Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да се предпазим от магии и проклятия!

Препоръчан отговор

Множество народни практики и начини за защита са били забравени през годините на научния материализъм и се налага, отново да си припомним това, което някога е било общоизвестно. В наши дни само старите баби помнят тези знания, докато псевдо магьосници и врачки активно се възползват от това. Започвайки с думите: “Да, хъм да, виждам, че зъл човек те е проклел! Мога да ти помогна и да премахна магията ако ми дадеш кичур коса … от него ще науча всичко … Дай и някоя пара.” - попадате във водовъртеж от измислени техники и ритуали, които с нищо не ви помагат. Остава обаче въпросът дали не вредят. Така или иначе, подобна среща с недотам честна и квалифицирана врачка може да ви споходи и вас. Това се случва дори и на улицата. За това се пазете и отбягвайте подобни контакти. Ако все пак не успеете да се измъкнете, внимавайте да не попаднете под хипноза. Дръжте ръце в джобовете си и не позволявайте да ви докоснат. Не гледайте право в очите, а някъде между веждите. В никакъв случай не започвайте разговор, макар че понякога помага споменаването на собствената ви баба-магьосница или произнасянето на старинни вълшебни думи - “тер-му-ле” и “тор-ну-лес”. Ако все пак не сте успяли да се отървете е необходимо да се избавите от негативните последствия след подобна среща. Веднага щом се приберете изперете дрехите, с които сте били облечени, с хладка вода. Вземете толкова студен душ, колкото можете да търпите и поставете всички бижута и украшения, носени в този ден, в съд със студена вода за няколко часа. С всички лични вещи, които са били докоснати от лъжливата врачка, постъпете по същия начин. В случаите, когато става въпрос за снимки или други предмети, които не може и не бива да се мокрят, поставете ги за няколко дена с лицевата страна към гърба на огледало или зад икона. Най-накрая се отървете от всички дреболии в джобовете си, като внимавате да не ги докосвате с голи ръце. Ето някои други позабравени техники за предпазване от проклятия и магии 1. Мийте пода само когато всички са си в къщи, в противен случай може да “измиете следите” на домашните си. 2. Не поставяйте ножовете и вилиците с острата част нагоре,защото ще си навлечете злоба. 3. Никога не поставяйте хляба с долната част нагоре - това е равносилно на пожелание за смърт. 4. Ако изпуснете нож, вилица или лъжица от масата, почукайте три пъти с дръжката по масата (без да говорите). Така ще се предпазите от нежелани гости. 5. Когато подстригвате косата си, ноктите или паднал зъб, не ги изхвърляйте където ви попадне, иначе могат да се използват за направата на магия върху вас. Да ги изхвърлите през прозореца е на болест. Да ги изгорите (тук има две мнения) - според учителя Петър Дънов е за препоръчване, а според други источници води до заболяване. 6. Не раздавайте свои снимки на всекиго, не ги оставяйте на леснодостъпно за всеки място и внимавайте, когато давате свои документи със снимка - чрез тях, върху вас може да се упражни всякакво въздействие. Същото се отнася за специални за вас дати и особенно рожденни, любими лични вещи, имена и прякори. Бъдете особенно внимателни към дълго притежаваните часовници (дори и неработещите), тъй като между тях и собственика им се установява специфична връзка. Тя е толкова силна, че има регистрирани множество случаи, при които работещи часовници са спирали след кончината на своя собственик. 7. Свърши ли ви солта вкъщи - ще ви споходи бедност. 8. Никога не оставяйте върху покойник халката, закопчани колиета, завързани възли - това води до появата на привидения. 9. Ако ви се наложи да се върнете обратно, след като сте тръгнали на някъде, поздравете се на глас в огледалото (ако няма никой друг). 10. Ако черна котка ви мине път, това е предупреждение. Не самата котка ви навлича неприятности, тя само ви предупреждава. 11. Ако видите жена с празно ведро - и работата ви е празна. 12. Ако намерите пари, похарчете ги бързо и имайте предвид, че “от където дошли, там отишли”. 13. Не дарявайте и не приемайте подарък без символичен “откуп” носна кърпа и ръкавици (на раздяла), часовник (на мъка), остри предмети (водят до караници и скандали с последствия). 14. Ако старнни неща стават в дома ви или просто нещо ви тревожи, огледайте добре всички врати, прозорци, черчевета и рамки за забодени кърфички, влакна, конци, топченца и други дребни предмети. Откриете ли нещо изхвърлете го, после направете основни почистване в дома си. В много случаи това е “първата помощ”, от която се нуждаете. Е, това съвсем не е всичко от старите бабини суеверия, но запомнете, че дори и да нямат смисъл, поне не вредят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 332
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Според мен най-добрият начин да се предпазиш е да вярваш в себе си и своите възможности и да не позволяваш такива неща да ти пълнят главата.... :baby:

