Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

KLIPSCH HERITAGE

Featured Replies

Запалил съм се от една идея - да се обзаведа с озвучителни тела от серията Heritage на американската фирма Klipsch - по-конкретно модела Klipsch Forte III. Става дума за озвучителни тела, които изглеждат и свирят като класически тонколони от 70-те или най-късно 80-те години на 20-ти век. Големи, широки, с голям басов говорител.

От цялата серия съм се спрял по-конкретно на Klipsch Forte III:

spacer.png

Така изглеждат отпред със свален грил.

spacer.png

А така изглеждат отзад.

Отпред има басов говорител 12 инча, титанов средночестотен 1.75 инча в хорна и титанов високочестотен в хорна. Това отзад е 15 инчов пасивен говорител /пасивен радиатор/. Т.е. говорител с мембрана без намотка и без магнит. Изпълнява ролята на фазоинвертор /басрефлекс/

По ревютата много ги хвалят.  Заради топлото и живо звучене. Тези озвучителни тела звучали много по-добре от масовото производство на Клипш, които имат характерно ярко и остро звучене. Тези са произвеждат в Щатите - в Хоуп, Арканзас. Корпусът е от МДФ с истински дървен фурнир.

Лошото е, че няма къде да ги прослушам на живо. В момента нямат демонстрационни бройки в магазина, където ги продават. Случайно някой да е имал щастието да чуе такива чудеса?

• Отговори 67
  • Прегледи 16,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Явно ще трябва да се долеят още електрони и няколко протона за всеки случай. Неутрони - в никакъв случай, звукът се смачква яко!

• М да, една група електрони с шкурки обира острите краища на кристалната решетка, а друга с полир паста и машина довежда до идеала повърхността на кристалната решетка за по-добро лъзгане в правилната п

• Абе то хората затова са измислили специален раздел в психиатричната наука. Нарича се психоакустика.🤣

Изглеждат направени качествено.Фирмата е на ниво.Данните са добри.Би трябвало да имат много добър звук.

Много добри  трилентови ОТ от висок клас. 

Само ревюта съм им гледал и чел. 

Музиката "оживява" с тях. 

Имай на предвид, че трябва да имат доста отстояние от стената за да "дишат" . 

Ето тук има едно ревю:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DLzOg9vgPdAY&ved=2ahUKEwj64La1o77jAhUMCZoKHWvtBZwQjjgwC3oECAYQAQ&usg=AOvVaw0e5wtAPKTA-r92BTZDYvbV&cshid=1563446410001

• Автор

Странна работа за отстоянията... Снощи минах през Аудио Арте, които по принцип ги доставят и продават. Оказа се, че един чифт стоял с месеци или повече при тях като демонстрационен и накрая го пратили във Варна. Заприказвахме се надълго и нашироко с един от консултантите. По отношение на отстоянието от стените той специално подчерта, че трябва да са близо до стената. Иначе губели бас. Има една подробност - шоурума им е с акустична обработка на стените, таван и т.н. Може би плътното тапициране с акустични панели /платна/ в случая си казва думата. Според него от по-достъпните ценово - Forte III и Cornwall III, които са по-големи - с 15 инчов бас без пасивен радиатор отзад и с 50 процента по-широки, Фортето звучали много по-добре. Жив, отворен топъл звук, ефект на присъствие в залата, страхотна сцена и т.н. Много добър ефект се получил, като ги вдигнали за проба на 20 см високи стойки, които по принцип не били предназначени за такива големи колони. Сцената се отворила - разширила и удълбочила, още повече. Самите колони не са чак толкова големи - 42 см широчина, 91 см  височина и 33 см дълбочина. Сравнително лесно се събират и в средностатистически български хол 15-20 квадрата.

Били продали няколко чифта, като хората предпочитали направо да си ги вземат запечатани, т.е. девствени.

При начално включване на нови колони - звукът отначало бил сух, дървен, плосък... Трябвало поне 100-200 часа свирене, явно за да се раздвижат и "омекнат" диафрагмите на големите говорители, и тогава колоните направо се "отпушвали".

