Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете ми фентъзи

Featured Replies

Ами и аз бих ти предложил книгите по Warcraft, Starcraft (като вмъкна че Starcraft е sci-fi, но като е хубава книгата на никои не му пука) както и Властелина, но вече са ти ги предложили. Затова бих ти препоръчал и Diskworld повечето ги има по книжарниците но по-старите по-трудно се намират, а и са доста подходящи за възраста ти.

Редактирано от MaHHu (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 58
  • Прегледи 18,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

ъм... "Децата на Дюн" нали се счита за фентъзи? ако да, заповядай :nono: а на Жул Верн препоръчвам да изчетеш всички, това си е класика! напоследък забелязвам тенден циозно завръщане към "Пътешествие до центъра на Земята"...така ли беше? не го знам точно как е

И какво общо има Жул Верн с фентъзи ?

Жул Верн е основоположник на съвременната фантастика и е предвидил много от постиженията на науката (пътуване в Космоса, пътуване под вода). Аз лично съм чел доста от романите му и смея да твърдя, че не мирясвах докато не свърша книгата докрай, понеже все исках да разбера какво ще се случи по-нататък Публикувано изображение

Жул Верн е основоположник на съвременната фантастика и е предвидил много от постиженията на науката (пътуване в Космоса, пътуване под вода). Аз лично съм чел доста от романите му и смея да твърдя, че не мирясвах докато не свърша книгата докрай, понеже все исках да разбера какво ще се случи по-нататък Публикувано изображение

Да, но не е писал "фентъзи".

Да, но не е писал "фентъзи".

Четейки го сега, наистина вече не е фентъзи, понеже всичко, за което е писал той, си го имаме (ракети, подводници и пр.) :huh: Но все пак не е за изхвърляне :speak:

hopepper, смесваш понятията.

Фентъзито е литературен жанр, използващ елементи от фолкора, митовете и т.н. Повечето творби могат да се определят като "вълшебна приказка". Някои хора дават определение на стила като "приказна фантастика". Фентъзи идва от английското fantasy, което в превод значи фантазия.И наистина, авторът развихря фантазията си във всяка посока, в която може да се сети.

Жулн Верн си е един от титаните на класическата Научна фантастика, а не на жанра "Фентъзи".А тук темата си е "препоръчайте ми фентъзи".Не "научна фантастика".

Съжалявам, ако не си разбрал.Прочети ако искаш следните статии:

http://bgf.zavinagi.org/index.php/%D0%9D%D...%B8%D0%BA%D0%B0

и

http://izkustvoto.com/content/view/334/76/

ще са ти от полза, повярвай :huh:

За мен лично най-добрите писатели на хентъзи са Станислав Лем, Артър Кларк, Майкъл Крайтън, Чингиз Айтматов и разбира се Айзък Азимов. Ако ти се чете нещо мнооого добро прочети нещо на някои от тези автори

Роджър Зелазни има и доста други фентъзи романи освен "Хрониките на Амбър", за които гласувам с две ръце. Ето някои заглавия: "Господарят на светлината", "Безсмъртният", "Островът на мъртвите", "Джек от сенките", "Господарят демон".

"За мен лично най-добрите писатели на хентъзи са Станислав Лем, Артър Кларк, Майкъл Крайтън, Чингиз Айтматов и разбира се Айзък Азимов. Ако ти се чете нещо мнооого добро прочети нещо на някои от тези автори". Да това са наистина автори на "хентъзи" Публикувано изображение

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

"Господарят на светлината" си е класика в жанра,sliderum ;)

Добре, че ме подсети, да взема да си я препрочета.Горещо я препоръчвам на всеки , на който му се чете :P

"Безсмъртният" и "Островът на мъртвите" не ми харесаха чак толкова, а други две не съм ги чел...

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

А на мен някой да предложи нещо като за 14 годишен?

Книгите на Джон Р. Р. Толкин са точно за тази възраст ;) .

