Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискриминирате ли по религия!

Featured Replies

Ти сложи всички под общ знаменател...Не е така. Във всяко стадо си има мърша. Не можеш да наричаш всички мюсюлмани фанатици. Най-големият враг на човека е невежеството и глупостта,а не другите етноси и религии. Нека да не изпадаме в крайности,както една добре известна политическа сила,с един психопат начело...

• Отговори 132
  • Прегледи 19k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• infinity1305
    infinity1305

Глупаво е да се дискриминира някой, само защото изповядва друго, защото е различен.За съжаление е неизбежно, поради неразбиране, незнание.

• ако човека е добронамерен и толерантен - не дискриминирам...Един от най-добрите ми приятели е мюсюлманин и като приятел няма грешка! Обаче мразя,като видя,че някой е с промит мозък заради религията си

• Никога. Какво значение как ще го наричаме, като всички се кланят на Всевишния.

Темата е: "Дискриминирате ли по религия!" с удивителен знак. Това може да е направено случайно, но на мен ми хареса. Защо? Аз смятам, че всички дискриминираме другите по един или друг начин. Дали ще е религия, пол, цвят на кожата, език и т.н. Да, всички дискриминираме, когато разбиранията на другите противоречат с нашите собствени. Аз съм толерантна и за щастие все още не съм срещала човек с възгледи които бих осъдила. Опитвам се да разбера мотивите скрити зад действията на хората около мен дори да ми изглеждат сранни.

Хаха само това е достатъчно за отговор на Fixt00l.

Ти къде живееш братче на някои затънтен остроффф, който все още не е открит? А пък говори за интернет и тем подобни.

А до колкото по темата колкото и да се пише и говори дискриминация винаги ще има. С риск да суфлирам от някои user`s ще кажа че поне и аз се опитвам да не дискриминирам в повечето случаи успявам стига да имаш воля и желания стига толкова не искам да се задълбочавам, като Fixt00l той е казал достатачно ....

Благодарности на Morfey_A

Редактирано от YuceL (преглед на промените)

Ти сложи всички под общ знаменател...Не е така. Във всяко стадо си има мърша. Не можеш да наричаш всички мюсюлмани фанатици. Най-големият враг на човека е невежеството и глупостта,а не другите етноси и религии. Нека да не изпадаме в крайности,както една добре известна политическа сила,с един психопат начело...

Точно това не исках да нарека всички мюсюлмани фанатици. Точно обратното, само казах че понякога тази мърша за която говориш (във всички религий) се ползва за фанатични цели

Най-големият враг на човека е невежеството и глупостта,а не другите етноси и религии.

Абсолютно съгласен съм

Точно това не исках да нарека всички мюсюлмани фанатици. Точно обратното, само казах че понякога тази мърша за която говориш (във всички религий) се ползва за фанатични цели

Най-големият враг на човека е невежеството и глупостта,а не другите етноси и религии.

Абсолютно съгласен съм

Имах предвид не твоя пост,а този преди него... laugh.gif

"ЕЙ,ама аз как й го вкар*х на една българка,ама така я...тъпата българка,чак кеф ми стана!"

Хахах ами то това е типичен мухабет между юноши 14-18 годишна възраст, ако не и повече без значение от расата и верозиповеданието.

Ами християните също са фанатици. (вижте мненията ми в другите теми за религия)

А до това колко е полесна темата - ами то има 3 или 4 теми в този форум, които са сходни.

1. Вярвате или не

2. Докъде бихте стигнали заради религията

3. Дискриминирате ли според религията

4. ----------

Тфа са теми в които се повтаря едно и също - срещам еднакви потребители с еднакви мнения по въпроса. То аз затова написах едно мнение и го пуснах в 2 теми, щото е едно и също.

