делата им ще ги познаете" Е аз по това съдя,не по думите .Думите са като вятъра,има ги,после изчезват.Да не говоря колко лесно се интерпретират.

Аз лично винаги съм бил безпристрастен,но когато вземат пред мен да показват дискриминация някои хора,е тогава и аз ставам дискриминиращ такива.

:) Аз пък веднага се сещам за една тема, в която безпристрастността и толерантността ти не лъснаха особено. Така че аз подкрепя думите ти - всеки говори за себе си "Аз не дискриминирам и съм безпристрастен", ама... ;)

Не бих дискриминирал човек заради религията му или по някаква друга причина. Или поне ще се опитам да не го правя. Защото ако си говорим честно - да избягаш от капана на предразсъдъците е не по-малко предизвикателство от това да се отървеш от зависимостта си от опиат. Хората страдащи от предразсъдъци са затворени в един омагьосан свят на псевдоистини, на една болна и гноясала гледна точка към света и живота и това обуславя тяхната "слупота". Трудно е човек да прогледне. Много трудно.

Според мен не трябва да дискриминираме по религия. Че с какво са виновни хората, че са се родили мюсулмани, будисти или други? Бих казала с нищо.. Аз познавам много хора, които са мюсулмани и досега не съм проявила дискриминация. Всичко, което хората правят, си зависи от тях. Така че, ако един е лош, не значи, че всички от тази религия са лоши. В крайна сметка мисля, че дискриминацията е на базата на някакъв личен сблъсък между двама хора и религията служи само за заблуда и прикриване на истинските причини.

Светът би бил много по-добър без дискриминация..

Редактирано от baby_muse (преглед на промените)

Всяко нещо което човека днес не разбира той дискриминира.Старая се да не го правя.Имам много приятели от най- различни раси и религии но не ми пречи да си пия сутрешното кафе с тях.Те са хора като всички нас нали?

Хмм, според мен това е една тема, което може да завърши пагубно както повечето свързани с религия или политика. НО ще се опитамда форумирам смислено мнение.

Първо аз се ОПИТВАМ да нямам предразсъдъци към расите, камо ли към религиите.

Расови предразъдъци е много трудно да нямаш, защото всеки пренаця конфликта на расова почва справка - пуснете си <<СКАТ>>.

На верска основа са не по-малки конфликти, но за мен е номрмално хората да си вярват в каквото си искат. Не мога да накарам някой който вярва на Пешо да почне да вярва и на Иван :))

Все пак религията си я избира сам човек, а расата - не. Расата иа нородността не мисля, че може да са лакмус по който да се определят някакви качества. Както родовата принадлежност според мен не са повод за гордост, защото аз да речем с нищо не съм допринесъл или избрал да се родя в България и на паспорта ми да пише българин.

Религията е по-друго - там също не може да мразиш някой. Все едно да мразиш някой, че не харесва шкембе чорба. изпитал съм подобно нещо на мой гръб. Най-елементарното нещо - да не ядеш месо срещаш хиляди подогравки и заяждания по твой адрес. Все пак не ми е пукало тогава, защото си го избрах сам, но си зиграждам представа какво им е на хората с различно мислене (религия). За това не може да се мрази никой

Аз се отнасям изключително толерантно към различните религии. Това е право на избор. Според мен няма религия, било то християнство, ислям, индуизъм, юдаизъм, будизъм, и всичко друго, което се сетите, която да проповядва насилие. Идеята на религията като цяло е да съдейства за възвишеност и съвършенство /трудно постижими цели/. Лошото е, когато една добра идея се опорочи и комерсиализира. Някои от нас не приемат исляма примерно, не защото е лоша религия само по себе си, а защото хората буквално си я преиначават и употребяват за постигането на не толкова свещени цели, по не особено праведен път. Думата "религия" произлиза от латинското RELIGIO, което означава уважение към светото или свещеното. По този повод се сещам за термина "джихат". Понятието е противоречиво откъдето и да го погледнеш. Думите "свещена" и "война" са взаимно изключващи се, поне според мен. И съм убедена, че няма религия и вяра, която да прокламира подобно безумие! Бъдете по-добри - в това е цялата истина! :)

Моите виждания са , че религията не трябва да е основа за някакви различия между хората.Никога не съм имал претехций да кажа "ти си жалък и тъп, защото си ...." Самият аз нямам особено отношение към религията и винаги съм се удивлявал , как е възможно понякога човек да стигна до фанатични крайности в името на какво? (Моля аудиторията да ме извини ) но в имеъо на нещо което е измислено да сплотява, но се ползва от някой, именно за обратните цели.За това я оставям (религията) на заден план, и съдя за човека пред мен, не по това каква религия изповядва, а по мисленето cool.gif

Хахах Shak ме подсети преди време за един разговор.

