Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премиършип - футбол от Англия

18 гласували потребители

1. 1. Кой ще е шампион тази година?

• Арсенал
      5%
      1
    • Ливърпул
      5%
      1
    • Манчестър Сити
      27%
      5
    • Манчестър Юнайтед
      44%
      8
    • Нюкасъл
      0%
      0
    • Тотнъм
      0%
      0
    • Челси
      16%
      3

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор

Майк Ашли продава Нюкасъл

Публикувано изображение

Английският милиардер Майк Ашли реши да обяви за продажба Нюкасъл, след като собственикът на "свраките" се забърка в сериозен конфликт с бившия мениджър Кевин Кийгън и феновете на "Сейнт Джеймсис Парк".

Ашли не присъстваше на домакинската загуба с 1:2 на отбора си от Хъл Сити в събота, когато привържениците на Нюкасъл протестираха остро срещу управлението му. "Превърнах се в баща, който не може да заведе детето си на мач в събота, защото може да ни нападнат. Няма повече да издържам Нюкасъл и ще продам клуба", заяви Ашли в дълго писмо към феновете на клубния уебсайт.

Героят на привържениците Кевин Кийгън напусна преди 10 дни поста на мениджър на отбора с обяснението, че вече няма пълния контрол върху трансферната политика на Нюкасъл.

sportal

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 112,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какво му е култовото...Разсипа такъв славен клуб като Нюкасъл...

Какво му е култовото...Разсипа такъв славен клуб като Нюкасъл...

Защо пък той ? Ашли си свърши работата като президент с назначаването на Кевин Кигън. Оттук нататък само мениджъра си е виновен - нито печели редовно, нито Нюкасъл играе хубав футбол, продаде Джеймс Милнър, купи някакви анонимници, подкрепяше непрестанно лайното Бартън и т.н. Нормално е в един момент Ашли да му потърси сметка за парите си и за състоянието на клуба.

Защо пък той ? Ашли си свърши работата като президент с назначаването на Кевин Кигън. Оттук нататък само мениджъра си е виновен - нито печели редовно, нито Нюкасъл играе хубав футбол, продаде Джеймс Милнър, купи някакви анонимници, подкрепяше непрестанно лайното Бартън и т.н. Нормално е в един момент Ашли да му потърси сметка за парите си и за състоянието на клуба.

Хммм...Явно не си много наясно с истинското положение на нещата. Ашли наложи в Нюкасъл континенталната схема на управление,според която треньорът е безгласна буква при селекцията. На Кигън се спускаха отгоре (от изпълнителния директор Денис Уайз) футболисти,които той не искаше,а тези,които искаше,не бяха купени. Лично аз смятам този модел за глупав и порочен. Не може да искаш от един треньор успехи и да не му дадеш свободата да избира нужните му играчи. Доколкото знам,Кигън е бил против продажбата на Милнър,ни никой не го е питал... Същото изяде главата и на Мартин Йол в Тотнъм - той нямаше думата при селекцията. Даваха му футболисти,от които той не се нуждаеше,и накрая това изигра лоша шега. За мен пример за правилен модел са Юнайтед и Арсенал - там Сър-а и Венгер не са само треньори - те са мениджъри. Движат всичко и имат максимална свобода,осигурена им от борда на директорите. При другия вариант скандалите и неразбирателствата са гарантирани. Примери - събитията в Нюкасъл,напускането на Жозе (той напусна точно поради тези причини,беше се изпокарал с половината си началници в Челси),треньорската смяна в Уест Хям и още много...

там Сър-а и Венгер не са само треньори - те са мениджъри. Движат всичко и имат максимална свобода,осигурена им от борда на директорите.

Това е най-важното и най-същественото, а именно треньорите да бъдат и мениджъри, а не само да тренират играчите. Така се прави отбор и затова Арсенал и Манчестър са на челните места. А не разни босове да купуват отборите, да купуват футболисти, каквито те искат и да искат отборът да печели отличия.

Хммм...Явно не си много наясно с истинското положение на нещата. Ашли наложи в Нюкасъл континенталната схема на управление,според която треньорът е безгласна буква при селекцията. На Кигън се спускаха отгоре (от изпълнителния директор Денис Уайз) футболисти,които той не искаше,а тези,които искаше,не бяха купени. Лично аз смятам този модел за глупав и порочен. Не може да искаш от един треньор успехи и да не му дадеш свободата да избира нужните му играчи.

