Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дневникът на един наркоман

Featured Replies

Ден 1. Реших да опитам някакви хапчета. Надали ще ми стане нещо от веднъж. Стана ми малко по-хубаво.

Ден 2. Събрахме се с приятели... пак повторих.

Ден 3. Не разбирам защо казват, че наркотиците били лоша работа - толкова хубаво ми стана. Привършиха джобните, днес няма.

Ден 4. Хапчетата не са на мода, чудя се дали да не мина на нещо по-твърдо.

Ден 5. Почвам сериозно да се замислям, от тези хапчета нищо не ми става вече. Сигурно ме ментят и ми дават аспирин.

Ден 6. Боцнах се за първи път. Оказах се прав! Много по-добре е от хапчетата. Не помня нищо.

Ден 7. Но трябва да се признае, че наркотиците сплотяват хората. Вече имам нови приятели, заедно се боцкаме.

Ден 8. Днес пак се надрусах, пак не помня нищо. Нямам пари.

Ден 9. Цял ден моля наще за джобните ми от другата седмица. Не мога да си купя дозичката. След седмица може и да поспра за малко , че ми излиза прекалено скъпо.

Ден 10. Родителите ми ми дадоха пари, купих си дрога. Добре се надрусах Не отидох на училище, защото не намерих смисъл.

Ден 11. И днес не отидох на училище, защото намерих евтина дозичка и как да не си я използвам.

Ден 12. Парите свършиха ! Дали ще е нахално, ако питам наще за джобни от по-по-другата седмица ?

Ден 13. Надрусах се здраво. Новите ми приятели ме пребиха. Не ми вярваха, че нямам пари. На мен пък не ми пука! Сам ще се дрогирам, за какво са ми те ?!

Ден 14. Пети ден не ходя на училище. Казах на наще, че са ме нападнали цигани и са ми взели всичките пари. Май ще ми дадат джобни, защото ги е жал да ме гледат как гладувам

Ден 15. Събота е.. идеален ден за една дозичка. Дали да не пробвам вкъщи ?

Ден 16. Не помня нищо от събота, но по-лошото е , че нямам никакви пари. Май ще поспра за малко с тези наркотици.

Ден 17. Защо казват, че не можели да се спре дрогата. Аз успях! Но май пак ще почна, че ми харесваше повече.

Ден 18. Треперя в тоалетната. Казах на наще, че съм настинал. Май се вързаха. А те дали занят, че морфина не е за сваляне на температурата ?

Ден 19. И морфина не е лош, ама бързо свършва. Цял ден бях мъртъв. Наще се убедиха, че съм болен.

Ден 20. Отивам да потърся някоя друга дозичка. Ще продам ролекса на баща ми, защото видях същия на Илиянци за 2 лева. Как да не ме е жал да носи толкова скъп часовник ?!

Ден 21. Продадох го за 15 кинта. Остана ми и за днес. Утре ще видя какво ще правя. Още съм "болен".

Ден 22. Май скоро ще трябва да отида на училище, че ще забравя къде се намира. Но първо една дозичка.

Ден 23. Не помня вчера какво правих, пък дори и от къде съм взел пари. Надрусах се зад училището със старите фреднове, май са разбрали, че нямам пари.

Ден 24. Дадоха ми назаем. За два дена напред ще имам дозички Само дето днес един полицай ме спря да ме разпитва, дали аз съм пребилна някаква си бабичка за 3 лева?! Как аз мога да направя такова нещо ?! Пусна ме!

Ден 25. Мъртъв! Събудих се привечер в Борисовата градина. Едно куче се опитваше да ме зарови. Отвлякох го! Ще му искам откуп.

Ден 26. Налепих по стълбовете бележки за загубеното куче. Надрусах се здраво.

Ден 27. Позвъняха ми, но това не беше тяхното куче. Май ще го изхвърля скоро, че котките в блока свършиха.