Ако се сравняват с върховия модел от Reference серията - RP-7III, които са с два 10 инчови металокерамични говорителя плюс високочестотен титанов 1 инч в хорна, огромни колони - високи 1.24 м, широки около 40 и дълбоки около 45 см, RP-7III звучали по-ярко, по-остро и по-агресивно.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Леко развитие по въпроса с Klipsch Heritage. Аз започнах отдалече. Засега се обзаведох с първи "Heritage" компонент на Клипш - усилвател за слушалки Klipsch Heritage Amplifier, който представлява DAC на базата на ESS Sabre 9018 плюс усилвател за слушалки с балансен и небалансиран изход, плюс предусилвател с линеен RCA изход  - с фиксирано ниво на сигнала или с регулируемо ниво на сигнала.Този DAC чете и конвертира цифрово аудио до 192 kHz/24 bit и DSD до 11.2 MHz/1 bit /т.е. до DSD256/:

spacer.png

Ето как изглежда в сравнение с един от другите ми DAC-ове - RME ADI-2 DAC:

spacer.png

Идеята ми е по-нататък освен с озвучителни тела Klipsch Heritage Forte III да се обзаведа и с аудиофилски слушалки Klipsch Heritage HP-3:

spacer.png

А такива слушалки ще е грях да ги включа в "нехеритажен" DAC/слушалков усилвател...😄

Следващият компонент, живот и здраве, ще бъдат прословутите озвучителни тела Forte III, обект на настоящата тема. Но за тях още продължава процесът на "първоначално натрупване на капитали" - т.е. на необходимите парични средства. 😄

Постът ми е насочен лично към Михайлов и не ангажирам никого с мнението си.
 1999 година. Пътувах специално до Холандия за някакув автомобил и по точно, най вече за набелязани от мен тонколони на Dinaudio по онова време.В Холандия не успях да ги намеря в магазин и трябваше да чакам доставка, което не беше опция за мен. В магазина ми обясниха, че на път за България трябва да мина през Дюселдорф (Германия) и да посетя един от най известните по онова време магазини за HI-FI маняци. В Германия имам приятел, българин, радиолюбител,живеещ в Нюрнберг от 1972, говорещ немски с диалекта.Уговорихме си среща и се намерихме на уреченото от нас място.След кратко запитване по магазините за такива "играчки" ни дадоха координатите на HI-FI центъра и сме в него.  Собственикът на магазина около 55 годишен мъж се оказа много любезен човек и болен от тази "краста". Оказа се, че към шопа има и акустична малка зала за евентуално прослушване на техниката, която си купуваш. Не само това, а се оказа, че разполага и с модела на колоните, които аз исках да си купя. За акустичната зала съм добре запознат години преди това как е правена и какво представлява. Вече сме в нея. Най големите колони (а те бяха 4 различни модела) бяха посочените точно от теб Клипш, но там присъстваше и Динаудио, за които бях много надъхан.Техниката за ТЕСТ, на абсолютно ниво. (няма да я споменавам, щото вече не помня всичко наизуст).Грамофонните плочи, подредени по жанрове, класическа музика,рок, поп, джаз. Акустика - невероятна, особено на класическа музика. Бях...НЯМ. Първо, по негова препоръка(на собственика) послушах твоя модел. Някои от маниаците казват така. Колкото и да си глух и да не разбираш, като послушаш ей този модел, ще почнеш да чуваш добре - Е ВЯРНА. Красота(но да се знае, че аз съм си болен на такава тема) Вторият модел, английски колони на двамата братя( който познава производството се сеща веднага - B&W) Е, много са добри, но нямах парите даже за едната от тях. Третия модел - "моите" фаворити. Разликата от твоя модел - твърде голяма в басовата партия, та и във високите честоти. Два часа и половина в залата и моя приятел му втръсна да слуша пасажи от плочите. Ако собственикът беше ме оставил в залата самичък и си отиде в къщи, на другия ден щеше да ме намери на същото място.
Това е от мен като лирично отклонение.
При добра акустика на помещението ти, явно няма да има значение за близостта им до стените на помещението. Превъзходен модел, произвеждан много години и отново съживен през 2017 година.
Аз не бих се замислил, ка мо ли да питам.
А моите фаворити тогава си ги купих и бях доволен до момента, когато ги изнесоха със всичката друга техника ...от къщи.
Михайлов!
Радвам се, че има хора като теб. Радвам се  най вече за това, че знаеш какво трябва да си купиш!
Който не ми разбра поста, моля да не го чете. 

https://www.stereophile.com/content/klipsch-forte-iii-loudspeaker-page-2

https://www.stereophile.com/content/volti-audio-rival-loudspeaker

• Автор

Благодаря!

