Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със звука на тв JVC

Препоръчан отговор

Здравейте! Вчера излязох с идеята за покупка на тв Arielli от Техмарт, а се прибрах с JVC от Технополис за 360лв. Телевизора работи изненадващо добре, но... (както винаги има и ..но..) звука му е ужасен - неясен и гъгнещ. Следобяд смятам да отида до магазина, но нямам идея как да постъпя и за какво да претендирам - ремонт, замяна или покупка на друг модел? Според съпругата ми - бройката е дефектна, но аз си мисля, че не е изключено турците от Вестел да са сложили некачествен чип в модела. Вашите идеи и мнения?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да си слушал преди да платиш. Марка и модел? И защо реши че е турски, а не китайски? Купуваш най-евтиното, какво очакваш? Източник на сигнал? Тук врачки няма. При всички обстоятелства тези малки говорителчета в пластмаса няма да ти докарат звук дори на кинескопен телевизор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно вярно - да съм слушал. Източника на сигнала е цифрова ефирна тв, но проблема го има и при гледане на клипове в YouTube. Модела е LT-32VF52M. Телевизора се ползва върху хладилника в кухнята.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам JVC се правят от Vestel, а за този модел официално дори и сайт няма. Пробвай го с външни колонки/слушалки на първо време дали пак ще прави така. Виж и из настройките за звука какви опции има и ги пробвай.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко пробвах. Има много настройки за звука, които работят. Пуснах звук през блутут колонка - звучи идеално. Проблема е, че звука на самия телевизор е не толкова с ниско качество, а е гъгнещ. Току що пуснах от флашка мр3 - 320kbps и филм в mkv  формат - същата работа - гъгнещо-пращящ звук.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как да се постъпи е въпроса - да им го нося и да им го оставям за ремонт ли или да ги помоля да ми пуснат друга бройка и ако при нея всичко е наред със звука да питам дали може да ми го сменят? Щото ако се окаже, че и на трета бройка от модела звука е същия - какво ще му ремонтират тогава? Да си връщат некачествената партида в Турция.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искай да тестват на друга бройка от същия модел, като отидеш в магазина, за да сравните да не би толкова да са му възможностите. Ако си го купил вчера и няма много следи от употреба, нищо не им пречи да го заменят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, human1970 написа:

Всичко пробвах. Има много настройки за звука, които работят.

Които работят?Много от тях могат да влошат повече повече звученето,от колкото да го оправят.Започни да ги спираш или променяш една по една,докато се получи желаният от теб звук.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми е чудно какво ще му ремонтират на чисто нов телевизор. То някак не е коректно към клиента. Ако е дефектна бройката - да ми я подменят или да ми дадат оборотен докато я поправят. Ако е дефектен модела или партидата - тогава кво правим?

преди 21 минути, Димитър 59 написа:

Които работят?Много от тях могат да влошат повече повече звученето,от колкото да го оправят.Започни да ги спираш или променяш една по една,докато се получи желаният от теб звук.

Да, това е ясно, че някои влошават. Въпроса е, че работят. Всички варианти съм изпробвал. В момента всичко съм изключил, макар че ако не гъгнеше звука - тези настройки и допълнителни функции за звука биха се ползвали и биха дали доста по-комфортен и приятен звук според случая.

Сега гледам и другите им модели и марки. То и този ви е голям за мястото в кухнята, но държа да е със работеща смарт функция. То не е проблем (ако се съгласят) да купя и друг "по-марков" и скъп модел, но имам един такъв Филипс 6та серия в спалнята - направо не ми се говори.

преди 26 минути, Raze написа:

Искай да тестват на друга бройка от същия модел, като отидеш в магазина, за да сравните да не би толкова да са му възможностите. Ако си го купил вчера и няма много следи от употреба, нищо не им пречи да го заменят.

Мен също ме притеснява, че толкова са му възможностите вследствие некачествен чип, но ако е така и се окаже, че и друга бройка от модела вади същия звук - тогава какво да правя? Още повече, че не ми е много ясно как ще чуя качеството на звука в магазина, където е шумно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, то ясно, че верния отговор е - да беше взел Сони за 1000лв. но ми се струва, че не си заслужава за в кухнята.