Ден 28. Намерих 5 лева на улицата. С тях си купих 4 "Кале"-та и едно найлоново пликче. Позамаза малко работата..

Ден 29. 3 "Кале"-та вече свършиха. Песа наръфа едното, остана още едно за лична употреба. Майка ми ме попита защо има толкова лепила, а аз й казах, че е задача по трудово.

Ден 30. Обадиха се от училище. Наще са много ядосани, май са говорили за мен. Забраниха ми да излизам. Е нищо! Ще се надрусам в тоалетната.

Ден 31. Цяла вечер съм спал на тоалетната чиния. Чувствам се изнасилен (много неудобно мамицата му ше иб@). Кучето вече спи втори ден.

Ден 32. Ще се измъкна през прозореца, нямам повече дозички.. и ще взема да изхвърля тоя пес навън, че го настъпих за 3ти път тази сутрин. Б@х как дълбоко спи.

Ден 33. Запасих се за 2 дена напред. Чувствам, че вече спокойно мога да умра. Надрусах се яко. Откъсна се единия крак на кучето докато го изхвърлях. Но пък не усети, още спи.

Ден 34. Получих писмо от училище. Май са ме изключили, но не мога да го прочета, много ми треперят ръцете. Ще си бия една инжекцийка и ще се оправя.

Ден 35. Май не е нещо добро. Ще го изхвърля да не видят наще. Наказанието ми свършва днес. Отивам да се надрусам навън.

Ден 36. Куките ме спряха пак да ме разпитват. Май за песа говореха. Не им разбрах много, защото се бях надрусал.

Ден 37. Ще продам персийския килим. И без това паркета е по-хубав. Надрусах се!

Ден 38. Вече не ми трябва компютър.. колко ли мога да му взема Май два дена ще карам с него.

Ден 39. Реших, че няма смисъл да излизам навън да се боцкам. Тя майка ми свикна. Отивам да погледам телевизия и да си ударя една инжекцийка.

Ден 40. Не дават нищо интересно по телевизията. Ще взема да продам телевизора, че финансите са на приключване.

Ден 41. Полицаите пак ме спряха. Май ми повярваха, че спринцовките и иглите са ми, за да си бия оксипентагеомиксин, заради болестта ми.

Ден 41. Полицаите пак ме спряха. Оф май нещо ми се повтарят дните. Пак са ми дали някакъв ментак. Ще сменя дилъра.

Ден 42. Преби ме стария дилър, че вече не купувам от него. Е как да е. Надрусах се!

Ден 43. Ангелите ме отнесоха..

Ден 44. Въобразил съм си. Яко се бях надрусал. Остъргах тапетите за хартия вторични сурвини. Взех си един коз.

Ден 45. Замислих се, че нямам приятелка. Иб@л съм го , нали си имам цигарка.

Ден 46. Апартамента е празен. За какво ми е сега ? Ще взема да го продам и него. Купих си някакви хапчета, че за друго не стигнаха парите.

Ден 47. Не съм срещал от 5 дена наще. Къде ли се губят ? Ще се надрусам докато ги няма, пък след това ще му мисля.

Ден 48. Намерих ги ! Сега трябва да ги изнеса без да ме забележат съседите. Ще се боцна, за да стана отново "Невидимия"

Ден 49. Още ги изнасям. Нещо много бавно върви времето.. ще взема да пия некви хапчета и ще се оправя.

Ден 50. Защо по дяволите куките ме арестуваха, след като пак им обясних за болестта ми !?

Ден 51. Май е заради наще. Но откъде да знам, че те ще се заколят и разфасоват сами ?! Тук има нещо гнило. Определено не се чувствам добре. Трябва ми дрога, а тук няма.

Ден 52. Боже не издържам !! Ще се удавя в кенефа !!

ПС. Доста гадничка историика sad.gifsad.gif

Дам, доста гадничка история.За съжаление, много подобна на други такива.Живота на наркоманите все е до там, че и до по-лошо.На човек, опитал боцкането, му давам 3-4 години само...