Точно подобно задълбочено мнение от познавач и специалист ми трябваше!

През 1999 ти си слушал модела Forte II, а през 2017 година производството му е възобновено под името Форте III. Уж с някакви дребни подобрения.

Освен това ревю от Stereophile.com има и още едно чудесно ревю от Darko Audio:

https://darko.audio/2019/05/the-big-beautiful-klipsch-forte-iii/

Между другото, като отидох до магазина да си взема херитажното ДАК-че - усилвателче, хората ми го пуснаха през най-големите "нехеритажни" колони на Клипш - Klipsch RF-7 III. Големи колони с по два броя 10 инчови металокерамични говорителя плюс високочестотен титанов в хорна. Слушах ги повече от час. Колоните никак не са лоши. Обаче ми се сториха леко ярки в звука заради тези големи метални говорители, покрити с керамичен слой. Плюс това бяха твърде големи и по всичко си личеше, че по принцип са предназначени за големи помещения - над 30 кв. метра и нагоре.

преди 35 минути, Михайлов написа:

Благодаря!

Точно подобно задълбочено мнение от познавач и специалист ми трябваше!

През 1999 ти си слушал модела Forte II, а през 2017 година производството му е възобновено под името Форте III. Уж с някакви дребни подобрения.

Освен това ревю от Stereophile.com има и още едно чудесно ревю от Darko Audio:

https://darko.audio/2019/05/the-big-beautiful-klipsch-forte-iii/

Между другото, като отидох до магазина да си взема херитажното ДАК-че - усилвателче, хората ми го пуснаха през най-големите "нехеритажни" колони на Клипш - Klipsch RF-7 III. Големи колони с по два броя 10 инчови металокерамични говорителя плюс високочестотен титанов в хорна. Слушах ги повече от час. Колоните никак не са лоши. Обаче ми се сториха леко ярки в звука заради тези големи метални говорители, покрити с керамичен слой. Плюс това бяха твърде големи и по всичко си личеше, че по принцип са предназначени за големи помещения - над 30 кв. метра и нагоре.

Ти го знаеш, но само да вметна: "И въпреки това работи добре, дори при 2 ″, създавайки правдоподобно контролирани баси. Играх с повече позиции, включително много повече от максималните 10 ”, в крайна сметка се настаних на 8 ″ от предната стена. Моят висок таван - 4,7 м на върха - без съмнение повлия на резултата, стаята ви ще бъде различна."

И твоето помещение със сигурност не е толкова високо, но все си мисля, че този модел ще се справят много добре с разтоянието да стената.

• Автор

Естествено че нямам толкова висок таван, но все пак не е и нисък - 2.80 м. Аз не се притеснявам особено за разстоянието до задната стена. Сегашните ми озвучителни тела - Кантон Нестор 802 DC са с по две осмици, плюс седмица плюс 2.5 инча пищялка на колона и с преден фазоинвертор. Дори за такива колони препоръчват отстояние от 20-тина сантиметра от задна и странични стени. Както можеш да предположиш, правил съм си многобройни ескперименти - при всякакви разстояния - от 5 см до 20-30 см. Дори до 50 см. Честно казано, аз не чувам на практика никаква разлика във звученето - няма никакво бумтене, кънтене и т.н. А и някаква огромна разлика в стереокартината и т.н. също няма. А смея да твърдя, че изобщо не съм глух. Поради това се надявам, че и Клипшовете спокойно ще мога да ги слушам и по-близо до стената, дори и до ъглите.

• Автор

Вчера пропуснах да спомена и още едно много интересно ревю за Клипш Форте 3 - от поляците от Stereo i kolorowo - underground:

http://stereoikolorowo.blogspot.com/2017/11/kolumny-podogowe-klipsch-forte-iii.html

Адски забавна ми се струва заглавната картинка на полския сайт, с която започва всеки материал на сайта: 😄

spacer.png

Няма начин човек от нашето поколение да не си спомни някогашните времена...

