Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 -място за критика,тролене и пцуене през свободното време

Featured Replies

Нямам намерение да съдя никой кой какво казва,прави и прочие :)

• Отговори 230
  • Прегледи 16,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
на 1.05.2019 г. в 14:09, Ивайло Димов написа:

Тва само зомбиран линолс пУтребител на фашистбук мое твърди подобни неща :) .Промити комунистически мозъци :) 

на 1.05.2019 г. в 15:51, Ивайло Димов написа:

зомбирани потребители на 10-ката ,че е хермафродит тая ОС .

на 1.05.2019 г. в 16:01, Ивайло Димов написа:

за мен сте луди да се се хвърляте на всяко изсрано лайно от микромеките нещастници  

на 1.05.2019 г. в 16:10, Ивайло Димов написа:

чувствата ви на зомбита 

преди 38 минути, Ивайло Димов написа:

да се шегуваме на гърба на феНувите милиарди на квадратното грозно нещо :) ....Тесногръди ,без чувство за самоирония и грам хумор .

Присъди на кило и накрая "Нямам намерение да съдя никой..."... :speak:

преди 7 минути, Ивайло Димов написа:

Нямам намерение да съдя никой кой какво казва,прави и прочие :)

Това не знам в медицината как се нарича, но ми е интересно да науча.

преди 11 часа, petie1 написа:

Не съм сигурен дали само хардуера е виновен или и М$ правят бакии е то не им е за сефте

От моя гледна точка и наблюдение Windows се е държал на различните ми компютри през годините по- добре от Linux на който все нещо трябва да човъркаш за да заработи друго нещо. И не  може да пренебрегнем реалността, а тя е че по- голямата част от хората ползващи компютри са Windows юзери, което е показател за това кое е по - добро. 

Някой нали рива за обосновка защо линукс е по-добър от говняндос? Ето ви обосновка, щом искате.

Този пост е също така за онези "професори", които разправят, че на линукс не можело да се пусне нищо повече от браузър и дори подкарването на браузъра било голям зор. :D 

I. ИГРИ

Всички показани игри на този скрийншот вървят много по-добре под линукс, отколкото под който и да е говняндос. Единствено тези в червен правоъгълник не вървят изобщо, но това ще бъде оправено някой ден. Тези в сребристия правъогълник не ги слагам в сметката, защото те имат нейтив клиенти. Само с уговорката, че Saints Row 3 и под линукс, и под говняндос върви адски зле, защото не е оптимизирана изобщо.

spacer.png

По ред на показване на скрийншота:

• 18 WOS ET, ET2 - с всички детайли на макс, кадрите минават 200 в сек., но заради гадния теъринг се налага да включвам верт. синхронизация, така че и двете летят с 60 кадъра през цялото време.
• American Truck Simulator - както споменах, има нейтив клиент, но не мога да не спомена факта, че под линукс върви много по-добре. Под говняндос абсолютно винаги, когато минавам през Лас Вегас, на едно определено място от града играта почва да върви на комикси и когато изляза от проблемното място, се оправя. Под линукс няма такива ефекти - влетявам в града с 80 мили в час, идвайки от магистралата, минавам през проблемното място, спирайки (щот' малко след т'ва има светофар :D ) и си продължавам все така с 60 кадъра. Настройките са едни и същи - профила от говняндос заедно с настройките го преместих под линукс и продължих да си играя.
• Audiosurf & Audiosurf 2 - има малки забележки тях, но така или иначе вече много рядко ги играя, така че ми е все едно дали и кога ще ги оправят.
• The Book of Unwritten Tales - върви прекрасно, дори не се усеща по никакъв начин, че се играе под линукс.
• CARMA2_HW.EXE - за незнаещите овчици, родени след 2000-та година, това е една много стара игра, която преди няколко години беше пачната да върви на новите Бози, но въпреки това пак си има проблеми. Казва се Carmageddon 2. И въпреки пача от Stainless, играта от време на време се самозатваря под говняндос, ей така, без причина. Нещо не ѝ кефне - дожиждане, а заедно с това и дожиждане на прогреса, защото няма автоматичен запис. Понякога пуска и графични артефакти. Под линукс обаче върви прекрасно - нито се самозатваря, нито артефакти има. Даже и клипче ѝ направих как върви под линукс, а след това играх 4 часа и половина без прекъсване (и без самозатваряне).