За съжаление проблема с дрогата няма решение. Според мен подрастващите могат да бъдат предпазени ефективно от дрогата, предимно с подходящо възпитание от родителите и чак тогава с беседи и антирекламни материали в училище. Така че, подобни беседи за вредата от дрогата първо трябва да бъдат проведени с родителите им. Включително и за признаците, които издават наркомана, за да могат да вземат съответните мерки навреме, а не като гореспоменатия литературен герой, да ги разфасова преди да са разбрали. И всички тези неща трябва да се започнат, когато са много малки, защото при първата беседа в училище, много от подрастващите вече са опитвали дрога. А неадекватната ни полиция би трябвало да вземе мерки поне в училищата да не се продава дрога. Защото каква е ползата от подобна беседа, когато излизайки в училищния двор се сблъскваш с пласьор, който ти обяснява колко хубаво ще ти стане от дрогата, колко много сили ще ти даде, как ще можеш да оправяш мацките по цяла нощ без да ти мигне окото и т.н. В крайна сметка, почти всички наркомани ги очаква гореописания дневник. Макар и да е съчинение с хумористична насоченост, той отразява наркоманската действителност, която е доста тъжна.

Редактирано от nighty (преглед на промените)

дори не го дочетох докрай............скоро не бях чела толкова тежко нещо sad.gif тая тема е особено тежка за мен. Като гледам в квартала момчета и момичета, с които като малки сме играли заедно и правихме планове за "като станем големи" как лека -полека се топят пред очите ми и сърцето ми се къса. Не мога да ги обвинявам. Гледам да им помогна с каквото мога /без пари, естествено/. Мъчно ми е и за родителите им.

Наливане на акъл, беседи, поучения, морал, говорене, програми, възпитание..пълни глупости. Ако един човек е решил, че има нужда от "това" и само в "това" намиране решение на проблеми си, никой и нищо не може да го разубеди.А! Май има едно нещо - да види и изпита какво наистина причинява дрогата на любим за него човек и на всички около него! Тогава може и да се откаже да я пробва!

Защо иначе мислите, че въпреки огромната информация за наркотиците в днешно време, все още има хора, които посягат към тях?! Не че са невежи, просто отчаяни, депресирани, с много болка и неуспехи в живота и какви ли не други гадости, с които изобилства днешния свят! Всеки има своя път - ако той е обвързан с наркотиците, никой не може да му помогне, освен самият АЗ.

Защо не почнем да помагаме на куромпираните блюстители на реда

да си свършат работата .После да четем Иванъелето на приателите си.

Че и аз искам плазма без пари,но ако няма ще си карам с кинескопа.

Защо всички си мислят , че са сами и могат да си продават купуват автомат,пистолет

или "малко" дрога без блюстителя да е обезпечен.

О неразумни юроде..................... къде е връзката между разума-мечтите и джоба.

До кога ще поставяме пазач на пазача ?

Ужасно е...ужасна история, тежка. Какво да кажа? Има ги много такива, но за съжаление всеки може да е на тяхно място....

До скоро в моя град се развиваше тезата, че няма наркомани, но наскоро (преди година някъде) този мит беше разбит...Редовно край дискотеките можеха да се намерят спринцовки...неприятна гледка.

Защо иначе мислите, че въпреки огромната информация за наркотиците в днешно време, все още има хора, които посягат към тях?! Не че са невежи, просто отчаяни, депресирани, с много болка и неуспехи в живота и какви ли не други гадости, с които изобилства днешния свят! Всеки има своя път - ако той е обвързан с наркотиците, никой не може да му помогне, освен самият АЗ.

Ами да - всеки има лоши моменти и може да е от1аян. Просто избират лесния начин да се справят с проблемите - т.е. като им обърнат гръб.

А колко то тях са почнали на шега или да се направят на голямата работа...докато един ден...един ден свършват като пича в историята.

Всичко си е въпрос на личен избор. НО когато срещнем такъв човек е най-добре да му помогнем, дори той да не иска....