Лично мнение... Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересно. По-голяма част от нещата са ми известни, знам и още, но не мисля, че на някого ще му се занимава с такива неща. Както каза claopatra - вярвайте в себе си и в собствените си възможности. Но никога не се опитвайте да предизвикате съдбата, защото колкото човек може да я управлява, толкова по-безсилен е срещу нея :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 години по-късно...

Някой може ли да помогне.

Чудя се от доста време има ли нещо,което да нося със или някъде да стои покрай мен,нещо,което да носи късмет.Гони ме някакъв страшен малшанс,лош късмет,мисля че лош късмет е точната дума.Това не е от скоро.Квото и да правя винаги все нещо се прецаква,колкото и да се старая....абе пълна липса на късмет и то в начинанията дето са ми мн важни.В личен план същата история...нещо лошо усещам покрай мен,нещо не се получават нещата - имам търпение,сериозен съм,но голяма част от важните ми неща се объркват Публикувано изображение

Дайте някакви идеи,засега нямам нищо предвид,ровя се из нет-а,когато имам време ест,надявам се да намеря някакво решение,щото мн некомфортно се чувствам Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Множество народни практики и начини за защита са били забравени през годините на научния материализъм и се налага, отново да си припомним това, което някога е било общоизвестно. В наши дни само старите баби помнят тези знания, докато псевдо магьосници и врачки активно се възползват от това. Започвайки с думите: “Да, хъм да, виждам, че зъл човек те е проклел! Мога да ти помогна и да премахна магията ако ми дадеш кичур коса … от него ще науча всичко … Дай и някоя пара.” - попадате във водовъртеж от измислени техники и ритуали, които с нищо не ви помагат. Остава обаче въпросът дали не вредят.

Така или иначе, подобна среща с недотам честна и квалифицирана врачка може да ви споходи и вас. Това се случва дори и на улицата. За това се пазете и отбягвайте подобни контакти. Ако все пак не успеете да се измъкнете, внимавайте да не попаднете под хипноза. Дръжте ръце в джобовете си и не позволявайте да ви докоснат. Не гледайте право в очите, а някъде между веждите. В никакъв случай не започвайте разговор, макар че понякога помага споменаването на собствената ви баба-магьосница или произнасянето на старинни вълшебни думи - “тер-му-ле” и “тор-ну-лес”. Ако все пак не сте успяли да се отървете е необходимо да се избавите от негативните последствия след подобна среща.

Веднага щом се приберете изперете дрехите, с които сте били облечени, с хладка вода. Вземете толкова студен душ, колкото можете да търпите и поставете всички бижута и украшения, носени в този ден, в съд със студена вода за няколко часа. С всички лични вещи, които са били докоснати от лъжливата врачка, постъпете по същия начин. В случаите, когато става въпрос за снимки или други предмети, които не може и не бива да се мокрят, поставете ги за няколко дена с лицевата страна към гърба на огледало или зад икона. Най-накрая се отървете от всички дреболии в джобовете си, като внимавате да не ги докосвате с голи ръце.

Ето някои други позабравени техники за предпазване от проклятия и магии

1. Мийте пода само когато всички са си в къщи, в противен случай може да “измиете следите” на домашните си.

2. Не поставяйте ножовете и вилиците с острата част нагоре,защото ще си навлечете злоба.

3. Никога не поставяйте хляба с долната част нагоре - това е равносилно на пожелание за смърт.

4. Ако изпуснете нож, вилица или лъжица от масата, почукайте три пъти с дръжката по масата (без да говорите). Така ще се предпазите от нежелани гости.

5. Когато подстригвате косата си, ноктите или паднал зъб, не ги изхвърляйте където ви попадне, иначе могат да се използват за направата на магия върху вас. Да ги изхвърлите през прозореца е на болест. Да ги изгорите (тук има две мнения) - според учителя Петър Дънов е за препоръчване, а според други источници води до заболяване.