Разговора беше между мен и едно момиче, която беше няколко години по-малко от мен. Стана дума за турцият и как много ги мразела?!

- Е защо меразиш турците, не са ли и те равни с нас (и прочие от този род)?

Ами оказа се че преди време тя излизала с някаф пич, който не знаел, че бил турчин ?! :P И той не й казал. Казала й нейната леля. И то по много интересн начин й го е казала - ако се из*ука с него щяла да си предаде религията, вече нямало да бъде християнка и българка и там подобнни глупости. Е аз много се учудвам как може да има хора с толкова плоско мислене (за мен това е така, защото както много от вас ще се съгласят с един полов акт не можеш да си продадеш религията и рода, но както и да е).

Викам аз "ами той все едно няма да си продаде религията по този начин". Да ама и леля й и за това била помислила - те (турците) нароно правели така, защото искали да ни потурчат (помюсюлманчат.... знам ли какво да използвам) и подобен род глупости.

Още - според мен когато подобен род родителски намерси на верска и расова основа могат да бъдат причина за много беди и тревоги у даден човек - ето за това мразя религията и расите като начин на делене на хората

Разговора беше между мен и едно момиче, която беше няколко години по-малко от мен. Стана дума за турцият и как много ги мразела?!

Ами оказа се че преди време тя излизала с някаф пич, който не знаел, че бил турчин ?! :) И той не й казал. Казала й нейната леля. И то по много интересн начин й го е казала - ако се из*ука с него щяла да си предаде религията, вече нямало да бъде християнка и българка и там подобнни глупости. Е аз много се учудвам как може да има хора с толкова плоско мислене (за мен това е така, защото както много от вас ще се съгласят с един полов акт не можеш да си продадеш религията и рода, но както и да е).

Викам аз "ами той все едно няма да си продаде религията по този начин". Да ама и леля й и за това била помислила - те (турците) нароно правели така, защото искали да ни потурчат (помюсюлманчат.... знам ли какво да използвам) и подобен род глупости.

Още - според мен когато подобен род родителски намерси на верска и расова основа могат да бъдат причина за много беди и тревоги у даден човек - ето за това мразя религията и расите като начин на делене на хората

Eй на това,аз ну казвам промит мозък,чрез религията.Подобна тъпня до сега не бях чувал angry.gif

• Автор

Аз имам приятели, мюсулмани. Те са на такава възраст, че изобщо не им пука каква религия изповядват /т.е. дори и да бяха християни не биха се държали по-различно/, но все пак търпят обиди от техни връстници християни!

Ето това на мен не ми харесва! Според мен на днешния тийнейджър му е през оная работа каква религия изповядва. И обиди на такава основа му влияят зле на самочувствието. Това го кара да намразва своята религия, което не е правилно!

Редактирано от alex89_m (преглед на промените)

Ами оказа се че преди време тя излизала с някаф пич, който не знаел, че бил турчин ?! :) И той не й казал. Казала й нейната леля. И то по много интересн начин й го е казала - ако се из*ука с него щяла да си предаде религията, вече нямало да бъде християнка и българка и там подобнни глупости. Е аз много се учудвам как може да има хора с толкова плоско мислене (за мен това е така, защото както много от вас ще се съгласят с един полов акт не можеш да си продадеш религията и рода, но както и да е).

Леля й е била абсолютно права,сякаш малко факти има какви беди сме видяли от тях,ти защо не се върнеш назад във времето,като момиче,и да те изнасилят некви...,ааааа! angry.gif

По темата: Аз твърдо дискриминирам.Има си Библия,имало е пророци,показано ни е как трябва да се почита религията.Страшно съм против мюсюлманството.Вижте само фанатизираните им действия,вижте колко чиста омраза и злоба проповядва,вижте как живеят назад във времето!В Сирия жената е заключена,подава кошница с въже през прозореца на втория етаж,за да й сложат продукти вътре,и това й е животът!Ограничени са Links към sites,съдържащи всякаква информация за правата на човека.Вижте атентатите от 11 Септември.Осама казва "Те обичат живота,а ние-смъртта!Това е голямата разлика помежду ни."Другите религии са толкова плоско ограничени и консервативни...По отношение на турците ще цитирам едно турче,което каза "Нас ни учат да ви мразим!!!"Какво повече да ви кажа?!Именно от такива,които проповядват равенство и свобода за всички сме на този хал,има си гордост и достойнство!Не сте ли виждали как турци,цигани и други се фукат на пазара "ЕЙ,ама аз как й го вкар*х на една българка,ама така я...тъпата българка,чак кеф ми стана!"Вижте какво става в Либия,ето ви пример на мюсюлманското правосъдие-няма виновни,но нека им резнем главата за всеки случаи,защото може и да са виновни.В големи градовве всичко е страхотно и...една бесилка насред площада.Това нормално ли е?!Как можеш да се наричаш пратеник на Бога,и да раздаваш ей така правосъдие...Смешно е,скъпи приятели!В Индия,например,един махараджа убива около 800 тигъра,казват по ТВ,в резултат на което видът е застрашен.Ехаааа,и те такива хора ги уважават!Сатанизмът,например,вижте само какво представлява!Вижте всички протестантски секти,които гледат само да източат средства от доверчивите!Даже ги осмяха във "Fat Pizza",доколкото си спомням.При това положение,как няма да ги дискриминирам като жалки нищожества?!Имали си хората право на свободен избор.О.К.,какво означава това,че трябва да им се кланям ли?!Във всички подбни изрази се цели да се притъпи,да се промие мозъка на свободния човек.Избор имам и аз,и ще ги дискриминирам като вредни за другите паразити!!!