• 2 седмици по-късно...

Този проблем наистина е много наболял в съвременното общество, но по природните закони именно такива фактори анулират членовете на социума, които са прекалено слаби, за да се конкурират с останалите. Наркотиците и в частност пристрастеността към тях са за слаби хора, които не виждат смисъл в живота такъв, какъвто останалите го разбират.

Колкото до превенцията, вярвам, че ударението най-сетне трябва да се постави не върху "Забранено е", а върху "Ненужно е". В тази връзка препоръчвам на всички заинтересовани книгата на д-р Ролф Виле "Пристрастеност и дроги".

Постскриптум: Полицията може да прибира наркоманите, но докато не прибере дилърите, няма да бъдат постигнати релевантни резултати.

Разбира се помощ трябва да се оказва на всеки, който има нужда. Но да ме убеждавате, че един наркоман ще се оправи без сам да го иска - мерси! Предпочитам да помагам на друг вид болни и нуждаещи се. Поне да има полза. Има доста деца в домове израстващи без родители от които стават хора. Много са тези които се измъкват от там без да са зависими от дрогата. Те заслужават много повече внимание. Проблемът го има в цял свят, едва ли може да се сложи край с това "меко" правосъдие по въпроса. Нищо чудно да въведат и у нас Drug Test-а. И когото хванат три пъти - Чао!

Проблема с дрогата има решение и винаги е имала. Зависи от това дали самия ти си решил да живееш и дали имаш хора, който наистина те ценят и обичат за да ти помогнат да излезеш от тая дупка.

Който и бивш наркоман да питате почти никога няма да чуете, че съжалява, че е взимал наркотиците. Наркотиците са страхотни - карат те да летиш, дават ти суперсили, вкарват те в друга реалност, света покрай теб става сив, падат ти задръжките, ставаш смел, чувстваш се безсмъртен! С една малка, почти незначителна последница - ебават ти майката на организма и дори по-късно когато евентуално се изчистиш организма ти си остава леко преебан (сорри за цинизмите).

Друг е и въпроса, че нараняваш хората около себе си и ако прекалиш с LSD-то можеш да си почиваш в празна бяла стая без врати и разни очилати психолози и доктори да те гледат зад стъклена витрина и да броят колко дни живот ти остават.

Идва фазата когато и тревата и анфетите и всякаквите му медикаменти са ти писнали, боцваш се веднъж, после втори, трети...сто двайсет и трети път и така докато не умреш. Идва и момента, когато решиш да се направиш на готин и си вземеш спиидбол(хероин и кока на едно място) и ако си го вземеш така в малко по-големи количества...еми умираш;).

Дрогата е едно временно щастие и утопия за човешкото съзнание, а после...бам! Ако не се откачиш на време оставаш закачен цял живот или поне до близкия край, но покрай теб бавно убиваш семейството си, защото в края на крайщата те остават единствените хора, които до последно се борят за твоя живот. Нагазиш ли здраво в ла**ата, трудно се измъкваш!

Не ме питайте от къде знам и недейте да спорите с мен за тая тема, моля ви:)

Ако не са депресирани, отчаяни и изпълнени с болка хорица са просто едни презадоволени лекенца, който или смятат това за cool или просто са любопитни какво ще се промени в огранизма им от една лентичка кока;)

XAXAXA Това беше една от най-големите глупости, които съм чел някъде. НИТО ЕДИН от употребяващите наркотици не разсъждават по този начин. Това е представата на обществото за техните разсъждения и няма нищо общо с истината.

"People think it's all about misery and desperation and death and all that shite, which is not to be ignored, but what they forget is the pleasure of it. Otherwise we wouldn't do it. After all, we're not fucking stupid. At least, we're not that fucking stupid."

Mark Renton

"Trainspotting"

Идва фазата когато и тревата и анфетите и всякаквите му медикаменти са ти писнали, боцваш се веднъж, после втори, трети...сто двайсет и трети път и така докато не умреш.