• CarX Drift Racing Online - оставяйки настрана факта, че рузняците съсипаха тази игра и вече за ник'ъв чеп не става, тя върви под линукс без грешка, все едно си я играя под Боза.
• Drift Streets Japan - също върви перфектно.
• GTA 5 - има какво да се желае, но е напълно играваема, вкл. и мултиплеър.
• Half-Life 2 - въпреки, че и тази има нейтив клиент за линукс, тук също трябва да спомена големите разлики в полза на линукс. Под Боза тази игра, която уж е пачната да върви на Глиста и по-новите Бози, не върви както трябва. На едно място, където Аликс влиза в асансьор и играчът трябва да я последва, под Боза Аликс просто се закотвя на едно място и не натиска бутона на асансьора, за да тръгне надолу. Този проблем е многократно обсъждан във форумите на Стийм и решение така и не е намерено. Под линукс обаче превъртях играта без никакви подобни проблеми. Това е една от игрите, където човек забравя, че я играе под линукс - толкова гладко върви.
• Hard Truck Apocalypse / Hard Truck Apocalypse: Rise of Clans / Hard Truck Apocalypse Arcade - и трите вървят 1000 пъти по-добре, отколкото нейтив под Боза. Под Боза много често играта се самозатваря без видима причина, а като тръгнете да сменяте картата, тъкмо да зареди следващата карта, играта крашва. Под линукс се играе без никакви проблеми с пърформанса. Е, има си го бъгът с града Кеф в пустинята, където на една от мисиите трябва да докарате нефт за града, но това се заобикаля лесно, ако знаеш как, а и този бъг е причинен от разработчика, а не от опер. с-ма.
• Mad Max - още една игра с нейтив клиент, която обаче върви много по-добре под линукс, отколкото под говняндос, където мине-не мине и започва да накъсва, кадрите падат и като дойде силна буря, започва да върви на комикси. А под линукс няма комикси - постоянни 60 кадъра с графика на макс, независимо дали скачаш от рампа или си посред буря.
• Max Payne 2 - още една игра, която уж е пачната да върви на нов хардуер с новите Бози и която обаче под линукс върви доста по-добре. Под Боза на определени места из нивата замръзва за 10-ина сек. и после се оправя. Под линукс върви без грешка.
• Painkiller-ите - има какво да се желае, най-вече оптимизация от страна на разработчика, защото дори и под Боза повечето вървят много зле.
• Portal - това не съм го играл никога, а съдейки по клипчета в нета, няма да го играя никога. Просто дойде в бъндъл с Халф Лайф 2 и ми излизаше по-евтино да си купя бъндъла, отколкото само Халф Лайф 2. :D 
• RAGE - една от малкото игри, която върви еднакво добре и под Боза, и под Линукс.
• Return to Castle Wolfenstein - също като RAGE и под Боза, и под Линукс.
• Saints Row 3 - точно противоположното на горните две и под Боза, ид под Линукс, нищо, че има нейтив поддръжка за линукс. Просто има нулева оптимизация и е трагедия.
• Serious Sam 3: BFE - отново нейтив поддръжка, но въпреки това под линукс върви с една идея по-добре, отколкото под Боза. Но само с една много мъничка идея по-добре. :D  Отново кофти оптимизация. И все пак е по-добре от предишните издания на Serious Sam, които под линукс са меко казано трагедия.
• Team Fortress
2 - прочете пак реда за Portal. :D 

Ето още няколко игри, които съм играл под линукс, извън Стийм и които са вървяли перфектно и/или с много леки забележки: TDU, TDU 2, Galaxy On Fire 2 HD, Adelantado, Epic Car Factory, Island Tribes 4, Next Stop 1, 2 & 3, NFS 2, 3, 4 & 6, NFS U2, GRID 1, Bus Driver (SCS Software), Flatout 1 & 2, World of Tanks Blitz. И обикновения World of Tanks може да се подкара под линукс, защото съм виждал, че го играят, но на мен не ми се занимава с безкрайната инструкция. :D

II. Програми

• Прехваленият и така любим на бозаджиите Фотошит 2019. С малко зор и настройки по Wine тръгва. Не съм си играл да проверявам дали и кога ще крашне, просто пробвах да го подкарам, за да видят бозаджиите, че Фотошит се подкарва под линукс.
• Не един и два видео конвертора, които уж вървели само под Боза, вървят повече от перфектно под линукс. Пример за такъв е Movavi Video Converter Premium, който може да конвертира с видеокартата, не само с процесора. Даже разработчикът твърди, че не вървял под линукс, ама долното анимирано меме е опровержение на това тяхно твърдение:

spacer.png

Та така, драги бозаджии, дето не можете един браузър да подкарате под линукс, като нямате IQ-то, за да подкарате браузър под линукс, не обвинявайте операционната система, а собственото си незнание. :D 

• Автор
преди 3 часа, Колев60 написа:

Но си сигурен, че са забравили да те поканят в екипа им, нали? Шляпаш навред коментари без да се замисляш  дали е необходимо. 

