Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За несамостоятелността

Featured Replies

преди 19 минути, Скараб написа:

Добре де, нацист... Националист...

Всъщност аз не се занимавам с политика просто като Анне харесвам историята най вече нашата си българска, написал съм си инмтерресите под ника и може да дебатираме като тук ако имате интерес, така като съм поканил и Анне

Е нали ви казах Гьобелс ги научи всички как се прави пропаганда :biggrin:  Шегувам се разбира се то пропагандата е стара колкото човека ама това е друга история

• Отговори 275
  • Прегледи 19,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, petie1 написа:

да дебатираме

Нема да дебатираме, а че се биеме направо. :D

преди 1 минута, Скараб написа:

Нема да дебатираме, а че се биеме направо. :D

Ситите срещу джедаите а? Федерацията срещу Доминина?

току-що, petie1 написа:

Ситите срещу джедаите а? Федерацията срещу Доминина?

Цевски срещу ЛСКА. :hush:

преди 2 минути, Скараб написа:

Цевски срещу ЛСКА. :hush:

То па едно дерби ще бъде само ще разхождаме фланелките

преди 1 час, petie1 написа:

Знам но според мен е важно като кажем а да кажем и б, още преди войната светът е признал нацистка Германия като най развитата технически нация...

И кое и е развитото?

Оръжията "Фау" се появяват към края на войната, защото Хитлер е от старото поколение и не приема новостите. Същото се отнася и за реактивния самолет Ме - 262,  да не говорим, че наскоро съобщиха, че ако Хитлер беше заложил на мобилни ракетни установки за изстрлелване на ракетите, а не за изливане на тонове бетон за правене на укрепления, е цял да спечели войната.

За запад почват войната отново  с плана "Шлифен".

Също так Хитлер не ще и да чуе икономиката да е свободна  и военното производство да е независимо. После другите са му виновни, че войната не му върви.

Прост редник командва цяла армия, без да разбира от война,  а един Сталин се оказва по - умен и дава ръководството изцяло на генералите, те само му носят плановете за одобрение и обсъждане, иначе човекът си гледа политиката, а генералите му взимат всичките решения - до едни професионални!

Лудост е да мислиш да завладееш една огромна държава като Русия за три месеца. И да вярваш, че можешлесно да избиеш тези "полухора".

А германската атомна програма си е сбъркана, реакторът им не е работещ. Чела съм туй - онуй за ядрените оръжия.

Германия няма производство на конвейер, както в САЩ , до края на войната. Хитлер бил против, искал хората да работят по стария времеемък начин.

Та, кое и е модерното на Германия?

Дори и пропгандата и не струва, всеки с малко повече акъл и образование би се изсмял на дебилите и тяхната "расова наука".

Черното слънце? Оперите на Вагнер? Псевдорасовата наука? Смешките как германците произхождат от Атлантида, и как всъщност древните египтяни са копирали от древните арийци? Последното ме вкара в изумление, а после и в смях, като гледах един документален филм за научните постижения и окултни тайнина Третия райх...............

Ако тези неща се знаеха..............Целият свят щеше да се смее на германците з вярата им в черното слънце, Шамбала, Атлантида  и че древните египтяни, гърци и римляни са взаимствали от арийците. Да, щяха да им се смеят! Кой нормален вярва в тези неща?

Истината е, че германците и до днес не могат да преглътнат, че нямат никакви знания, нито артефакти от първите германци, дразнят се на народите с древна история, и до днес търсят начини да избият комплексите си и да се изкарат велики.

Съжалявали били за холокоста, сега си изкупували дълга, като приемат терористи и строят джамии, вместо синагоги. Вярва ли им някой? Не и аз. Те не си изкупват никакъв грях, а създават предпоставки за нова война. Която ще изгубят. Още ги е яд за Данциг, Мемел, Бреслау, Глайвиц и Кьонисберг! Да не говорим, че две изгубени войни им идват много.

Германия може и да я бива да произвежда стоки за бита, но дотам. Никакви ги няма реално в науката и високите технологии.

А като сравним руската и американската космически програми, съжалявам, но плюсовете не са в полза на фон Браун!

И е много, ама много съмнително, че американците са стъпили на Луната.

преди 13 минути, Anne написа:

И кое и е развитото?

Оръжията "Фау" се появяват към края на войната, защото Хитлер е от старото поколение и не приема новостите. Същото се отнася и за реактивния самолет Ме - 262,  да не говорим, че наскоро съобщиха, че ако Хитлер беше заложил на мобилни ракетни установки за изстрлелване на ракетите, а не за изливане на тонове бетон за правене на укрепления, е цял да спечели войната.

