Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дотук беше с бозата!

Featured Replies

преди 1 час, qwerty700 написа:

3 и повече К в долари взема един обикновен работник.. Това за 6-9 долара беше до преди 2 години. В момента ЕС съдят френския мисля че беше филиал на Самсунг точно заради условията на труд заради техен завод в Китай. За отминал период, мисля че 2007-2014, нещо такова.

Ето една рандом статийка, че не ми се търси, това е за 2018-та https://appleinsider.com/articles/19/03/01/foxconn-employees-endure-reduced-salaries-and-benefits-in-wake-of-reduced-chinese-iphone-demand

наскоро четох, че за тази година заплащането го вдигат двойно.

Може би имаш предвид 3000 юана? Вярно отгоре отгоре я прочетох статията, но все пак:

The Foxconn workers are also paid far less than others in the city of Zhengzhou, receiving a basic salary of 2,100 yuan ($314) per month before deductions, which falls to roughly 1,500 yuan after mandatory deductions, tax, and pension payments. By contrast, the average worker salary for the city in 2018 was 6,929 yuan ($1,035) per month. 

314$ преди удръжките е много далеч от 3000$. Я вземат чисти 250$, я не. Ако смяташ, че за половин година, заплатите са ги вдигнали 10 пъти при положение, че Apple има огромен спад в продажбите - 25% надолу, не знам. Точно заради евтината работна ръка всичко е в Китай. Ако трябваше да плащат 3000$ заплати на работник на поточна линия...че то в САЩ не дават такива заплати :D

• Отговори 139
  • Прегледи 12,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, Ивайло Димов написа:

Мака ми харесват заради уникалните дисплеи и супер стабилната им ОС ,но при тях проблема е ,че като спре поддръжката и увисваш по некое време . 

Това "по някое време" е едно разтегливо понятие, ама то, като се замисли човек, по някое време всичко "увисва".
Ей го Мак-а от който пиша - на 9 години е и не само не е увиснал, ами си лети като волна птичка.
Обаче съм готов да се обзаложа, че след доста години първо физическите ми дадености ще увиснат, а след това машината.

Да сме живи и здрави още години напред ще влизам чат-пат да ви уведомявам как се очертават зависванията.

Едит: Не е лошо да спрете (за всички се отнася) с разтегливия спам и да се придържате към темата все пак.

Редактирано от algor (преглед на промените)

преди 1 час, manjaro написа:

Може би имаш предвид 3000 юана? Вярно отгоре отгоре я прочетох статията, но все пак:

The Foxconn workers are also paid far less than others in the city of Zhengzhou, receiving a basic salary of 2,100 yuan ($314) per month before deductions, which falls to roughly 1,500 yuan after mandatory deductions, tax, and pension payments. By contrast, the average worker salary for the city in 2018 was 6,929 yuan ($1,035) per month. 

314$ преди удръжките е много далеч от 3000$. Я вземат чисти 250$, я не. Ако смяташ, че за половин година, заплатите са ги вдигнали 10 пъти при положение, че Apple има огромен спад в продажбите - 25% надолу, не знам. Точно заради евтината работна ръка всичко е в Китай. Ако трябваше да плащат 3000$ заплати на работник на поточна линия...че то в САЩ не дават такива заплати :D

Източника?

преди 1 час, DarkEdge написа:

И съдействаш за ос*рането темата на автора.
Ти ако си пуснал тема с проблем, който живо те интересува и куцо и сакато започне да лее за ланския сняг,  дали ще ти е кеф? Да не можеш да намери важната за теб информация в потока...

Приемам забележката. Но вижте темата каква е... поне да я използваме да си поговорим.

преди 1 час, algor написа:

Това "по някое време" е едно разтегливо понятие, ама то, като се замисли човек, по някое време всичко "увисва".
Ей го Мак-а от който пиша - на 9 години е и не само не е увиснал, ами си лети като волна птичка.
Обаче съм готов да се обзаложа, че след доста години първо физическите ми дадености ще увиснат, а след това машината.

Да сме живи и здрави още години напред ще влизам чат-пат да ви уведомявам как се очертават зависванията.

Едит: Не е лошо да спрете (за всички се отнася) с разтегливия спам и да се придържате към темата все пак.