А не съм се засилил да влизам в нечий екип споко просто чета каквото пише в интернет

преди 1 час, AAUUXX написа:

От моя гледна точка и наблюдение Windows се е държал на различните ми компютри през годините по- добре от Linux на който все нещо трябва да човъркаш за да заработи друго нещо. И не  може да пренебрегнем реалността, а тя е че по- голямата част от хората ползващи компютри са Windows юзери, което е показател за това кое е по - добро. 

Че то това му е чара на Линукс че сам можеш да си оправяш ОС а не да чакаш като просяк за ъпдейт .... Уиндоус се ползва най вече заради ИГРИТЕ най вече от домашни потребители и от компаниите заради унификацията

преди 7 минути, petie1 написа:

Че то това му е чара на Линукс че сам можеш да си оправяш ОС а не да чакаш като просяк за ъпдейт .... 

Ако е за едното хоби да, иначе работа ли ще вършиш или ще човъркаш ОС? 

• Автор
преди 8 минути, AAUUXX написа:

Ако е за едното хоби да, иначе работа ли ще вършиш или ще човъркаш ОС? 

И двете дедо попе и двете

преди 8 часа, AAUUXX написа:

работа ли ще вършиш

Много интересно би било да видим една статистика кой за какво използва компютъра си. Според мен, едва ли ще има и 5% , дето ще вършат "работа" с него. А той , според основния си замисъл, е средство за обработка на информация. Счетоводство, управление на производства, технологии, контрол на какво ли не, музика и филми. А играенето на разни игри винаги съм считал за обида за това чудесно устройство. По темата-на най-старата машина, дето не я бива за нищо повече от ХР, съм инсталирал един Линукс Мента и доста време го разучавах. Един беден роднина на Уиндоус... Давам си сметка какво постижение е създаването му, но съдбата му ще е дълбока резерва...

преди 20 минути, B3M2W0 написа:

Един беден роднина на Уиндоус... Давам си сметка какво постижение е създаването му, но съдбата му ще е дълбока резерва...

е, не може да се каже, че е роднина на джама, щот роднините са му други
ама има нещо което ме дразни в линукс,
че графичната им среда наподобява, графичния шел "Сеал" за мсдос...ъ-ъ-ъ...тъй де, инсталации от конзола, а бърз достъп до инсталираната програма, от "икона"

пп

нещо такова
https://sourceforge.net/projects/sealsystem/

преди 7 минути, дръндю написа:

нещо което ме дразни в линукс,

Ти си за завиждане, ако те дразни само това! Още на десктопа , като гледам иконите, дето не може да се променят, самата му терминология (Груб-ове, пакети и нищо не значещи съкращения), много беден хоризонт на програми за него, всичко е един непрекъснат компромис , само да се свърши работата някак.

преди 7 минути, B3M2W0 написа:

много беден хоризонт на програми за него, всичко е един непрекъснат компромис

ами, добро е за сървъри
а за обикновени потребители Андроид  е може би  най-свястната ОС базирана на линукс, но е разработена само за телефони

преди 31 минути, B3M2W0 написа:

като гледам иконите, дето не може да се променят

това не е вярно, че не можеш да смениш иконата
само като пример с програмата fluksion

[Desktop Entry]
Categories=Wpa;
Exec=sh -c "/opt/fluxion/fluxion.sh;${SHELL:-bash}"
GenericName[es]=Evil twin attack
GenericName=Evil twin attack
Icon=fluxion
MimeType=
Name[es]=Fluxion
Name=Fluxion
Path=/opt/fluxion
StartupNotify=false
Terminal=true
TerminalOptions=
Type=Application

където картинката на иконата се намира в \usr\share\pixmaps\ със името fluksion.png

тъй де, друг е въпроса, че не харесвам линукс

преди 1 час, дръндю написа:

\usr\share\pixmaps\

хъ, хъ
те твай
кът съ бъркам с джама
тея черти са с другото наклон ве
:giggle1:
като че ли трябва да се увеличи времето за редакция

преди 6 часа, дръндю написа:

не можеш да смениш иконата

Даваш ли си сметка, това дето си написал за смяна на икона, какъв майтап е? Представям си за нещо по-сложно какво чудо трябва да се направи...