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Като в стария виц, където Иванчо казал "Той и тате може, но козата си сака пръч!", подготвяйки се за бъдещите тонколони Клипш, аз се снабдих с малко по-сериозен усилвател. Отново Naim, но малко по-висок модел - Naim Nait XS2:

spacer.png

Новият е върху стария. На пръв поглед разликата е в това, че новият има три копчета в повече...🙂

Обаче далеч не е само това.

В момента върви обновление на продуктовата линия на Naim. Това, което намерих, се води стар модел. Новият, който се очаква, се нарича Naim Nait XS3. И в един реален български магазин имаше последна бройка от "стария" модел, с цена, намалена с 40 процента. Е, тази бройка вече не е налична. 🙂 Интересното е, че в останалите магазини, където уж имат от същия модел, няма абсолютно никакви намаления.

Просто не издържах на изкушението.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Има ново развитие по въпроса за Клипш Форте III. Вече са поръчани и капарирани. Сега тръпна в очакване кога ли ще пристигнат.

Междувременно в магазина бяха получили един чифт от най-малките "Херитажни" Клипшове - Heresy III. И аз съответно ги накарах да ми ги пуснат. И ги слушах повече от час.

Става дума ето за такива сладури:

spacer.png

Не е точно като Фортето, но донякъде (само донякъде)  си приличат:

spacer.png

Идеята ми беше да чуя все пак озвучителни тела на същия производител от същата серия, които имат някаква, макар и далечна и приблизителна прилика с това, което съм си харесал.

И малките свирят превъзходно. Извънредно ясен и прозрачен звук. Страхотно мелодично и музикално звучене. Всеки инструмент или певец се чува извънредно ясно, с точно позициониране по сцената. Двата говорителя в хорни изобщо не звучат прекалено ярко или остро. Басът е сравнително добър и стегнат, но не е много дълбок. Трябва да добавя, че аз слушах чисто нови, "неразработени" колони. Предполагам и се надявам, че Фортето ще се още по-добри.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

От вчера съм извънредно щастлив притежател на ей такива сладури:

b9d041f07c79.jpg

Отдавна си мечтаех да се обзаведа с истински тонколони XXL размер. И ето че в края на краищата успях. От големите колони Klipsch Heritage Forte III са най-подходящи за моето помещение. Като габарити, мощност и т.н. В противен случай щях да се напъна за Cornwall III. Въпреки че се водят за сравнително компактни, в действителност са доста големи - с размери ВхШхД - 92х42х33 см. Реално и предишните /т.е. досегашните/ Кантон Нестор 802 DC не бяха от малките, с по два броя 8 инчови нискочестотни, 7 инчов средночестотен и 2.5 инча високочестотен. Но честно казано, звученето на Клипшовете си е коренно различно. Просто характерът на звука през басов говорител с голям диаметър - 12 инча плюс 15 инчов заден пасивен радиатор без бобини и магнит е коренно, наистина коренно различен. Като добавим, че средите и високите сега са през хорни, звукът, а и звуковата картина са много по-добри. Звученето е отворено, свръх ясно и прозрачно, може би с едва доловима топла нотка. Басът, където трябва, е светкавичен, бърз, ритмичен и гръмовен, в никакъв случай не е разшляпан. Бас китара, бас каса, барабани, контрабас, виолончело и т.н. звучат много реалистично. Средите са великолепни. Високите са много ясни, но без никаква излишна рязкост и острота. Няма никаква излишна яркост от хорните. Извънредно естествен и натурален саунд. Просто ти идва да слушаш и да слушаш. Колоните се водят с много висока чувствителност - 99 dB, въпреки че според измервания по ревюта им дават 95 dB. Много добре се сработиха с усилвателя ми - Naim XS-2. Комбинацията усилвател-колони има страхотна динамика.
Това са първите ми впечатления, а колоните им трябват поне 100-200 часа "разсвирване", за да се разработят големите "джапанки" - окачването на 12 и 15 инчовите мембрани. Чак тогава би трябвало да покажат наистина на какво са способни.
Засега съм ги тествал предимно с класическа музика, опера, джаз, блус и малко рок.
Извънредно съм доволен. Звукът е просто страхотен!

