Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 -място за критика,тролене и пцуене през свободното време

Featured Replies

М, даа, човек като не може да даде смислен аргумент го избива на дребнавост. Направо цюдо на познанието.
Трябва да си достатъчно грамотен, за да разпознаеш грешки от автоматизъм на писане. Ама това си си едни други знания, които явно липЦват.

• Отговори 230
  • Прегледи 16,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, DarkEdge написа:

М, даа, човек като не може да даде смислен аргумент го избива на дребнавост. Направо цюдо на познанието.
Трябва да си достатъчно грамотен, за да разпознаеш грешки от автоматизъм на писане. Ама това си си едни други знания, които явно липЦват.

Само че не е "автоматизъм", а неграмотност. "Преводачите" в унакса също като теб не знаят как се пише "отървавам" и "озовавам се", наред с много други неща.

преди 23 минути, DarkEdge написа:

Специалист...
- От конзола
- В графичен интерфейс
- От групови политики
- През регистратурата.

Фрагментацията на файловете не е абсолютно никакъв проблем за SSD дисковете (причина – моменталния достъп до който и да е адрес от паметта). Поради тази причина програми като Defrag са напълно излишни. Особено ако по случайност са пуснати „да оптимизират“ системата ви автоматично. Така, че отидете в regedit и сложете следните настройки:За целта отворете registry editor със Start > Run > regedit 
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Df rg\BootOptimizeFunction\
Име: Enable
Тип: REG_SZ
Стойност: N
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Wi ndows\CurrentVersion\OptimalLayout
Име: EnableAutoLayout
Тип: REG_DWORD
Стойност: 0                                                                                                                        

преди 1 минута, Илиян Делчев написа:

Фрагментацията на файловете

Не става дума за фрагментирането на файловете, а работещата услуга на Windows за дефрагментиране. Никоя ОС не знае къде се записват файловете по SSD - с тази задача се занимава контролерът на диска, управляван от алгоритмите на фърмуера му.

преди 9 минути, rado84 написа:

"Преводачите" в унакса също като теб не знаят

Айде, пак залитаме встрани. Естествено поради невъзможност за предоставяне на разумни доводи. Не си гони опашката - няма смисъл.
Установи се, че не познаваш управлението на тази услуга. Това е. Другото просто е преливане от пусто в празно са някакви нелепи напъни...

• Автор
преди 9 часа, Илиян Делчев написа:

а дали изобщо е била спряна дефрагментацията защото просто нямате напрестава колко ssd-та има скапани от нея?!

Не беше ли нещо свързано с TRIM?

Всяка епоха си има начало и край.Десятката съм сигурен, че е края на епохата ,,Уиндоус,,  Аз лично гледам фолософски на краят на каквото и да е било. ,,Една врата се затваря, друга са отваря,,

• Автор
преди 1 час, franchesko написа:

Всяка епоха си има начало и край.Десятката съм сигурен, че е края на епохата ,,Уиндоус,,  Аз лично гледам фолософски на краят на каквото и да е било. ,,Една врата се затваря, друга са отваря,,

10-ката съм сигурен че ще бъде вечна и подобрена от Линукс ама да видим

преди 9 часа, franchesko написа:

Всъщност,  Windows е един, а 10 не е версия, а обратно броене преди закриване 1.. 0

• Автор
преди 12 часа, whitepixel написа:

Всъщност,  Windows е един, а 10 не е версия, а обратно броене преди закриване 1.. 0

Викаш броенето до края на света почна а? Според мен 10 всъщност е двойка или слаб 2

преди 2 минути, petie1 написа:

Викаш броенето до края на света почна а? Според мен 10 всъщност е двойка или слаб 2

1+0 е 1, така че оценката е по-скоро двойка минус. :P

По 8.1 плюете ли,или само 10-ката?
Чисто информативно си питам :)

току-що, Васето написа:

По 8.1 плюете ли,или само 10-ката?
Чисто информативно си питам :)

И по 10-ката, и по всички бози. ;) 

преди 1 минута, rado84 написа:

А,ок-ми оправете заглавието на темата поне :)
Чай да не ми е куц поста,само да вметна че сървъри работещи под *NIX са много по уязвими отколкото такива работещи с Win.
Вие си продължавайте с пуцането,няма ви преча или се заяждам.
Темата кефи иначе :D

• Автор
преди 1 час, rado84 написа:

1+0 е 1, така че оценката е по-скоро двойка минус. :P

Ама в двоичната 10 е баш 2

преди 56 минути, rado84 написа:

Ама вкиснати

преди 47 минути, Васето написа:

А,ок-ми оправете заглавието на темата поне :)
Чай да не ми е куц поста,само да вметна че сървъри работещи под *NIX са много по уязвими отколкото такива работещи с Win.
Вие си продължавайте с пуцането,няма ви преча или се заяждам.
Темата кефи иначе :D

Обратно е

преди 4 минути, petie1 написа:

Обратно е

Кое бе котка? 

