Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прехвърляне на хард диск със windows на друг лаптоп

Featured Replies

Добър вечер купих си лаптоп и немога да сложа друга операционна система освен windows 10 ако сменя хард диска от другия лаптоп на този с инталиран windows 7 64 bita и да инсталирам драйверите на видео картата и процесора и другите компоненти. Въпроса ми е ще му стане ли нещо

преди 9 минути, marto_2484 написа:

Добър вечер купих си лаптоп и немога да сложа друга операционна система освен windows 10 ако сменя хард диска от другия лаптоп на този с инталиран windows 7 64 bita и да инсталирам драйверите на видео картата и процесора и другите компоненти. Въпроса ми е ще му стане ли нещо

Няма как да подкараш инсталиран Windows от една машина на друга машина при положение, че са с различен хардуер. Освен това какъв е този лаптоп, на който не може да инсталираш друга ОС. 

Ако в сайта на производителя няма драйвери за друга ОС освен за 10 ще трябва да свикнеш да работиш с нея.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Aspire 7 не ми дава да инсталирам друг Windows Само 10 носих го да ми го преинсталират не става ми кажаха 

преди 2 минути, marto_2484 написа:

Aspire 7 не ми дава да инсталирам друг Windows Само 10 носих го да ми го преинсталират не става ми кажаха 

Кажи целия модел на лаптопа ( има стикер с пълното име на модела). Ако в сайта на производителя няма драйвери за 7 нищо не може да направиш.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Защо е нужно на нова машина да инсталирате стара версия на ОС? Инсталирайте Windows 10 и не си създавайте излишни главоболия. 

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Няма как да подкараш инсталиран Windows от една машина на друга машина при положение, че са с различен хардуер.

И аз така си мислех (т.е., че преинсталация не се налага само ако се сменя видеокарта или се добавя рам памет или допълнителен диск), а ако се сменя дъно, процесор и системен диск, че задължително се преинсталира. Всъщност за експеримента го пробвах макар и да не го препоръчвам (като прехвърлих SSD-то с инсталиран Windows 8.1 - инсталиран през 1-ви януари 2015-та) от стария компютър на новия и буутнах от него и не само, че тръгна, но си работи без проблеми вече близо година и половина някъде (а самата инсталация е общо на 4 години и половина вече). Разбира се имаше доста неща да се правят (като почистване на стари драйвери, други настройки и прочие), но е постижимо начинание. Явно поне инсталациите на 8.1 и 10 са доста по-интелигентни от тези на предходните версии, защото без проблеми си обнови HAL.DLL и другите компоненти засичащи промени в хардуерната конфигурация. Но за начинаещи потребители (все пак това бе само тест) една чиста преинсталация е добре дошла. Има и софтуер за миграция на ОС, но лично аз не съм ползвал такива.

Най-вероятно лаптопа позволява само UEFI boot и там, където го е носил, са били много "компетентни". Ако сложи диска от другия лаптоп и той най-вероятно е MBR-CSM изобщо няма да го открие. Но в момента без точния модел само гадаем.

преди 15 минути, Емил Костов написа:

Няма как да подкараш инсталиран Windows от една машина на друга машина при положение, че са с различен хардуер.

Може, става, правено е - но си има тънкости и изключения. Подкарването на една OS върху дадена машина, не е равносилно на безпроблемна и пълноценна работа!

Всички подробности се гледат преди, а не след покупката на хардуер!

• Автор

Intel core i7-7700 Ram-8gb Video card 2gb това са параметрите аз опитох от стария лапто на този тръгна windows 7 без проблеми но нямах време да вида за драйверите от acer za 7 дали има и видях,че няма 

Ако изтегля Driverpack дали ще ми ги инталира не искам да правя такъв експеримент :D  защото 10 не ми харесва много 

преди 14 минути, B-boy/StyLe/ написа:

