Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Utorrent прекъсва интернета - TP LINK

Featured Replies

Здравейте,

Имам проблем с интернета, когато пусна utorrent-spacer.pnga. Досега не съм имал такива проблеми преди, но от извенстно време след като смених рутера (2 различни на TP LINK) съм пробвал. Пусна ли utorrenta и рутера забива. След рестарт се оправя и ако пробвма да пусна utorrent-а пак се получава същото. С Windows 10 съм и ето някой от настройките на utorrent-a.

Преди на същия рутер с utorrent съм пробвал да тегля над 20 торента наведнъж и не ми е правило проблем. Възможно ли да е от windows 10 ? uTorrent 3.5.5 Build 45311

1.png

2.png

Ама аз едно не мога да разбера - Свършиха ли нормалните и БЕЗПЛАТНИ торент клиенти та се мятате всички на тоя глупав юторент пъллен с реклами и изискващ пари за да бъдат премахнати?

Ето, аз ползвам това, безплатно, няма теклами, няма досадни съобщения за упгрейди къ платена версия и т.н.
Работи с магнити, и всякакъв тип торенти а ако съм разбрал правилно и за даунлоуд мениджър става - https://www.qbittorrent.org

Пробвай и кажи дали пак ти спира интернета.

Ограничи си upload и ако се налага download скортостите. Поради тази причина имаш проблеми с интернет свързаността.

• Автор

Досега не съм имал такъв проблем с торента. Преди няколко месеца съм ползвал същите рутери със същия торент  и не е имало такъв проблем.4

Единственото различно е лаптопа и windows-a

току-що, d1dcho написа:

Досега не съм имал такъв проблем с торента. Преди няколко месеца съм ползвал същите рутери със същия торент  и не е имало такъв проблем.4

Единственото различно е лаптопа и windows-a

Ограничи си upload скоростта. Ако имаш приложения, които се сийдват и торент клиентът не е настроен дърпа целия трафик към себе си.

• Автор

Направих го сега и не спира интернета ама ще го тествам пак. Да го изключа и включа какво ще се получи :) Мерси. Но все пак @Bubbles изтеглих новия и ще ползвам него като ги изтегля :)

току-що, d1dcho написа:

Направих го сега и не спира интернета ама ще го тествам пак. Да го изключа и включа какво ще се получи :) Мерси. Но все пак @Bubbles изтеглих новия и ще ползвам него като ги изтегля :)

Ограничи изходящия трафик на 20 kb/s и да видим какво ще стане. С тази програма съм откакто се помня и само това и е проблемът.

преди 2 часа, Bubbles написа:

Ама аз едно не мога да разбера - Свършиха ли нормалните и БЕЗПЛАТНИ торент клиенти та се мятате всички на тоя глупав юторент пъллен с реклами и изискващ пари за да бъдат премахнати?

Ето, аз ползвам това, безплатно, няма теклами, няма досадни съобщения за упгрейди къ платена версия и т.н.
Работи с магнити, и всякакъв тип торенти а ако съм разбрал правилно и за даунлоуд мениджър става - https://www.qbittorrent.org

И при мен няма никакви реклами, само трябва да си направиш нялколко настройки, които можеш да ги намериш много лесно и бързо с google! Ползвам utorrent може би откакто е излязал - над 10 години и никога не съм имал каквито и да е проблеми с него. Единствената "реклама", която имам в него, е надпис/бутон "Upgrade". Всичко друго си работи перфектно.

преди 41 минути, d1dcho написа:

Как се свързваш с рутера - през wifi или с кабел? Ако е с wifi, възможно е да имаш такива проблеми, особено ако и адаптера е бюджетен. Намали освен скоростта на качване, също и броя на връзките и на свързаните "peers per torrent" - в раздел "bandwidth".

• Автор

Направих го на 20 кб ама пак спира и имам само 3 торента закачени.... тегли тегли и спира от време на време. Което е досадно. Сменям го с новия :)

И как е "новия"? Така и не разбрахме как си свързан с рутера и дали направи ограничение на връзките?