Денис Уайз дойде едва преди 6 мессеца и то, след като Кигън поиска колосалните 100 милиона за селекция. Това не е оправдание. Колкото до това, кой е определял селекцията в Нюкасъл, мисля че всичко е спекулативно и никога няма да се разбере точно. Дори и за Венгер се говореше, че борда му "дърпа конците" след напускането на Дийн, но в крайна сметка всичко се оказа глупости.

Кигън не се справи - това е факт ! И аз не виждам, защо феновете недоволстват срещу Ашли. Може би искат някой "доктор" да ги изстреля в Топ 4... :hush:

• Автор

Надявам се нещата в Нюкасъл да се оправат и отбора да бъде закупен от платежоспособни собственици , защото наистина Нюкасъл са отбор с големи традиций в Премиършип , а и доколкото знам все още имат повече изиграни мачове в Шампионската лига от Челси :clap:

Опааа, "Happy Birthday to You" в нов вариант ! Този път по-успешен Публикувано изображение . Е, ще успеят картофчетата да се класират в 4-ката...отзад напред !!!... Публикувано изображение

Надявам се нещата в Нюкасъл да се оправат и отбора да бъде закупен от платежоспособни собственици...

Нужни са богати и вълнуващи се от футбола собственици, а не само търговци - пример Ливърпул, за Сити още не знаем подробности.

Нюкясъл е институция в английския футбол и ще е много жалко, ако кризата продължи.

Ами Лийдс и Нотингам Форест пропаднаха! Нюкасъл може и да ги последва! Напълно е възможно Висшата лига да се напълни с отборчета като Портсмут, Уигън, Хъл сити, Рединг и т.н.

А след поредната загуба снощи от Вила, Тотнъм се срина съвсем и вече е без конкуренция на последното място - очаквано следствие от некадърна трансферна политика и крайно неподходящ за английските условия треньор. Противно на шумно афишираните преди сезона цели, шпорите вместо да разбиват Топ 4, в момента стабилно са с червения фенер на опашката.

След еуфоричният оптимизъм,който ме беше налегнал в края на миналия сезон,сега състоянието ми е в другата крайност - мрачен песимизъм...Лично аз,който съм фен на Тотнъм от 1991 година,никога не съм виждал по-слаба игра от любимците си.И това в сезона,от който се очакваше толкова много...За изпадането е ясно,че няма да изпаднем - отборът ще се стабилизира и може би ще завърши отново в зоната 10-14 място,но това е слаба утеха. Имах огромна вяра в Хуанде Рамос,но все повече си променям мненито и за него,въпреки,че е ясно,че не само той е виновен. На първо място отговорност носи алчният и глупав Даниел Леви - за продажбата на двамата основни нападатели. ОК,те искаха да напуснат. Добре,но трябваше ли да протака трансфера на Бербатов цяло лято и да държи треньора с вързани ръце? Рамос нямаше свободата да търси нови нападатели,и се наложи в последната възможна секунда да се молят на Павлюченко,който пък според мен е абсолютно неподходящ за условията на Висшата Лига и ще бъде поредният руски провал. Рамос...Този човек ми клати нервите,и то много сериозно...Поведението му е като на начинаещ треньор - цяло лято не успя да измисли как да играе отбора и в каква схема. От началото на сезона сътвори уникални тактически глупости,ето някои от тях:

1. Имаме в състава най-талантливото английско дясно крило - Дейвид Бентли (сочен за наследник на Бекъм). Рамос упорито го налага на ЛЕВИЯ фланг. Очевадно е,че Бентли не се чувства добре там и играта му не върви. Това за Рамос няма значение - той продължава да го пуска там,за да може отдясно да играе любимецът му Арън Ленън.

2.Голямо желание имаше да вземе Лука Модрич,а сега не може да му намери място на терена. Хърватинът е офанзивен креативен халф,а в досегашните мачове игра навсякъде,само не и в подходящата за него зона. В два мача игра като дефанзивен халф (разбивач),въпреки че е очевдино,че няма нужната физика за тази позиция,а вчера игра като ляв външен халф!!!??? Смях...

