Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с компютъра [ПОМОЩ]

Featured Replies

Здравейте, от 1 седмица имам този проблем с компютъра.. Значи както си цъках Цс изведнъж компа огасна и от тогава се появи проблема.. Веднага изключих и включих кабела и след като го включа в контакта директно компа се включва без да натискам копчето, обаче няма сигнал с монитора.. пише No signal.. Дори не тръгва и за малко, не знам защо.. Някой имал ли е този проблем?

С windows 7 е

Видеокартата е NvidiA, ама не знам какъв модел е

RAM 2GB

1. Сервиз - ама дали си струва?

2. Викаш приятел който разбира, купуваш ядене и пиене ...

3. Ти и неволята го почвате - така като го гледам е древна машина, няма каква да ти е жал за нея, а и изхода от трите варианта може да е нова машина.

• Автор
преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

1. Сервиз - ама дали си струва?

2. Викаш приятел който разбира, купуваш ядене и пиене ...

3. Ти и неволята го почвате - така като го гледам е древна машина, няма каква да ти е жал за нея, а и изхода от трите варианта може да е нова машина.

1.Не не си струва, не е нищо особено тоя компютър 😀

2. И тва ще стане, ако тук не се намери някой с такъв проблем и не ми каже как да го коригирам..

3. Опитвах се, гледах едни клипчета в YouTubе и нищо.. Може би и защото са на Английски да не съм направил нищо, ама все тая, едни фр тук ми казаха да пиша "хората си знаят работата в този форум" ми казаха. В Краен случай ще купя нов и това е. 😀

преди 1 час, Денислав Цветанов написа:

1.Не не си струва, не е нищо особено тоя компютър 😀

2. И тва ще стане, ако тук не се намери някой с такъв проблем и не ми каже как да го коригирам..

3. Опитвах се, гледах едни клипчета в YouTubе и нищо.. Може би и защото са на Английски да не съм направил нищо, ама все тая, тук ми казаха да пиша "хората си знаят работата в този форум" ми казаха. В Краен случай ще купя нов и това е. 😀

Компютърът се отваря и се почиства от прах и мръсотия. После с контактен спрей се пръскат слотовете на РАМ паметите и видеокартата. Проверява се окабеляването. Гледа се дъно, видеокарта и захранване за подути кондензатори. Гледат се вентилаторите дали въртят и съответно дали процесор, видеокарта и захранване се охлаждат добре.

Ако можеш сам да направиш изборените работи добре, ако не можеш носиш в сервиз, за да му се направи диагностика. Сега колкото и да е боклук щом гледаш клипчета в тубата не е толкоз зле.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 23 минути, Денислав Цветанов написа:

Здравейте, от 1 седмица имам този проблем с компютъра.. Значи както си цъках Цс изведнъж компа огасна и от тогава се появи проблема.. Веднага изключих и включих кабела и след като го включа в контакта директно компа се включва без да натискам копчето, обаче няма сигнал с монитора.. пише No signal.. Дори не тръгва и за малко, не знам защо.. Някой имал ли е този проблем?

С windows 7 е

Видеокартата е NvidiA, ама не знам какъв модел е

RAM 2GB

Проверете за подути кондензатори по дъното. Извадете плочката/ките Рам памет, почистете слотовете им и самите памети и ги сложете отново.

Имал съм подобен проблем и с компютър с изгоряла видеокарта - извадете Nvidia-та и опитайте само с вгрладената дали ще тръгне. Друга вероятност - заминало захранване...

Успех!

Както казват и другите, или захранване - вероятно, или видео карта - най-вероятно. Прегряла и заминала... с толкова инфо...Не казвате какъв е компа. Ако видео картата е допълнителна може да се махне и да се опита с вградената! Както спомена Богатир

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 30 минути, barbuncela написа:

Както казват и другите, или захранване - вероятно, или видео карта - най-вероятно. Прегряла и заминала... с толкова инфо...Не казвате какъв е компа. Ако видео картата е допълнителна може да се махне и да се опита с вградената! Както спомена Богатир

А как знаем, че има вградена видео карта? И вградена къде?

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Е ти вече не минали курса за врачка??? Аз разбрахм че си добър гадател, а ти си разваляш реномето ;)

преди 8 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ти изобщо четеш ли ми постовете? Или само трябва нещо да напишеш след мой пост?   

Цитат

Ако видео картата е допълнителна може да се махне и да се опита с вградената! 

Ако видео картата е допълнителна, значи че има и друга към дъното, и обикновенно е вградена в дъното! Правя предположения само!

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 16 минути, barbuncela написа:

Ти изобщо четеш ли ми постовете? Или само трябва нещо да напишеш след мой пост?   

Ако видео картата е допълнителна, значи че има и друга към дъното, и обикновенно е вградена в дъното! Правя предположения само!

Чета, чета .. пиши смело!

Към днешна дата обикновено "вградените" видео карти са в процесорите, да за конкретната машина може и да е в дъното, но това, че дадена система има допълнителна (външна) видео карта не прави автоматично и задължително системата с интегрирано видео. Има системи който имат само една видео карта и тя е външна.

преди 11 часа, Денислав Цветанов написа:

Здравейте, от 1 седмица имам този проблем с компютъра.. Значи както си цъках Цс изведнъж компа огасна и от тогава се появи проблема.. Веднага изключих и включих кабела и след като го включа в контакта директно компа се включва без да натискам копчето, обаче няма сигнал с монитора.. пише No signal.. Дори не тръгва и за малко, не знам защо..

Започни първо от копчето. Няма вариант да пуснеш компа без да натиснеш копчето, освен ако то не е окъсило.

Залагам на съвета за почистване от прахта, даден вече по-горе. Няколко пъти "странни" проблеми съм имал от запрашаването, включително и самопроизволно включване, каквото си описал, като в по-топло време по-често ставаше. 

Отвори кутията на компютъра колкото може повече, изнеси го навън и издухай вътре старателно със сешуар. Не забравяй да подухаш и в кутията на захранването. 

Ако това не помогне, може да е изгоряла видеокартата. Провери, дали е така, като сложиш някоя друга. 

Понеже и потребителят е

преди 13 часа, Денислав Цветанов написа:

огасна

Защо не изчакате да влезе и  да прояви, надявам се положителна активност в темата си, като даде исканите сведения и дали и какви мерки е предприел съгласно единственият практичен съвет до тук, който евентуално  може да се изпълни, ако има налично вградено видео. А е напълно възможно да има, защото навремето , а и напоследък комбинацията от Нвидиа графична карта, с процесор на Интел, продължава да е модна сред хардкор феновете.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.