Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За 14 февруари...Честито !

Кой от двата празника според Вас е редно да се празнува? 140 гласували потребители

1. 1. Кой от двата празника според Вас е редно да се празнува?

• Трифон Зарезан
      29%
      39
    • Свети Валентин
      20%
      27
    • и двата
      49%
      65

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Днес е специален ден, защото на днешната дата, 14 февруари, през 869 г., 50 дни след замонашването си починал Св. Константин Кирил Славянобългарски, създател на кирилицата, с която ние пишем днес!

Не е вярно, кирилицата не е създадена от Константин Кирил! Създадена е в България от неизвестен съставител и, искаме или не искаме, никак не е оригинална - 17 букви, от тези, с които пишем днес, са гръцки, пет са взети от глаголицата (азбуката на Константин Кирил, която днес никой не използва) и само осем са новосъздадени (оригинални). Факт!

Редактирано от Pavel Nikolov (преглед на промените)

• Отговори 223
  • Прегледи 41k
  • Създадено
  • Последен отговор

Днес е специален ден, защото на днешната дата, 14 февруари, през 869 г., 50 дни след замонашването си починал Св. Константин Кирил Славянобългарски, създател на кирилицата, с която ние пишем днес!

Не е вярно, кирилицата не е създадена от Константин Кирил! Създадена е в България от неизвестен съставител и, искаме или не искаме, никак не е оригинална - 17 букви, от тези, с които пишем днес, са гръцки, пет са взети от глаголицата (азбуката на Константин Кирил, която днес никой не използва) и само осем са новосъздадени (оригинални). Факт!

Азбуката се казва кирилица,независимо че той не я е създал,а е наречена в негова чест!

За мен тоя католически празник св.Валентин е един голям кич Публикувано изображение - златен ден за търговците утре ейййй

А и по-горе съм казала-Любовта няма ден за празнуване

Всеки си празнува каквото иска, въпрос на личен избор, пък било той правилен или не .

Az ви пожелавам да сте винаги пияни от любов и както се писа в една друга тема :"Дано мигът,щастието и радостта от този ден останат в сърцето на всеки човек изживял магията наречена ЛЮБОВ!!! "Публикувано изображение

Някои ще пием само ама наздраве на всички :speak:

Св. мъченик Трифон (Трифоновден). Трифон Зарезан - празник на лозарите.

Това празнувам аз на тази дата ! Публикувано изображение

Ще си празнувам Валентина, цветя бонбони, секс...приказка.

Алкохол не пия, тъй че Зарезанчо го оставям на желаещите.

Иначе честито на влюбените, на алкохолиците и всеки, който се чувства празнуващ днес по един или друг повод. Да сте живи и здрави, много любов, много късмет и плодородна година. Публикувано изображениеПубликувано изображение

Като сме безделници, да не сме без празници...

Аз понеже съм влюбена...в себе си и любимата ми напитка е виното, явно има какво да празнувам Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение

Честито! И умната! (може и русата).

ами който си няма лозе ... ще му течат лигите май.

който няма лозе - на магазина или дори по-добрия вариант : намира си една Трифонка и ... :offtopic_s:

Честито на празнуващите !!

Публикувано изображение

ами който си няма лозе ... ще му течат лигите май.

За тез, които си нямат лозе, са са погрижили леля Била, чичо Кауфланд и други подобни добри хорица. Ето:

Публикувано изображение

И накрая дядо Пирогов също няма да ги изостави...

Редактирано от Tramway (преглед на промените)

Честит Трифон Зарезан :lol6: , Честит Празник на Влюбените ;)

Честито на всички,празнуващи всичко! :love::beer11: Всеки ден може да е празник.От нас зависи.Живейте пълноценно и се наслаждавайте ма мига! :cheers::gift:

St. Valentine не е български светец, нито е наш празник Зарязване на лозите - Трифон Зарезан - да Поздрав за всички - който каквото празнува !

Редактирано от MistressLinda (преглед на промените)

St. Valentine не е български светец, нито е наш празник

Абе карай да върви оборота на сърчицата :)

"Криворазбраната цивилизация" - Добри Войников е автора - и още е актуална творбата му

Щото всичко чуждо и модно вкарахме

Публикувано изображение

St. Valentine не е български светец, нито е наш празник

Зарязване на лозите - Трифон Зарезан - да

Поздрав за всички - който каквото празнува !

Да,но Католическото "зомбиране",не престава ! Публикувано изображение

И сега от празнуващите, колко са католици и колко поне веднъж в живота си са хващали лозаркса ножица.... ?

аз съм хващал лозарска ножица понеже дядо ми има лозе и днес празнувам Трифон Зарезан :inlove1: иначе който каквото празнува да му е честито Публикувано изображение

Ще свържа темата с едно стихотворение на Хр. Ботев и днешния празник - Трифон Зарезан : В механата Тежко, тежко! Вино дайте! Пиян дано аз забравя туй, що, глупци, вий не знайте позор ли е или слава! Да забравя край свой роден, бащина си мила стряха и тез, що в мен дух свободен, дух за борба завещаха! Да забравя род свой беден, гробът бащин, плачът майчин, - тез, що залъкът наеден грабят с благороден начин, - грабят от народът гладен, граби подъл чорбаджия, за злато търговец жаден и поп с божа литургия! Грабете го, неразбрани! Грабете го! Кой ви бърка? Скоро той не ще да стане: ний сме синца с чаши в ръка! Пием, пеем буйни песни и зъбим се на тирана; механите са нам тесни - крещим: "Хайде на Балкана!" Крещим, но щом изтрезнеем, забравяме думи, клетви, и немеем и се смеем пред народни свети жертви! А тиранинът върлува и безчести край наш роден: коли, беси, бие, псува и глоби народ поробен! О, налейте! Ще да пия! На душа ми да олекне, чувства трезви да убия, ръка мъжка да омекне! Ще да пия на пук врагу, на пук и вам, патриоти, аз вече нямам мило, драго, а вий... вий сте идиоти!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.