И едно ми хареса във мението на потребителя Fixt00l щото си каза мнеието без да го е страх от това, че целия форум ще скочи срещу него. Не че споделям мнението му :)

Редактирано от xsakex (преглед на промените)

Размислите на Fixt00l ме впечатлиха и ме накараха да се замисля.Май всичко,което той казва е истина и всички трябва да помислим дали не сме прекалено толерантни към поклонниците на исляма специално.Винаги съм уважавал хората,които изповядват някаква религия,най-малкото защото в повечето учения има много смисъл и доброта,а тя е така нужна на хората,особенно днес.Но,ако погледнете събитията по света и у нас ще се ужасите.Навсякъде исляма се стреми да пречи на хората и да се стреми към световно господство.По доста наши телевизии се появиха филми,които показаха лика на ислямистите у нас.Особенно впечатляващ е документалния филм на ТВ Скат.Изгледайте го и тогава говорете за толерантност.За тези,които ще ме обвиняват заявявам,че съм бил учител в район,където имах ученици с турско съмосъзнание и мога да ви кажа,че всички те и родителите им са много добри и трудолюбиви хора,но всички са единодушни,че са турци.Филма се казва Новото робство.

http://torrents.data.bg/details.php?id=39852&hit=1 :wors:

Според мен, факта че е създадена такава тема, означава вече наличие на дискриминация. Защо? Ами простичко - значи мислите за човека срещу вас, като за различен. А от усещането за различие до дискриминацията - пътя не е дълъг!

Опитаите се да не мислите за това какъв по произход е събеседника ви, в какво вярва, какво име носи ...

Вярно, някой може да ми опонира, че от незнание може да засегнем някои негови чувства и/или права.

Говоря за храна (свинско и ислям, знаете - не вървят заедно), подаръци (не подарявайте на японец нож)...

Има много условности, но когато покажете на човека отсереща, че е равен на вас, той сам ще ви каже (подскаже) какво би го направило щастлив/нещастен.

И не забравяйте: не всички араби са мюсулмани, в Етиопия има много православни християни, в Индия има 3 основни религии, не мислете яе всички японци са будисти, а и има еврей - християни. А нима няма българи изповядващи исляма?

Съдете за хората като за хора, а не като за представители на една или друга прослойка от обществото. Те ще станата такива, когато ги опознаете.

Ами за мен самата религия каквато и да е общо взето казано заблуда. По тази причина ми се струва, че всички такива неща, като забрадки и пр. са щуротии. Но не се впечталявам, че да имам някакво различно отношение към тях. Това си е тяхно право. А и в казарамта съм бил главно с мюсюлмани. Хора като нас са.

Аз съм православен и уважавам религията на отделния човек, на дадена общност и се отнасям с уважение към някои от ритуалите им.Това го казвам ,защото в живота ми ми се наложи да общувам с много хора с различни религиозни убеждения-мюсюлмани/ шиити и сунити/,православни, християни/копти,християни сириици,етиопции ,арменци,католици,протестанти ,евангелисти/ юдеи и будисти. Фанатиците , от всеки вид /религиозни ,расови и политически / са непонятна и опасна категория хора и техните действия водят до геноцид. Сега се сещам за фрапиращи случай на религиозен фанатизъм-насилственото ислямизиране,инквизицията,покръстването на индиянците, избиването на староверците в Русия и много други.

.

Аз съм православен и уважавам религията на отделния човек, на дадена общност и се отнасям с уважение към някои от ритуалите им.Това го казвам ,защото в живота ми ми се наложи да общувам с много хора с различни религиозни убеждения-мюсюлмани/ шиити и сунити/,православни, християни/копти,християни сириици,етиопции ,арменци,католици,протестанти ,евангелисти/ юдеи и будисти. Фанатиците , от всеки вид /религиозни ,расови и политически / са непонятна и опасна категория хора и техните действия водят до геноцид. Сега се сещам за фрапиращи случай на религиозен фанатизъм-насилственото ислямизиране,инквизицията,покръстването на индиянците, избиването на староверците в Русия и много други.

И аз това имам предвид, да бъдем толерантни към вярващия (независимо от религия) обаче фанатизма е друго, много опасно явление

Всеки само за мюсулманите говори, като дава пример за фанатизъм.Ами нашите мисионери?

Та те са стигали до крайности, и все още го правят.Но дори в мюсулманския свят не ги дискриминират.Да ви кажа-само им се смеят. :)

Ами инквизицията?-много правилно я спомена gak.

