Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дотук беше с бозата!

Featured Replies

току-що, petie1 написа:

Радо не чете много много а твори и ей го резултата, sudo fdisk sdbx ей така се дели диск под бачкаш Линукс даже се променя размера на корена с това

С тази разлика, че при Линукс никога не трябва да се лигавиш и трябва много добре да знаеш какво правиш иначе те наказва!!!

• Отговори 139
  • Прегледи 12,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 19 часа, rado84 написа:

Майка ми си пишеше някаква молба на Либре Офис,

Това не ми е много ясна логиката,жената не се справя под Линукс ама под Уиндоус си пердаши с Либре Офис?

преди 5 минути, Емил Костов написа:

С тази разлика, че при Линукс никога не трябва да се лигавиш и трябва много добре да знаеш какво правиш иначе те наказва!!!

Знам го много много добре всичко което съм писал ми е минало ръцете след много четене

преди 6 минути, petie1 написа:

Това не ми е много ясна логиката,жената не се справя под Линукс ама под Уиндоус си пердаши с Либре Офис?

Знам го много много добре всичко което съм писал ми е минало ръцете след много четене

За да нямам подобни проблеми при мен е закон - Линукс и Windows на отделни хард дискове.  Чиста работа.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

За да нямам подобни проблеми при мен е закон - Линукс и Windows на отделни хард дискове.  Чиста работа.

А и на един хард диск съм нямал ядове но съм спазвал едно строго правило всяка ОС си чете нейната файлова система и нтфс не се бута в Линукс само ако се наложи само за четене се монтира

току-що, petie1 написа:

А и на един хард диск съм нямал ядове но съм спазвал едно строго правило всяка ОС си чете нейната файлова система и нтфс не се бута в Линукс само ако се наложи само за четене се монтира

Отделно! За да може да си експериментирам спокойно и естествено ценната информация на повече от 1 диск.  А постващият е нарушил като за начало това правило. Сега просто се е вкарал в сапунка.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Отделно! За да може да си експериментирам спокойно и естествено ценната информация на повече от 1 диск.  А постващият е нарушил като за начало това правило. Сега просто се е вкарал в сапунка.

Е днес може и н хард дискове да си имаш ама преди 16-17 години не беше така,като съм писал аз съм от старата школа на ДОС и Уин 98

преди 7 минути, petie1 написа:

Е днес може и н хард дискове да си имаш ама преди 16-17 години не беше така,като съм писал аз съм от старата школа на ДОС и Уин 98

Остави старото време. Говорим за момента.То и Линукс не беше графичен и хардовете бяха по 5-7 гигабайта.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Остави старото време. Говорим за момента.То и Линукс не беше графичен и хардовете бяха по 5-7 гигабайта.

Именно 4-5 гигабайта и се бутваше с дискети:biggrin: А днес е друга епоха ама пак се иска четене а не само трошене кат наш Радо

току-що, petie1 написа:

Именно 4-5 гигабайта и се бутваше с дискети:biggrin: А днес е друга епоха ама пак се иска четене а не само трошене кат наш Радо

Сега имаш избор. Или да четеш и да се учиш или да трошиш и да обвиняваш!

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Сега имаш избор. Или да четеш и да се учиш или да трошиш и да обвиняваш!

Ами аз съм си избрал пътя и професията ,кой път съм си избрал сети се сам,жокер : Линукса и Уиндоуса никога не съм имал ядове с тях макар че са били на един хард диск

преди 1 минута, petie1 написа:

Ами аз съм си избрал пътя и професията ,кой път съм си избрал сети се сам,жокер : Линукса и Уиндоуса никога не съм имал ядове с тях макар че са били на един хард диск

То като четеш и се занимаваш няма да има проблеми.  Преди 20 години беше много по-трудно. Сега е лесно. Та който иска чете и се учи, който не иска................... негово решение. А ти сега като не знаеш какво е компютър не ми се оправдавай ;)

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 7 минути, Емил Костов написа:

компютър

Едно голямо сметало

преди 4 минути, petie1 написа:

Едно голямо сметало

От мед, малко злато и пластмаса

преди 11 минути, The_Nomad написа:

От мед, малко злато и пластмаса

Не ти трябва чак толкова много материали става  и само с крушки за повече информация питай ей тоя пич Готфрид Вилхелм Лайбниц

преди 7 часа, Емил Костов написа:

И естествено и двата диска разделени на два дяла - за ОС и за данните, а така също още един диск за важните работи, а най-добре и един диск за архивиране, т.е. 4 диска. За експерименти - 5 диска и виртуални машини.