преди 2 минути, Васето написа:

Кое бе котка? 

сървърите с боза са мн. по-уязвими от тези с линукс.

преди 6 минути, rado84 написа:

сървърите с боза са мн. по-уязвими от тези с линукс.

Как стигате до това заключение бе Радо и Котарак?
Интересно ми е,понеже тва ми е в сферата на работа.
Я си направете проучване колко сървъри обслужващи банки и институции със значение работят под Линукс/и производни.
Повтарям-без лоши чувства или заяждане.
(не се заблуждавайте по дата на рег,или постове)

преди 4 минути, Васето написа:

Как стигате до това заключение бе Радо и Котарак?
Интересно ми е,понеже тва ми е в сферата на работа.
Я си направете проучване колко сървъри обслужващи банки и институции със значение работят под Линукс/и производни.
Повтарям-без лоши чувства или заяждане.
(не се заблуждавайте по дата на рег,или постове)

За бозата има милиарди вируси и малуеър. За линукс има 40-50 вируса, които няма как да хванеш от въздуха (за разлика от бозата). Освен това кодът на бозата е затворен, никой не знае какво и как точно работи и съответно разработчиците могат да ти набият каквото си поискат и няма нужда да хващаш вирус от мрежата. Кодът на линукс е отворен, гледат го милиони програмисти по света и дори и някой да се опита да направи нещо недоброжелателно, останалите ще го заровят моментално.

преди 4 минути, rado84 написа:

За бозата има милиарди вируси и малуеър. За линукс има 40-50 вируса, които няма как да хванеш от въздуха (за разлика от бозата). Освен това кодът на бозата е затворен, никой не знае какво и как точно работи и съответно разработчиците могат да ти набият каквото си поискат и няма нужда да хващаш вирус от мрежата. Кодът на линукс е отворен, гледат го милиони програмисти по света и дори и някой да се опита да направи нещо недоброжелателно, останалите ще го заровят моментално.

Радо говоря за сървъри работещи под Уиндоус,не за потребителски машини.
За Линукс има толкова бекдори че да ти се завие свят-но не са публично достъпни.
За експлойти да не говоря-имаш акъл CVE  предполагам знаеш какво е.

току-що, Васето написа:

Радо говоря за сървъри работещи под Уиндоус,не за потребителски машини.
За Линукс има толкова бекдори че да ти се завие свят-но не са публично достъпни.

Все едно - бозата си е боза, гадините не ги бърка дали е сървърна или потребителска боза. То и банкоматите преди години бяха масово със сървърни бози 2000 или с домашни XP-та, ама като ги хакнаха, много бързо ги мигрираха на линукс.
И между другото, искам да кажеш на Микрошит и Гугъл, че сървърите с боза са по-сигурни, понеже и на Микрошит, и на Гугъл сървърите им са с линукс. Да видиш как ще ти се смеят, ако изобщо са в състояние да ти отговарят, докато се търкалят по пода от смях.

• Автор
преди 19 минути, Васето написа:

Баш това няма как да проучим

преди 5 минути, rado84 написа:

искам да кажеш на Микрошит и Гугъл

Аз да им казвам?!?

преди 5 минути, petie1 написа:

Баш това няма как да проучим

http://www.zone-h.org/archive/special=1

преди 2 минути, Васето написа:

Аз да им казвам?!?

Еми ти си този, който твърди, че бозата била по-добра от линукс.

• Автор
преди 3 минути, Васето написа:

Аз да им казвам?!?

http://www.zone-h.org/archive/special=1

Не ми се вярва някой да изнесе такава информация за сървърите били те на Линукс или Уиндоус

току-що, rado84 написа:

Еми ти си този, който твърди, че бозата била по-добра от линукс.

Абсолютно-когато става въпрос за уеб сигурност.
Елементарно-аз тествам сървъри,ти си десктоп потребител или се бъркам?Може и да си админ нямам идея

преди 2 минути, petie1 написа:

Не ми се вярва някой да изнесе такава информация за сървърите били те на Линукс или Уиндоус

Заповядай,само 2 сървъра са с Уин
spacer.png

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.