3.Вместо да пуска по левия фланг Джовани Дос Сантос,който играе перфектно в тази зона,той се чуди кого да сложи там. Пробва Бейл,пробва Модрич,пробва Джинъс...А има на разположение футболист като Джовани - супер талант,който може да даде много на отбора.

4.Така и не можа да стабилизира защитата - след толкова покупки на класни играчи (Уудгейт,Хътън,Чорлука),защитата продължава да прави смешни грешки и да се пропуква удивително лесно. Вината вече е ясно къде е...

Та така...Ще изчакам още малко,за да видя дали ще има някаква промяна в играта на отбора,преди окончателно да обявя Рамос за провал. Като смекчаващо вината обстоятелство би могло да се сметне това,че отборът е срванително нов - поне 4-5 нови грачи са титуляри,и имат едва 4-5 мача заедно...Дано да се обиграят и играта да потръгне. Едно обаче е ясно - феновете на Спърс ни чака поредният средняшки сезон,като отново ще концентрираме надеждите си към двете домашни купи и купата на УЕФА. Как издържаме,ще попитате вие...Отговорът е - феновете на Тотнъм сме търпеливи.Свикнали сме на какво ли не...Ще изтърпим и това Публикувано изображение

• Автор

Ако мога да кажа ,че ме е яд за някой от Тотнъм , то това е Дейвид Бентли ... този футболист е страхотен ... следях го още докато играеше в Блекбърн . Има невероятни качества , а пък и Джовани дос Сантос , Модрич , Павлюченко , Ленън .... изобщо Тотнъм имат много качествени футболисти, но незнам какво не се получава в отбора . Хуанде Рамос между другото случи на играчи и ръководство в Севиля , не мисля ,че е такъв треньор за какъвто повечето го смятат ... определено на мен не ми допада като треньор .

Нигерийски консорциум купува Нюкасъл

Публикувано изображение

Група от нигерийски предприемачи е съвсем близо до закупуването на пълния пакет акции на Нюкасъл Юнайтед. Наскоро собственикът на клуба Майк Ашли обяви отбора за продан, след като феновете са недоволни от начина му на управление и го искат вън от ”Сейнт Джеймсис Парк”. Английският бизнесмен е поставил цена от 400 милиона паунда за ”свраките”, като до момента обаче никой от желаещите купувачи не е склонен да даде тази сума. Пред африканската медия ”Kick Off Nigeria” говорител на компанията ”NVA Management”, която урежда сделката, заяви, че двете страни са все по-близо до споразумение и вече дори е изпратена официална оферта на стойност 350 милиона английски лири.

”Работих много, за да намеря достатъчно богати нигерийски бизнесмени с любов към футбола, които могат да си позволят исканата сума. Сега мога с радост да обявя, че имаме консорциум от доста авторитетни нигерийски предприемачи, които вече отправиха предложение от £350 милиона за английския клуб. Ашли обаче е твърд в намеренията си и не иска по-малко от заявената цена, така че може би ще трябва да повишим офертата с 50 или 100 милиона. Така ще откажем окончателно и всички останали арабски компании, които имат интерес към клуба, но все още не са покрили исканата сума”, коментира изпълнителният директор на ”NVA Management” Крис Натаниел.

Източник:sportal.bg

Не знам що за консорциум е това, но не съм сигурен дали е най-удачният вариант да те купи някой от държава, в която обикновено всеки понеделник и петък правят преврати

Не знам що за консорциум е това, но не съм сигурен дали е най-удачният вариант да те купи някой от държава, в която обикновено всеки понеделник и петък правят преврати

В този ред на мисли евалата на президента на Арсенал Хил-Ууд,който наскоро заяви,че никога няма да продаде клуба на цитирам "някой богат чичко от Тамбукту"...

В този ред на мисли евалата на президента на Арсенал Хил-Ууд,който наскоро заяви,че никога няма да продаде клуба на цитирам "някой богат чичко от Тамбукту"...

Похвално, наистина, но продажбата на Арсенал зависи от Хил-Ууд толкова, колкото и от мен. Човека може да е председател, но има около 2% от акциите, така че не "пее в хора". Това, което пречи на Алишер Усманов да придобие 100% от клуба е подписаното съглашение между другите акционери да не продават и 24,8% дял на основния акционер Дани Фишман, които му дават право на вето по отношение на промяна в статута на компанията.

