Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете ми фентъзи

Featured Replies

Според мен, няма такова, прекалено много са, но пък се надявам да ми помогнете в избора на книги тъйкато съм едва на 13г. и не знам към кои поредици да се орянтирам. Сега съм започнал " Мечът на Истина ". :help::)

• Отговори 58
  • Прегледи 18,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Щях да ти предложа Властелинът, защото за мен това е Фентъзи книгата, но тя принципно се чете бавно, пък и филма ще ти свърши почти същата работа. От години не съм чела фентъзи, но последното, което ми направи впечатление е поредицата на Роджър Зелазни (май така се пишеше) - "Хроники на Амбър".

Да,и на мен първо ви идва на ум за Властелина...Заслужава си наистина,както и ,,Хобит``.Книжките ,,War Craft`` също не са за изпускане

"Замъкът на Лорд Валънтайн" - много интересна сага доколкото си спомням, за съжаление съм я чел преди двадесет години...

Ако си много смел - Колелото на времето - на Джордан - вече са излезли 10 книги голям формат 700-800 стр. всяка.. на книжния пазар много ще ти се зарадват, ако решиш, да си ги купиш.

Редактирано от kao (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Ами да си кажа аз съм чел Властелинът на пръстена 3 пъти, хобит 2 пъти и наскоро прочетох силмарилион. Колкото до книгите WarCraft и 6-сте броя съм чел. На тери пратчет прочетох повечето за стражата и Ваймс. От тук ми предложиха Белгарион и след " Меча на Истината " ще се насоча на там, а след това към колелото на времето. А също съм чел Амбър и Петте броя и също Хари Потър ( всичките по 5 пъти ), чел съм и StarCraft и трите. Не преставам да се оглеждам в форума и ви благодаря на всички които сте писали тук. Мисл

....но последното, което ми направи впечатление е поредицата на Роджър Зелазни (май така се пишеше) - "Хроники на Амбър".

Аз не съм голям почитател на фентъзито, но "Хрониките на Амбър" наистина си заслужават. Има много идея в тях и не е прекалено измислена. Действието се развива в края на 20-ти век и звучи реално :)

Преди да прочетеш Властелина на пръстените прочети "Хобит -Билбо Бегинс или дотам и обратно".Мисля, че и Тери Прачет,Тери Гудкайнд пишат фентази

• 1 година по-късно...
"Трилогия на Мрачния елф", Р. А. Салваторе, "Хобит" на Толкин, все добро начало. :)

Ерагон на Кристофър Паолини е едно найстина добро предложение.

• 2 седмици по-късно...

Ерагон е недомислена БОЗА!

Според мен, няма такова, прекалено много са, но пък се надявам да ми помогнете в избора на книги тъйкато съм едва на 13г. и не знам към кои поредици да се орянтирам. Сега съм започнал " Мечът на Истина ". :nono:;)

Малко си малък за Мечът на Истината... Поредицата е много добра и приятна, но просто няма да я разбереш.

След една петилетка ще бъде подходящо четиво за теб ;)

Можеш да прочетеш Хитър Потъровците, Хобитът или пък поредицата Нарния...

И все пак чети, колкото повече, толкова повече ;)

Сага за войната на разлома на Ремънд Фийст. Като минеш трите тома, има още два, което са с по три отделни книги, донякъде свързани с трилогията. Написани са впоследствие, но се вписват идеално. С други думи - майстор на фентъзито.

Сега попадам на темата, но все пак да предложа моя топ 3: 1. Властелинът на пръстените (задължително четиво) 2. Песен за огън и лед (най-много ми харесва) 3. Колелото на времето (неописуема просто) Прочети ей тези трите и няма да съжеляваш. Белгариадата и продължението и също са добри. В сага за войната на разлома ме дразни това, че героите се сменят, но и тя става. Единственото, което не ми допада е Малазанската книга на мъртвите - няма добри герои, няма ясна идея като че ли и изобщо не я препоръчвам, но на теб може пък да ти хареса. И както каза Acropix чети, колкото повече, толкова повече.

• 2 седмици по-късно...

И аз щях да предложа поредицата за Нарния ама гледам че са ме изпреварили. Може да пробваш трилогията "Придворния убиец" на Робин Хоб. В първата част героят е горе-долу на твоята възраст, може да ти хареса... Даже има още 1-2 трилогии - продължения, но май не са издавани още на български, така че залягай над английския и ще имаш много по-богат избор от книги за четене :P Сетих се и за Тери Брукс - поредиците за Шанара. Първата трилогия със сигурност я има издавана на български, за другите не знам. А що се отнася до Толкин - струва ми се (това е лично мнение, разбира се), че трябва да изчакаш още някоя и друга година за "Властелина". "Хобитът" (или още "Билбо Бегинс") ще е далеч по-лесно смилаема и достъпна за теб и наистина е страхотна книжка. А "Силмарилион" много прилича на Гръцката митология - създаването на света, боговете и войните между тях. Ако ти е харесала едната - ще ти хареса и другата :speak:. Надявам се, че съм ти помогнала.

Редактирано от supergirl (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Ако харесваш фентъзи - първата и задължителна книга е "Властелина на пръстените" (тук включвам и "Хобит, или до там и обратно"). Това е първоизточника на всички фентъзи книги. Аз лично бих ти препоръчал Белгариадата на Едингс (всичките 13 книги) и "Колелото на времето" (много любима книга - ника ми е от там). Реймънд Фийст също е задължителен автор - поредицата за Крондор е много добра. И като си мислиш, че вече нищо ново не можеш да прочетеш във фентъзито - прочети всичко на Тери Пратчет - ще ти хареса....

• 1 месец по-късно...

"Хрониките на Амбър", вече ви надух главите с тях, знам ама само те останаха от моя списък с вшечатляващи фентъзита! А "Колелото на Времето" е...нямам думи, невевроятно добра книга!

Хари Потър. Много хубава поредица. Като я прочетох се зарибих и ти я предлагам.Публикувано изображение Най ми харесва седмата книга.

Човека иска фентъзи бе другарю, не джурканица от фентъзи и съвременни елементи.

Колелото на времето,Песен за огън и лед,Патрулите,Влад Талтош,Сага за войната на разлома,Белгаряда,Черния отряд,Реклюсите и т.н

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.