Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 -място за критика,тролене и пцуене през свободното време

Featured Replies

преди 2 часа, petie1 написа:

Ко става с бутането?

А те и руснаците май са будали щот и те минаха на Линукс и даже си имат тяхно дистро АЛТ

Не е само АЛТ. Имат и РОСА, която също е руска. А пък едни руснаци ентусиасти са се хванали на амбициозен проект да правят опен сорс боза. Изглежда като боза, ползва екзета, по дукименти би трябвало да върви по-бързо и по-стабилно от боза и в същото време всичко в нея е опен сорс - казва се ReactOS.

• Отговори 230
  • Прегледи 16,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 3 минути, rado84 написа:

Не е само АЛТ. Имат и РОСА, която също е руска. А пък едни руснаци ентусиасти са се хванали на амбициозен проект да правят опен сорс боза. Изглежда като боза, ползва екзета, по дукименти би трябвало да върви по-бързо и по-стабилно от боза и в същото време всичко в нея е опен сорс - казва се ReactOS.

Росата не е точно руска а наследник на Мандрива а АЛТ си е писан от нула от тях баш за държавните им инстуции и армията а РеактОС май забуксува заради спор с М$ за някакъв лиценз

преди 3 минути, petie1 написа:

забуксува заради спор с М$ за някакъв лиценз

То т'ва беше въпрос на време да се случи. Да правиш опен сорс боза на вид 1:1 с оригиналната и микрошит да не потропат на вратата ти - това няма как да не стане.

• Автор
преди 6 минути, rado84 написа:

То т'ва беше въпрос на време да се случи. Да правиш опен сорс боза на вид 1:1 с оригиналната и микрошит да не потропат на вратата ти - това няма как да не стане.

Така се чу де долкото е вярно един бог знае

Аз веднъж я пуснах на виртуалка. Чиста 98-ца и ми беше ясно, че микрошит ще ги спънат някой ден. Но мислех, че ще почакат, докато почне да се разраства.
Едва ли ще лъжат за причината за спирането.

• Автор
преди 4 минути, rado84 написа:

Аз веднъж я пуснах на виртуалка. Чиста 98-ца и ми беше ясно, че микрошит ще ги спънат някой ден. Но мислех, че ще почакат, докато почне да се разраства.
Едва ли ще лъжат за причината за спирането.

Та така руснаците имат реално само АЛТ в комбина с Елбрус ще  си правят собствена инфраструктура за армията и държавата

на 13.05.2019 г. в 1:38, Васето написа:

Обаче хакват и заразяват-пази се :D
Опитах се да им обясня че са с погрешна представа ама нейсе...хакери

Ти дай поне айпито на великия сървър (на лични или тук - както решиш), пък начини да му докараме диария има много. Щом толкова държиш да ти докажем, че за ник'ъв чеп не става...

на 14.05.2019 г. в 8:22, rado84 написа:

Ти дай поне айпито на великия сървър (на лични или тук - както решиш), пък начини да му докараме диария има много. Щом толкова държиш да ти докажем, че за ник'ъв чеп не става...

Мандалото хлопна сине-темата вися до снощи в Уиндоус раздела.

• Автор

И ко стана викаш който е*ал е*ал кака се ожени?

на 13.05.2019 г. в 0:41, rado84 написа:

Бозата на потребителите не може да им даде сигурност, какво остава за сървър! Не съм дошъл със спинозна флашка на твоя сървър, да видиш колко бързо ще ти се стопи уеб сигурността. Особено ако успея да издиря един от любимите си вируси за боза - т.нар. полиморфен, от който няма отърване и никой от Kaldata HJT не може да те спаси. Има само един начин за заличаване на полиморфен вирус, но малко хора знаят как се чисти ефективно. Аз съм един от тях, защото съм се сблъсквал с него под великата Боза.

И като се събуди краката ти отвити :D

преди 3 часа, Васето написа:

Мандалото хлопна сине-темата вися до снощи в Уиндоус раздела.

Естествено, че така ще кажеш. Като опря ножът до кокала, запя друга песен. Напомняш на тийнейджърите - пишат се гейове, щото е модерно, ама като срещнат друг тийн гей и корът опре до г*за, много бързо стават хетеро. :D  Та на тях ми напомняш.

Тази снимка не доказва/показва нищо, а и изглежда сглобена. Аз не съм те наричал тъп, между другото. Казах, че си позьорче, което не е същото като "тъп". Така че или си промени коментара, или си носи предупреждението. Аре бегай у кофата...

току-що, rado84 написа:

Тази снимка не доказва/показва нищо, а и изглежда сглобена. Аз не съм те наричал тъп, между другото. Казах, че си позьорче, което не е същото като "тъп". Така че или си промени коментара, или си носи предупреждението.

Сглобена ли ти изглежда?Коя от 2-те? Ама толкова си бос че няма на къде-ти някога бачкал ли си на платформа за уязвимости?
Нито ще си променям коментара-пък за предъпреждението да не говорим.
Та "хакна" ли IIS 10 че така и не разбрах...полиморфния?