Утре звъня на Apple да ти пратят най-новия за безплатната реклама :)

преди 7 часа, Ивайло Димов написа:

Това е за напреднали :)  .АКо искаш на някой преходящ от уиндоус  да му събереш очичките и да предпочете сините екрани на говното му покажи Дженту ,АРч или Слак и си готов :) 

Абе честно казано вече за Арч ме съмнява че е за напреднали щом автора на темата го подкара, е с много мяукане но го подкара

аААААААААА ха хахах малко камъни в градинката на Радо :) Ма той ползва графичен инсталатор ,а тва не се брои 

преди 27 минути, Ивайло Димов написа:

аААААААААА ха хахах малко камъни в градинката на Радо :) Ма той ползва графичен инсталатор ,а тва не се брои 

Е темата си е негова той да си вади камъните, той ако искаше да е в 21 век щеше да мрънка за кикстартъри не за графичен инсталатор

на 4.07.2019 г. в 20:58, qwerty700 написа:

Завиждам на тези с МАС

Прекалено много ги превъзнасяш. До неотдавна MacBook Pro бяха голяма далавера, но вече не са. На лаптопите развалиха клавиатурите, направиха ги прекалено тънки и да не се разглобяват. Махнаха много от портовете и стана като неттоп с ултра-бърз процесор на Intel и много лепило вътре.

Кофичката, iMac и Mac Mini може да бъдат страхотни компютри, но поради различни грешки пропуснаха възможността. Повечето Mac-ове прегравят и не можеш да направиш нищо по въпроса. Ако се наложи да пуснеш тежък софтуер за рендиране или видеобработка почват да се пържат в собствен сос. Вярно, по този въпрос подозирам че Intel имат сериозен принос, но факта остава.

Новият Mac Pro и екрана ги бива много, но е са за студиа, които могат да си позволят $ 16 000 на компютър без затруднения. Със стойката се изложиха епохално.

За ОС-а им технически няма нищо осбено! Просто имат много изпипан дизайн и са се базирали на FreeBSD. От там малко проблеми. Да, наистина не се бриква при всеки ъпдейт, но трябва ли да им даваме точки за това? Самото сравняване с най-лошия играч в индустрията не те изстрелва автоматично напред.

Иначе за плюсовете все още слагат най-добрите екрани, тъчпадове, камери, дизайн и софтуера го бива доста.

Е те незнам дали имат лаптоп с нещо различно от U Intel  процесор :)

преди 1 час, Ивайло Димов написа:

Е те незнам дали имат лаптоп с нещо различно от U Intel  процесор :)

Самите Intel се изложиха напоследък. Иначе имат, гледай таблицата най-долу и в дясно:

https://en.wikipedia.org/wiki/MacBook_Pro

Скоро може и да пуснат ARM процесори. По слухове.

То излагацията на Интел е едно на ръка ,ама тези в Ейпъл как па не направиха една балансирана машина .Няква срамни сглобки на безумна цена ...............сложи H процесор се некви бъзикни .

преди 3 минути, Ивайло Димов написа:

Няква срамни сглобки на безумна цена

Имат както компютри на откачени цени, така и доста прилични. Или поне имаха. Затова поне аз бих се въздържал. Ако не друго, поне ще върнат стария механизъм на клавиатурата. Слухове.

преди 5 минути, Ивайло Димов написа:

То излагацията на Интел е едно на ръка

За последните процесори чакаха сумата и време и накрая пак излъгация.

MacBook Pro 15 (2018) - Beware the Core i9

Въпросните дефекти уж са ги оправили. Според мен не достатъчно убедително. И не са само Apple, впрочем.

Не ме вълнуват :) Слагат цена на нещо което себестойността ми не надвърля и 30 % от исканото .На всичкото отгоре е кастрирано

на 8.07.2019 г. в 15:25, Ивайло Димов написа:

Не ме вълнуват :) Слагат цена на нещо което себестойността ми не надвърля и 30 % от исканото .На всичкото отгоре е кастрирано

Не съм съгласен с казаното и най-вече за процентите. Apple наистина могат да са голама мафия, но същото важи и за останалите. Началната цена на лаптопите не е нещо изненадващо , предвид какви части слагат.

Кастрирани - при всички хубави лаптопи на които би се спрял, трябва да правиш компромиси. Признавам, обаче, много ме дразни че са премахнали Del клавиша, че са сложили биометрия, че са заместили функционалните с онова "нещо" отгоре, че нямат LAN конектор и нормален твърд диск. Всяко от тези неща реално би ме спряло от покупка, ако се замислях.

Политиката им е на принципа на Пегъзи Музовски "Къде сме ние -къде сте вие " аре холан  :)  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.