Но, това го знаят тези които пият "Боза"... ;) , а не само "Бира" ... :) и да, с "Бирата" не се лигавиш ... ;) = не е за всеки ...

При Лаптопите е да, два диска, но взимаш външен за важните неща и друг за архивиране, а за експерименти си отделяш отделен дял на някой от основните дискове ...

п.п. Няма значение ОС, принципите са си принципи! Радо е "гола вода", щом се напива с "Боза", то се сещам какво става като пие "Бира" ... мазано ... мда ... Пиенето не е за всеки ... :) 

преди 7 часа, petie1 написа:

Радо не чете много много а твори и ей го резултата, sudo fdisk sdbx ей така се дели диск под бачкаш Линукс даже се променя размера на корена с това

Не е важно какво си чел, а какво си прочел.... ;) Има доста самоуки хора, но те работят с мозъка си, а не с пръстите си ... или мишката ... :)

преди 7 часа, Емил Костов написа:

Ми те си бяха на отделни дискове. Линукс на ССД-то, Бозата на бавния хард диск. И въпреки това Бозата е*а майката на всичко. Така че това дали са поотделно явно не е от значение.

преди 7 минути, rado84 написа:

Ми те си бяха на отделни дискове. Линукс на ССД-то, Бозата на бавния хард диск. И въпреки това Бозата е*а майката на всичко. Така че това дали са поотделно явно не е от значение.

Не знам какво си чаткал по клавиатурата преди да си тръгнал да инсталираш "Бозата" ... а си го правил под "Бирата" ... хм ... се ...

Ай, поне си признай грешката - това е първата крачка към лечението ти, че не "Бозата" е виновна, а ти.

преди 4 часа, ДиоиД написа:

Има доста самоуки хора, но те работят с мозъка си, а не с пръстите си ... или мишката ... :)

Именно това имам предвид с четене,обмисляне и извличане на информация а не механично събиране на данни:D

преди 5 часа, rado84 написа:

Няма как да се случи това нещо без твоя намеса.

преди 6 часа, ДиоиД написа:

И естествено и двата диска разделени на два дяла - за ОС и за данните, а така също още един диск за важните работи, а най-добре и един диск за архивиране, т.е. 4 диска. За експерименти - 5 диска и виртуални машини.

Но, това го знаят тези които пият "Боза"... ;) , а не само "Бира" ... :) и да, с "Бирата" не се лигавиш ... ;) = не е за всеки ...

При Лаптопите е да, два диска, но взимаш външен за важните неща и друг за архивиране, а за експерименти си отделяш отделен дял на някой от основните дискове ...

п.п. Няма значение ОС, принципите са си принципи! Радо е "гола вода", щом се напива с "Боза", то се сещам какво става като пие "Бира" ... мазано ... мда ... Пиенето не е за всеки ... :) 

Не е важно какво си чел, а какво си прочел.... ;) Има доста самоуки хора, но те работят с мозъка си, а не с пръстите си ... или мишката ... :)

Даже аз повече съм прекалил. Windows и Linux са ми на отделни компютри. А ценната информация я имам поне на 5 места.

Нещо много информация в тази тема и малката ми глава започва да се шашка :D

Варианти за dual boot windows linux има и не е нещо в alpha mode. Кой на каква файлова система ще си държи така наречените лични данни си е негова работа. Аз ако искам да си джиткам с тях и от Linux и Windows бих си ги сложил на ntfs. Ако си разцъквам само на пингвина ще ги сложа на най-новата и стабилна линукс файлова система - предполагам това е ext4.

И наистина авторът ако напише простичко и ясно какво е направил и потърси съвет как да си спаси нещата може и да му се получи или поне частично.

Авторът и в темите за Линукс с3р3 сериозно. Някои ползват Windows и Linux над 10 години без да се оплакват, а други през някоя и друга седмица реват на умряло, че нещо се е прецакало. Препоръката ми към автора на темата е да си купи елка и да не се мъчи с компютърите. Към четящите - не спорете с умствено изостанали.

преди 9 часа, manjaro написа:

елка

Компютрите са си баш елки, е вярно малко по сложни ама тваа е друга история:biggrin:

преди 9 минути, qwerty700 написа:

Завиждам на тези с МАС

Защо? Зареди това, че имат възможност да си купят MAC? 

преди 21 минути, AAUUXX написа:

Защо? Зареди това, че имат възможност да си купят MAC? 

E... Еми сигурно и заради това. Но просто МАС е наистина по-добрата ОС и има някой програми, които са специално за МАС и нямат реален аналог за ВИН.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.