Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Chevrolet Cruze 2010 1.6 113hp

Препоръчан отговор

преди 1 час, i'm god free music написа:

https://www.cars.bg/offer/c2971430 Нещо за тази Honda Civic ?

Супер е, стига дизайнът да Ви харесва, защото е леко казано странна. Едни я обожават, други не я приемат никак. Това поколение търсете бензинова 1,8 VTEC ,моторът е много здрав, става на газ, много икономичен, но гледайте да е с автоматичните скорости. Ръчните при тях са леко проблемни. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Soviet Soldier написа:

Супер е, стига дизайнът да Ви харесва, защото е леко казано странна. Едни я обожават, други не я приемат никак. Това поколение търсете бензинова 1,8 VTEC ,моторът е много здрав, става на газ, много икономичен, но гледайте да е с автоматичните скорости. Ръчните при тях са леко проблемни. 

Мога да си позволя само дизеловия вариант.7000-7500 ми влиза що годе в сметките.А шевролета го купиха преди да имам възможността да го видя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, i'm god free music написа:

Мога да си позволя само дизеловия вариант.7000-7500 ми влиза що годе в сметките.

Ако реално е 1,9JTD на Fiat , взимайте смело. Двигателя е отличен, здрав, евтин за поддръжка стига да попаднете на читав екземпляр. При дизелите предполагам знаете, гледат се, дюзи, турбина и да няма удари при смяна на предавките, защото ако такива присъстват, значи е тръгнал маховика, а той е демпферен и скъп. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Soviet Soldier написа:

Ако реално е 1,9JTD на Fiat , взимайте смело. Двигателя е отличен, здрав, евтин за поддръжка стига да попаднете на читав екземпляр. При дизелите предполагам знаете, гледат се, дюзи, турбина и да няма удари при смяна на предавките, защото ако такива присъстват, значи е тръгнал маховика, а той е демпферен и скъп. 

Да знаеш на какви цени са турбото и дюзите ? иначе като цяло смятам да повикам фирма за оглед.Мисля че цялата проверка е 75 лева.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, i'm god free music написа:

Да знаеш на какви цени са турбото и дюзите ? иначе като цяло смятам да повикам фирма за оглед.Мисля че цялата проверка е 75 лева.

Дюзи втора ръка може да ги намерите за смешни пари за този двигател, но нямате гаранция, че ще работят. Принципно се ремонтират, а колко точно би струвало, цените варират. Ако има проблем с дюзите се разбира с тест, вижда се кои не са изправни и имате 3 варианта, да купите нови, с които да се замени проблемните, да тествате на късмет втора ръка или да ремонтират вашите проблемни. За това и цената може много да варира. Ремонт на турбина е 350-400лв , цял комплект съединител, маховик между 900 и 1000лв. 

Като цяло няма някакви непосилни ремонти, но подбирайки автомобил в добро техническо състояние може да Ви спести доста пари. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Soviet Soldier написа:

Дюзи втора ръка може да ги намерите за смешни пари за този двигател, но нямате гаранция, че ще работят. Принципно се ремонтират, а колко точно би струвало, цените варират. Ако има проблем с дюзите се разбира с тест, вижда се кои не са изправни и имате 3 варианта, да купите нови, с които да се замени проблемните, да тествате на късмет втора ръка или да ремонтират вашите проблемни. За това и цената може много да варира. Ремонт на турбина е 350-400лв , цял комплекс съединител, маховик между 900 и 1000лв. 

Като цяло няма някакви непосилни ремонти, но подбирайки автомобил в добро техническо състояние може да Ви спести доста пари. 