6. Не раздавайте свои снимки на всекиго, не ги оставяйте на леснодостъпно за всеки място и внимавайте, когато давате свои документи със снимка - чрез тях, върху вас може да се упражни всякакво въздействие. Същото се отнася за специални за вас дати и особенно рожденни, любими лични вещи, имена и прякори. Бъдете особенно внимателни към дълго притежаваните часовници (дори и неработещите), тъй като между тях и собственика им се установява специфична връзка. Тя е толкова силна, че има регистрирани множество случаи, при които работещи часовници са спирали след кончината на своя собственик.

7. Свърши ли ви солта вкъщи - ще ви споходи бедност.

8. Никога не оставяйте върху покойник халката, закопчани колиета, завързани възли - това води до появата на привидения.

9. Ако ви се наложи да се върнете обратно, след като сте тръгнали на някъде, поздравете се на глас в огледалото (ако няма никой друг).

10. Ако черна котка ви мине път, това е предупреждение. Не самата котка ви навлича неприятности, тя само ви предупреждава.

11. Ако видите жена с празно ведро - и работата ви е празна.

12. Ако намерите пари, похарчете ги бързо и имайте предвид, че “от където дошли, там отишли”.

13. Не дарявайте и не приемайте подарък без символичен “откуп” носна кърпа и ръкавици (на раздяла), часовник (на мъка), остри предмети (водят до караници и скандали с последствия).

14. Ако старнни неща стават в дома ви или просто нещо ви тревожи, огледайте добре всички врати, прозорци, черчевета и рамки за забодени кърфички, влакна, конци, топченца и други дребни предмети. Откриете ли нещо изхвърлете го, после направете основни почистване в дома си. В много случаи това е “първата помощ”, от която се нуждаете.

Е, това съвсем не е всичко от старите бабини суеверия, но запомнете, че дори и да нямат смисъл, поне не вредят.

Ако те е страх от тези неща, ти не си християнин, а не си ли вярващ, не ми пиши а замълчи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Казват че Киприановата молитва помагала опитай с нея. Поздрави!

Наистина,, вярваш ли в този молитва....Аз съм ЗА, мнението на cleopatra. А и все пак живеем в двадесет и първи век...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Казват че Киприановата молитва помагала опитай с нея. Поздрави!

Често ходя да ми четат Киприановата молитва,наистина е добре ако го направиш,Ruud`van,все пак тя е срещу уроки,зли сили,магии и т.н.Религията не е суеверие,така че не виждам нищо лошо в това.Аз си нося за късмет едно амулетче(не съм сигурна дали точно така се казва),от църквата.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи ако някой се нуждае нека да провери въпреки че живеем в 21 век :speak:. Човека пита и аз казах това което знам нищо повече :beer:. Поздрави!

Ти не го знаеш. Ти си го чула.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може и така де е кой знае :P. От опит глава не боли казват хората. ;)

Аз много тегля от уроки-боли ме глава и не мога да спя.Но днес четох, че сребърните украшения помагат.Носи си едно пръстенче,но да не е халка,ако не си женен.

Аз въпреки,че нося злато ще си нося и нещо сребърно.Помага и черна гривна.

Против магии се носи скилидка чесън в чантичката или портмонето.Червен портфейл носи пари.Казвай си една кратка молитва по 18 пъти на ден ,ако нямаш време минимум 3 пъти, или 6,или 9.Предпазва от беди.Изобщо вярвай силно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е много хубаво което си написал/а и мен много ме урочасват, но пък си има едно такова хубавко народно баене и като ти пребаят минава без майтап. ПРОВЕРЕНО! Аз го знам как става но няма да го напиша защото ме е срам :P;)

Странно е наистина как баенето на бабите понякога помага. И аз съм била свидетел как пищящи бебета се успокояват... Още по-странно е онова, което бабите нашепват, докато баят - думите им са абсолютни цинизми и... странни заръки и пожелания и нямат общо с молитви или вяра, или Бог... а винаги съм мислила, че баенето е божа работа, щом е помощ )))))

Как да се предпазим от магии и проклятия!