• Автор

С рутера съм свързан WIFI, направих ъплоуда 20 кб, това с ограничение на връзките "peers per torrent" - в раздел "bandwidth" не намирам такова нещо

Global maximum number of connections - 100

Maximum number of connected peers per torrent - 40

Това са настройките, при мен съм задал такива стойности. В "Queueing" съм задал максимално 15 активни торента да има за upload, а за download 1, ако се наложи да пусна повече, давам "force start". Прекъсването е от wifi адаптера. И аз съм с едни евтин tp-link и при мен го прави понякога. Рутера ми също е TP-Link TL-WR841ND v11, но съм му инсталирал DD-WRT и се държи много по-добре, отколкото с огриналния firmware. Ето това е настройката - примерна снимка:

uTorrent-Optimization-Guide-Simple-Trick

• Автор
на 14.08.2019 г. в 14:25, Bubbles написа:

Само да ти кажа изтеглих го инсталирах го и след като закачих 10 торента пусах 6 от тях да се теглят и интернета пак спря и по-точно TP LINK рутера си забива и като го рестартирам и си тръгна наново! Явно и този торент клиент има нужда от настройка или просто тъпия рутер не става!

Пробвай ако се свържеш с кабел дали пак ще прекъсва. Провери за по-нов софтуер за рутера или направо слагай dd-wrt, както аз съм направил.

преди 8 часа, d1dcho написа:

... или просто тъпия рутер не става!

Това е отговорът на твоя проблем.Аз имах подобен случай с такъв рутер,който се появяваше само при теглене на торент,но само когато скороста се вдигаше над 8 mb/s.Рутера блокираше,загряваше доста и се оправяше с рестарт.Когото ограничих скороста на сваляне на Уторента се оправи,но това не е решение на проблема,а мярка за да може да функционира без да блокира рутера.Така разбрах че причината идва от натоварването,на което не издържа този модел.Просто възможностите му са такива.

на ‎14‎.‎8‎.‎2019‎ г. в 14:25, Bubbles написа:

BitTorrent и uTorrent са на един и същи разработчик. Не виждам никакви реклами в клипа!
BitTorrent.exe

• Автор

Не става пак спира постоянно. Сега ще пробвам само с кабела да видя какво ще се случи, но смятам че е от рутера :)

• Автор

:)Всичко, което написахте не става. Пак си спира постоянно... тегли 5 мин и спира. Та сега се колебая между два рутера :) 

Рутер 1

Рутер 2

Втория е по нов модел,с по добри харастеристики,с по-добра скорост защото има Wireless AC.

А защо не един TP-link Archer. C7 е по-скъп, макар и по-бърз, но и този става:

https://www.jarcomputers.com/TP-Link-Archer-C50_prod_NTWRTPLINKARCHERC50V3.html?ref=prod

• Автор

@B-boy/StyLe/ мерси, но сега съм с този евтиния TP LINK и ми прави проблеми. Този мислиш ли че няма да е същата работа ?

Ами няма как да знам за съжаление. Аз взех на промоция навремето Archer C7 и проблеми не съм имал (дори моя е стар...ревизия 2, има за C7 май вече ревизия 5). Иначе поддържа добра скорост, не загрява много и пак си е двубандов с поддръжката на AC, но пък процесора е едноядрен. Двуядрени са C8 и C9 май.

На какъв интернет си? Ако наистина рутерът забива, няма как да виним Windows или друго. Просто новия Windows и/или други фактори и условия (примерно нови безжични мрежи в района) го забиват. Той не трябва да забива. Особено ако си и на бърз интернет, 200-300-1000 мбит, тогава още по-важно е рутерът да е читав.

Не разбрах и с какъв рутер си в момента, но вероятно е някой по-евтин за 30-40 лв. С 100-200 глобални конекции не трябва да има проблем. Аз държа 2000, преди и повече като глобален брой, никога не съм имал проблеми с рутер, ама знае ли човек. Half-open конекциите са ти 500, не са ли малко множко... Аз мисля, че в qBittorrent (и аз това ползвам като най-ефективен сред множество пробвани, а уторент вече никога!) съм ги дал 200.

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте отново, разбрах, че не е от utorrenta или qBittorrent-a, а докато си ползвам интернета ... гледам клипове и т.н. 30 минути и спира. Рестартирам рутера и всичко е нормално. Спрях блутота понеже работеше и сега ще видя как е. Но да попитам видях, че е flooding protection-а на рутера е спрян ... ако го пусна проблем ли ще е и ще ми забави ли интернета ?

П.С. Ъпдейтнах RealTek драйвъра и спрях блутота и пак спря интернета. Просто рутера забива... не могада се свържа с него и като го рестартирам и всичко си е нормално. Някаки идеи ? Пробвал съм на друг рутер(не прави така, а пак беше TP Link и на един от Виваком техен рутер изобщо не е спирал интернета)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.