Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 -място за критика,тролене и пцуене през свободното време

Featured Replies

Уиндоус 10 е технологично блато.
Колкото повече се бавиш да се измъкнеш,
толкова повече затъваш без надежда да го направиш,
а силите ти отслабват.

Не питай какво ти дава Уиндоус 10,
Питай какво ти отнема.

Всеки притежава Уиндоус 10.
Уиндоус 10 притежава всеки.

Който Уиндоус 10 сам не от***
Лично сам ще се пре***

Ползата от тиган Тефал на главата е по-голяма,
отколкото да чакаш помощ от Уиндоус 10.
Първото мисли за теб, а на второто Кортана само ти дудне.

------------------------------------------------------
Из "Наблюдения и Размисли - Има ли Дограма в Уиндоуса"

• Отговори 230
  • Прегледи 16,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 52 минути, whitepixel написа:

на второто Кортана само ти дудне.

На теб, пък, кога ти се е обадила Кортана? Айде пак свободни съчинения.

• Автор
преди 13 часа, B3M2W0 написа:

Ти си за завиждане, ако те дразни само това! Още на десктопа , като гледам иконите, дето не може да се променят, самата му терминология (Груб-ове, пакети и нищо не значещи съкращения), много беден хоризонт на програми за него, всичко е един непрекъснат компромис , само да се свърши работата някак.

Линукс е страхотна ОС за РАБОТА има достатъчен на брой софтуер който си върши перфектно работата та за това М$ копират всичко добро от него като почнеш от хранилищата и свършиш с виртуалните плотове лесно се запушват дупки а не чакаш за ъпдейти лесно се перзоналзира за конкретен хардуер ,проблема е че че се опитват да го направят за домашни потребители което води до създаване на погрешни впечетления

преди 5 минути, petie1 написа:

Линукс е страхотна ОС за РАБОТА има достатъчен на брой софтуер който си върши перфектно работата та за това М$ копират всичко добро от него като почнеш от хранилищата и свършиш с виртуалните плотове лесно се запушват дупки а не чакаш за ъпдейти лесно се перзоналзира за конкретен хардуер ,проблема е че че се опитват да го направят за домашни потребители което води до създаване на погрешни впечетления

Има наистина програми, но са доста по- бедни на опции сравнени с тези за  Windows, но по - големия проблем е  бързото сваляне на батериите при лаптопите, което е почти три пъти в сравнение с Windows, да не говорим че не можеш да подкараш Nvidia Optimus също на Linux. 

10-ката е кенеф.Чеп за бидон за зеле не става от нея.Същия провал,като вистата и осмака.Експето и седмака, са оказаха най-лесноизпозлваемите и стабилни ос на майкрософт.Ако имаха два грама сивак в тия тикви ,можеха да ги подържат безкрайно със платени сервизни пакети и хем вълка сит,хем агнето цяло.Вчера прочетох ,че през 2020 спира ъпдейта за седмака,аз до тогава отдавна ще съм преминал изцяло  на иос, и хич не ми дреми.

преди 18 часа, franchesko написа:

10-ката е кенеф.Чеп за бидон за зеле не става от нея.Същия провал,като вистата и осмака.Експето и седмака, са оказаха най-лесноизпозлваемите и стабилни ос на майкрософт.Ако имаха два грама сивак в тия тикви ,можеха да ги подържат безкрайно със платени сервизни пакети и хем вълка сит,хем агнето цяло.Вчера прочетох ,че през 2020 спира ъпдейта за седмака,аз до тогава отдавна ще съм преминал изцяло  на иос, и хич не ми дреми.

Бре бре..ти за 8.1 и 10 first threshold нещо да си чувало? 

на 1.05.2019 г. в 1:18, upper@D написа:

Да, бе...има хора дето още си го ползват.

Да,и аз съм от тях!А за 10-та-до 1703 имаше някакво движение към по-добре,а след това...Абе едно л...о колкото повече го буташ повече мирише....п.п 1903 още не е излязла официално и се очаква към края на май...пък може и юни.

@petie1, това ли е темата? Изобщо бях забравил за съществуването на тази тема. :)  Веднъж май писах тук, ако постът ми още стои.

• Автор
преди 2 минути, rado84 написа:

@petie1, това ли е темата? Изобщо бях забравил за съществуването на тази тема. :) 

Да ами кат ме осъдиха и забиха тук........ Баси мафията дето вика @Ивайло Димов

преди 3 минути, petie1 написа:

Да ами кат ме осъдиха и забиха тук........ Баси мафията дето вика @Ивайло Димов

Пак добре, че не са я изтрили изобщо темата. Че като ги знам тукашните овци какви нежни марии са и колко лесно им се наранява самочувствието, когато обиждаш говняндос, можеха направо да ти изтрият и темата.

П.С. Ах, намерих си поста! Мислех, че мародераторите са го затрили. :D 

на 3.05.2019 г. в 17:32, whitepixel написа:

Уиндоус 10 е технологично блато.
Колкото повече се бавиш да се измъкнеш,
толкова повече затъваш без надежда да го направиш,
а силите ти отслабват.

Аз зат'ва реших да мина на линукс преди боза 7 да е умряла, че да имам време да свикна с него. За мен друга алтернатива няма. 2020-та убиват 7-цата, 2021-ва убиват и Космицата, която пък е абсолютен боклук, което ме оставя само с 10-ката. Само че аз 10-ка няма да си инсталирам на личния комп, ако ще и да ми дават пари да го направя. Верно, че 7-цата ще продължи да си работи, ама от Стийм като спрат поддръжката за 7-ца (а и игрите ще спрат да ги правят за 7-ца), аз увисвам и няма за какво да я държа. Така че единственият вариант беше да мина на линукс. В началото ми беше малко тегаво, но сега така свикнах на доста неща, че се чудя как въобще съм живял без тях, като например качеството на звука в линукс. Такъв кристално ясен и чист звук никоя боза не може да изкара. :D 
И помежду другото открих една линукска програма (може да има и други, но аз за тази търсих), която я няма за говняндос - PCManFM. Което е добре - няма само за овцете да се прави всичко, трябва да се тегли чертата някъде.