- с чиста мисъл и игнориране на "магии и проклятия" )))
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Странно е наистина как баенето на бабите понякога помага. И аз съм била свидетел как пищящи бебета се успокояват... Още по-странно е онова, което бабите нашепват, докато баят - думите им са абсолютни цинизми и... странни заръки и пожелания и нямат общо с молитви или вяра, или Бог... а винаги съм мислила, че баенето е божа работа, щом е помощ )))))

- с чиста мисъл и игнориране на "магии и проклятия" )))

Не е странно, съвсем закономерно е. И не е полезно, освен за самото пищене, което може да се успокои лесно чрез въздействието на огледалната сфера, но...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В Библията има всичко необходимо против магии,не са само молитвите обърнете внимание на препоръките за държание,мисли и деиствие.Петър Дънов също дава всичко за предпазване от магии.И основното е да се държим така че да не превличаме тъмните сили,най-простото е да не ходим прегърбени и да бъдем усмихнати,доволни от Божията Благодат колкото и малка да е часта за нас.Никога не забравяите че Бог е Любов.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Баенето е преди всичко самовнушение. Думите, които се изричат са наистина безсмислени. Не че не могат да бъдат използвани и думи със смисъл, но тогава това ще е магия. При баенето просто се мобилизира вярата на човека на когото се бае. Самият човек задържа направената му магия към себе си и самият той е отблъсква. Страхът действа като магнит за магията. Магията сама по себе си е безсилна, ако не намери нещо в съзнанието на човека за което да се прикрепи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Би ми било интересно да понауча нещо ако някой поиска да предаде малко знание и опит но... :angry22:

п.п. Е що да не е полезно!? Публикувано изображениеПубликувано изображение

А какво според теб са магиите? Имаш ли някакви представи и от метафизична гледна точка? Как се въздейства?

Защото това е същото.

Бебенцата са уплашени от света, все още имат почти осезаема връзка с микрокосмоса си, който преди раждането постепенно, но не напълно се свързва с новото си тяло-носител. Представи си самото раждане какъв стрес ще е за тях... Но тук вече започват да се формират фините тела на личността, в началото предимно етерно, отчасти и астрално. Как се формират фините тела - чрез привличане на субстанция от съответните финоматериални земни области. Астралът, въпреки че е резултат от нашите мисли, чувства и т.н., той ги и формира, а при децата има много силна оформяща способност, те сега само попиват.

Разбира се, въздействието на подобни манипулации е с астрална природа, но се използват и астрални същности за посредници. Това е гледната точка на баячките, вещерите и подобни. Иначе, реално, самите астрални същности използват тях, за да си набавят нужните им за поддъжане на живота си в тези "ниски" астрални области, поради привързаността им към земята, етери. Така те се хранят от тези дейности и извършителите им. Ами, това си е тяхна работа (на извършителите) и плодовете си ги берат и без да съзнават. Проблемът е, че чрез манипулациите си, понеже са насочени предимно към други хора, те създават свързаност на астралните тварчовци и с тях. Не е кой знае какво, защото хората постоянно поддържат кръгове около себе си с подобни... Обаче дечицата са чистички и сега се оформят - ние трябва да им създаваме среда. Земният астрал си е земен астрал, цялостно ще е трудно да го изменим (засега). Но локално, в семейството и други близки психологичекси пространства, ние сме длъжни да им осигуряваме спокойна и хармонична среда, за да могат те да формират личността си (личността по същество представлява взаимосвързаната съвкупност на фините тела, може би и на грубоматериалното). Който цени това би приел за изключително опасно носенето на детето на баячки и подобни.

Между другото и аз като бебе не съм спирал да пищя. Също са ме носили на подобни, дори са ми пускали кръв на гърба с бръснарски ножчета, че било най-радикалния и сигурен метод. Обаче пак не съм спрял. Според майка ми, след като съм се измъкнал (а не съм искал и да излизам, преносен съм и лекарите са смятали, че губят и плода и майката) съм отворил едно гърло и не съм млъквал никога (вероятно ще рече като не спя), всички били изумени и нищо не помагало. Явно още от тогава съм нетърпим и ужасен.