преди 4 минути, B3M2W0 написа:

Даваш ли си сметка

давам си сметка, за това не обичам линукс
ама с тая невъзможност за редактиране на набързо пуснат пост е големо шоу
грешките дето съм направил, стават за "бисерите" във форума

преди 7 минути, B3M2W0 написа:

Представям си за нещо по-сложно какво чудо трябва да се направи...

само сменяш картинката в указаната папка

преди 1 минута, дръндю написа:

давам си сметка, за това не обичам линукс
ама с тая невъзможност за редактиране на набързо пуснат пост е големо шоу
грешките дето съм направил, стават за "бисерите" във форума

По повода за който сега пишеш, аз бях пуснал тема във форума с такава молба. Администрацията все пак реши и увеличи времето от 30 минути на 1 час, което е похвално. През всичкото това време ти и такива като теб, наместо да подкрепите това предложение с ваши мнения, си чесахте звънците в празни приказки и забава.Оставам с впечатлението, че тук основно се влиза за да се лигави човек с хората и да се забавлява какви глупости може да му роди празната кратуна.

преди 2 минути, Колев60 написа:

.Оставам с впечатлението, че тук основно се влиза за да се лигави човек с хората и да се забавлява какви глупости може да му роди празната кратуна.

виш кво
признавам си без бой
празна мий кратуната

преди 4 минути, дръндю написа:

виш кво
признавам си без бой
празна мий кратуната

Дръндьо!

Това, което ти сега отговаряш, може да го напише всеки без изключение, че му е празна кратуната. Важното е като пишете и да мислите какво, как и защо ви е необходимо при една евентуална промяна и да го коментирате с администрацията. Както виждаш, тя не спи а реагира и в случая така е постъпила. Идеите могат да идват и от потребителите, а не само да чакат и да "лапат".

преди 6 минути, Колев60 написа:

Важното е като пишете и да мислите какво,

не мога да се бъркам в работите на собственика на сайта, а предложения са давани и от други потребители на форума, не само от теб

преди 7 минути, дръндю написа:

не мога да се бъркам в работите на собственика на сайта, а предложения са давани и от други потребители на форума, не само от теб

Явно не си от разбиращите какво ти пиша!И никъде не съм казал, че са предложения "само от мен" Прочети всички раздели в които има такива и кажи на кого е отказано, при положение че е смислено и потребно! Ама, де такова време за това.

Стига бе, не може да си сменим иконите на програмите, 🤣 десен бутон, свойства цъкаш на картинката и избираш друга от наличните или си избираш своя предварително оразмерена картинка в .png формат, и воала. 

преди 16 минути, Колев60 написа:

. Важното е като пишете и да мислите какво, как и защо ви е необходимо при една евентуална промяна и да го коментирате с администрацията. Както виждаш, тя не спи а реагира и в случая така е постъпила. Идеите могат да идват и от потребителите, а не само да чакат и да "лапат".

Като какъв се изживяваш в тоя форум, питам за пореден път ? 

Кой те е упълномощил да даваш такива насоки ! 

преди 17 минути, Колев60 написа:

а не само да чакат и да "лапат".

Хаповете хаповете не ги забравяй

преди 2 минути, PigManu написа:

Като какъв се изживяваш в тоя форум, питам за пореден път ? 

Кой те е упълномощил да даваш такива насоки ! 

Хаповете хаповете не ги забравяй

На теб лично никой не е задължен да ти дава обяснения!

А хаповете са си за теб. Никога не бих ти ги отнел! Има още един подфорум най отдолу, в който ясно е написано за предложения и препоръки, който ти не виждаш и едва ли някога ще видиш. Та накарай някой от посетителите му да ти покаже какво е написано. За такива като теб, обяснение не трябва а перманентен БАН!

преди 4 минути, Колев60 написа:

На теб лично никой не е задължен да ти дава обяснения!

А хаповете са си за теб. Никога не бих ти ги отнел! Има още един подфорум най отдолу, в който ясно е написано за предложения и препоръки, който ти не виждаш и едва ли някога ще видиш. Та накарай някой от посетителите му да ти покаже какво е написано. За такива като теб, обяснение не трябва а перманентен БАН!

Ше даваш обяснения, а като не можеш довиждане !

Гледай такъв мошеник и лъжец като тебе да не те банират от живота накрая.

ади не съ карайте ве
ас до кът си напраа кафето и вий  мъ шашкате ве
с това заглавие, темата е за глупости, а не да се обсъждат сериозни неща

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.