преди 31 минути, Михайлов написа:

От вчера съм извънредно щастлив притежател на ей такива сладури:

b9d041f07c79.jpg

Отдавна си мечтаех да се обзаведа с истински тонколони XXL размер. И ето че в края на краищата успях. От големите колони Klipsch Heritage Forte III са най-подходящи за моето помещение. Като габарити, мощност и т.н. В противен случай щях да се напъна за Cornwall III. Въпреки че се водят за сравнително компактни, в действителност са доста големи - с размери ВхШхД - 92х42х33 см. Реално и предишните /т.е. досегашните/ Кантон Нестор 802 DC не бяха от малките, с по два броя 8 инчови нискочестотни, 7 инчов средночестотен и 2.5 инча високочестотен. Но честно казано, звученето на Клипшовете си е коренно различно. Просто характерът на звука през басов говорител с голям диаметър - 12 инча плюс 15 инчов заден пасивен радиатор без бобини и магнит е коренно, наистина коренно различен. Като добавим, че средите и високите сега са през хорни, звукът, а и звуковата картина са много по-добри. Звученето е отворено, свръх ясно и прозрачно, може би с едва доловима топла нотка. Басът, където трябва, е светкавичен, бърз, ритмичен и гръмовен, в никакъв случай не е разшляпан. Бас китара, бас каса, барабани, контрабас, виолончело и т.н. звучат много реалистично. Средите са великолепни. Високите са много ясни, но без никаква излишна рязкост и острота. Няма никаква излишна яркост от хорните. Извънредно естествен и натурален саунд. Просто ти идва да слушаш и да слушаш. Колоните се водят с много висока чувствителност - 99 dB, въпреки че според измервания по ревюта им дават 95 dB. Много добре се сработиха с усилвателя ми - Naim XS-2. Комбинацията усилвател-колони има страхотна динамика.
Това са първите ми впечатления, а колоните им трябват поне 100-200 часа "разсвирване", за да се разработят големите "джапанки" - окачването на 12 и 15 инчовите мембрани. Чак тогава би трябвало да покажат наистина на какво са способни.
Засега съм ги тествал предимно с класическа музика, опера, джаз, блус и малко рок.
Извънредно съм доволен. Звукът е просто страхотен!

Честито от мен. Това е един отличен подарък за новата година и най вече за един HI-FI маняк. Няма начин звукът да не е добре при такъв обем и басови говорители 30 см, като се има предвид че има и пасивна задна мембрана като "мексиканско собрейро"! Още веднаж - ЧЕСТИТИ да са ти!

• Автор

Благодаря! В момента съм си пуснал Dire Straits - албума On Every Street - парчето You And Your Friend

Имам усещането, че съм в клуб и пеят и свирят пред мен...

Просто съм размазан от кеф!

току-що, Михайлов написа:

Благодаря! В момента съм си пуснал .

Имам усещането, че съм в клуб и пеят и свирят пред мен...

Просто съм размазан от кеф!

Не съм се и съмнявал, че няма да ги купиш. Ти си просто роден за тази техника. Само си  представям как ще се кефиш на класика и джаз.

Кажи ако обичаш какво представлява подът ти в помещението, моля!

• Автор

Дъбов паркет, покрит почти изцяло с дебел килим. Има и две огромни секции, натъпкани плътно с книги и дрехи. На прозорците има дантелени и плътни завеси. В стаята има и маса с покривка. Има и мека мебел. На свободната стена има картини /масло/.

• Автор

Ето едно етюдче - комбинация от фурнира на Клипшовете - американски орех, и фурнира на "Херитажния" ми DAC Клипш - също американски орех: 😉

spacer.png

Честито на Михайлов! 

За да бъде истински топъл звукът, усилвателят трябва да бъде с топъл лампов звук (ТЛЗ), като най-голямата лампа трябва да е изнесена над корпуса под прозрачен похлупак, за да може топлият ѝ лампов звук да огрява стаята и да милва нежното ухо на аудиофила. 

Познавачите спорят за материала на прозрачния похлупак: дали да е изрязан от кварцов монокристал или да е от топен кварц, който се прави от свръхчист пясък. Проблемът е в поглъщането от похлупака на инфрачервените лъчи, идващи от лампата. При това поглъщане става нагряване и охлаждане в такт с промяната на излъчване на топлата звукова лампа, което прави похлупака вторичен звуков източник. 

