Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дотук беше с бозата!

Featured Replies

преди 1 минута, qwerty700 написа:

И 12 да станат. Айде да си кажем с какво Уиндоус въобще може да се сравняван с МАС? Аз не съм специалист. Давайте.

В това няма никакъв смисъл! И двете ОС правят едно и също!

• Отговори 139
  • Прегледи 12,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 минути, AAUUXX написа:

В това няма никакъв смисъл! И двете ОС правят едно и също!

Искаш ли да си кажа честно мнение?

преди 1 минута, qwerty700 написа:

Искаш ли да си кажа честно мнение?

Кажи си го, прекалихме с офтопика макар че от него има какво да се извлече като полезна информация. 

Kaто прочетох заглавието и си викам- баси некъв герой довърши виндовса. Па то поредния келеш дето не му разбира...

преди 3 минути, Радул написа:

Kaто прочетох заглавието и си викам- баси некъв герой довърши виндовса. Па то поредния келеш дето не му разбира...

А аз се сетих за друга боза

преди 14 часа, Колев60 написа:

Последен коментар в тази тема от мен, защото не е моя.

В линукс темите ми прави много голямо и сериозно впечатление, че има отлични линуксчии, знаещи много и безрезервно помагат на всеки, който има някакъв въпрос. Изявата според мен в Линук на хората е по голяма от тази във Windows,  независимо, че и там има отлично владеещи операционната система. Ще прескоча цитиране на имена, за да не се дразнят някои от останалите.

Може би просто защото Linux дава по-голяма свобода да пипаш и да променяш, та знаещите на тема Windows обикновено копаят в посока борба с гадинки (HJT раздела тук) и прочее. Windows е в голяма степен предвиден да го ползваш както е (с известна настройка, разбира се), докато Linux можеш да го обърнеш с краката нагоре (да му смениш ядро, графична среда и какво ли не още) и пак да работи. Казвам това като потребител на Windows.

преди 17 часа, AAUUXX написа:

Кажи си го, прекалихме с офтопика макар че от него има какво да се извлече като полезна информация. 

:) тя темата си плаче за оффтопик. По някаква причина мразя айфоня, но харесвам МАС. Американците дори и сега относно компютри за мен предлагат най-изпипаната стока. А да не говорим за преди. Къде ще сравниш един класически монитор ДЕЛЛ с разни самсунзи, филипси и т.н.

Но уина им е най-голямата издънка. Те всички са алчни, но Бил Гейтс е един от най-алчните. Сега от догодина спират подръжка за уиндоус 7, която за мен им е най-сполучливата ОС. Знаеш ли Били Гея какво обяви преди време? Че най-голямата му грешка в живота била, че не успял да превземе пазара на мобилни телефони. 

преди 9 часа, killchain написа:

Може би просто защото Linux дава по-голяма свобода да пипаш и да променяш, та знаещите на тема Windows обикновено копаят в посока борба с гадинки (HJT раздела тук) и прочее. Windows е в голяма степен предвиден да го ползваш както е (с известна настройка, разбира се), докато Linux можеш да го обърнеш с краката нагоре (да му смениш ядро, графична среда и какво ли не още) и пак да работи. Казвам това като потребител на Windows.

Забравил си да кажеш  че с Линукс можеш да си направиш сам дистро точно за твоя компютър което му е чара на Линукс

преди 8 минути, petie1 написа:

Забравил си да кажеш  че с Линукс можеш да си направиш сам дистро точно за твоя компютър което му е чара на Линукс

Можеш, но ще си мислиш, че е така. Колко са фирмите, дето правят отворен хардуер? И ако на такъв (приемаме, че е "върхов") му сложиш "твоето" - колко време ще заделиш, за да се получи? Просто не е "енергийно ефективно" заниманието, то си е "бутиково", съответно - много, много скъпо (като удариш чертата). И най-важното - хич, ама хич, не е за всеки който ползва Линукс, а само за буквално "избраници на съдбата".