И аз така си мислех (т.е., че преинсталация не се налага само ако се сменя видеокарта или се добавя рам памет или допълнителен диск), а ако се сменя дъно, процесор и системен диск, че задължително се преинсталира. Всъщност за експеримента го пробвах макар и да не го препоръчвам (като прехвърлих SSD-то с инсталиран Windows 8.1 - инсталиран през 1-ви януари 2015-та) от стария компютър на новия и буутнах от него и не само, че тръгна, но си работи без проблеми вече близо година и половина някъде (а самата инсталация е общо на 4 години и половина вече). Разбира се имаше доста неща да се правят (като почистване на стари драйвери, други настройки и прочие), но е постижимо начинание. Явно поне инсталациите на 8.1 и 10 са доста по-интелигентни от тези на предходните версии, защото без проблеми си обнови HAL.DLL и другите компоненти засичащи промени в хардуерната конфигурация. Но за начинаещи потребители (все пак това бе само тест) една чиста преинсталация е добре дошла. Има и софтуер за миграция на ОС, но лично аз не съм ползвал такива.

Това е така, но нарочно не го казвам. Постващия не може да каже дори модела на лаптопа камо ли да го объркваме с повече софтуери.

Ясно, аз затова казах, че не е препоръчително, но реших да споделя, че е възможно (или поне за този, който поне малко си има идея какво и как да го направи). Иначе чистата инсталация си е друга бира (особено запечатана с добър image). :)

преди 7 минути, marto_2484 написа:

Intel core i7-7700 Ram-8gb Video card 2gb

На такъв хардуер - W7 има шанс да бъде инсталиран, но трябва да се пробва и трябва да се знае какво си прави. Драйвери ще трябва да се свалят от различно място от производителя на лаптопа - от производителя на конкретните компоненти и може да се наложи някой от тях да са модифицирани (на първо четене драйвера за Intel-ското видео). Трябва да го прави някой който знае какво прави.

За какво ще се ползва лаптопа?

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Ясно, аз затова казах, че не е препоръчително, но реших да споделя, че е възможно (или поне за този, който поне малко си има идея какво и как да го направи). Иначе чистата инсталация си е друга бира (особено запечатана с добър image). :)

Добър image - може да се разхвърли на почти всякакъв хардуер :)

С толкова много писания, да беше дал точния модел на лаптопа, поне да видим дали има начин да се подкара windows 7 и как, след като ти не можеш да намериш в google.

преди 1 час, marto_2484 написа:

Това май не става при Windows ,защо не пробвате някое Linux дистро ако не желаете 10?

преди 1 минута, petie1 написа:

Това май не става при Windows ,защо не пробвате някое Linux дистро ако не желаете 10?

Преставяш ли си как ще гледа Linux такъв който е свикнал с Windows? 

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Преставяш ли си как ще гледа Linux такъв който е свикнал с Windows? 

Не този филм съм го и играл не само гледал

Пробвай си най-спокойно нищо няма да ти стане на лаптопа - естествено както вече казаха - провери за драйвери.

Миналата седмица смених дъно и процесор - преинсталация не съм правил и всичко си върви. Е иска си да се пипне но не е болка за умиране.

преди 14 часа, plamen_petrov_80 написа:

На такъв хардуер - W7 има шанс да бъде инсталиран

... но някой трябва да се сети да сподели точния модел на машината, вместо да се вайка до безпредел.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

20 мнения и още чакаме точен модел на лаптопа. Интересно!!

Може да е някоя секретна разработка и да е тайна, а пък искаш да разбереш модела. 

преди 4 часа, Емил Костов написа:

20 мнения и още чакаме точен модел на лаптопа. Интересно!!

Е ти па много питаш ами ако лаптопа е на някоя трибуквена агенция ко прайм?

на 15.05.2019 г. в 22:09, Емил Костов написа:

Ма верно ли? Баси и късметлията съм щом миналата седмица един имидж правен още с Norton Ghost го прехвърлих на друг компютър пак с XP. Само драйверите трябваше да му сложа и работи вече седмица като пушка. Същия имидж ни е даден още когато купихме FUJI Frontier-а и бекъпа е от стар , стар компютър.

Не можело бе ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.