Кристалният кварц поглъща доста по-малко инфрачервените лъчи, но пък притежава пиезо-ефект. Температурните промени в него (да напомним - в такт с излъчването на звуковата лампа) водят до възникване на ритмични механични напрежения, които през пиезо-ефекта дават студени ламаринени стържещи обертонове, наслагващи се върху звука от колоните като звук от далечна, през един-два квартала, зъболекарска бормашина. Което е досадно за тънкия слух на аудиофила. 

Топеният кварц, от своя страна, поглъща повече инфрачервеното излъчване на звуковата лампа, но пък има много нисък коефициент на топлинно разширение. Така силата на неговото вторично звуково излъчване също се оказва не много голяма. То, обаче, поради липсата на пиезо-ефект в топения кварц, е повече в ниските честоти и наслагването му върху звука на колоните води до тих, но подлудяващ вибриращ дисонанс - като в пеенето на Бистришките баби (чува се само на живо). 

Нейсе, аз вече чувам не по-високо от 11.5 kHz (а на 18 години чувах 20 - 20; годините вървят...), но пък ниските чувам от 7 Hz нагоре. Предполагам, че ченетата ми са се разхлабили и този луфт им дава възможност да вибрират в тези честоти и да предават звука пряко през костите на черепа. 

Види се, ще поръчвам да ми изрежат прозрачен похлупак за топлата звукова лампа от монолитен кварцов кристал. 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Добавих един финален щрих към аудиосистемата. След като се обзаведох с колони Klipsch Heritage Forte III, се заех с надграждане на усилвателя. Към наличния Naim Nait XS 2 добавих допълнителен външен захранващ блок Naim Flatcap XS за отделно захранване на вградения предусилвател с 24 V изправено напрежение. Освен това добавих и фирмен фонокоректор /RIAA коректор/ на Naim за ММ грамофонни дози - Naim Stageline Phono Stage N, който също се захранва от външния захранващ блок Flatcap XS.
spacer.png

Захранващият блок е с абсолютно същата кутия като усилвателя. Разликата е, че няма никакви копчета и врътки.

Фонокоректорът е една малка кутия само с едно зелено диодче отпред:

spacer.png

на 3.12.2019 г. в 21:07, Дингири Банда написа:

За да бъде истински топъл звукът, усилвателят трябва да бъде с топъл лампов звук (ТЛЗ), като най-голямата лампа трябва да е изнесена над корпуса под прозрачен похлупак, за да може топлият ѝ лампов звук да огрява стаята и да милва нежното ухо на аудиофила. 

Пълни глупости!

За това какъв звук ще се чува са виновни в 90% от цялата обща картина тонколоните, дали усилвателя е лампов или транзисторен няма значение ако схемата е изпълнена качествено. Ламповия усилвател има голям плюс зареди по- голямото входно съпротивление в сравнение с транзисторните от което има по - малко или никакви загуби. 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Леки предколедни добавки към аудио системата:

1. Смених фирмените мостчета/пластини/ между клемите за бивайъринг на колоните с ето такива:

spacer.png

Ето как изглеждат, монтирани на клемите:

spacer.png

Ако забелязвате, както кабелът за колоните (Chord Clearway), така и мостчетата са с посока.:)

2. Към вече наличните ми дози за грамофон добавих още една с игла с геометрия на заточване Шибата и съответен държач (шел) за дозата:

spacer.png

Ето как изглежда новата доза с шела, монтирана и настроена - вече впрегната на работа:

spacer.png

Весели празници!

:cheers:

преди 5 часа, Михайлов написа:

Леки предколедни добавки към аудио системата:

1. Смених фирмените мостчета/пластини/ между клемите за бивайъринг на колоните с ето такива:

spacer.png

Ето как изглеждат, монтирани на клемите:

spacer.png

Ако забелязвате, както кабелът за колоните (Chord Clearway), така и мостчетата са с посока.:)

2. Към вече наличните ми дози за грамофон добавих още една с игла с геометрия на заточване Шибата и съответен държач (шел) за дозата:

spacer.png

Ето как изглежда новата доза с шела, монтирана и настроена - вече впрегната на работа:

spacer.png

Весели празници!

:cheers:

Честито и весели празници от мен.

• 2 седмици по-късно...

Днес попаднах на това видео, в което модват/подобряват звука на Klipsch Forte III

Компанията (отвъд океана), вече е "мод-вала" известните букшелф тонколони Klipsch RP600M:

Klipsch RP600M VS GR-Research Modified 600M (Sound Clips)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.