Според мен става въпрос за фабричен дефект на модела или дефект на самата бройка. Не виждам в случая да е налице някаква повреда, възникнала в последствие в рамките на гаранционния срок. По тази причина не виждам как продавача (търговеца) ще привежда стоката в нормален вид с помощта на ремонт в сервиз.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Връщаш го в магазина с гаранцията.Те,от своя страна,ще го пратят в сервиза.Ще ти дадат 30 дневен срок,в който да го от ремонтират.Когато те повикат да си го вземеш,тестваш,и ако не си доволен се повтаря процедурата.И вече на третата рекламация,можеш да предявиш смяна на продукта или възстановяване на сумата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, human1970 написа:

Още повече, че не ми е много ясно как ще чуя качеството на звука в магазина, където е шумно.

То и в кухнята е шумно, как чуваш тогава че не ти харесва , а ?
Няма как някой от нас да чуе как звучи твоята бройка.
Може боб да хвърляме, ама ...
През 1999г. купих един малък Грундиг можещ да работи и на 12 волта в колата.
Еми на това боклуче му извадих високоговорителчето и му направих специална кутия за него, с размерите на телевизора и я сложих под него. Даже му бях направил като пресечена пирамида в края на която го бях монтирал, а не да е на права стена на кутията. Целта беше да насочва силата на звука към мен, а не да се разпилява встрани. Тая кутия май още е жива, а Грундика отдавна е умрял. С нея беше поносим звука.
Та , ако разпоиш двата кабела към високоговорителчето и пратиш сигнала към друго външно със същия импеданс или по-голямо число от него и ако тогава звукът не е лош, значи самата конструкция на пласмасовата кутия не е наред и вибрира прекалено нещо там и става ужас, както беше с Грундика ми.

Тия боклуци телевизорите се пробват и не само за звука, ами и за картинката. В магазина се пробват, задължително !

п.п.
а марката на твоя телевизор е наела инженери да го направят уж да е качествено, ама са го направили както и да е, на инженери вяра да нямаш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, shaolin73 написа:

Да беше взел Arielli.Имам един познат много е доволен.Макар че е неизвестна марка.

Информативно отговарям на поста Ви. 

" Arielli" е търговска марка за продажба на телевизори и друга техника, а не производител.  Наскоро ремонтирах два такива 42 инчови, на които беше подадено напрежение от около 380 волта( в блока където живеят и двамата клиенти е работил някакъв елтехник който е направил белята от главното табло) И двата модела бяха с един и същ дефект, лесно поправим в случая - импулсно захранване, смяна на изтеклия електролитен кондензатор и греца, Електрониката вътре изцяло беше на Самсунг а и в менюто най отдолу си пишеше че това е Самсунг, старата версия 5. На жена ми е отново Ариели, само че 32 инча купен от "Зора" преди повече от 3 години, без никакъв проблем до сега. Версията е същата. Скоро имаше точно такава тема и ме свари когато правех ремонта. Публикувал съм и снимка на това, което съм написал, но не си спомням темата от коя дата е.

Още веднаж - това беше информативна информация, а не препоръка за модел телевизор.

"на инженери вяра да нямаш"

В никакъв случай "белгиче". Никой не трябва да вярва на инженерите.  То нали такива като теб дръвници ги проектират и произвеждат, а не инженери.  Само на българско "белгийче" вряло и кипяло по белгийските паркове може да се вярва. Ти дали умееш клечка за задника си да одялаш, твърде е съмнително!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, bojoviki написа:

Връщаш го в магазина с гаранцията.Те,от своя страна,ще го пратят в сервиза.Ще ти дадат 30 дневен срок,в който да го от ремонтират.Когато те повикат да си го вземеш,тестваш,и ако не си доволен се повтаря процедурата.И вече на третата рекламация,можеш да предявиш смяна на продукта или възстановяване на сумата.

След малко отивам в Технополис. Доколкото чета в цитираната от тях законова база - би следвало да ми предложат да избера м/у ремонт и замяна с нова. Е, то дай Боже да се окаже дефектна самата бройка. Та като гледам Зора, ТП, ТМ и Техмарт (това е в Бургас) - не виждам какво бих могъл да избера. В самия Технополис евентуално Тошиба или Шарп. Ще пиша за развръзката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, Белгиеца написа:

То и в кухнята е шумно, как чуваш тогава че не ти харесва , а ?
Няма как някой от нас да чуе как звучи твоята бройка.
Може боб да хвърляме, ама ...
През 1999г. купих един малък Грундиг можещ да работи и на 12 волта в колата.
Еми на това боклуче му извадих високоговорителчето и му направих специална кутия за него, с размерите на телевизора и я сложих под него. Даже му бях направил като пресечена пирамида в края на която го бях монтирал, а не да е на права стена на кутията. Целта беше да насочва силата на звука към мен, а не да се разпилява встрани. Тая кутия май още е жива, а Грундика отдавна е умрял. С нея беше поносим звука.
Та , ако разпоиш двата кабела към високоговорителчето и пратиш сигнала към друго външно със същия импеданс или по-голямо число от него и ако тогава звукът не е лош, значи самата конструкция на пласмасовата кутия не е наред и вибрира прекалено нещо там и става ужас, както беше с Грундика ми.

Тия боклуци телевизорите се пробват и не само за звука, ами и за картинката. В магазина се пробват, задължително !

п.п.
а марката на твоя телевизор е наела инженери да го направят уж да е качествено, ама са го направили както и да е, на инженери вяра да нямаш

На инженери вера да нема, ама на тебе да има. Кузов, ти чуваш ли се какви ги бръщолевиш? У наше село на твоя "майсторлък" викаме циганска работа. Нормално да е батисал телевизора след като си правил такива бъзикнии с него. Ако толкова си искал да ти вади саунд това телевизорче, то по-добре да му беше вързал една стереоуредба на аудио входа. Нямаше да е чак такава простотия, каквато ти си правил. На смея да си представям как по-точно е изглеждала и функционирала тази "тонколона", която описваш толкова въодушевено.

Авторе, не слушай този палячо, защото ако се водиш по неговия акъл, доникъде няма да я докараш. Надявам се, че си достатъчно разумен, за да не приемеш такъв съвет (доколкото може да се нарече така). Казах ти вече - имаш гаранция, водиш го в магазина и там решавате как да действате - да ти го ремонтират ли, или направо нов да ти дадат. За предпочитане е второто, но както дойде.

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, Деянчо написа:

На инженери вера да нема,...

На смея да си представям как по-точно е изглеждала и функционирала тази "тонколона", която описваш толкова въодушевено.

Ето така изглежда с прахта по нея и без платното което имаше преди

e8279cfa381a.jpg 

Ама от тукашните инженери никой не може да се похвали с такова решение на проблем създаден от лош инженерен дизайн.
Да сте виждали някъде подобно нещо ?
Е, не сте, щото сте повече по търговската част, да му се пробута на клиента боклук и да си го троши от главата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Ето така изглежда с прахта по нея и без платното което имаше преди

e8279cfa381a.jpg 

Брех, като хорна си го издокарал. Поне да му беше теглил една боя да не е такъв курник и да не бият на очи тези дъски дето си ковал. Шашав човек без работа и с много свободно време за глупости, що е то?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ходихме, пробвахме друга бройка - почти същата работа. Досега гледахме да изберем нещо друго. Телефункен, Шарп и JVC ги сглабя фирма Вестел Турция. И на 3те марки монтират едни и същи говорителчета и звука е кофти. В крайна сметка жена ми нищо не си хареса, което и да е с подходяща платформа за поставяне на хладилник широк 550мм. До 7 дни ще ми върнат парите по с/са, понеже го платих вчера с картата. Ще се търси нещо подходящо, но и аз вече не знам какво.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 57 минути, human1970 написа:

Ходихме, пробвахме друга бройка - почти същата работа. Досега гледахме да изберем нещо друго. Телефункен, Шарп и JVC ги сглабя фирма Вестел Турция. И на 3те марки монтират едни и същи говорителчета и звука е кофти. В крайна сметка жена ми нищо не си хареса, което и да е с подходяща платформа за поставяне на хладилник широк 550мм. До 7 дни ще ми върнат парите по с/са, понеже го платих вчера с картата. Ще се търси нещо подходящо, но и аз вече не знам какво.

Слава на Бога, че са се съгласили с парите. Поогледай по вече модели и след това сподели тук  за още информация. Никога не е излишно при такава покупка, макар и евтина. Аз ти пожелавам успех. Имай предвид, че всичките ще са вече стари модели, на които магазините им търсят собственици. Лично не мога да ти препоръчам от тези модели заради ниската им цена и прекалено старата електроника в тях. Повярвай ми, че всичко в този ценови клас е доста старо като производство, ако ще на него да пише NASA. Наблегни на някой Самсунг 32 инча поне.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...