Благодаря както винаги си коректен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Леле колко празни и глупави постове разводняват темата на човека. Моето мнение за шевролета е  НЕ! Тенекиени, лопат тропат, чупят се постоянно проблеми с двигателите, губи антифриз сърба масло, проблеми с окачване и спирачки. Взимаш си хюндай елантра производство 2006-2009 година, 116 коня с механична скор. кутия продават ги по около 3800-4700лв. Задължително с регистрация от тук, вече от собственик, стават перфектно и носят великолепно на газ без проблеми, здрави , издръжливи най-вече евтини части. Двигателите са им копие на мицубиши с чугунен блок на цилиндрите, практически адски надеждни и некапризни. Вкарва се в сервизче за оглед и се пазарите за цена!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Hyundai Elantra - бюджетно такси, също като шевито. От 2006 до 2008 бензиновия 16 клапанник има проблем с обтегачите и често веригата прескача, както и това, че бързо изникват течовете на масло по този мотор. Този двигател има случаи, в които още на 60 000 пробег прескача веригата, започва да звучи като дизел, ако не се обърне внимание, малко след това става на салата. При версиите от 2009г. този проблем уж е отстранен, те стават. Иначе са икономични, купетата не гният. Този автомобил си е чисто работно конче, крайно бюджетна изработка на салона, навсякъде евтина пластмаса. Екстериора и интериора лично на мен ми се струват ужасни, но красотата е субективно понятие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Soviet Soldier написа:

1.9 jtd е за сааб 9-3 седан, ние за него говорихме за това казах че ми влиза дизелака в бюджета.Ако знаеш нещо относно този модел не отказвам съвети.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, i'm god free music написа:

1.9 jtd е за сааб 9-3 седан, ние за него говорихме за това казах че ми влиза дизелака в бюджета.Ако знаеш нещо относно този модел не отказвам съвети.

Нямам кой знае какви наблюдения над Сааб, те са доволно редки автомобили в Българя. Разгледайте Alfa Romeo 159, при нея са решени проблемите, които бяха в предшествениците, като например слабата ходова част, и бензиновите мотори. Бензиновите са здрави, но не стават на газ. При дизелите това има доста голям избор.

1,9JTD 8 клапана, 4 цилиндров 120 коня - здрав е, но е слаб за 159-ката, която е над 1500кг.
1,9JTD 16 клапана, 4 цилиндров 150 коня - здрав е, динамиката е ок.
2.0JTD 16 клапана, 4 цилиндров -  този се намира само в 159-ките произведени в последните години 175 конски сили. Той е и сред най-желаните, върви почки колкото 2,4jtd
2,4JTD 20 клапана 5 цилиндров 210кс. същата работа като 1,9jtd 16v, но с 1 цилиндър повече. 

При 159-ката дизелите са на ремък, бензиновите са на верига. 

Аз лично харесвам най-много 2,4 jtd върви, не харчи много и има страхотен звук за дизелов автомобил: 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Soviet Soldier написа:

Нямам кой знае какви наблюдения над Сааб, те са доволно редки автомобили в Българя. Разгледайте Alfa Romeo 159, при нея са решени проблемите, които бяха в предшествениците, като например слабата ходова част, и бензиновите мотори. Бензиновите са здрави, но не стават на газ. При дизелите това има доста голям избор.

1,9JTD 8 клапана, 4 цилиндров 120 коня - здрав е, но е слаб за 159-ката, която е над 1500кг.
1,9JTD 16 клапана, 4 цилиндров 150 коня - здрав е, динамиката е ок.
2.0JTD 16 клапана, 4 цилиндров -  този се намира само в 159-ките произведени в последните години 175 конски сили. Той е и сред най-желаните, върви почки колкото 2,4jtd
2,4JTD 20 клапана 5 цилиндров 210кс. същата работа като 1,9jtd 16v, но с 1 цилиндър повече. 

При 159-ката дизелите са на ремък, бензиновите са на верига. 

Аз лично харесвам най-много 2,4 jtd върви, не харчи много и има страхотен звук за дизелов автомобил: 

alfa romeo не е моята марка.И не търся бърза кола нещо средно,нормално и просто за поддръжка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, i'm god free music написа:

alfa romeo не е моята марка.И не търся бърза кола нещо средно,нормално и просто за поддръжка.