преди 4 минути, бат'начо написа:

Можеш, но ще си мислиш, че е така. Колко са фирмите, дето правят отворен хардуер? И ако на такъв (приемаме, че е "върхов") му сложиш "твоето" - колко време ще заделиш, за да се получи? Просто не е "енергийно ефективно" заниманието, то си е "бутиково", съответно - много, много скъпо (като удариш чертата). И най-важното - хич, ама хич, не е за всеки който ползва Линукс, а само за буквално "избраници на съдбата".

Не ме разбра,не казвам дистро за целия свят а само за теб с твои модули твои програми твоя графична среда, нещо като твоята сборка с Лубунту но за теб и твоята машина

И аз разбрах, че ти не ме разбра... Карай.

Колко Столмановци познаваш? Аз само един, пък и не го познавам, само съм чувал за него.

П.П. Ха, да ти е честит "Космонавта", нали утре излиза!

преди 11 часа, бат'начо написа:

И аз разбрах, че ти не ме разбра... Карай.

Колко Столмановци познаваш? Аз само един, пък и не го познавам, само съм чувал за него.

П.П. Ха, да ти е честит "Космонавта", нали утре излиза!

Нито един Ричи Столман не познавам, само митовете съм чувал за него, оказа се че кучето се казваше Бъстър а космонавта Бъз в "Играта на играчките". те сегашните стабилни издания на Дебиан носят имената на животните във филма.

преди 16 часа, petie1 написа:

Това е за напреднали :)  .АКо искаш на някой преходящ от уиндоус  да му събереш очичките и да предпочете сините екрани на говното му покажи Дженту ,АРч или Слак и си готов :) 

Има и достатъчно програми и игри и под линукс ,поредната заблуда ,че няма :) .

преди 34 минути, Ивайло Димов написа:

Има и достатъчно програми и игри и под линукс ,поредната заблуда ,че няма :) .

Това е някакъв мит. Който си разправят помежду си линуксарите:) Не ти говоря за някакъв смотан офис пакет и разни такива. Отгоре на всичкото без да имам статистика се обзалагам, че поне половината които ползват комп са геймъри, бих казал 2/3-ти. Мен лично това не ме интересува особено. Но много ме е яд на тъпия Бил Гей, който си изпра парите с някакви уж благотворителни акции, това е едно уникално лайно закогото потребителите са нищо. Мак е върха каквото и да ми говорят. А за файнъл кът направо ще се изям, няма такава програма за видеообработка. 10 от 10.

Мака ми харесват заради уникалните дисплеи и супер стабилната им ОС ,но при тях проблема е ,че като спре поддръжката и увисваш по некое време .Както се казва "миришат ни краката за такива машини " :) .Аз ползвам и Джама /в работата/ и линукс за лично ползване ,ни игри играя ни специални програми .За Линукс също има специализиран софтуер но там се плаща щото некой седнал и го е написал :) 

преди 16 минути, Ивайло Димов написа:

Мака ми харесват заради уникалните дисплеи и супер стабилната им ОС ,но при тях проблема е ,че като спре поддръжката и увисваш по некое време .Както се казва "миришат ни краката за такива машини " :) .Аз ползвам и Джама /в работата/ и линукс за лично ползване ,ни игри играя ни специални програми .За Линукс също има специализиран софтуер но там се плаща щото некой седнал и го е написал :) 

Еми това е политика на Епъл, то и при телефоните е така. Но те затова си оцеляват и са си някак си в своя индивидуална нища и не зависят толкова много от конкуренцията. Нали видя сега с тази сапунка около Уйвей и икономическите войни. Епъ; си барат ташаците и им е все тая.

То въобще престижните американски фирми имат друг подход, дори да е произведено в Китай все пак има ниво на качество, знаеш ли, че в Китай един работник сглобяващ айфон взема около 3 хиляди долара заплата. Иначе американците дори ги мразя заради политиката.

Но ето виж, имам си едни монитор който си пазя и не бих го продал. 15 годишен монитор DELL, къде ще намериш такова качество днес? Ще е $$$$$$$$$$$$$$$.

https://www.ebay.com/itm/Dell-UltraSharp-1703FP-17-LCD-Monitor-acceptable-w-light-dark-spots-on-screen-/162317583943

това нещо е 20 пъти по добро от монитор за 500 лв днес от стандартните. Ти въобще можеш ли да си представиш, че когато у нас бяхме на црт DELL ти вади такова нещо. Не го знам с лагери ли е какъв е това се върти на 45 градуса във всички посоки.