току-що, B-boy/StyLe/ написа:

И като се събуди краката ти отвити :D

Мани,мани...хакерИ 

• Автор
преди 2 минути, Васето написа:

полиморфния

Та какъв е този вирус дет го рекламирате?

току-що, petie1 написа:

Питай Шишарката,дето не знае как точно полиморфира "вируса"(говорим за 2000-та година,кога бяха на мода)-иначе полиморф,изменя си кода според зависи ;)

току-що, petie1 написа:

Самокопира се на де що намери дялове, в т.ч. и флашки. Само че се завира и по едни сектори на хард диска, до които потребителят няма достъп, антивирусните също нямат достъп до тях, а за капак никоя антивирусна изобщо не го открива в системата. Обикновеното форматиране, за което се сещаш, не помага. Единственият начин да се отървеш от него е да си качиш данните на ДВД-та (защото там гадината няма как да иде), триеш всички дялове и ако после тръгнеш да ги създаваш наново, ги преоразмеряваш. Достатъчно е да им промениш предишните размери с плюс/минус 1 мегабайт и гадината заминава. Тоя вирус съм го хващал 2 пъти - един път с Боза ХъРъ през 2009-та и един път в края на 2015-та, малко преди да почна сглабянето на сегашния комп. Но и двата пъти бяха от кракнати торенти в Замунда...

току-що, rado84 написа:

Самокопира се на де що намери дялове, в т.ч. и флашки. Само че се завира и по едни сектори на хард диска, до които потребителят няма достъп, антивирусните също нямат достъп до тях, а за капак никоя антивирусна изобщо не го открива в системата. Обикновеното форматиране, за което се сещаш, не помага. Единственият начин да се отървеш от него е да си качиш данните на ДВД-та (защото там гадината няма как да иде), триеш всички дялове и ако после тръгнеш да ги създаваш наново, ги преоразмеряваш. Достатъчно е да им промениш предишните размери с плюс/минус 1 мегабайт и гадината заминава. Тоя вирус съм го хващал 2 пъти - един път с Боза ХъРъ през 2009-та и един път в края на 2015-та, малко преди да почна сглабянето на сегашния комп. Но и двата пъти бяха от кракнати торенти в Замунда...

Умирам честно :lol6:
Експерте ти между саморазпространяващ се "вирус"(то червей в случая) и полиморфия някаква разлика правиш ли?
Я бегай в Уики и се образовай за обща култура...

• Автор
преди 19 минути, Васето написа:

Питай Шишарката,дето не знае как точно полиморфира "вируса"(говорим за 2000-та година,кога бяха на мода)-иначе полиморф,изменя си кода според зависи ;)

Хм аз вируси не съм виждал нито тогава нито сега странна работа

току-що, petie1 написа:

Хм аз вируси не съм виждал нито тогава нито сега странна работа

Tи за Линукс ли плямпаш?
Trinоо&Tribe Flood Network нещо говори ли ти?

• Автор
преди 20 минути, rado84 написа:

Е аз тогава вируси не съм хващал щот се светнах на един трик свалях си програмата от чисти сайтове после си намирах номера в нета в текстов файл абе с две думи гледах къде шаря...... Хващал съм само едни гадове с досадни реклами и тва е

преди 5 минути, Васето написа:

Tи за Линукс ли плямпаш?
Trinоо&Tribe Flood Network нещо говори ли ти?

Не не тогава бях още на 98 после нА РедХат после на ХР после на дългите рога после на виста после седем и сега Дебиан 8

току-що, petie1 написа:

Не не тогава бях още на 98 после нА РедХат после на ХР после на дългите рога после на виста после седем и сега Дебиан 8

Осмисли ли какво ти написах за *NIX?
Ако си,супер! ;)

• Автор
преди 7 минути, Васето написа:

Осмисли ли какво ти написах за *NIX?
Ако си,супер! ;)

DDos атака ли се води това?

преди 21 минути, rado84 написа:

Тази снимка не доказва/показва нищо, а и изглежда сглобена. Аз не съм те наричал тъп, между другото. Казах, че си позьорче, което не е същото като "тъп". Така че или си промени коментара, или си носи предупреждението. Аре бегай у кофата...

Eй тъпо лапе следващият път имай доблестта да кажеш че си ме докладвал за триене.Наблягам на ТЪПО.

току-що, petie1 написа:

DDos атака ли се води това?

Йеп,родоначлниците на DDoS-в частност Trin00 :)
PS:Кой от мноо"отворените" модератори ми изтри поста и защо?

Редактирано от Гост
fuck it (преглед на промените)

• Автор
преди 18 часа, Васето написа:

п,родоначлниците на DDoS-в частност Trin00 :)

Казваш че Линукс е по уязвим на такъв тип атака ли? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.