Ето, някои от тях: 1 , 2 , 3 , 4 .

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • 9 месеца по-късно...

Здравейте бихте ли ми препоръчали фентъзи книга която ако е за вампири и любов(Здрач , Вампирски целувки) може да е от много книги а ако е за дракони феи и т.н да са по кратички. Мерси! :angry:

Редактирано от dari_rs (преглед на промените)

Здравейте бихте ли ми препоръчали фентъзи книга която ако е за вампири и любов(Здрач , Вампирски целувки) може да е от много книги а ако е за дракони феи и т.н да са по кратички.

Мерси! ;)

Здравей,

Ако не си чела поредицата на Лоръл К. Хамилтън "Анита Блейк, ловецът на вампири" препоръчвам ти я. Аз току що започнах да я чета, грабна ми вниманието и за сега върви добре...

Можеш да я четеш от: http://www.chitanka.info:82/lib/author/%D0...%82%D1%8A%D0%BD

Изненадана съм, че само един човек препоръчва Тери Пратчет - той е най-добрият писател на фентъзи, но може би хуморът не е точно за 13 годишни. Така че се присъединявам към гласовете за Хобитът и Властелинът на пръстените.

Ще ми предложите ли някоя фентъзи книга с епична любовна история? (Видях че препоръчвате книгите според годините и за това ще кажа че съм на 17 :angry: )

Здравейте бихте ли ми препоръчали фентъзи книга която ако е за вампири и любов(Здрач , Вампирски целувки) може да е от много книги а ако е за дракони феи и т.н да са по кратички.

Мерси! :)

Дан Симънс - Лешояди
  • 3 седмици по-късно...

Мерси! ;)

Уау.. значи не съм единствената тук, която е чела "Вампирски целувки". Препоръчвам ти книгите на Ан Райс. Има си отделна тема за нея, можеш да погледнеш. А ако искаш можеш да гледаш "Кралицата на прокълнатите". До колкото знам е историята от "Вампирски хроники". Сестра ми е чела "Пандора"(за вампири е, споко Публикувано изображение) каза, че там героите носят същите имена или нещо такова. Та, прочети някоя книга на Ан Райс, смятам, че ще ти харесат.

А.. и ако мразиш метъла и рока, не гледай "Кралицата на прокълнатите" Публикувано изображениеПубликувано изображение

Искам да почна да чета книгите на Тери Пратчет, но са доста и се питах имат ли последователност.Тоест коя е първа в поредицата, свързани ли са помежду си и такива неща.

Ползвай гугъл, Уикипедия и т.н.

http://bg.wikipedia.org/wiki/Тери_Пратчет

Неговия първи роман „Килимените хора“ (The Carpet People) е публикуван през 1971 година.

Първата книга от поредицата „Светът на Диска“ (Discworld) — „Цветът на магията“ („The Colour of Magic“) излиза през 1983 година.

• 2 месеца по-късно...

Най доброто фентази за мен е трилогията на Толкин "Властелинът на пръстените" а също и "Дeцaтa нa Хурин" която много ми допадна. "Нeдoвършeни прeдaния" отново на Толкин доста ми хареса като я гледах онзи ден в книжарницата и смятам да си я взема. Абе вообще всичко на толкин е стабилно и много приятно за четене.

• 4 седмици по-късно...

Книгите на Джордж Мартин са доста добри. Поредицата Огън и Лед е може би най - добрата, на която съм попадал. Не съм сигурен обаче дали са преведени...

Книгите на Джордж Мартин са доста добри. Поредицата Огън и Лед е може би най - добрата, на която съм попадал. Не съм сигурен обаче дали са преведени...

Всичко излязло е преведено и издадено от бард .. препоръчвам на всички които не са я чели защото е страхотна поредица... Само дето имам усещането че дъртия дръвник ще гушне букета преди да завърши края на поредицата... много взе да се мотка със следващите части....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.