За съжаление, всеки вади изводи само от собствен опит, от лични наблюдения, а за България това са предимно хора, които са имали сблъсък с бг турците.Оттам и тази расова дискриминация.Аз се повтарям, но пак ще кажа, че е важна човечността, характера и личността на даден човек, а не каква вяра изповядва.

Всеки само за мюсулманите говори, като дава пример за фанатизъм.Ами нашите мисионери?

Та те са стигали до крайности, и все още го правят.Но дори в мюсулманския свят не ги дискриминират.Да ви кажа-само им се смеят. :)

Ами инквизицията?-много правилно я спомена gak.

За съжаление, всеки вади изводи само от собствен опит, от лични наблюдения, а за България това са предимно хора, които са имали сблъсък с бг турците.Оттам и тази расова дискриминация.Аз се повтарям, но пак ще кажа, че е важна човечността, характера и личността на даден човек, а не каква вяра изповядва.

Супер пример, как не се сетих , аз да пусна :)

Браво infinity1305 перфектна както винаги cool.gif

...Ами нашите мисионери?...

Ами в моята религиозна секта няма мисионери :) Ние не проповядваме нищо и не очакваме последователи. Просто сме атеисти cool.gif

Иначе, с останалото съм напълно съгласен :)

Ами в моята религиозна секта няма мисионери ;) Ние не проповядваме нищо и не очакваме последователи. Просто сме атеисти cool.gif

Иначе, с останалото съм напълно съгласен :)

Познавам атеист, който казва: "Познанието на различните религий води единствено до убеждението ми, че всичко това е една голяма глупост".

;)

Познавам атеист, който казва: "Познанието на различните религий води единствено до убеждението ми, че всичко това е една голяма глупост".

;)

Разбира се... най-голямата лъжа, използвана за манупулиране на хората :)

(чувствам как ще бъда пребит с камъни от вярващите тук)

Разбира се... най-голямата лъжа, използвана за манупулиране на хората :)

Това ме кара да се питам-има ли дискриминация спрямо атеисти ;);)

;)

Напълно съм съгласен с познатия ти атеист. Само не бих нарекъл религията "глупост", защото това би ме накарало да нарека вярващите "глупаци", а те не са!

Между другото, мисля че и атеизма би могъл да бъде разгледан като "религия" (все пак е вяра в нещо) cool.gif

Това ме кара да се питам-има ли дискриминация спрямо атеисти ;):)

Би могло да се каже, че има. След като може да има воинстващи атеисти, така може да има и дискриминация спрямо тях, нали :hush:

Разбира се... най-голямата лъжа, използвана за манупулиране на хората ;)

Точно така, подкрепям те .абсолютна маниполация

• Автор

Винаги ми е ставало интересно някой като каже някакъв си БЪЛГАРИН се е сбил с някакъв си МЮСУЛМАНИН. Интересно каква е тази съпоставка. Разбирам ХРИСТИЯНИН и МЮСУЛММАНИН. Да не би мюсулманите, които са израстнали, живеят, работят в името и за благото на България да не са БЪЛГАРИ. Някои хора не правят резлига м/у религия и национална принадлежност. Не ме разбирайте погрешно. Аз съм християнин, но ги защитавам, защото в България винаги има едно предубеждение към БЪЛГАРИТЕ от мюсулмански произход!

Правите ли разлика между атеист и агностик. разликата е, че атеиста не би трябвало да вярва на нищо и в нищо.

Аз по-скоро мога да се причисля към агмостиците - те прсото отричат съществуването на по-висша сила.

Но както и да е.

"предубеждение към БЪЛГАРИТЕ от мюсулмански произход!" Ами българи с христянски произход? Не може да се каже според мен, не е логически правилно (извинявам, се че намирам косури).

АМи един познат ми каза, че българо-мохамеданите (помаците) са много по-работливи и честни от т.нар. православни българи.

Той и баща му строили къща там и работниците работели много повече..единствено като имало празник някакъв си техен не можеш да го накараш да се помръдне.

Вие пък какво толкова рипнахте по мнението на fix00l (май така беше).

Ами на никой няма да му е приятно да го определят какъв е преди да е казал една дума. Нали не всички сме байганьовци? Фанатизираните последователи на ВСИЧКИ религии са склонни към насилие, така че това не може да бъде база на която да се основават разсъжденията.