... и после се събуждаш и вждаш, че са ти отвити краката. За да се бодеш, преди всичко трябва да си ТЪПАНАР и няма абсолютно никакво значение дали преди това си пушил коз, лъхал си лепило, или си пиел по 1 бутилка БГ водка сам.

Това е гадничко.Ти откъде знаеш,че един наркоман би постъпил по-друг начин.Сигурно neck е изтеглил тази информация о интернет а не от негови измислици.

• Автор

Е определено не е моя информация cool.gif Видях го в един сайт.Но е достатачно да се замислим какви може да са последствията след употребата на наркотични вещества.А това дето съм копнал е един бегъл пример за последствията.

. и после се събуждаш и вждаш, че са ти отвити краката. За да се бодеш, преди всичко трябва да си ТЪПАНАР и няма абсолютно никакво значение дали преди това си пушил коз, лъхал си лепило, или си пиел по 1 бутилка БГ водка сам.

За това си доста прав.Както казват сички че от цигарите после трева после анфитами и вече по твърдото, не е истина.Можеш направо от Коката да почнеш.Така че сичко си зависи от човека.Абсолютно всичко.Дето някои казват че от компанията, не е верно от човека си зависи.

Редактирано от neck (преглед на промените)

Това е гадничко.Ти откъде знаеш,че един наркоман би постъпил по-друг начин.Сигурно neck е изтеглил тази информация о интернет а не от негови измислици.

Ами знам, защото по-голямата част от приятелите ми (също както и вашите. Убеден съм.) употребяват или са употребявали наркотични вещества. Само 1 от тях мина на хероин. В нета има хиляди подобни статии, които имат благородната цел да предпазят хората от наркотиците, само че това не е правилният начин. За да се бориш с нещо трябва да го познаваш отлично. Наскоро попаднах на някакъв сайт на майките на наркомани. Принципно трагедията е голяма, но съдаржанието на сайта беше меко казано смешен. Имаше статия, как GTA San Andreas карала хората да взимат наркотици, а във форума някакава майка обясняваше как предала сина си на полицията. angry.gif Всичко това идва от непознаване на проблема.

Редактирано от Maggot (преглед на промените)

Ами знам, защото по-голямата част от приятелите ми (също както и вашите. Убеден съм.) употребяват или са употребявали наркотични вещества. Само 1 от тях мина на хероин. В нета има хиляди подобни статии, които имат благородната цел да предпазят хората от наркотиците, само че това не е правилният начин. За да се бориш с нещо трябва да го познаваш отлично. Наскоро попаднах на някакъв сайт на майките на наркомани. Принципно трагедията е голяма, но съдаржанието на сайта беше меко казано смешен. Имаше статия, как GTA San Andreas карала хората да взимат наркотици, а във форума някакава майка обясняваше как предала сина си на полицията. angry.gif Всичко това идва от непознаване на проблема.

Зависи от характера на човека :wors:

Казах си моето мнение, базирано на личния ми опит, ако според теб това са глупости...еми все ми е тая. Но ако преминеш през всичко, което аз съм преминала и тръгнеш да ми говориш, че това са глупости тогава вече ще ми е гадно. Различни хора, различни идеали, ама айде само не ми вкарвай някакви реплики от Трейнспотинг, понеже Уелш не е друсал и наполовина, колкото е друсал Бъроуз например. Прочети някоя негова книга (Уилям Бъроуз) и ще разбереш за какво ти говоря.:grimace:

Казах си моето мнение, базирано на личния ми опит, ако според теб това са глупости...еми все ми е тая. Но ако преминеш през всичко, което аз съм преминала и тръгнеш да ми говориш, че това са глупости тогава вече ще ми е гадно. Различни хора, различни идеали, ама айде само не ми вкарвай някакви реплики от Трейнспотинг, понеже Уелш не е друсал и наполовина, колкото е друсал Бъроуз например. Прочети някоя негова книга (Уилям Бъроуз) и ще разбереш за какво ти говоря.:grimace:

Не знам защо си останала с впечатление, че под "глупости" имам предвид твоя пост. Също така, не знам какво си преживяла, но ако намираш така наречения "дневник" за достоверен, само мога да се смея.