Днес Манчестър като домакини ли играят ? :huh:

Да, днес Юнайтед приема Болтън.

Публикувано изображение

Уигън приземи Манчестър Сити

Седмицата за Манчестър Сити завърши още по-лошо, след като преди няколко дни тимът загуби с дузпи от Брайтън за Карлинг Къп. Днес Гражданите паднаха от Уигън с 1:2 и развалиха тотално впечатленията от победата си над Порсмут с 6:0 преди седмица.

Марк Хюз започна с доста офанзивен състав, но отново се видя, че футболистите сякаш още се сработват. Робиньо стартира силно, по постепенно се загуби. Жоа и Шот Райт Филипс също бяха ограничени.

В 16-ата минута Антонио Валенсия откри с прекрасен удар по диагонала от 25 метра, след като при един ъглов удар топката не бе добре изчистена. Само 6 по-късно обаче Венсан Компани успя да изравни засичайки центриране от фаул.

В 33-ата минута дойде и най-спорният момент. Тогава Уилсън Паласиос падна в наказателното поле след лек сблъсък с Гаридо. Реферът отсъди спорна дузпа, която египетската сензация Амр Заки реализира. Това бе неговия 5-и гол в първенството за сезона.

След почивката Сити се опита да реагира и овладя инициативата, но така и не стигна до сериозни положения. Уигън действаше добре в отбрана и постигна ценна победа, с която се изкачи на 10-о място във Висшата лига с 8 точки. Гражданите са 8-и с 9, но отново показаха непостоянство.

Източник: gol.bg

• Автор

Тотнъм пак се изложиха ... запътили са се към Чемпиъншип Публикувано изображение

Тотнъм пак се изложиха ... запътили са се към Чемпиъншип Публикувано изображение

Еее, тия ако успеят да изпаднат при положение, че хвърлиха 60-70 милиона за трансфери ще ги призная. Публикувано изображение Леви и компания са фаворити за "Златна малинка"...

• Автор

Много са зле ... чак ме е яд за Джовани и Бентли ...

...Леви и компания са фаворити за "Златна малинка"...

Мисля, че номинацията е много удачна - Тотнъм затъна в посредствеността на треньора си и лакомията на чорбаджията си. Не знам кой с кого се е съветвал при трансферите, но едва ли някой ми могъл да обясни разбрано що ще Павлюченко в Тотнъм, та сега и за Аршавин се точат. И що за тактика се прилага, та отборът си седи на дъното без конкуренция? Къде отиде мечтата за Топ 4?

----

Съдията ще се извини на Болтън за дузпата с Ман Юн

Публикувано изображение

Английският рефер Роб Стайлс ще се извини официално на ръководството и футболистите на Болтън за своя грешка, довела до загубата на отбора с 0:2 в гостуването срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд". Проблемното решение се отнася до първия гол на "червените дяволи", който падна в 60-ата минута от дузпа, реализирана от Кристиано Роналдо.

Португалското крило падна в наказателното поле след сблъсък с Джейлойд Самюъл, който отби топката от краката на съперника си според футболните правила. Роб Стайлс обаче отсъди дузпа за Манчестър Юнайтед и се забърка в нов скандал, след като преди време беше наказан за подобно отсъждане на двубой между Челси и Ливърпул. Това се е случвало и на среща между Бирмингам и Манчестър Сити.

Снимка: Reuters

Източник:sportal.bg

Ще доживея ли да видя това у нас?

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Мисля, че номинацията е много удачна - Тотнъм затъна в посредствеността на треньора си и лакомията на чорбаджията си. Не знам кой с кого се е съветвал при трансферите, но едва ли някой ми могъл да обясни разбрано що ще Павлюченко в Тотнъм, та сега и за Аршавин се точат. И що за тактика се прилага, та отборът си седи на дъното без конкуренция? Къде отиде мечтата за Топ 4?

За мен вината е предимно в "европейският" модел,наложен в много от клубовете в Англия - селекцията се прави не от треньора,а от спортния директор,който спуска играчи на треньора и му казва - а сега направи от тях отбор. И всичко опира до това дали въпросният човек разбира от футбол. В случая с Тотнъм човекът се казва Деймиън Комоли и е пълен бездарник. За мен този човек е отговорен за сегашното състояние на отбора в най-голяма степен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.