По някое време, ама късничко, съм решил внезапно да спра да рева.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мога да кажа едно, от чисто чисто личен опит - това са пълни глупости! Хора... не си губете времето като си обяснявате неизвестното със свърхестественото. Аз попринцип съм инвалид - човек. Не мога да кажа колко баби точно са ми хвърляли боб, фасул и т.н. Ефектът - пълна 0 и загуба на време! Решението - бори се с живота сам и ефектът не закъснява!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мога да кажа едно, от чисто чисто личен опит - това са пълни глупости! Хора... не си губете времето като си обяснявате неизвестното със свърхестественото.

Аз попринцип съм инвалид - човек. Не мога да кажа колко баби точно са ми хвърляли боб, фасул и т.н. Ефектът - пълна 0 и загуба на време! Решението - бори се с живота сам и ефектът не закъснява!

Бе то и аз съм съгласен, че 'човек не трябва да си губи времето', но решението е да предложиш с КАКВО да не си го губим. Защото, ако предложиш кармични задължения, като "алтернатива", си е живо набутване! Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако е така както си мисля рано или късно нещата постепенно ще се разкрият от опит знам това.

Нещата не се разкриват - сами по себе си нямат това качество. Но могат да бъдат осветявани спрямо качеството на нашата позиция.

Не бих отнесъл баенето, нито магиите, към Христос (който е символ и път), нито дори към Дънов (който е личност).

Руми осветлява...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

О.К. де едно си баба знае едно си бае Публикувано изображениеПубликувано изображение

п.п. Тююююю то не е да каже нещо човек.

И яз тъй казвам.

И освен това, такива Будота, дето ти говорят за противници... Не са се били с мен още.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бе то и аз съм съгласен, че 'човек не трябва да си губи времето', но решението е да предложиш с КАКВО да не си го губим. Защото, ако предложиш кармични задължения, като "алтернатива", си е живо набутване! Публикувано изображение

Мне... исках да кажа да си отваряме очите за истинските неща в живота (работа/обучение, приятели, забава, любов...) а не да се разсъждава кой те е прокълнал понеже нещо не е както трябва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...

Не е странно, съвсем закономерно е. И не е полезно, освен за самото пищене, което може да се успокои лесно чрез въздействието на огледалната сфера, но...

Би ми било интересно да науча повече.

Четох, че извора на тази практика е по Персия някъде, а винаги свързвах с българския фолклор. Интересно.

Видовете баене също... - за уроки, за колики, за ечемик, за лоши очи, за завист и прочие...

Било дарба, не можел всеки.

Или трябвало да се "открадне" умението, както и нашепваните думи.

До колко помага и до колко вреди.

До колко е магьосничество.

Все интересни въпроси възникват...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е може ли в 21 векда дискутираме подобни теми tuksam се чудя още как не се е влючила по темата,много ее веща

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Би ми било интересно да науча повече.

Четох, че извора на тази практика е по Персия някъде, а винаги свързвах с българския фолклор. Интересно.

Видовете баене също... - за уроки, за колики, за ечемик, за лоши очи, за завист и прочие...

Било дарба, не можел всеки.

Или трябвало да се "открадне" умението, както и нашепваните думи.

До колко помага и до колко вреди.

До колко е магьосничество.

Все интересни въпроси възникват...

Как ще свързваш магиите или баенето точно пък с българския фолклор или друг фолклор. Тези неща съществуват откакто съществува света. Шаманите на разните племена също баят по свой си начин (понякога странен).

Естествено, че това умение е дарба, дадена от Бог. Понякога някой хора биват обучавани от другите, но тези други ги обучават само, защото знаят, че обучаваните от тях вече притежават способности, но някой трябва леко да ги побутне.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как ще свързваш магиите или баенето точно пък с българския фолклор или друг фолклор. Тези неща съществуват откакто съществува света. Шаманите на разните племена също баят по свой си начин (понякога странен).

Естествено, че това умение е дарба, дадена от Бог. Понякога някой хора биват обучавани от другите, но тези други ги обучават само, защото знаят, че обучаваните от тях вече притежават способности, но някой трябва леко да ги побутне.

Ми не съм много наясно с магии и баене та затова питам Публикувано изображение

Май в България само съм виждала... та така.

Някой ще ми отговори ли за баенето конкретно, без да ми чете проповеди? Наистина ме интересува.

tuksam се чудя още как не се е влючила по темата,много ее веща

5 минутки. Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво за баенето?

Всичко каквото знаеш, чакаме с нетърпение поредния бисер. Едно си баба знае едно си баба бае от тук нататък си ти
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...