П.С. Да оставим МАК защото само "на картинка" съм го виждал и не искам да го гледам... дори да не ме е яд. Но само направи сравнение между един стандартен БИОС на ДЕЛЛ и на която и да е аиатска компания, пък била то и японска.

П.П.С. Може и защото средния американец е по-прост от обичайното всичко което се прави за техния пазар е направено много по лесно за използване, много по-елементарно дори от гледна точка на това че всеки един потребител който не е идиот може да се справи без никакъв проблем. Не знам дали ми схващате гледната точка. Вземай крайния продукт, ест кихаш яка сума и после си свирукаш.

Те Ейпъл са първата Американска компания с пазарна оценка 1 трилион долара :) Бедняци 

преди 9 минути, qwerty700 написа:

Китай един работник сглобяващ айфон взема около 3 хиляди долара заплата. Иначе американците дори ги мразя заради политиката.

6-9 долара на час в най - добрия случай! 

Китай и 3000 долара заплата само ако си некой сфтуерен гуру :) Те за тва икономиката им е силна ,много сган работи за малко мангизи :)  по 12--15 часа на ден .Като пчелички са .

преди 2 минути, AAUUXX написа:

6-9 долара на час в най - добрия случай! 

3 и повече К в долари взема един обикновен работник.. Това за 6-9 долара беше до преди 2 години. В момента ЕС съдят френския мисля че беше филиал на Самсунг точно заради условията на труд заради техен завод в Китай. За отминал период, мисля че 2007-2014, нещо такова.

преди 2 минути, Ивайло Димов написа:

Китай и 3000 долара заплата само ако си некой сфтуерен гуру :) Те за тва икономиката им е силна ,много сган работи за малко мангизи :)  по 12--15 часа на ден .Като пчелички са .

Ето една рандом статийка, че не ми се търси, това е за 2018-та https://appleinsider.com/articles/19/03/01/foxconn-employees-endure-reduced-salaries-and-benefits-in-wake-of-reduced-chinese-iphone-demand

наскоро четох, че за тази година заплащането го вдигат двойно.

преди 5 минути, qwerty700 написа:

3 и повече К в долари взема един обикновен работник.. Това за 6-9 долара беше до преди 2 години. В момента ЕС съдят френския мисля че беше филиал на Самсунг точно заради условията на труд заради техен завод в Китай. За отминал период, мисля че 2007-2014, нещо такова.

Няма смисъл да си говорим празни приказки, в Foxconn се сглобяват Iphone например. 

https://www.dnes.bg/technology/2018/06/11/2-26-na-chas-zaplata-na-nekvalificiran-slujitel-na-foxconn.378956

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Няма смисъл да си говорим празни приказки, в Foxconn се сглобяват Iphone например. 

https://www.dnes.bg/technology/2018/06/11/2-26-na-chas-zaplata-na-nekvalificiran-slujitel-na-foxconn.378956

Еми говорим си, щото аз поне друга работа нямам. Това е някаква препечатка на най вероятно Ройтерс, който бълват простотии на кило. И ако си обърнал внимание се базира на някакъв доклад до 2017-та, или по-рано. Да, така е било в Китай, но последните 2-3 години нещата се промениха. Да, пчелички са, но вече  мит че работят за без пари. Ако става въпрос аз съм виждал преди години как китайци свиват цигари и ги правят да изглеждат като почти фабрични.

Встрани от въпроса - ако искаш да си информиран донякъде изобщо избягвай политически сайтове, всяка новина независимо каква е облята с политически отенък.

преди 44 минути, qwerty700 написа:

Еми говорим си, щото аз поне друга работа нямам

И съдействаш за ос*рането темата на автора.
Ти ако си пуснал тема с проблем, който живо те интересува и куцо и сакато започне да лее за ланския сняг,  дали ще ти е кеф? Да не можеш да намери важната за теб информация в потока...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.