P.S Темата е чудесна,шапка свалям на онзи,който я е създал,и веднага му повишавам репутацията.Не желая гневни коментари спрямо мен,расистки обвинения и други такива,така и бихме се насочили встрани от темата,аз писах,тъй като форумът е за всички.Надявам се да не съм бил прекалено остър,но не мога да кажа на черното бяло,а казвам винаги истината такава,каквто я виждам.Поздрави на всички!

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Леля й е била абсолютно права,сякаш малко факти има какви беди сме видяли от тях,ти защо не се върнеш назад във времето,като момиче,и да те изнасилят некви...,ааааа! angry.gif

По темата: Аз твърдо дискриминирам.Има си Библия,имало е пророци,показано ни е как трябва да се почита религията.Страшно съм против мюсюлманството.Вижте само фанатизираните им действия,вижте колко чиста омраза и злоба проповядва,вижте как живеят назад във времето!В Сирия жената е заключена,подава кошница с въже през прозореца на втория етаж,за да й сложат продукти вътре,и това й е животът!Ограничени са Links към sites,съдържащи всякаква информация за правата на човека.Вижте атентатите от 11 Септември.Осама казва "Те обичат живота,а ние-смъртта!Това е голямата разлика помежду ни."Другите религии са толкова плоско ограничени и консервативни...По отношение на турците ще цитирам едно турче,което каза "Нас ни учат да ви мразим!!!"Какво повече да ви кажа?!Именно от такива,които проповядват равенство и свобода за всички сме на този хал,има си гордост и достойнство!Не сте ли виждали как турци,цигани и други се фукат на пазара "ЕЙ,ама аз как й го вкар*х на една българка,ама така я...тъпата българка,чак кеф ми стана!"Вижте какво става в Либия,ето ви пример на мюсюлманското правосъдие-няма виновни,но нека им резнем главата за всеки случаи,защото може и да са виновни.В големи градовве всичко е страхотно и...една бесилка насред площада.Това нормално ли е?!Как можеш да се наричаш пратеник на Бога,и да раздаваш ей така правосъдие...Смешно е,скъпи приятели!В Индия,например,един махараджа убива около 800 тигъра,казват по ТВ,в резултат на което видът е застрашен.Ехаааа,и те такива хора ги уважават!Сатанизмът,например,вижте само какво представлява!Вижте всички протестантски секти,които гледат само да източат средства от доверчивите!Даже ги осмяха във "Fat Pizza",доколкото си спомням.При това положение,как няма да ги дискриминирам като жалки нищожества?!Имали си хората право на свободен избор.О.К.,какво означава това,че трябва да им се кланям ли?!Във всички подбни изрази се цели да се притъпи,да се промие мозъка на свободния човек.Избор имам и аз,и ще ги дискриминирам като вредни за другите паразити!!!

P.S Темата е чудесна,шапка свалям на онзи,който я е създал,и веднага му повишавам репутацията.Не желая гневни коментари спрямо мен,расистки обвинения и други такива,така и бихме се насочили встрани от темата,аз писах,тъй като форумът е за всички.Надявам се да не съм бил прекалено остър,но не мога да кажа на черното бяло,а казвам винаги истината такава,каквто я виждам.Поздрави на всички!

Аз ти предлагам да не се връщаш назад в миналото, тук вече опираме до фанатизма.Живеем в друго време, опитай да се поставиш на негово място(млад,хубав,ОБИЧАН)и изведнъж някаква си която изпитва непоносимост към тази религия, ти тегли една дълга, и заради нея те зарязват.Как ще се почувстваш?Няма ли да се почувстваш обиден?Ето от къде тръгват конфликтите на расова основа , и това е проблем на Обществото , като цяло.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.