@MR_DUDE - Браво за коментара бе! Ама май си объркал мястото!

2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

"Една птичка пролет не прави".

Според мен, факта че е създадена такава тема, означава вече наличие на дискриминация. Защо? Ами простичко - значи мислите за човека срещу вас, като за различен. А от усещането за различие до дискриминацията - пътя не е дълъг!

Опитаите се да не мислите за това какъв по произход е събеседника ви, в какво вярва, какво име носи ...

Вярно, някой може да ми опонира, че от незнание може да засегнем някои негови чувства и/или права.

Говоря за храна (свинско и ислям, знаете - не вървят заедно), подаръци (не подарявайте на японец нож)...

Има много условности, но когато покажете на човека отсереща, че е равен на вас, той сам ще ви каже (подскаже) какво би го направило щастлив/нещастен.

И не забравяйте: не всички араби са мюсулмани, в Етиопия има много православни християни, в Индия има 3 основни религии, не мислете яе всички японци са будисти, а и има еврей - християни. А нима няма българи изповядващи исляма?

Съдете за хората като за хора, а не като за представители на една или друга прослойка от обществото. Те ще станата такива, когато ги опознаете.

Типично клише от типа "не всички са еднакви".Разбирам те напълно,а сега бързам да задам следния въпрос "Има ли начин да опознаем всички?И Всички,които са били преди тях,или ще бъдат?"

Това ме кара да се питам-има ли дискриминация спрямо атеисти :P:love:
Прочети ТУК и може да видиш моя отговор на въпроса ти още преди да си го задала. Аз чета мисли :love:.
Разбира се... най-голямата лъжа, използвана за манупулиране на хората :love:

В повечето случай...може би 75% е манипулация но има и вярващи неподдаващи се на такава (зависи какво разбираш под манипулация)

Напълно съм съгласен с познатия ти атеист. Само не бих нарекъл религията "глупост", защото това би ме накарало да нарека вярващите "глупаци", а те не са!

Между другото, мисля че и атеизма би могъл да бъде разгледан като "религия" (все пак е вяра в нещо) cool.gif

Би могло да се каже, че има. След като може да има воинстващи атеисти, така може да има и дискриминация спрямо тях, нали :love:

Атеист е човек невярваш в нищо, и според мен не може да бъде дискриминиран, поне на верска основа

Правите ли разлика между атеист и агностик. разликата е, че атеиста не би трябвало да вярва на нищо и в нищо.

Аз по-скоро мога да се причисля към агмостиците - те прсото отричат съществуването на по-висша сила.

Но както и да е.

"предубеждение към БЪЛГАРИТЕ от мюсулмански произход!" Ами българи с христянски произход? Не може да се каже според мен, не е логически правилно (извинявам, се че намирам косури).

АМи един познат ми каза, че българо-мохамеданите (помаците) са много по-работливи и честни от т.нар. православни българи.

Той и баща му строили къща там и работниците работели много повече..единствено като имало празник някакъв си техен не можеш да го накараш да се помръдне.

Вие пък какво толкова рипнахте по мнението на fix00l (май така беше).

Ами на никой няма да му е приятно да го определят какъв е преди да е казал една дума. Нали не всички сме байганьовци? Фанатизираните последователи на ВСИЧКИ религии са склонни към насилие, така че това не може да бъде база на която да се основават разсъжденията.

@MR_DUDE - Браво за коментара бе! Ама май си объркал мястото!

За гностицизма и атеизма си прав,за това че помаците работят повече също (но това може да се поправи) но не само те , като имат празник не можеш да ги накараш да се помръднат.

Лично мое мнение е че не трябва да има изказвания, като това на fixt00l създават предпоставки точно за расова дискриминация

Редактирано от Shak (преглед на промените)

Как да не може дас се дискриминира атеиста?

Ами някой може да каже "ааа ти си атеист, не вярваш в нищо, аз не мога да ти вярвам" Имаше едно мнение, че ако няма религия ще се избием един друг едва ли не. Е по този начин може да се сидрекиминира.

Абе то ако в компания на цецекари си фен на левски ще те дискриминират, вие за религии говорите, че не можело.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.