За запад почват войната отново  с плана "Шлифен".

Също так Хитлер не ще и да чуе икономиката да е свободна  и военното производство да е независимо. После другите са му виновни, че войната не му върви.

Прост редник командва цяла армия, без да разбира от война,  а един Сталин се оказва по - умен и дава ръководството изцяло на генералите, те само му носят плановете за одобрение и обсъждане, иначе човекът си гледа политиката, а генералите му взимат всичките решения - до едни професионални!

Лудост е да мислиш да завладееш една огромна държава като Русия за три месеца. И да вярваш, че можешлесно да избиеш тези "полухора".

А германската атомна програма си е сбъркана, реакторът им не е работещ. Чела съм туй - онуй за ядрените оръжия.

Германия няма производство на конвейер, както в САЩ , до края на войната. Хитлер бил против, искал хората да работят по стария времеемък начин.

Та, кое и е модерното на Германия?

Дори и пропгандата и не струва, всеки с малко повече акъл и образование би се изсмял на дебилите и тяхната "расова наука".

Черното слънце? Оперите на Вагнер? Псевдорасовата наука? Смешките как германците произхождат от Атлантида, и как всъщност древните египтяни са копирали от древните арийци? Последното ме вкара в изумление, а после и в смях, като гледах един документален филм за научните постижения и окултни тайнина Третия райх...............

Ако тези неща се знаеха..............Целият свят щеше да се смее на германците з вярата им в черното слънце, Шамбала, Атлантида  и че древните египтяни, гърци и римляни са взаимствали от арийците. Да, щяха да им се смеят! Кой нормален вярва в тези неща?

Истината е, че германците и до днес не могат да преглътнат, че нямат никакви знания, нито артефакти от първите германци, дразнят се на народите с древна история, и до днес търсят начини да избият комплексите си и да се изкарат велики.

Съжалявали били за холокоста, сега си изкупували дълга, като приемат терористи и строят джамии, вместо синагоги. Вярва ли им някой? Не и аз. Те не си изкупват никакъв грях, а създават предпоставки за нова война. Която ще изгубят. Още ги е яд за Данциг, Мемел, Бреслау, Глайвиц и Кьонисберг! Да не говорим, че две изгубени войни им идват много.

Германия може и да я бива да произвежда стоки за бита, но дотам. Никакви ги няма реално в науката и високите технологии.

А като сравним руската и американската космически програми, съжалявам, но плюсовете не са в полза на фон Браун!

И е много, ама много съмнително, че американците са стъпили на Луната.

Именно ракетите Фау Ме 262 Тигър Пантера различни видове подвоници  Енигма всички тези неща карат Съюзниците доста да изтересят и добре че ядрения им реактор не е сработил иначе........

Ти знаеш ли че РККА остава без команден състав щот Сталин си е гледал политиката? Това е сарказъм

След края на войната затва ли половината немски  ракетни учени отиват в САЩ и СССР щот са много на ниско ниво?

Атомната бомба на САЩ също е построена от немски учени ха сега де също и ракетата им до Луната(луньо луньо земьо македонска пак ке те деламе?)

Спри с тази глупава конспирация за Луната цял свят го призна дори и СССР

преди 18 минути, petie1 написа:

Спри с тази глупава конспирация за Луната цял свят го призна дори и СССР

Какво са признали? Питам от чисто любопитство, че не съм много информиран тук. Това, че не са стъпвали някои там ли - американците, руснаците или и "двамата"?

Какво са признали? Питам от чисто любопитство, че не съм много информиран тук. Това, че не са стъпвали някои там ли - американците, руснаците или и "двамата"?

Нали се сещаш че тогава тече Студената война, и че ако не бяха стъпили американците на Луната руснаците щяха първи да бият камбаната а не 50 години по късно Анне да ни просвещава

току-що, petie1 написа:

Нали се сещаш че тогава тече Студената война, и че ако не бяха стъпили американците на Луната руснаците щяха първи да бият камбаната а не 50 години по късно Анне да ни просвещава

Цялата Студена война е просто едно мерене на....... айде да не казвам на какво...

преди 41 минути, Anne написа:

..... а един Сталин се оказва по - умен и дава ръководството изцяло на генералите, те само му носят плановете за одобрение и обсъждане, иначе човекът си гледа политиката, а генералите му взимат всичките решения - до едни професионални!

А бе най- добре не казвай, че историята ти е била любим предмет.

Цялата Студена война е просто едно мерене на....... айде да не казвам на какво...

Именно и как очакваш руснаците да изпуснат шанса да окалят американците ако не бяха ходили на Луната?