• Автор
преди 5 минути, rado84 написа:

Пак добре, че не са я изтрили изобщо темата. Че като ги знам тукашните овци какви нежни марии са и колко лесно им се наранява самочувствието, когато обиждаш говняндос, можеха направо да ти изтрият и темата.

П.С. Ах, намерих си поста! Мислех, че мародераторите са го затрили. :D 

Викаш трябва ги галим с перце на тема Уиндоус Н-ти? То всяка тема става се Линукс срещу Уиндоус ей сега пак цъфна тема с болен Уин на ССД

• Автор
преди 8 минути, rado84 написа:

Еми явно трябва. Аз понеже не си поплювам и наричам Уиндоуса Говняндос, някой мародер ми беше маркирал профила да поствам само след одобрение от модератор, но мен това не ме спря и си регистрирах още няколко профила - за всеки случай. :D  Не знам дали са се усетили, ама на другия ден забраната беше премахната. Не знам кой ми беше забранил да пиша, ама съм 1000000000000% сигурен, че е била някоя мародерска овца.

Ей такава овца е била

ovca_pari.jpg

Леле вижте

Цитат

- Осем процента от кочовете са с хомосексуална ориентация.

преди 3 часа, petie1 написа:

пак цъфна тема с болен Уин на ССД

Еми то е боза, тя си е болна по подразбиране. Но аз все пак му написах възможни варианти. Няма да се учудя, ако накрая стане така, че линукс и програмата за него излекуват Бозата. :D 

Аз като гледам колко проблеми имат с тва грозно нещо.....се чудя тия аджеба дали не са мазохисти...:)

преди 4 минути, Ивайло Димов написа:

Аз като гледам колко проблеми имат с тва грозно нещо.....се чудя тия аджеба дали не са мазохисти...:)

Не бе човек-просто е модерно....А пък и процента на овцете сред народонаселението рязко скочи.....

Ся чета бисери....некъе лауреат вика ,че Линукса хабял 3 пъти по-бързо батерията на Лаптопа :)..... За тва го обичам тоя форум......

преди 1 минута, Илиян Делчев написа:

Не бе човек-просто е модерно....А пък и процента на овцете сред народонаселението рязко скочи.....

То и инцеста и хомосексуализма е модерен .......

преди 27 минути, Ивайло Димов написа:

Ся чета бисери....некъе лауреат вика ,че Линукса хабял 3 пъти по-бързо батерията на Лаптопа :)..... За тва го обичам тоя форум......

То и инцеста и хомосексуализма е модерен .......

Инцеста никога не е спирал в уж цивилизовани страни които напоследък все ни ги дават за пример и еталон за "настигане" а за хомосексуализма няма какво да говорим-погледни какво се случи на Кевин Спейси и то защото не поиска да признае че обратен,т.е смята го не за модерен,а за анормален.....А за 10-та-предпочитам да си инсталирам Линукс с всичките му недостатъци отколкото да се занимавам с това чудо 10-та.

лично за мен лайняндоус губи време, а аз много мразя да чакам компютъра да мисли. след xp всичките губят време дори при спрени анимации. освен това не работи добре с рамта и постояннно сере по диска и чете  - това води до бавене и лоши сектори... особено лошо е положението при лайняндоус 10... убива не само твърди дискове, но и  ssd-та. шпионирането е на ново ниво и хаби процесорна мощност и вместо тя да се ползва за полезни изчисления от поребителя, се използва за полезно шпиониране и реклами от m$... единsтвеното по добро на windows-a е power managament-a наистина батерията ще издържи повече в сравнение с linux, но само ако нищо не се прави на компютъра...

• Автор
преди 6 часа, rado84 написа:

Еми то е боза, тя си е болна по подразбиране. Но аз все пак му написах възможни варианти. Няма да се учудя, ако накрая стане така, че линукс и програмата за него излекуват Бозата. :D 

То ще е ебати пародията ама защо според мен може и ссд да сдава багажа

преди 7 минути, petie1 написа:

То ще е ебати пародията ама защо според мен може и ссд да сдава багажа

а дали изобщо е била спряна дефрагментацията защото просто нямате напрестава колко ssd-та има скапани от нея?!

преди 3 часа, Илиян Делчев написа:

а дали изобщо е била спряна дефрагментацията защото просто нямате напрестава колко ssd-та има скапани от нея?!

Че това изобщо може ли да се спира в Бозата?

преди 1 минута, rado84 написа:

Че това изобщо може ли да се спира в Бозата?

Специалист...
- От конзола
- В графичен интерфейс
- От групови политики
- През регистратурата.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Специалист...
- От конзола
- В графичен интерфейс
- От групови политики
- През регистратурата.

Визирах стиснатия седалищен отвор на Бил Гейтс, който не позволява елементарни неща на робите си, камо ли такова нещо, което може да бъде омазано от същите.

Регистратурата на коя болница? :D 

току-що, rado84 написа:

Регистратурата на коя болница? :D 

На тая, от която са те оттървалЕ!

преди 7 минути, DarkEdge написа:

На тая, от която са те оттървалЕ!

Поне не са ме "оттървали" от образование, та знам, че думата се пише с едно "Т". :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.