Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискриминирате ли по религия!

Featured Replies

kamelot, съгласна съм, но...хората напоследък навсякъде са войнствени и враждебни...просто едните се оправдават с религията си и я намесват, а другите-не, но другите и не са така зависими от религията си...

• Отговори 132
  • Прегледи 18,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• infinity1305
    infinity1305

Глупаво е да се дискриминира някой, само защото изповядва друго, защото е различен.За съжаление е неизбежно, поради неразбиране, незнание.

• ако човека е добронамерен и толерантен - не дискриминирам...Един от най-добрите ми приятели е мюсюлманин и като приятел няма грешка! Обаче мразя,като видя,че някой е с промит мозък заради религията си

• Никога. Какво значение как ще го наричаме, като всички се кланят на Всевишния.

kamelot, съгласна съм, но...хората напоследък навсякъде са войнствени и враждебни...просто едните се оправдават с религията си и я намесват, а другите-не, но другите и не са така зависими от религията си...

Така е, но дай ми само един пример, когато тероризмът е свързан с друга религия, освен с исляма. Западните терористични организации като ИРА и ЕТА са политически обусловени, никой не намесва религията там. Нека да забравим за момент за исляма и християнството...Защо нищо подобно, никакви призиви за свещена война, бомбени и самолетни атентати, не се случва в будистка или хиндуистка страна? Защо нито един религиозен лидер от тези религии не се почувства обиден, заплашен, преследван и съответно не призова стадото си да отвърне на заплахата по най-примитивния възможен начин? Парадоксално е, но оставам с впечатлението, че ислямът е във война с всички, с целия свят. Те не воюват срещу Запада или Америка само. Погледни атентатите в Кашмир, Шри Ланка, Филипините, Индонезия... Винаги са свързани по някакъв начин с мюсулманското население в тези райони.

Имам чувството, че мюсулманите си правят саами лоша услуга по този начин - да разширяват своето влияние и да се налагат чрез средновековни методи навсякъде, където е възможно. Мисля си, че религията (и тук включвам и християнството) е остаряла концепция като цяло и за съжаление повече разделя, отколкото обединява света.

Редактирано от kamelot (преглед на промените)

Така е, но дай ми само един пример, когато тероризмът е свързан с друга религия, освен с исляма. Западните терористични организации като ИРА и ЕТА са политически обусловени, никой не намесва религията там. Нека да забравим за момент за исляма и християнството...Защо нищо подобно, никакви призиви за свещена война, бомбени и самолетни атентати, не се случва в будистка или хиндуистка страна? Защо нито един религиозен лидер от тези религии не се почувства обиден, заплашен, преследван и съответно не призова стадото си да отвърне на заплахата по най-примитивния възможен начин? Парадоксално е, но оставам с впечатлението, че ислямът е във война с всички, с целия свят. Те не воюват срещу Запада или Америка само. Погледни атентатите в Кашмир, Шри Ланка, Филипините, Индонезия... Винаги са свързани по някакъв начин с мюсулманското население в тези райони.

Имам чувството, че мюсулманите си правят саами лоша услуга по този начин - да разширяват своето влияние и да се налагат чрез средновековни методи навсякъде, където е възможно. Мисля си, че религията (и тук включвам и християнството) е остаряла концепция като цяло и за съжаление повече разделя, отколкото обединява света.

Тук не защитавам исляма.

Не виждам разлика в това, което прави Буш например, и действията на терористите.Убиствата са едни и същи.Поради власт едните са политици, а другите-терористи.Единия вее знаме, другия-Коран.Нищо не оправдава нито едните, нито другите.

Или трябва да виним исляма?Не исляма-хората.Хората звереят...независимо каква религия изповядват...

Тук не защитавам исляма.

Не виждам разлика в това, което прави Буш например, и действията на терористите.Убиствата са едни и същи.Поради власт едните са политици, а другите-терористи.Единия вее знаме, другия-Коран.Нищо не оправдава нито едните, нито другите.

Или трябва да виним исляма?Не исляма-хората.Хората звереят...независимо каква религия изповядват...

Има нещо, което оправдава и едните и другите. Циничната истина е, че това е жаждата за живот! Има обаче и малка разлика - да са те стиснали за врата и да не можеш да си вземеш възду и да бъдеш като октопод, да стискаш за врата всички наколо, за да остане повече въздух за теб. Този, който се бори да отхлаби хватката около врата си, бих го оправдал хиляда пъти.

Ми не е трудно да се даде пример. Чувал ли си за сектата на тхугите в Индия - удушвачите последователи на култа към Кали. Ето ти един добър пример. Друг пример са кръстоносните походи - кажи ми с кого не бил във война християнския свят. Ще кажеш, че това е минало. Да ама е било. И докато се отричат ценностите на тези хора и най-вече като се заплашва живота им те ще се борят за да си ги върнат. Всеки се бори за оцеляване! На теб никой не е дошъл да ти налага нищо - още повече със средновековни методи! Те искат да си живеят в техния свят, а не в нашия. Само че някой не им дава мир и покой, и дразнителите и възбудителите на тези процеси не са мюсулманите. Има за какво да помисли човек и най-вече за това да прави разлика между вяра, религия и политика, защото това което виждаш е резултат на политически интриги, а не на религиозни подбуди!

• 3 седмици по-късно...

Никога.

Какво значение как ще го наричаме, като всички се кланят на Всевишния.

Никога.

Какво значение как ще го наричаме, като всички се кланят на Всевишния.

И според теб само това е разликата?Предвид,че ни е показано как трябва да се почита,и как се нарича Той?

• 17 години по-късно...
на 16.07.2006 г. в 22:34, WhiteHart написа:

ако човека е добронамерен и толерантен - не дискриминирам...Един от най-добрите ми приятели е мюсюлманин и като приятел няма грешка! Обаче мразя,като видя,че някой е с промит мозък заради религията си, и се отнася с омраза и недоверие към "друговерците" . Дразня се също от изостаналите и първобитни нрави и обичаи на някои религии,където в 21 век можеш да бъдеш убит с камъни на улицата...

А в ивицата Газа , кво стана ? Типичен случай на радикален фанатизъм.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.