преди 3 минути, insec написа:

А бе най- добре не казвай, че историята ти е била любим предмет.

Абе РККА няма команден състав в началото на войната..... Анне да не е учила друга история не знам

преди 12 минути, petie1 написа:

Именно и как очакваш руснаците да изпуснат шанса да окалят американците ако не бяха ходили на Луната?

tainiiat-jivot-na-luna-neizvestni-fakti-

Ама не са ходили на тая Луна. :D

преди 2 минути, Скараб написа:

tainiiat-jivot-na-luna-neizvestni-fakti-

Ама не са ходили на тая Луна. :D

Е макетата сто на сто са

преди 3 часа, Myanmar написа:

Какво се оказа, ти си преродено еврейче, което пази спомените от начистски лагер ли?

Ане Франк е

618x464.jpg

преди 8 часа, haidukpikaso написа:

Ане Франк е

618x464.jpg

Таз голямо плашило бре

И така....................

Вие работа нямате ли си? Истинска работа, питам? Някой от вас да е звънял на майка ми (един Бог знае как сте намерили телефона и) и да сте я тормозили в работно време?

Човек играта да не може да си нагледа от вас!

Е, край! Ще пиша да админа да изтрие темата и ще се оплача от вас и вашият тормоз!

Явно личното пространство н хората не означава нищо за вас!

Вие сте ненормални, щом тръгнахте на непознати да звъните и да ги тормозите на работното им място!

Вие сте откачените и ненормалните, също като Даниела!

преди 4 минути, Anne написа:

Вие работа нямате ли си? Истинска работа, питам? Някой от вас да е звънял на майка ми (един Бог знае как сте намерили телефона и) и да сте я тормозили в работно време?

Телефона от който е звъняно има номер, върнете обаждането и ще разберете кой е. Друг е въпроса защо е нужно някой да се бърка където не му е работа. 

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Телефона от който е звъняно има номер, върнете обаждането и ще разберете кой е. Друг е въпроса защо е нужно някой да се бърка където не му е работа. 

Първо да види дали майка ѝ без да иска е звъннала на някой номер който е бил пренасочен към друг, без да иска де, и в последствие някой е върнал обаждането от друг номер... ;) 

току-що, ДИоNД написа:

Първо да види дали майка и без да иска е звъннала на някой номер който е бил пренасочен към друг....

Изобщо не е изключено наистина някой приел "присърце" нещата решил да "помогне" да е намерил от някъде телефона и да е звънял. Но беше очаквано предвид темата някой да се вземе на сериозно и да прояви самоинициатива. 

преди 2 минути, AAUUXX написа:

самоинициатива

Друго е ... винаги някой може да сбърка ... ;) Не споменава дали е имало разговор... т.е. нормално е някой да ти звънне от непознат номер и поне от любопитство да вдигнеш и видиш за какво идва реч. ;) 

Не споделя цялата истина, а само частта която на нея ѝ изнася! ;) 

току-що, ДИоNД написа:

Друго е ... винаги някой може да сбърка ... ;) Не споменава дали е имало разговор... т.е. нормално е някой да ти звънне от непознат номер и поне от любопитство да вдигнеш и видиш за какво идва реч. ;) 

Не споделя цялата истина, а само частта която на нея ѝ изнася! ;) 

Майка ми не ми казва всичко! Питах я кой и е звънял, тя не ще да ми каже, но някой бил говорил глупости за мен!

А аз днес цяла сутрин си наглеждам лейдито и гледам забавни клипчет в тубата , с деца, които пробват храна от цял свят и всеки исторически период.

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Изобщо не е изключено наистина някой приел "присърце" нещата решил да "помогне" да е намерил от някъде телефона и да е звънял. Но беше очаквано предвид темата някой да се вземе на сериозно и да прояви самоинициатива. 

Ще дам аз на този някой една инициатива. Само да разбера кой е, ще му стъжня живота! Майка ми си има здравословни проблеми, а вие я тормозите!

За лично пространство не сте ли чували?

Подозирам, че като едното нищо, може да е Албена.

Щото я махнах от приятелската си листа във фейса.

преди 1 минута, Anne написа:

Майка ми не ми казва всичко!

А ти случайно да си ползвало нейния телефон по-рано??? И да си звъняла на някой????

преди 1 минута, ДИоNД написа:

А ти случайно да си ползвало нейния телефон по-рано??? И да си звъняла на някой????

Не съм, защото телефон не ползвам, понеже съм с увреден слух и не чувам,  ползвам го само за играта (Лейди попюлар), за да си взимам допълнително долари, изумруди и диаманти за пазарене в мола на играта. Телефон изобщо не съм ползвала от юни 2004.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.