Не ме интересува кой колко друса. Цитирам Уелш, защото предтавя проблема с наркотиците по начин, който е най-близо до реалността.

Наркотиците давали крила - ха-ха-ха! Наркотиците са средството с което бързо и лесно можеш да пречупиш човек!

Темата не ми харесва много, но е актуална. "Искал само да опита, пък бил лаком и не спрял." А как да спре като всяко едно боцкане или там каквото е, е крачка към мизерията. Аз пияниците "ги бутам" с колата по улиците като ги вида, а какво остава за наркоман... Нещастници! Има нещо особено в погледа на един наркоман. Незнам как се чувства, но определено не му върви.

Хайде със здраве, обичайте се, любете се и така ще ползвате чистия натурален наркотик на любовта!

Като цяло този дневник е изпълнен с противоречия, което ме убеждава, че това е измислена история. Още повече, че отдвна из мрежата се подмятат едни подобни творения на съвременната интернет култура - "Лабораторни Хроники". Ако ги прочетете, ще разберете, че някой се е опитал да ги наподоби изменяки темата и то доста неуспешно!

Да се разказват и да се дават като поучение такива историйки е доста инфантилен подход към този сериозен проблем. Покажете последствията - опадали зъби, стъклени очи, калцирали вени, окапали коси, неадекватни реакции, видоизмененито на ставите, обща апатия. Покажете мамка му наркоман гърчест се и повръщащ от абстиненцията. Обяснете на какво се дължи. Разкажете за химията на процеса. Кажете какви са невидимите щети - как се поразява мозъка, нервната система и въобще как се променя метаболизма на човека. Легализирайте дрогата, пуснете я на достъпни цени. Отявлените наркомани на лечение в трудовите комуни - без метадон. По леко изявените да им се направи лечението и лекарствата пет пъти по скъпи от обикновено. Бивши (примерно 5г. давност) и настоящи наркомани да бъдат лишени от различни граждански права (като гласуване). За престъпление под наркоза, подсъдимия да се оценява, като вменяем по време на престъплението - понеже всеки почва наркотиците по своя воля. Нека някой видял този ад, да стане наркоман и ако някой стане и оживее след това, нека да има силите да разправя колко е хубаво. Да се остави всичко на личния избор! Тогава и дилъри няма да има - и наркоманите ще намалеят драстично.

Ще добавя и още един нюанс. Съществува и т.н. наркомания не по лична воля. Става въпрос за болните от рак в напреднал стадий, болни от паркинсон, инсомния, тежки форми на артрити и т.н. Тях докторите в безсилието си ги правят наркомани. Единственото което могат да им предложат е да им намалят болката. Това незнам до колко е хуманно, но по-добро решение аз не виждам. Тука предложените от мене мерки не трябва да се прилагат.

• Автор
Като цяло този дневник е изпълнен с противоречия, което ме убеждава, че това е измислена история.
Историята си е измислена.

Относно Maggot ти си доста прав.Това което ни го обесняват в даскалята няма нищо общо с реалноста.И този дневник също няма нищо общо.Та аз вчера се сетих за един филм които се доближава доста до тази реалност за която секо педиатър иска да обесни на младото поколение.(говоря в даскалята). Та който не е гледал все още филма той се казва ХЛАПЕТА или "KIDS" на английски.Ако не можете да го намерите кажете ще ви дам линк. Лек ден

Наркотиците давали крила - ха-ха-ха! Наркотиците са средството с което бързо и лесно можеш да пречупиш човек!