А какво мислите за Volvo S60?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Soviet Soldier написа:

А какво мислите за Volvo S60?

Не ме кефи задницата затова и не ги гледам.Сега живот и здраве ако успея да погледна сааба смятам че ще съм доволен.Доста добри отзиви има за тази кола.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 31.05.2019 г. в 7:07, i'm god free music написа:

По голям дарак,дори и от този за който пусна темата... Искаш здрава кола,гледай тогава японските .Те са се доказали в това отношение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 30.05.2019 г. в 20:16, ilianiron написа:

Леле колко празни и глупави постове разводняват темата на човека. Моето мнение за шевролета е  НЕ! Тенекиени, лопат тропат, чупят се постоянно проблеми с двигателите, губи антифриз сърба масло, проблеми с окачване и спирачки.

Mоля? Ти поне на снимка виждал ли си го тоя шевролет? Кое му тече и какви проблеми има екотек 1, 6?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди време бях карал 2016г. шевролет круз 2.0тд.Толко дървено возеше,майкоо,но се свиква.Наистина много ефтини материяли бяха вложени в интериора, въобще целият интериор беше като дялан с теслата от пиян китаец в час по трудово.Ама това,което наистина го правеше кочина е извънградски разход на нафта 10л./100км, аве кенеф.Бахта и у икономията,то по-добре си търкалям бензиновото ренде и да не се разправям с камиони.За мен изгодна е покупката на дизел е,ако разхода извънградско достига макс 6л./100км, иначе,ако харчи повече, като сметнеш и скъпата му подръжка,излиза една голяма набутвация, която ти продава мечти,че уж караш ефтино.За 7000лв,не бих препоръчал немска  кочина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 4.06.2019 г. в 20:24, sound написа:

И що просто не се ориентираш към Астрата, ами се хвърляш на някакви кучи изпълнения?

Те са едно към едно с Астрата. Но Франческо е прав за дизела... умрела работа. Опел никога не са имали хубав дизел. Освен ония старите двигатели на Исузу.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 часа, Радул написа:

Освен ония старите двигатели на Исузу.

И още един, който май е още по- стар, 1,6 чист дизел - един такъв кадет баят парици ни изкара, а го карахме баш на умирачка, каквото ще да става с него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 години по-късно...

Добър ден! Извинявам се, че възобновявам тази тема, обаче обмислям да си купя автомобил Chevrolet Cruze 2010   2.0 Diesel.  Интересувам се от това колко ли аджаба горят градско и извън градско горе долу ? На какво цена са в България и въобще струват ли си ? Ако съм задал глупави въпрос се извинявам нов шофьор съм изкарах си книжката преди около половин година. Посъбрах пари и искам да си купя автомобил, но както всеки друг не бих искал автомобила да е постоянно в сервиза или да ми гори на 15/100, тъй като съм ученик и ще се затруднявам да я поддържам.  Ще се радвам да чуя мнението ви!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В какъв смисъл голяма ? Имам аз някакъв опит с шофирането, въпреки че съм нов шофьор нали :D карал съм доста големи коли  разбира се в гъсто населени места. Не мисля, че ще е голяма, но май ще ми е скъпа за поддръжка все още. Разглеждам и някакви голф 5чки 1.9 тди. Намират се хубави, но тези които са по-запазени, по-стават като чели са за по 7 бона ( не е проблем стига да си струва парите). Иначе ми предлагаха една кола Honda Civic 2012 година от Канада за 10000ЛВ  до Пловдив да ми я докарат с платено абсолютно всичко (от доверен човек ми е), обаче за там съм чувал нещо от сорта, че почвали да раждясват отдолу заради прекаленото много количесто химия, която изсипват по пътищата заради голямата зима там. Не знам колко е вярно. Същото момче съм просто от друг профил пиша

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...