Темата не ми харесва много, но е актуална. "Искал само да опита, пък бил лаком и не спрял." А как да спре като всяко едно боцкане или там каквото е, е крачка към мизерията. Аз пияниците "ги бутам" с колата по улиците като ги вида, а какво остава за наркоман... Нещастници! Има нещо особено в погледа на един наркоман. Незнам как се чувства, но определено не му върви.

Хайде със здраве, обичайте се, любете се и така ще ползвате чистия натурален наркотик на любовта!

Мм аз неодобрявам подхода ти към пияниците :) , все пак и те са хора не са животни.Повечето от тях са предбягнали до алкохола заради семейни проблеми или от парична недостатачнос. не просто така за кеф.Нямаш право да ги отвиняваш.А доколкото наркоманите.Както вече казах си зависи от човека.Но не е начина както ти казваш -нещасници ари ги отрепем сичките.

Редактирано от neck (преглед на промените)

Та който не е гледал все още филма той се казва ХЛАПЕТА или "KIDS" на английски.Ако не можете да го намерите кажете ще ви дам линк. Лек ден.

Ако обичаш, дай! :)

В Линкоса няма сийдъри и по другите тракери го търсих.

• Автор
Ако обичаш, дай! :wors:

В Линкоса няма сийдъри и по другите тракери го търсих.

Провери тук http://torrent.bgfun.org/details.php?id=2617 иска рег само че.Има един сеед така че то и аз мога да помогна със сиида.Надявам се да ти хареса филма.

Провери тук http://torrent.bgfun.org/details.php?id=2617 иска рег само че.Има един сеед така че то и аз мога да помогна със сиида.Надявам се да ти хареса филма.

Благодаря ти! Регнах се там, само че има проблем. Като отворя торент файлчето с Биткомет и ми дава грешка, че файлчето не може да се декодира и да опитам пак да го сваля. Не става и не става. С версия 0,61 на биткомет съм и не вярвам да е от нея. Някаква идея? :wors:

Иначе филма много пъти съм хващал на диемата, но или все някъде към края или нямам време да го гледам и сега ме подсети. Дано да успея да го дръпна отнякъде! :yanim:

П.П. Намерих го във find-bg! Засега само 1 сийдър, а се тегли с макс.

Историята си е измислена.

Относно Maggot ти си доста прав.Това което ни го обесняват в даскалята няма нищо общо с реалноста.И този дневник също няма нищо общо.Та аз вчера се сетих за един филм които се доближава доста до тази реалност за която секо педиатър иска да обесни на младото поколение.(говоря в даскалята). Та който не е гледал все още филма той се казва ХЛАПЕТА или "KIDS" на английски.Ако не можете да го намерите кажете ще ви дам линк. Лек ден

Мм аз неодобрявам подхода ти към пияниците :clap: , все пак и те са хора не са животни.Повечето от тях са предбягнали до алкохола заради семейни проблеми или от парична недостатачнос. не просто така за кеф.Нямаш право да ги отвиняваш.А доколкото наркоманите.Както вече казах си зависи от човека.Но не е начина както ти казваш -нещасници ари ги отрепем сичките.

Един нюанс. Да се лекува паричната недостъчност с алкохол, който хич не е евтин не е добро решение - дори въобще не е решение на проблема. Проблемите не се решават, като се игнорират, за да се търси забрава в алкохола. Нито се решават, като станеш зависим (докторите му викат алкохолизъм). По скоро се сдобиваш с нов проблем.

• Автор
Един нюанс. Да се лекува паричната недостъчност с алкохол, който хич не е евтин не е добро решение - дори въобще не е решение на проблема.

За това не си прав.Аз смея да кажа че познавам един приятел който си загуби работата си и сега си дава парите за алкохол и виси по подлезите да проси.Този човек има жена и деца.Така че има много причини за това алкохолизама.Даже това е подщи неизличима болест.Дори и да се откажеш рано или късно пак се почва.Горе долу на същия принцип са и наркотиците.Но притях е доста по трудно да ги откажеш.И както вече казах всичко зависи от човека.С воля всичко се постига.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.